Λεπτομέρειες αξιολόγησης

4.0 21 0.5
ΠΡΕΒΕΖΑ 39358
Καλό αλλά μπορεί να γίνει καλύτερο
Γενική βαθμολογία
 
3.8
Σκιά
 
4.0
Καθαριότητα
 
3.0
Παροχές
 
3.5
Τοποθεσία
 
4.5
Θα ξεκινήσω την αξιολόγηση μου λέγοντας πως έμεινα στο κάμπινγκ για 13 διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο του 2012 σε σκηνή με τη σύντροφο μου και η γενική εντύπωση είναι καλή, αλλά είναι κρίμα τα ομολογουμένως λίγα αρνητικά στοιχεία να εμποδίζουν την ολοκλήρωση της εικόνας ενός κάμπινγκ που έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Το μέλος Spagolini έχει διατυπώσει μια περιγραφή που ήταν ακριβώς οτι συνάντησα φτάνοντας στο κάμπινγκ.
Μέτριο προς μεγάλο σε μέγεθος το κάμπινγκ με βασικές παροχές που βρίσκεται στην όμορφη και μεγάλη παραλία της Καστροσυκιάς, ανάμεσα στη πόλη της Πρέβεζας και τη Πάργα. Βρίσκεται σε ιδανικό σημείο για να επισκεφτείς πολλά-πολλά μέρη της ευρύτερης περιοχής τα οποία είναι ενδιαφέροντα. Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι το Νεκρομαντείο, η αρχαία Κασώπη, η αρχαία Νικόπολη αλλά και το μουσείο της αρχαίας Νικόπολης, αν και είμαι βέβαιος πως υπάρχουν και άλλα, μικρότερης ίσως σημασίας. Ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος είναι το μνημείο με τις Σουλιώτισσες (δίπλα από την αρχαία Κασώπη) και αρκετά μοναστήρια, ακόμη και δίπλα στο κάμπινγκ. Φυσικής ομορφιάς οι παραλίες της περιοχής αλλά και στη Πάργα και στα Σύβωτα καθώς και γύρω από αυτά αλλά και ο ποταμός Αχέρωντας ο οποίος είχε τις εκβολές του στη περιοχή Αμμουδιά απο όπου μπορούσες να κάνεις και καγιάκ για περίπου 2,5 χιλιόμετρα με ασφάλεια και βλέποντας κατά τη διαδρομή πολλές όμορφες εικόνες στις όχθες του ποταμού.
Η πρόσβαση στο κάμπινγκ καλύτερα να γίνεται από τον οικισμό της Καστροσυκιάς, παρ'όλα αυτά παραμένει δύσκολη και επικίνδυνη. Δύσκολη για τους τροχοσπιτάδες και όσους έχουν χαμηλά αυτοκίνητα λόγω ενός κοματιού 100 με 150 μέτρα που είναι πολύ απότομο αλλά και χαλασμένο, με πολλές λακούβες και δέντρα που εμποδίζουν τον χειρισμό μεταξύ τροχών και οροφής (για τα τροχόσπιτα), συστήνεται να έχετε αυτοκίνητο με ντίζελ κινητήρα ή 4Χ4 (κάτι άκουσα οτι υπήρχε κάποιος που αντί αμοιβής έκανε τη ρυμούλκηση στο τελευταίο κομμάτι για λογαριασμό σας με κατάλληλο δικό του όχημα, αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τους υπεύθυνους του κάμπινγκ για αυτό, αν και εφόσον ισχύει). Επικίνδυνη όμως για όλους μας καθώς στον Έθνικό δρόμο υποχρεώνεσαι να περάσεις από το αντίθετο ρεύμα για να πας στο κάμπινγκ, οφείλω όμως να επισημάνω πως αυτό δε αφορά μόνο το κάμπινγκ αλλά όλες τις παραλίες και τα χωριά που βρίσκονται προς τη πλευρά της θάλασσας. Πραγματικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και πρέπει οι υπεύθυνοι του Νομού να το δουν γιατί είδα και με τα μάτια μου ατύχημα έξω από το Club Nicopolis με αιτία ακριβώς αυτό. Καμιά φορά νομίζεις πως είσαι σε κάποιο Ασιατικό ή Αφρικάνικο κράτος και όχι στην Ευρώπη.
Αυτά είναι πραγματικά σημαντικά σχετικά με την πρόσβαση και καλό είναι να τα γνωρίζετε.
Η παραλία είναι πραγματικά μεγάλη και εξαιρετική αλλά όπως διαπιστώσαμε εμείς τουλάχιστον φέτος, κάθε μέρα έφερνε μια βρωμιά που από τη μια έμποιαζε με σκόνη και φύλλα και διάφορα που παρασύρει ο άνεμος από τις παραλίες προς τη θάλλασσα από την άλλη οι φούσκες που σχηματίζονταν ήταν πολύ "ύποπτες". Φυσικά αυτό δε συνέβαινε μόνο στη παραλία της Καστροσυκιάς που είναι και το κάμπινγκ αλλά όπως διαπιστώσαμε οι ίδιοι από τη Πάργα μέχρι τη Λευκάδα!!!
Έμαθα από ντόπιους πως είναι φετινό φαινόμενο και κατηγορούνται ως ύποπτα κάποια από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη περιοχή της Πάργας και αφήνουν τα λύματα τους στη θάλασσα με αποτέλεσμα ο άνεμος και τα ρεύματα να παρασύρουν τη βρώμα σε ολόκληρη την ακτογραμμή... τα λόγια περισεύουν αν αληθεύει. Τα καλύτερα μπάνια τα έκανα στα Σύβωτα (2 φορές) όπου αυτό το πράγμα δε το συνάντησα.
Η σκιά ήταν θέμα επιλογής, χαμηλά και κόντα στη παραλία μπορεί να ήσουν και ελαφρά εκτεθειμένος στον ήλιο αλλά υπάρχει και ένα όμορφο κομμάτι διαθέσιμο και για σκηνές που ο ήλιος αδυνατεί να σε βρει. Πράγματι οι ελιές "δάκρυζαν" αλλά αυτό το περίεργο τύπου ρετσίνι έφευγε με απλό πλύσιμο με νερό. Εγώ είχα μια τέντα πάνω από τη σκηνή μου και το τραπεζάκι μας και ουδέν πρόβλημα. Αυτό (δηλ. η τέντα) ήταν βασικός εξοπλισμός για όλους τους τροχοσπιτάδες.
Η διαρύθμιση για τις θέσεις των τροχόσπιτων ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτή για τις σκηνές αλλά όπως έγραψα και παραπάνω υπήρχε τμήμα για σκηνές εξαιρετικά καλό, κυρίως στα ψηλά σημεία του κάμπινγκ. Προς τη παραλία τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα γιατί και ο χώρος δεν είναι κατάλληλα -και μάλλον δε μπορεί να γίνει- διαμορφωμένος.
Το πάρκινγκ ήταν ένα θέμα, αλλά αυτό το έχω συναντήσει και σε πολλά κάμπινγκ του εξωτερικού. Υπήρχε ένας χώρος μόνο για τα αυτοκίνητα αλλά ακόμη και αυτός σε συνδυασμό με τους χώρους που περισεύαν γύρω από σκηνές και τροχόσπιτα σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν επαρκές. Το πρόβλημα ήταν οτι πολλοί κατασκηνωτές δεν καταλάβαιναν πως στο εσωτερικό του κάμπινγκ πρέπει να κινείσαι με 5-10 χλμ/ώρα και όχι με 20 και 30 χλμ/ώρα, είναι αστείο οτι αυτό είχε εφαρμογή μόνο όταν έφταναν κοντά στις δικές τους σκηνές ή τροχόσπιτα ενώ αδιαφορούσαν για τους υπόλοιπους κατασκηνωτές. Η σκόνη που δημιουργούσαν αλλά και οι κίνδυνοι για τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα ήταν μεγάλοι.
Πολλοί οι μόνιμοι τροχοσπιτάδες, έμαθα για έναν αριθμό της τάξης των 70 αν και εγώ δε θα τους έκανα περισσότερους από 40 αλλά οι εγκαταστάσεις τους δεν ήταν προκλητικές, ελάχιστες τέτοιες εξαιρέσεις υπήρχαν. Επίσης είχαν αρκετά θετικό πνεύμα, πράγμα που μου άρεσε πολύ, η ιδιοκτησιακή συμπεριφορά απουσίαζε.
Το εστιατόριο συμπαθητικό αλλά δε μπορώ να είμαι ολοκληρωμένα αντικειμενικός αφού φάγαμε μόνο μια φορά και για αυτή και μόνο τη φορά ομολογουμένως είμαστε ικανοποιημένοι. Οι τιμές για την εποχή θα έλεγα κανονικές. Κάθε Παρασκευή βράδυ είχε ζωντανή μουσική.
Μίνι Μάρκετ δεν υπήρχε αλλά κάθε πρωί μεταξύ 10.00 και 10.30 έρχοταν με το βαν του ένας φούρναρης που έφερνε εκτός από ψωμί και γάλα, τυρόπιτες, κρουασάν κ.τ.λ. Για άλλες προμήθειες, υπήρχαν τουλάχιστον δυο Μίνι Μάρκετ στον οικισμό της Καστροσυκιάς -3 λεπτά από το κάμπινγκ- αλλά και μεγάλα Σούπερ Μάρκετ στην Εθνική Πρεβέζης-Ιωαννίνων στα 15 χιλιόμετρα περίπου από το κάμπινγκ.
Οι ιδιοκτήτες, Κος Δημήτρης και Κα Πηγή ήταν ευγενικοί και φιλικοί με διάθεση να βοηθήσουν κατά το δυνατό άμεσα τις ανάγκες των κατασκηνωτών.
Τουαλέτες.... Άλλο ένα μάλλον αρνητικό κομμάτι. Οφείλω να είμαι αντικειμενικός και να αναγνωρίσω πως από τη πλευρά των ιδιοκτητών η προσπάθεια φαινόταν, αφού καθαριότητες γινόντουσαν αλλά το μέγεθος του κάμπινγκ επιβάλλει περισσότερες κτιριακές υποδομές στο τομέα αυτό, επίσης στα υπάρχοντα λίγα κτίρια οι 2 ντουζιέρες και οι 2 τουαλέτες ανά "γένος" ήταν λίγες. Πρέπει όμως να παραδεχτώ πως 2 βλάβες που διαπίστωσα ο ίδιος στο χώρο των τουαλετών την επόμενη ημέρα είχαν αποκατασταθεί, πράγμα που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για εξυπηρέτηση. Η καθαριότητα ήταν "σχετικά" καλή και αυτό είμαι σίγουρος πως οφείλεται στο σχετικά μικρό αριθμό των υποδομών κυρίως για μήνες όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.
Υπήρχε κοινόχρηστη ψησταριά, πλυντήριο με κερματοδέκτη, πλυσταριά, βρύσες για προετοιμασία φαγητού αλλά και πλύσιμο πιάτων κ.τ.λ.. Υπήρχαν και 3 ψυγεία για συντήρηση καθώς και ένας καταψύκτης, τα παραπάνω ικανοποιούσαν τις ανάγκες των κατασκηνωτών αλλά ιδανικά θα ήθελα να ήταν επαγγελματικού χαρακτήρα και όχι οικιακού ή από παγωτά.
Τιμές καλές. Με εκπτώσεις για διαμονή ανώ των 3 ή 10 ημερών.
Κλείνοντας θέλω να διατυπώσω την αγανάκτηση μου όχι προς τους υπεύθυνους του κάμπινγκ αλλά για όσους "νομίζουν" πως κάνουν κάμπινγκ ζώντας εις βάρος υπολοίπων κατασκηνωτών, οδηγώντας γρήγορα σε σχέση με το χώρο αλλά ΚΥΡΙΩΣ με εντυπωσιάζει η βρώμα που αφήνουν πίσω τους στις τουαλέτες. Άσχετα από την απαίτηση για καθαριότητα εκ μέρους των υπευθύνων του κάμπινγκ είναι εντυπωσιακή η ζωώδης συμπεριφορά κάποιων κατασκηνωτών. Είδα να τακτοποιούν τα παιδάκια τους στηρίζοντας τα όρθια με τα παπουτσάκια τους στις λεκάνες αλλά ΣΧΕΔΟΝ κανένας δε καθάριζε μετά τη λεκάνη από τα αποτυπώματα ή τα περιτώματα των παιδιών του. Φυσικά δεν έλειψε και η αντίστοιχη συμπεριφορά από ελλεεινούς ενήλικους βρωμιάρηδες. Επειδή μπορεί κάποιοι από περιέργεια να διαβάζουν την αξιολόγησή μου, τους αξίζει να τους πω πως είναι απράδεκτοι και ανήκουν σε ένα άλλο "βασίλειο" και όχι σε αυτό των ανθρώπων. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στην υποδομή ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ με τη συμπεριφορά μας ως συνολική ομάδα κατασκηνωτών να προφυλλάσουμε και όχι να επιβαρύνουμε και να κοιτάμε την πρόσκαιρη -αλήθεια το σκέφτονται αυτό ποτέ;- ατομική ικανοποίηση. Ίσως δε ταιριάζει η τοποθέτηση ενός τέτοιου σχολίου στην αξιολόγηση ενός κάμπινγκ αλλά από την άλλη είναι το καταλλήλότερο σημείο για να τα "ακούσουν" οι συγκεκριμένοι κατασκηνωτές ενός χώρου.
Προσπάθησα να είμαι αντικειμενικός καθώς οι αξιολογήσεις βοηθούν υποψήφιους κατασκηνωτές να ξέρουν τι θα βρούν και να μην αντιμετωπίζουν εκπλήξεις.
Αν με ρωτάτε αν θα ξαναπήγαινα, απαντώ πως ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα καθώς πιστεύω πως οι λίγες αδυναμίες του χώρου μπορούν να βελτιωθούν και νομίζω πως αν όλοι μας είμαστε αντικειμενικοί βοηθάμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΟΦΙΛ

  • Ιδανικό για παρέες νέων
  • Ιδανικό για οικογένειες
  • Ιδανικό για χαλάρωση
  • Κατάλληλο για σκηνές
  • Κατάλληλο για τροχόσπιτα
  • Επιτρέπονται τα κατοικίδια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Άφιξη
05 Αυγούστου 2012
Αναχώρηση
18 Αυγούστου 2012
Ταξίδεψα με
Ζευγάρι
Έμεινα
Μικρή σκηνή (2-3 ατόμων)
Αναφέρετε αυτή την αξιολόγηση Σας βοήθησε αυτή η αξιολόγηση; 1 0
 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Online E-Campers

Today 2663

Yesterday 9934

Week 42300

Month 169881

All 12674999

Αυτή τη στιγμή online 198 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 2663

Yesterday 9934

Week 42300

Month 169881

All 12674999

Αυτή τη στιγμή online 199 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions