Hupa Cassiopeia 4/5

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Hupa Cassiopeia 4/5

Δοκιμάζω φέτος, ως εφεδρική σκηνή για φιλοξενούμενους Cassiopeia. Μια σκηνή της Hupa, που αν αντιλαμβάνομαι καλά είναι ένα brand του Δημητριάδη.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι μάλλον καλές. Στήνεται σχετικά εύκολα, δεν είναι η πιο γρήγορη στην στήσιμο, ούτε και ιδιαίτερα πολύπλοκη όμως. Τρεις μπανέλες, οι δύο στο πίσω μέρος του αντίσκηνου σχηματίζουν το υπνοδωμάτιο σε κλασικό σχήμα ιγκλού και μια μπροστά για να δίνει σχήμα στον προθάλαμο η οποία είναι και εκείνη που χρειάζεται το καλύτερο και πιο σταθερό στήσιμο για να σταθεί καλά και σωστά τεντωμένη η σκηνή.

Στο εσωτερικό του αντίσκηνου κρέμεται το εσωτερικό δωμάτιο κατασκευασμένο από ελαφρύ πολυέστερ και λιγότερη σίτα. Θα προτιμούσα να ήταν εξ ολοκλήρου από σίτα. Ο προθάλαμος με ενιαίο ραμμένο πάτωμα σε όλη τη σκηνή είναι αρκετά ευρύχωρος για πράγματα και ένα μικρό τραπεζάκι με δύο καρέκλες επίσης μικρές. Εναλλακτικά σε μια ώρα ανάγκης ο προθάλαμος θα μπορούσε να φιλοξενήσει δύο άτομα για ύπνο.

Το υπνοδωμάτιο διαθέτει την επιλογή να χωριστεί στα δύο με μια υποτυπώδη κουρτίνα, και δύο ξεχωριστές εισόδους με ξεχωριστό κάλυμμα και σίτα σε ολόκληρο το ύψος στις πόρτες τους, αλλά φαντάζομαι οι περισσότεροι θα βρουν πιο λειτουργικό τον χώρο με τη διαρρύθμιση του ενός ενιαίου υπνοδωματίου. Θα μπορούσε να τακτοποιηθεί μια παρέα ή μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων στο υπνοδωμάτιο, αλλά καλύτερα θα ήταν εάν το χρησιμοποιούσαν μόνο τρία άτομα, ενώ για δύο θα ήταν μια πολύ ευρύχωρη λύση.

Μεγάλη πόρτα με πλήρη σίτα στην είσοδο του αντίσκηνου. Δύο μεγάλα σχετικά (όχι τα μεγαλύτερα δυνατά πάντως) παράθυρα στον προθάλαμο, και ένα αντίστοιχο μεγάλο παράθυρο πίσω, το οποίο βλέπει κυρίως λειτουργεί για τον εξαερισμό του υπνοδωματίου. Θήκες για μικροαντικείμενα αρκετές και σε πρακτικό σημείο, στην είσοδο του υπνοδωματίου.

Η σκηνή είναι τοποθετημένη σε ιδιόκτητο χώρο με όλη την άνεση που μπορεί να προσφέρει αυτό. Εννοώ ότι βρίσκεται σε σκιά τις συντριπτικά περισσότερες ώρες της μέρας, σε σημείο έτσι κι αλλιώς δροσερό και ταυτοχρόνως υπήνεμο. Άρα δεν δέχεται εδώ και δέκα μέρες που στήθηκε ούτε μεγάλες επιβαρύνσεις ανέμων, ούτε διαρκές σφυροκόπημα από τον ήλιο. Επιπλέον ως εφεδρικό αντίσκηνο δεν χρησιμοποιείται διαρκώς, δεν ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα φερμουάρ της και εν γένει δέχεται μικρές επιβαρύνσεις.

Σε αυτές τις συνθήκες η ποιότητα κατασκευής φαίνεται μέτρια. Θα την παρομοίαζα περίπου με τις middle range σκηνές της Oztrail, πιθανώς και ελαφρώς καλύτερη από αυτές.

Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι απολύτως αποδεκτά. 2000 mm υδροστατική αντοχή κλασικός μουσαμάς 130 γραμμαρίων στην πάτωμα, μέγιστο εσωτερικό ύψος στο 1.95 στο υπνοδωμάτιο όμως, λογικά θα το προτιμούσα στον προθάλαμο, ως προς αυτό μου φαίνεται λίγο ανάποδη η αρχιτεκτονική της. Η θερμοκόλληση με ταινία στις ραφές, θα κρατήσει αν δεν πιεστεί πολύ από ανέμους. Σίτες πυκνές, δεν περνάει τίποτα και μάλλον καλύτερης ποιότητας από την Oztrail Seascape που χρησιμοποιώ φέτος ως βασική σκηνή.

Η αίσθηση που έχω είναι πως σε πιο ψυχρό καιρό θα είναι σχετικά εύκολο να την ζεστάνεις, λόγω του γεγονότος πως το ενιαίο εξωτερικό μέρος της σκηνής κλείνει παντού με αποτέλεσμα να έχει λιγότερες απώλειες.

Την αγόρασα κάτι λεπτά λιγότερο από 160 ευρώ, πράγμα που μάλλον είναι το μεγαλύτερο προσόν του αντίσκηνου. Πιθανότατα σε αυτή την τιμή η σχέση αξίας/κόστους να είναι η καλύτερη του φετινού καλοκαιριού για αγορά από την Ελλάδα.


a.scdn.gr/images/sku_images/047198/47198...163134_ea402aa8.jpeg

c.scdn.gr/images/sku_main_images/019111/...eia_51_2009_106.jpeg
#25391

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Hupa Cassiopeia 4/5

Επικαιροποίηση συμπερασμάτων:

Λοιπόν η σκηνή έμεινε στημένη διαρκώς για 42 μέρες. Σε γενικές γραμμές δεν παρουσίασε κάποια σημαντικά προβλήματα φθοράς. Υπήρξαν κάποιες επιβαρύνσεις στα σημεία που δέχεται μεγάλη τάση. Κυρίως εκεί που διασταυρώνονται οι δύο χιαστί μπανέλες του υπνοδωματίου, φαίνεται σαν να έχουν υποστεί μια μικρή διαστολή οι ραφές, αλλά είναι κανονικά στη θέση της η θερμοκολλημένη ταινία προστασίας που υπάρχει στο εσωτερικό τους. Για κάθε ενδεχόμενο τις ενίσχυσα με λίγη αδιάβροχη υφασμάτινη ταινία.

Το πανί της, διατήρησε σχεδόν ακέραια την υφή και την ελαστικότητά του, σε αντίθεση με άλλες σκηνές (ορισμένες μάλιστα από επώνυμες μάρκες) που μετά από τρεις τέσσερις βδομάδες συνεχούς χρήσης γίνονται ευαίσθητες σαν τσιγαρόχαρτο. Βεβαίως όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση δεν υπέφερε μεγάλα διαστήματα έκθεσης στον ήλιο.

Αν και σε αρκετά προστατευμένο από τον αέρα σημείο, υπήρξαν διάστημα φέτος που δέχτηκε κάποιες ισχυρές ριπές ανέμου. Δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Η έλλειψη ενός δεύτερου (η ακόμα καλύτερα ενός τρίτου) παραθύρου στο υπνοδωμάτιο είναι αισθητή τις στιγμές που τη χτυπά ο ήλιος. Ο προθάλαμος με τα δύο παράθυρα είναι πολύ πιο δροσερός.

Το ξεστήσιμο είναι όπως και το στήσιμο: μέτρια χρονοβόρο. Η σκηνή στήνεται ρεαλιστικά σε 20'-25' από ένα άτομο και σε 15' περίπου από δύο. Γύρω στα πέντε λεπτά περισσότερο χρειάζεσαι για να τη μαζέψεις. Δεν προσφέρεται για περιηγητικές διακοπές με συχνέ μετακινήσεις. Θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια μικρή οικογένεια τεσσάρων ατόμων, αλλά θεωρώ ότι είναι ιδανική για ζευγάρια που κάνουν πολυήμερο κάμπινγκ (κατά προτίμηση οργανωμένο) και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο.
#25445

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Hupa Cassiopeia 4/5

Και γιατί δεν την έκαναν όλη την σκηνή με επικάλυψη αλουμινίου που αντανακλά τον ήλιο, και έκαναν τμήματα του εξωτερικού καλύμματος από μπλέ μουσαμά;
Για να είναι πιό όμορφη;
#25446

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ