Κριτική Σκηνής: Escape Condor

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Κριτική Σκηνής: Escape Condor

Φέτος, εφαρμόζοντας το δόγμα της χρήσης δύο μικρότερων σκηνών, αντί για μια ενιαία οικογενειακή, πράγμα που προτιμώ εδώ και λίγα χρόνια, χρησιμοποίησα (και χρησιμοποιώ ακόμα) δύο φτηνές ελληνικές σκηνές Escape Condor (κόστος 60-65 ευρώ η κάθε μία).

Η επιλογή έγινε με τα εξής κριτήρια:
1) Ήθελα σκηνές οπωσδήποτε πολύ δροσερές, για συνθήκες ελληνικού καλοκαιριού.
2) Ήθελα σκηνές αυστηρά μονής οροφής, κυρίως για λόγους χρόνου, καθώς έχοντας να στήσω δύο αντί για μια, επιθυμούσα να χρειαστώ τον λιγότερο δυνατό χρόνο στησίματος και μαζέματος, αφού μάλιστα η μία από τις δύο χρησιμοποιήθηκε και για λίγες διανυκτερεύσεις μακρυά από τη βάση μας, οπότε το στήσε-ξεστήσε ήταν συχνό.
3) Ηθελα, για τυπικούς λόγους τουλάχιστον, κάποια σχετικά ανεκτά χαρακτηριστικά, π.χ.ύψος πάνω από 1,75, αδιαβροχοποιήση πάνω από 1500, θερμοκολλημένες ραφές, σχετικά αξιοπρεπές πάτωμα. Και όλα αυτά σε χαμηλή τιμή, δεδομένου πως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι - ειδικά με την πολύ απρόσεκτη χρήση που κάνω εγώ- όλα τα αντίσκηνα, ακριβά ή φτηνά, έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής. Τα φτηνά δύο με τρία χρόνια, τα ακριβά τέσσερα με πέντε.

Τέλος πάντων το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν οριακά μέσα σε αυτά τα standards, αλλά για να πω την αλήθεια με πρόχειρο ψάξιμο δεν είχα βρει και άλλες άμεσα διαθέσιμες με αυτά τα κριτήρια.

Τελικά οι σκηνούλες στήθηκαν στο τέλος Ιουνίου και θα παραμείνουν στημένες ακόμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου περίπου. Η ουσιαστική χρήση τους όμως, δηλαδή με κόσμο να μένει μέσα, έγινε από την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Οι σκηνές είναι στημένες σε ιδιωτικό χώρο, εκτός από τις λίγες διανυκτερεύσεις που κάναμε αλλού όπως προείπα. Βρίσκονται στα 30 μέτρα από την παραλία και 45 μέτρα περίπου από το κύμα, σε περιοχή με αρκετά ισχυρούς ανέμους και κατά διαστήματα πάρα πολλή υγρασία. Στις σκηνές έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα.
Η διάταξη στησίματος είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία του παρακάτω συνδέσμου: www.e-camping.gr/images/photos/212/4679/...f434cb32415c30ba.jpg

Τα συμπεράσματα από την ως τώρα χρήση είναι περίπου αυτά:

1) Οι σκηνές είναι πάρα πολύ δροσερές. Γενικώς βέβαιως φέτος το καλοκαίρι μας ήταν μάλλον ήπιο, αλλά πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν ζεστάθηκαμε υπερβολικά. Είναι ζήτημα αν μέχρι τώρα έχω ανάψει τον ανεμιστήρα μια-δυο φορές το μεσημέρι, όπου σταθερά κοιμάμαι μέσα. Αντιθέτως δύο βράδια άναψα στη χαμηλή σκάλα για κανένα μισάωρο το αερόθερμο (περισσότερο βεβαι για να σπάσει η υγρασία του περιβάλλοντος)

2) Στήνονται αρκετά εύκολα. Υπάρχουν μοντέλα που στήνονται και ευκολότερα, αλλά και αυτές είναι από τις πιο βολικές στο συγκεκριμένο ζήτημα.

3) Είναι σχετικά ευρύχωρες, για δύο ενήλικες ή για τρία παιδιά η καθεμία. Εγώ με 1,70 ύψος παρκάρω παντού σχεδόν. Το έτερόν μου ήμισυ με 1,76 είναι λίγο κωμωδία στο μπες-βγες. Γενικά καλό είναι να στήσεις δύο μονά στρώματα στις πλευρές του αντισκήνου, για να έχεις ελεύθερο τον κεντρικό χώρο, όπου και το μεγαλύτερο οφελιμο ύψος στο 1,80. Εμείς με ένα διπλό στη μία πλευρά, που φτάνει ως το κέντρο, έχουμε ένα μικρό θέμα. Για άνθρωπο πάνω από 1,78 - 1,80 που θέλει να στέκεται για οποιοδήποτε λόγο όρθιος στη σκηνή δεν συνίσταται.

4) Η ποιότητα κατασκευής είναι μέτρια. Φαίνεται πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια μείωσης κόστους. Τα υφάσματα δεν είναι κακά, αλλά λεπτομέρειες, όπως η θερμοκόλληση αυστηρά και μόνο στα εντελώς εκτεθειμένα σημεία των ραφών ή η έλλειψη κάτω φερμουάρ στην εξωτερική πίσω πόρτα ή η απουσία δεύτερου καλύμματος στην μπροστινή πόρτα, πράγμα που σε αναγκάζει αν για οποιονδήποτε λόγο θέλεις να την κλείσεις, να κατεβάζεις το βασικό κάλυμμα που γίνεται τέντα ή ακόμα τα παράθυρα που δεν ανοιγοκλεινουν από μέσα ή χειρότερα ακόμα τα καλύμματα των παραθύρων που με το ζόρι φτάνουν να κλείσουν οριακά όλο τα ανοιγμα του παραθύρου και κατά τη γνώμη μου σε περίπτωση βροχής αν δεν έχεις λάβει αλλά μέτρα, θα βάλουν νερό στο εσωτερικό της σκηνής, είναι πράγματα που κατεβάζουν την ποιότητα.

5) Το φινίρισμα είναι κακό. Κλωστουλες κρέμονται σε πολλά σημεία, οι θηλιές για να μαζέψεις τα καλύμματα πορτών και παραθύρων μικρές και οριακά ικανές να κάνουν τη δουλειά τους και τα περισσότερα velcro είναι στραβοραμμένα. Τα περιφερειακά: πασαλακια, σκοινιά εντατηρες είναι κακής ποιότητας.

6) Εντυπωσιακά καλά συμπεριφερονται οι σκηνές στον άνεμο. Σε καθημερινή σχεδόν βάση δέχονται μεγάλη πίεση από ανέμους, αλλά δεν έχουν πάθει το παραμικρό. Κανένα σκίσιμο, κανένα ξήλωμα. Είναι πάντως δεμένες χαλαρά, για να μειώνεται η πίεση που δέχονται.

7) Στη βροχή δεν μπορώ να κρίνω με ασφάλεια. Στις σύντομες και μικρής έντασης βροχές που δέχτηκαν μέχρι τώρα δεν έβαλαν ούτε σταγόνα, αλλά ήταν σκέπασμενες (αγκαλιασμένες) με πρόσθετο μουσαμά.

8)Το πάτωμά τους είναι καλό. Μάλλον το καλύτερο δυνατό σε φτηνές σκηνες αυτής της κατηγορίας.

9) Η μεταφορά τους είναι παιχνιδάκι. Ελαφριές και με αρκετά ευρύχωρη τσάντα μεταφοράς.

10) Οι στυλοβάτες τους και οι μπανέλες τους καλές. Ούτε σπασμένα τα εσωτερικά τους λάστιχα.

Συνολικά δεν ξέρω αν θα συνιστούσα την αγορά τους. Ίσως για κάποιον που θέλει κάτι πολύ οικομικο για να βγάλει μια - δύο, καλοκαιρινές σεζόν να είναι μια καλή λύση. Σίγουρα με λίγη μεγαλύτερη προσοχή στην κατασκευή τους λίγο λιγότερη προχειρότητα και μια δυο δευτερεύουσες βελτιώσεις, θα μπορούσαν να γίνουν ένα εξαιρετικό μοντέλο σκηνής για τις ελληνικές συνθήκες.
#24545

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ