Escape Rock VI

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Escape Rock VI

Πριν από κάποιο διάστημα αγόρασα την Escape Rock VI, γιατί ήθελα μια πρόχειρη, γρήγορη και φυσικά φτηνή σκηνή, μεγάλου όμως εσωτερικού ύψους, για να την χρησιμοποιώ σε ημερήσιες εκδρομές και κάμπινγκ χωρίς διανυκτέρευση.
Μέχρι τώρα για τέτοιες δραστηριότητες χρησιμοποιούσα κυρίως μικρές σκηνές, χαμηλού ύψους, με αγαπημένες μου την Ferrino MTB 2 και την pop up Vango Dart II, που ακόμα συνεχίσω να τις στήνω συχνά.

Όπως είπα το βασικό που με αποσχολούσε ήταν το ύψος. Ήθελα κάτι όσο το δυνατόν ψηλότερο και η συγκεκριμένη είναι στο 1.80 μ. με πλάτος στα 2.80 και μήκος στα 2.40, πολύ άνετη εσωτερικά.

Την αγόρασα από ένα μοναδικό κατάστημα που την είχε και δεν την έχω βρει πουθενά αλλού αλλού, ούτε καν ως αναφορά στο Internet. Αυτή που κυκλοφορεί ευρέως είναι η ομογάλακτη Trail VI της ίδιας εταιρείας. Θεωρητικώς η Rock έχει αδιαβροχοποίηση στα 1500, ενώ η Trail στα χίλια. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι απολύτως ίδια.

Το πάτωμα είναι καλό στα 130gr/cm, η οροφή μονή και οι ραφές απλές χωρίς θερμοκόλληση.
Την πρώτη φορά που την έστησα, τις πέρασα με μία πάστα σιλικόνης της Oztrail, ειδική για την αδιαβροχοποίηση των ραφών.

Μέχρι τώρα την είχα στήσει δύο μόνο φορές, χωρίς να διανυκτερεύσω. Το περασμένο διήμερο διανυκτέρευσα με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς στη Λίμνη Τσιβλού.

Ο καιρός ήταν ελαφρώς άστατος με ορισμένα διαστήματα βροχής, αλλά όχι έντονης. Είχα τις αμφιβολίες μου για το αν θα μπορούσε να αντέξει και τελικά αποφάσισα τη διανυκτέρευση έχοντας επιπλέον την ασφάλεια της Ferrino MTB 2 που επίσης είχα στήσει δίπλα στην Rock VI και του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Τελικά δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο πρόσθετο αδιαβροχοποιητικό των ραφών ή αν απλώς στην βροχή που δεν ήταν έντονη και δεν κρατούσε για παρατεταμένα διαστήματα. Μάλλον και στα δύο. Πάντως η αίσθηση που έχω είναι πως πρόκειται για πιο προσεγμένο προϊόν σε σχέση με άλλες παρόμοιες, επίσης ελληνικές μάρκες.

Καμία από τις φορές που τη άνοιξα δεν είχαμε έντονο αέρα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά της ως προς αυτό.
Συνοπτικά τα θετικά της είναι:
α) πανεύκολη στο στήσιμο και στο μάζεμα. Υπόθεση πέντε λεπτών και τα δύο.
β) πολύ άνετη και ευρύχωρη εσωτερικά.
γ) δροσερή
δ) πυκνή κουνουπιέρα, ούτε μυρμήγκι δεν μπαίνει.
ε) πολύ ελαφριά
στ) άνετη τσάντα μεταφοράς με μεγάλο μέγεθος για να την πακετάρεις χωρίς να παιδεύεσαι
ζ) εσωτερικός γάντζος στο κέντρο της οροφής για φως.
η) ειδική θύρα εισόδου καλωδίου
θ) καλής ποιότητας πάτωμα.

Αρνητικά:
α) Δεν έχει θερμοκολλημένες ραφές
β) δυσλειτουργική αρχιτεκτονική των φερμουάρ στις δύο εισόδους, μπρος και πίσω. Πρακτικά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις και τα δύο σου χέρια για να ανοίξεις και να κλείσεις
γ) μικρές εσωτερικές τσέπες για αποθήκευση αντικειμένων
δ) το ύφασμα στις δύο εισόδους, μπρος και πίσω, δεν κλείνει με φερμουάρ στην κάτω πλευρά.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι είναι μια καλή, απλή, άνετη και γρήγορη λύση για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες και για σύντομες αποδράσεις σε καλές ή έστω μέτριες καιρικές συνθήκες.
#22843
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Escape Rock VI

Πάντως Νίκο αυτό που δεν έγραψες και πρέπει να λέγεται πάντα για σκηνές τέτοιας ποιότητας, είναι ότι μπορεί να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη από τη πρώτη μέρα.
Η αγορά τους δεν συνίσταται με τίποτα ως πρώτη σκηνή και από άπειρους χρήστες που δεν ξέρουν καλά τι αγοράζουν και γιατί.
Όπως τα περιέγραψες κι εσύ, μια σκηνή τέτοιας ποιότητας απευθύνεται είτε σε καλά συνειδητοποιημένους χρήστες που ξέρουν τι αγοράζουν τις παίρνουν για ειδική χρήση και είναι έτοιμοι για όλα, είτε σε ευκαιριακούς χρήστες που τη θέλουν για μια μέρα (όχι δύο) και μπορεί να μη ξαναστήσουν σκηνή στη ζωή τους, .

ΥΓ1 Έχω κι εγώ δύο παρόμοιες σκηνές 2 και 4 ατόμων, αγορασμένες για ειδικό λόγο. Στη μικρή χωράω μόνο διαγώνια και αν κοιμάμαι ίσια, βγαίνουν τα πόδια μου έξω. Η μεγάλη έχει χρησιμοποιηθεί σε 2-3 πολυήμερα και κάθε φορά έχει πάει μετά στον τσαγκάρη για συμμάζεμα. Και φυσικά σε βροχή έχει πλημμυρίσει.

ΥΓ2 Η σκηνή σου πρέπει να έχει πάνω από 15 μέτρα ραφών. Φτάνει ένα σωληνάριο από αυτές τις κόλες για την αδιαβροχοποίησή της; Να μη πω για το χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται. Είναι και πανάκριβες.

Και μιας και ανέφερες την κόλα της oztrail, να πω και μερικές πληροφορίες για αυτές τις θαυματουργές κόλες. Και πρώτα απ΄όλα ότι είναι κόλες ουρεθάνης και όχι σιλικόνης. Όταν στεγνώσουν παραμένουν ελαστικές και κολάνε μικρές τρύπες σε σχεδόν τα πάντα (πχ στρώμα ύπνου) ακόμα και χωρίς μπάλωμα. Μπορείς να κλείσεις (πολύ πρόχειρα) μια μικρή τρύπα στο φουσκωτό. Ή ακόμα και να φτιάξεις ολόκληρη νεοπρέν στολή κατάδυσης χωρίς ραφές, μόνο με κόλα. Είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει μαζί για ώρα ανάγκης. Από την εμπειρία βέβαια να πω ότι αν ανοιχτεί, μετά από λίγο καιρό θα έχει γίνει όλο το σωληνάριο πέτρα και πάνε τα 5-10 ευρώ. Οπότε θα πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση της ανάγκης.
www.skroutz.gr/c/2089/axesouar_camping.h...BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1
#22844

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Escape Rock VI

Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για τις ευρέως διαδεδομένες ελληνικές μάρκες σκηνών και λιγο-πολύ όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για προϊόντα στην πλειοψηφία τους κακής ποιότητας.

Όμως δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες, ούτε και όλα τα μοντέλα της ίδιας εταιρείας το ίδιο κακά ποιοτικώς.

Είχα προηγούμενη εμπειρία με την Escape, το μοντέλο Condor συγκεκριμένα, και ήταν αρκετά θετική. Επίσης έχω δει μεγάλη διαφορά σε μοντέλα της ίδιας φίρμας. Αναφέρω ας πούμε την Panda Portal, που δεν την έχω, αλλά την έχω συναντήσει σε πολλά κάμπινγκ και οι ιδιοκτήτες της δεν έχουν κανένα παράπονο.

Βεβαίως συμφωνώ πως πρέπει να είναι κανείς πολύ συνειδητοποιημενος και να έχει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, για να εμπιστευθεί μια τέτοια σκηνή. Σίγουρα δεν είναι αντίσκηνα πάντως καιρού και σκληρής χρήσης.

Όμως όπως έχω ξαναπεί σε διάφορες συζητήσεις εδώ, αφού πέρασα πάρα πολλά χρόνια προσπαθώντας να αναβαθμίζω συνεχώς τον εξοπλισμό μου, φτάνοντας να έχω πληρώσει μια μικρή (ίσως και περισσότερο από μικρή) περιουσία σε σκηνές και παρελκόμενα, συνειδητοποίησα πως τελικά αυτό που έκανα ήταν να αναπαράγω στο κάμπινγκ το αστικό περιβάλλον. Μεγάλο λάθος, διότι έτσι χάνεται το νόημα. Σήμερα δίνω προτεραιότητα στην ταχύτητα και στην ευκολία. Όλα τα πράγματα σε μια τσάντα, τα ρίχνουμε στα αυτοκίνητο και φύγαμε οποιαδήποτε ώρα θέλουμε.

Έτσι σκηνες σαν αυτή που περιγράφω εδώ και παλιά τις περιφρονούσα, άρχισα να τις εκτιμώ περισσότερο. Ταχύτητα, ευκολία και άνεση.

Επίσης νομίζω πως πολλά πράγματα στο κάμπινγκ τα έχουμε υπερτιμήσει και για λάθος λογο. Ας πούμε τις στεγανοποιημένες ραφές. Κατά την άποψή μου είναι ένα κριτήριο που δείχνει την ποιότητα κατασκευής και βοηθά να ζήσει η σκηνή λίγο περισσότερο, αλλά μέχρι εκεί. Στη βροχή από τις μη θερμοκολλημένες ραφές θα μπουν μερικές σταγόνες, δεν θα μπει κι ο Νείλος ποταμός. Στο κάτω - κάτω ρίχνεις κι έναν μουσαμά των δέκα ευρώ πάνω απ'τη σκηνούλα και τελείωσε το θέμα.
Άλλα πάλι ζητήματα τα υποτιμούμε. Μεγάλο παράδειγμα το πάτωμα, που νομίζω πως είναι το πιο ευαίσθητο μέρος ενός αντισκηνου. Για μένα είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάω. Προτιμώ μια σκηνή όπως αυτή με (σχετικά) καλό πάτωμα και απλές ραφές, παρά μια με θερμοκολλημένες ραφές και κακό πάτωμα.

Για την κόλλα τωρα:Δεν είναι ουρεθάνης, είναι σιλικόνης. Τουλάχιστον έτσι γράφει. Φαντάζομαι εκείνες με ουρεθάνη είναι καλύτερες διότι βλέπω ότι τα 28 gr στοιχίζουν πάνω από 8 ευρώ, ενώ τα 60gr που είχε αυτή που πήρα εγώ στοίχισε 5,30. Ναι, μου έφτασε για όλες τις ραφές. Παλαιότερα σε άλλη σκηνή είχα χρησιμοποιήσει ένα στικάκι της Outwell, σαν αυτά που κυκλοφορούσαν οι κόλλες Ούχου και κολλούσαμε χαρτιά όταν πηγαίναμε σχολείο. Και τώρα γι αυτό έψαχνα, αλλά δεν το βρήκα κάπου κοντά μου.
#22848

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ