Vango Dart 200

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Vango Dart 200

Πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα μέσω Internet σε εξαιρετική τιμή 2 pop up σκηνές Vango Dart 200.
Η αλήθεια είναι πως η αγορά υπήρξε λίγο βιαστική και απρόσεκτη, καθώς δεν είχα παρατηρήσει καλά τα χαρακτηριστικά τους.

Το βασικό τους πρόβλημα είναι πως δεν είχαν καθόλου σίτες. Πράγμα που σημαίνει πως για να έχεις στοιχειώδη εξαερισμό έπρεπε να κρατάς έστω λίγο ανοιχτή τη μοναδική πόρτα εισόδου. Ευτυχώς αυτή η πόρτα είχε δύο φερμουάρ, ένα σχήματος "D" και ένα ξεχωριστό στο κάτω μέρος της, όπου αν το ανοίξεις μπορείς να πάρεις αέρα και πρακτικά να αποφύγεις την είσοδο κουνουπιών ή άλλων ιπταμένων εντόμων. Δεν μπορείς φυσικά να αποφύγεις τα μυρμήγκια.

Στα νεότερα μοντέλα το πρόβλημα λύθηκε καθώς η εταιρεία πρόσθεσε δύο εξαερισμούς και σίτα στο πάνω μισό της πόρτας εισόδου.

Εγώ το αντιμετώπισα εντελώς απλά, προσθέτοντας στις πόρτες τους δύο αυτοκόλλητες σίτες που μπορεί κανείς να βρει πανεύκολα στο εμπόριο.

Απορούσα σε ποιους χρήστες άραγε να απευθύνεται μια τέτοια σκηνή και πίστευα πως δεν θα τις χρησιμοποιήσω ποτέ. Κι όμως από τότε, θα είναι περίπου 8-9 χρόνια που τις έχω, οι δύο αυτές σκηνούλες είναι οι πλέον πολυχρησιμοποιημένες από όσες έχω.

Το θετικό τους είναι η αρχιτεκτονική. Μαζεύουν με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες pop up της αγοράς και σχηματίζουν κλειστές έναν κύλινδρο αισθητά μικρότερης διαμέτρου από παρόμοιου τύπου αντίσκηνα. Πράγμα που σημαίνει πως μεταφέρονται πολύ πιο εύκολα. Μπαίνουν στο πορτ μπαγκάζ ενός μικρού αυτοκινήτου και κάποτε μάλιστα μετέφερα μία από αυτές με το μηχανάκι.

Παρά την περιορισμένη διάσταση συσκευασίας, η Vango Dart έχει εκπληκτικές διαστάσεις για σκηνή 2 ατόμων. Με πλάτος 180 εκ. και μήκος 230 χωράει άνετα δύο ανθρώπους με πράγματα και παίζουν και μπιρίμπα εύκολα.

Επίσης μπαίνει και φουσκωτό στρώμα, αλλά καλύτερα κάποιο μικρό αυτοδιογκούμενο μέχρι πέντε εκατοστά για να μη μειώνεται το ζωτικό ύψος.

Εξυπακούεται πως το στήσιμο και το μάζεμα είναι αστείες υποθέσεις, πράγμα που μάλλον εξηγεί κιόλας γιατί τα δύο αυτά σκηνάκια είναι εκείνα που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σκηνή. Εφ'οσον στήνεται σε πέντε λεπτά, αποφασίζω εύκολα να ξεκινήσω για μια μικρή απόδραση, οποιαδήποτε στιγμή.

Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Μετά από εκατοντάδες ανοιγοκλεισίματα και με πολύ απρόσεκτη και σκληρή χρήση, ειδικά απ' τα παιδιά που πολλές φορές τη χρησιμοποιούν για παιχνίδι, δεν έχει πάθει το παραμικρό. Αντίθετα μια αντίστοιχη pop up της Easy Camp μου έσπασε (ο σκελετός της) μόλις στην τέταρτη χρήση.

Ιδανική εποχή για τη σκηνή είναι η Ανοιξη κυρίως, το προχωρημένο Φθινόπωρο και οι καλές μέρες του Χειμώνα. Πράγματι διανυκτερεύεις άνετα με έναν καλό υπνόσακο, ενώ είναι ιδανικά ζεστή για day camping και έναν ελαφρύ μεσημεριανό υπνάκο ακόμη και χωρίς sleeping bag.

Γενικώς για day camping, πικ νικ και τα λοιπά, προσφέρεται πολύ, διότι συνδιάζει όπως έλεγα ευκολία μεταφοράς και εγκατάστασης.

Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Είναι προφανές πως η λογική της δεν είναι για θερμά κλιματα σαν το ελληνικό. Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ορθάνοιχτη την πόρτα, γι αυτό και είναι απαραίτητη η φουλ σιτα, που θα συνιστούσα να προστεθεί ακόμα και στα καινούρια μοντέλα που έχουν ήδη εξαερισμούς και μισή σιτα στην πόρτα. Από την άλλη βέβαια, λόγω του σχετικά χαμηλού ύψους, που πάντως αρκεί εσωτερικά, βρίσκει πολύ εύκολα σκιά, ακόμη και κάτω από έναν θάμνο.

Η ποιότητα και του πατώματος και του υφάσμος της σκηνής είναι άριστες. Με τον αέρα δεν έχει κανένα πρόβλημα, το ίδιο και με τη βροχή, από την οποία είναι προστατευμένα και τα φερμουάρ της. Έχω φάει αρκετές μπόρες και μόνο μια φορά σχηματίστηκε μια μικρή λιμνούλα μέσα απ' την πόρτα γιατί είχα ξεχάσει το κάτω φερμουάρ ανοιχτό.
#22687
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Vango Dart 200

Δεν είχες υγροποίηση υδρατμών εσωτερικά στο ύφασμα της σκηνής;
Θα περίμενα να είναι μούσκεμα κάθε πρωί από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.
#22688

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Vango Dart 200

Λίγα πράγματα. Μια σχετική υγρασία στο εσωτερικό της, στην οροφή κυρίως, μου έχει συμβεί κάποιες φορές, αλλά τίποτα το εξαιρετικά δυσάρεστο. Μου έχει τύχει σε μεγάλες σκηνές, διπλού καλύμματα, με εσωτερικό όλο από σίτα να με ξυπνήσουν σταγόνες υδρατμών που έπεφταν πάνω στο στρώμα μου, αλλά σ'αυτή ουδέποτε δεν έφτασα σε τέτοιες καταστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φαίνεται παράδοξο αυτό., αλλά όντως δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ.

Ποιος ξέρει, ίσως να είναι θέμα καλής ποιότητας υφάσματος. Να είναι πραγματικά διαπνέον.
#22690

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ