OUTWELL Rockwell III (3 ατόμων) (Αξιολόγηση)

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George δημιούργησε το θέμα: OUTWELL Rockwell III (3 ατόμων) (Αξιολόγηση)

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

- Κατασκευαστής: OUTWELL
- Μοντέλο: Rockwell 3
- Εποχές: 2 - 3 εποχών
- Κατηγορία: Family
- Άτομα: 3 (πρακτικά και κατά την προσωπική μου άποψη, για 2 ενήλικες και 1 μικρό παιδί)
- Χώροι: 2 (bedroom + porch area)
- Πανιά: 2 (πρώτα στήνεται το εξωτερικό)
- Μπανέλες (κύριες): 3 (fiberglass)
- Πόρτες / Παράθυρα: 1 εξωτερική πόρτα (με σίτα), 4 παράθυρα ημι-υπαίθριου χώρου (με νάιλον), 1 παράθυρο υπνοδωματίου (με σίτα), αρκετά "ανοίγματα αερισμού" (με σίτα)
- Αδιαβροχοποίηση: 3000mm (κάλυμμα) & 10000mm (πάτωμα)
- Διαστάσεις εσωτερικές (ΜxΠxΥ): Υπνοδωματίου: 240cm x 180cm x 155cm, Ημι-υπαίθριου: 240cm x 150cm x 180cm
- Τιμή (official): ~340€
- Παρόμοιες (χαρακτηριστικά): ROBENS – Vista 300 , ROBENS – Cabin 300 , EASY CAMP – Boston 300

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Outwell ανήκει στο group της OASA (Robens, Outwell, Easy Camp), με ότι αυτό θετικά συνεπάγεται ως προς την αναμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων της.

Η Rockwell 300 είναι μία οικογενειακή σκηνή, ανετότατων και πολυήμερων διαμονών: Διαθέτει 2 χώρους (υπνοδωμάτιο + ημι-υπαίθριο), είναι ψηλή (180cm ημι-υπαίθριος, 155cm υπνοδωμάτιο) και αρκετά ανθεκτική στον αέρα (3 κύριες μπανέλες και αρκετά δεσίματα).

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η κριτική μου βασίζεται στην εμπειρία ~10 ημερών, όπου δανείστηκα την συγκεκριμένη σκηνή από φίλο και σε στήσιμο Σεπτέμβριο μήνα (κάτω από τον ήλιο, άνευ σκιάς), εκτός από 1 ημέρα, όπου έβρεχε συνεχώς.

Στα θετικά:
(+) Ποιότητα, εργονομία, υποστήριξη
(+) Ημι-υπαίθριος χώρος – Εάν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο εξυπηρετικό είναι όταν βρέχει, να είσαι καθισμένος στον ημι-υπαίθριο χώρο της σκηνής σου και να απολαμβάνεις την βροχή, αντί του να είσαι αναγκαστικά ξάπλα ή στο αυτοκίνητο (γιατί δεν έχεις που αλλού να σταθείς). Εάν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο εξυπηρετικό είναι να βρίσκονται όλα σου τα πράγματα εκτός αυτοκινήτου, τακτοποιημένα και προφυλαγμένα από τον ήλιο και την βροχή ανά πάσα ώρα και στιγμή
(+) Γείσο πόρτας - Κοινώς, όταν βρέχει δεν είναι αναγκαίο το ερμητικό κλείσιμό της (με ότι αυτό αρνητικά συνεπάγεται), ώστε να μην μπει βροχή εντός

Στα αρνητικά:
(-) Ελλιπείς αερισμός για αποκλειστική καλοκαιρινή χρήση – Κακά τα ψέματα, η σκηνή προορίζεται για τα βόρεια κλίματα. Η έλλειψη μεγάλου παραθύρου στο υπνοδωμάτιο και η χρήση νάιλον (αντί σίτας) στα υπόλοιπα παράθυρα, δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις μέγιστου δυνατού αερισμού, για μία άνετη καλοκαιρινή χρήση στον Ελλαδικό χώρο
(-) Ανοικτόχρωμο flysheet – Κοινώς, αρκετή αντηλιά εντός σκηνής

Θα την πρότεινα:
> Σε όποιον είναι διατεθειμένος να δώσει ~350€ και θέλει μία οικογενειακή σκηνή, πολυήμερων διαμονών και κορυφαίων ανέσεων, την οποία θα χρησιμοποιήσει κυρίως Σεπτέμβριο – Νοέμβριο και Μάριο - Μάιο.

Δεν θα την πρότεινα:
> Σε όποιον θέλει μία οικογενειακή σκηνή αποκλειστικά και μόνον για τους καλοκαιρινούς μήνες και ταυτόχρονα “ματζόβολη” για ολιγοήμερα στησίματα ή ελεύθερο camping.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγησή μου βασίζεται σε γενικά δεδομένα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφέρω λεπτομέρειες, διότι το που και πως την στήνει - μεταχειρίζεται - μαζεύει - συντηρεί - αποθηκεύει ο καθένας ή πως αισθάνεται εντός αυτής, σαφέστατα και διαφέρει (λιγότερο ή περισσότερο), άρα και παύει πλέον να είναι το δυνατόν πιο αντικειμενική η όποια κριτική.

Θα την αξιολογούσα:
> Με απόλυτα κριτήρια: 8 / 10, δεδομένου ότι θα έβαζα 10 / 10 στην ROBENS – Vista 300 .
> Με συγκριτικά κριτήρια: 10 / 10, δεδομένου ότι κατά την επίμονη έρευνα αγοράς μου (προ καιρού), δεν βρήκα κάτι καλύτερο με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και σε αυτή (ή περίπου σε αυτή) την τιμή.

P.S. Εάν η εν λόγω σκηνή, κατασκευαζότανε: με σίτες σε όλα τα παράθυρα, με μεγαλύτερο παράθυρο υπνοδωματίου και με "ασημί flysheet", σαφέστατα και θα χαρακτηριζότανε ως "σκηνή αναφοράς"! Όταν βρω χρόνο, θα στείλω εκ περιεργείας ένα e-mail (σχετικό με αυτές τις τροποποιήσεις) να δω τι θα μου απαντήσουν... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#18130
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ntallas, Koro, LeSte, Stavrianos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

ntallas απάντησε στο θέμα: OUTWELL Rockwell III (3 ατόμων) (Αξιολόγηση)

πολύ καλή παρουσίαση , σε ευχαριστώ.
καλό δεν θα ήταν να στείλουμε κανα μαζικό μέηλ κόσμος από εδώ μέσα , μπας και καταλάβουν ότι υπάρχουν και νότιες ''ευρωπαϊκές'' αγορές και ξεκινήσουν να βάζουν σίτες;;
λες να βοηθήσει κάτι τέτοιο;
#18132

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: OUTWELL Rockwell III (3 ατόμων) (Αξιολόγηση)

Σ' ευχαριστώ Ntallas...

Προσωπικά και μόνον με επιχειρηματικά κριτήρια, δύσκολα θα "πειθόμουν" (εάν ήμουν στην θέση τους). Και το αναφέρω αυτό, με βάση την λογική απάντηση της ακόλουθης ερώτησης:

Θα ρίσκαρες να αλλάξεις την "γραμμή παραγωγής" σου (με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς το κόστος) για μια αγορά που "παραπαίει" (Μεσογειακή) και για ένα κοινό που στην πλειοψηφία του κάνει ελεύθερο (άρα δεν το εξυπηρετούν τέτοιου είδους σκηνές)?

Και η λογική (εκ του ασφαλούς, όχι του ρίσκου) απάντηση, είναι όχι... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#18133

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ