ROBENS Lodge II (2 ατόμων) (Αξιολόγηση)

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George δημιούργησε το θέμα: ROBENS Lodge II (2 ατόμων) (Αξιολόγηση)

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

- Κατασκευαστής: ROBENS
- Μοντέλο: Lodge II
- Εποχές: 3 εποχών
- Κατηγορία: Mountain - Trekking
- Άτομα: 2 (πρακτικά και κατά την προσωπική μου άποψη, για 1)
- Πανιά: 2 (πρώτα στήνεται το εσωτερικό)
- Μπανέλες (κύριες): 2 (κράματος αλουμινίου)
- Πόρτες / Παράθυρα: 2 πόρτες (με σίτα)
- Αδιαβροχοποίηση: 5000mm (κάλυμμα) & 10000mm (πάτωμα)
- Διαστάσεις εσωτερικές - ύπνου (ΜxΠxΥ): 225cm x 140cm x 100cm
- Τιμή (official): ~200€
- Παρόμοιες (χαρακτηριστικά & τιμή): SALEWA - Sierra Leone II , VANGO - Halo 200

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Robens ανήκει στο group της OASA (Robens, Outwell, Easy Camp), με ότι αυτό θετικά συνεπάγεται ως προς την αναμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων της.

Η Lodge II είναι (θεωρητικά) σκηνή βουνού: Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι την μεγαλύτερη) αδιαβροχοποιήσεις που υφίστανται στην αγορά, είναι λίαν χαμηλή σε ύψος (110cm), άρα ιδανική για υψηλή ένταση αέρα (και ας έχει μόνον 2 μπανέλες), σχετικά ελαφριά (3,3Kg) και σχετικά μικρού όγκου packing (15,5lt), στοιχεία που την καθιστούν "ικανοποιητική" (όχι ιδανική) για trekking.

Η Lodge II (πρακτικά) μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και τους καλοκαιρινούς μήνες: Διαθέτει 2 μεγάλες αντιδιαμετρικές πόρτες με σίτα και μάλιστα από τις μεγαλύτερες πλευρές, συνεπώς ο αερισμός είναι ο μέγιστος δυνατός - άριστος.

Εν κατακλείδι και κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελεί μία άκρως ποιοτική σκηνή, για όλων των ειδών τις χρήσεις!

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η κριτική μου βασίζεται στην εμπειρία ~1,5 χρόνου που διαθέτω την σκηνή και σε στησίματα τόσο καλοκαίρι (κάτω από τον ήλιο, άνευ σκιάς), όσο και σε βουνό (θερμοκρασία ~6°C, καταιγίδα)

Στα θετικά:
(+) Ποιότητα, εργονομία, υποστήριξη
(+) Υψηλότατη αδιαβροχοποίηση - Ελάχιστες σκηνές στην παγκόσμια αγορά διαθέτουν αδιαβροχοποίηση εξωτερικού πανιού στα 5000mm
(+) Μέγιστος δυνατός εξαερισμός - 2 αντιδιαμετρικές πόρτες με σίτα
(+) Μπανέλες αλουμινίου, ποιοτικά φερμουάρ - Μπανέλες από fiberglass "πολυκαιρίζουν" και με πολύ δυνατό αέρα ή απρόσεκτο λύγισμα, είναι πιθανό κάποια στιγμή να σπάσουν
(+) Porch area από την πλευρά των εισόδων - Κοινώς, όταν βρέχει δεν είναι αναγκαίο το ερμητικό κλείσιμο των εισόδων, ώστε να μην μπει βροχή εντός

Στα αρνητικά:
(-) Inner first - Κοινώς, εάν βρέχει, δεν μπορείς να την στήσεις! Και αυτό είναι σημαντικό "θέμα" στις σκηνές βουνού
(-) Clip on - Σαφέστατα και ο τρόπος στήριξης του εσωτερικού στις μπανέλες με clips είναι απλός - εύκολος - άνετος - γρήγορος. Το θέμα είναι κατά πόσο θα αντέξουν στο χρόνο τα clips. Το να έχει κάποιος μαζί του εφεδρικά, δεν λέει κάτι, από την στιγμή που είναι ραμμένα (με ότι αυτό συνεπάγεται)

Θα την πρότεινα:
> Σε όποιον είναι διατεθειμένος να δώσει ~200€ και θέλει μία ατομική (ουσιαστικά) σκηνή 4x4 (κοινώς για όλες τις χρήσεις και κυρίως βουνό) με τις ελάχιστες δυνατές "υποχωρήσεις".

Δεν θα την πρότεινα:
> Σε όποιον δεν θα αξιοποιήσει πλήρως την υψηλότατη αδιαβροχοποίησή της (άρα υπό βροχή - καταιγίδα διαρκείας) και το (σχετικά) μικρό βάρος - όγκο της (άρα trekking).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγισή μου βασίζεται σε γενικά δεδομένα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφέρω λεπτομέρειες, διότι το που και πως την στήνει - μεταχειρίζεται - μαζεύει - συντηρεί - αποθηκεύει ο καθένας ή πως αισθάνεται εντός αυτής, σαφέστατα και διαφέρει (λιγότερο ή περισσότερο), άρα και παύει πλέον να είναι το δυνατόν πιο αντικειμενική η όποια κριτική.

Θα την αξιολογούσα:
> Με απόλυτα κριτήρια: 8 / 10, δεδομένου ότι θα έβαζα 10 / 10 στην Hilleberg - Staika (βέβαια η Staika έχει ~1000€ + μεταφορικά, ενώ η Robens ~200€, αλλά προανέφερα "με απόλυτα κριτήρια").
> Με συγκριτικά κριτήρια: 10 / 10, δεδομένου ότι κατά την επίμονη έρευνα αγοράς μου, δεν είχα βρει κάτι καλύτερο με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και σε αυτή (ή περίπου σε αυτή) την τιμή.

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#18081
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": logic

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ