Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. δημιούργησε το θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Έστησα την Oztrail Seascape φέτος για δύο περιόδους. Ένα διήμερο στο τέλος Ιουνίου και ένα συνεχές δεκαπενθήμερο από τις 9 έως τις 23 Αυγούστου. Θα στηθεί και τα δύο ή τρία επόμενα σαββατοκύριακα και γύρω στις τέσσερις-πέντε φορές στη διάρκεια του χειμώνα, αλλά νομίζω πως ήδη έχει δείξει τα χαρακτηριστικά της και μπορεί να αξιολογηθεί με αρκετή ακρίβεια.
Στήθηκε σε διαφορετικά εδάφη, σε χώμα με λίγες μικρές πέτρες, αλλά και σε σκληρή επιφάνεια (τσιμέντο), οπού φυσικά στην δεύτερη περίπτωση δεν καρφώθηκε με πασαλάκια. Πάντα χρησιμοποιήθηκε προστατευτικός μουσαμάς κάτω από το πάτωμά της.
Δέχτηκε σημαντική πίεση από ανέμους και περιορισμένης διάρκειας βροχή, ενώ οι θερμοκρασίες που υπήρξαν κυμάνθηκαν από τους 34-36 βαθμούς το μεσημέρι, μέχρι 20-22 το βράδυ. Όλα αυτά πολύ κοντά στη θάλασσα, στη μία περίπτωση σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το νερό, στην άλλη μόλις στα 50 μέτρα μακρυά από το κύμα.

Το πάτωμα είχε άριστη συμπεριφορά, δεν έβαλε καθόλου νερά προφανώς, ούτε έδειξε να φθείρεται κάπου. Οι ραφές επίσης κράτησαν σχετικά καλά αν και δέχτηκαν μεγάλη πίεση και από τους ανέμους και από δύο πιτσιρίκια που χοροπηδούσαν και έπαιζαν ολημερίς εκεί μέσα. Κάποια σημάδια καταπόνησης έδειξαν τα σημεία που ενώνονται με τις υποδοχές για τα πασαλάκια στερέωσης. Γι αυτό συνιστώ χαλαρό στήσιμο και όχι πολύ τεντωμένα τα υφάσματα. Δυστυχώς υπήρχε ένα πρόβλημα, καθώς σε μια γωνία οι κατασκευαστές είχαν ξεχάσει να ράψουν τη σίτα στο εσωτερικό ύφασμα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή τρύπα. Επισκευάστηκε επί τόπου αμέσως και πολύ εύκολα και δεν έδειξε να ξηλώνεται ξανά παρά την σκληρή χρήση.
Παρά τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση η σκηνή δεν στράβωσε, δεν έγειρε, δεν σχίστηκε και δεν μετακινήθηκε χιλιοστό, παρ' ότι όπως είπα για 15 μέρες δεν ήταν καν καρφωμένη στο έδαφος με πασαλάκια, παρά μόνο στηριζόταν με τέσσερα σχοινιά στις άκρες της.

Η λειτουργικότητά της νομίζω είναι και το δυνατό της σημείο. Μιλάμε για ένα μικρό σπίτι δύο δωματίων με έναν ενδιάμεσο κοινόχρηστο χώρο. Θεωρώ ασύγκριτα ανώτερη τη διαρρύθμιση με τα δωμάτια απέναντι το ένα από το άλλο, σε σχέση με εκείνες τις σκηνές που τα έχουν πλάι-πλάι. Εξασφαλίζει περισσότερο ζωτικό χώρο και ιδιωτικότητα ακόμα και αν δεν κλείσεις τις ενδιάμεσες πόρτες. Ο μικρός μου γιος περπάτησε στα δυο του πόδια για πρώτη φορά πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ενώ ακόμα κι η 84 ετών μάνα μου κοιμήθηκε τρία βράδια στη σκηνή, καθώς είχε την αίσθηση του σπιτιού.
Βεβαιώς πριν μερικά χρόνια αυτή ακριβώς η αίσθηση σταθερής κατοικίας σε μια σκηνή θα με αποθούσε, αλλά φαίνεται γερνάω κι εγώ και δεν κάνω πια για "πολεμικές" καταστάσεις.

Δεν θα συνιστούσα το συγκεκριμένο μοντέλο για ελεύθερο κάμπινγκ. Είναι μεγάλο, δύσκολα θα βρεις σκιά και δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο. Εγώ τη χρησιμοποίησα σε οργανωμένο κάμπινγκ και σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Η συμπεριφορά του αντισκήνου στη ζέστη είναι πολύ καλή. Άριστος εξαερισμός και πολλή δροσιά ακόμα και με το παραμικρό φύσημα του αέρα. Δύο μόνο φορές μέσα στο μεσημέρι χρειάστηκε να ανάψω τον ανεμιστήρα κι αυτό για πολύ λίγο. Ποτέ δεν χρειάστηκε να βγάλω το εξωτερικό κάλυμμα, βαριόμουν κιόλας...

Στη χαμηλή θερμοκρασία θέλει οργάνωση και προσοχή. Το πρώτο βράδυ που έπεσα για ύπνο άνετος, ημίγυμνος και με ανοιχτά παράθυρα, χρειάστηκε να ξυπνήσω, να κλείσω πόρτες και παράθυρα δωματίων, να ανοίξω υπνόσακο, προς τα ξημερώματα δε να ανάψω για λίγα λεπτά το αερόθερμο.

Πραγματική έκπληξη ήταν η ευκολία στο στήσιμο και στο μάζεμα της σκηνής. Για να στήσω τη σκηνή, να φουσκώσω τέσσερα διπλά στρώματα, να τακτοποιήσω τα πράγματα, να τραβήξω μπαλαντέζα και να συνδέσω ψυγείο, αερόθερμο, ανεμιστήρα,φουσκωτήρα και φορτιστές, να ετοιμάσω τη χημική τουαλέτα, να στήσω τη σκηνούλα της και να ανοίξω τα τραπεζοκαθίσματα δεν μου χρειάστηκαν περισσότερα από 40 λεπτά, ήδη από την πρώτη φορά και πάντα μόνος μου. Σε καθαρό χρόνο μόνο για το στήσιμο της σκηνής δεν νομίζω ότι χρειάζεται πάνω από τέταρτο με είκοσι το πολύ λεπτά.
Το μάζεμα όλων αυτών δεν ξεπερνά τα τρία τέταρτα, άντε με χαλαρούς ρυθμούς να κάνεις μία ώρα. Σκέτη η σκηνή μαζεύεται σε ένα τεταρτάκι το πολύ.

Είπαμε ότι δεν συνάντησα παρά λίγη βροχή, οπότε δεν δημιουργήθηκε και κάποιο θέμα με την αδιαβροχοποίησή της. Επειδή μάλιστα λατρεύω την αίσθηση της βροχής όταν είμαι στη σκηνή, άφησα ανοιχτά τα παράθυρα ενώ έβρεχε, αλλά ήταν τόσο λίγο το νερό που ούτε από τη σίτα δεν πέρασε. Υγρασία στο εσωτερικό της σκηνής δεν είχα καθόλου, παρά το ότι η μία από τις δύο περιοχές που κατασκήνωσα φημίζεται για την υγρασία της και με άλλες σκηνές μου έχει τύχει να ξυπνάω βρεγμένος το πρωΐ.

Το φινίρισμά της είναι μέτριο, κάποιες λίγες κλωστούλες περισσεύουν σε ορισμένα σημεία στις ραφές, που πάντως οι κρίσιμες είναι θερμοκολλημένες. Δυστυχώς στο τελευταίο μάζεμα διαπίστωσα ότι είχε κοπεί το λάστιχο που συγκρατεί τα επιμέρους κομμάτια της μίας από τις τέσσερις μπανέλες. Έφαγα γύρω στη μισή ώρα για να το αντικαταστήσω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη βλάβη, αν και δεν είναι κομβική καθώς η μπανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς την προσύνδεση με το ελαστικό, είναι πολύ χαρακτηριστική για την γενικότερη ποιότητα κατασκευής του αντισκήνου. Μου έχει συμβεί πολλές φορές με μέτριες σκηνές (γι αυτό άλλωστε έχω πάντα εφεδρικό λάστιχο μαζί μου και πετονιά για να το περάσω) αλλά ποτέ σε σκηνές υψηλής ποιότητας κατασκευής.

Συνολικά θα έλεγα ότι πρόκειται για μια εξαιρετική από την άποψη απόδοσης/κόστους σκηνή (τιμή αγοράς 240 ευρώ) που ενδείκνυται για οικογενειακό κάμπινγκ. Ιδανική για τις κλιματικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού και πολύ πρακτική και εύκολη στο στήσιμο και στη μεταφορά της (δεδομένου του μεγέθους της).Η ποιότητα κατασκευής της είναι μέτρια, καλύτερη από τις ελληνικές μάρκες, αλλά αισθητά χειρότερη από κάποιες ευρωπαϊκές φίρμες (Robens, Outwell, Ferrino, Salewa, Vango κ.λπ.). Θα έλεγα ότι την παρομοιάζω με την ποιότητα κατασκευής των Easy Camp και νομίζω ότι είναι δίκαιη μια βαθμολογία στο 7 με άριστα το 10.
#18063
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RottenLungs, Tribal21r, logic, ntallas, Homeless campers, pmatsou

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Είσαι θεός :worthy: ...

Καιρός ήταν να αρχίσει και αυτός ο τομέας των αξιολογήσεων να αναπτύσσεται. Μόλις βρω χρόνο θα κάνω κι εγω review των δύο σκηνών μου. Επίσης όλα τα τακτικά μέλη (uncle, logic, tigris, tribal, Γιώργος1 και λοιποί) βρείτε λίγο χρόνο να κάνετε και τα δικά σας review.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#18066

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 10
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

nteminio απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

πολυ χρησιμο review, ευχαριστουμε!
#18077

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Homeless campers απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Εξαιρετικα λεπτομερης και χρησιμη (για κατι ψιλοασχετους σαν εμενα ειδικα!) η αξιολογηση σου.
Επειδη ειμαστε σε φαση αναζητηση τετοιου ειδους σκηνης και σημερα ρωτησα σε καταστημα (που την εχει προσφορα στα 243€ διοτι και το οικονομικο ειναι ΘΕΜΑ) θα κρατησω οσα λες για την ποιοτητα κατασκευης για εξτρα ερωτησεις στον πωλητη :-)
Κατι που δεν μπορεσα να μαθω ειναι εαν οι πορτες των.δωματιων εχουν και δευτερο υφασμα εκτος απο τη σιτα. Θεμα ιδιωτικοτητας.... κοιμασαι, ντυνεσαι κλπ... Μονο η σιτα λιγη δεν ειναι??
Ειλικρινα η γνωμη σου θα ειναι εξαιρετικα χρησιμη και σημαντικη δεδομενου οτι δεν την αγορασαμε ακομα. Και φυσικα, μια και ειδες τι μας ενδιαφερει, θα εκτιμουσα μια αναλογη προταση, αν.υπαρχει, με κοστος εως 300-320€

Και παλι ευχαριστω :-)
#21253

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Homeless campers απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Υ.Γ. ειπες δεν κανει για ελευθερο.... στα 5,5-6 μετρα δεν ειναι τραγικο μεγεθος (αναλογα που θα πας...) Χιλιαδου στα πλατανια πχ θα ειναι μια χαρα...οπως και σε αλλα αναλογα μερη.
Εκτος κ αν τελικα οι διαστασεις που γραφει η περιγραφη ειναι αλλες απο τις πραγματικες.
Παλι ευχαριστω :-)
#21254

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Ναι, το κάθε δωμάτιο εκτός από σίτα έχει και δική του πόρτα. Γενικά στο ζήτημα της ιδιωτικότητας το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μάλλον το καλύτερο που μπορεί να έχει κανείς από ένα αντίσκηνο.

Για το θέμα του ελεύθερου πραγματικά δεν θα την συνιστούσα. Εντάξει, σίγουρα θα υπάρχουν σημεία που μπορεί να στηθεί. Αλλά δεν την λες με τίποτα διακριτική. Φαίνεται από μακριά, μιλάμε για 15-16 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν. Ένα μικρό σπίτι. Και σκιά που να την καλύπτει όλη δεν θα βρεις εύκολα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, καθώς είναι τέτοια η κατασκευή της, που παραμένει αρκετά δροσερή και κάτω απ' τον ήλιο.

Μια και πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την αξιολόγηση, να προσθέσω πως σε αυτό το διάστημα η σκηνή δοκιμάστηκε και σε συνθήκες ακραίας βροχής (πραγματικά ακραίας, μιλάμε για τροπικές καταστάσεις) και συμπεριφέρθηκε αρκετά καλά. Κάποια σχετική υγρασία υπήρξε στο πάτωμα (που είναι υδροστατικής αντοχής 3000mm και όχι 10000mm όπως γράφουν μερικά από τα site των εμπόρων που την εισάγουν). Αλλά σε γενικές γραμμές στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Επαναλαμβάνω πως η ποιότητα κατασκευής δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ούτε και άθλια. Θα έλεγα μέτρια. Αυτό όμως σε αναγκάζει να της φέρεσαι με προσοχή. Κυρίως σε ότι αφορά στη συντήρησή της. Καλό μάζεμα, με προσοχή να είναι καθαρή και στεγνή. Στήσιμο αυστηρά κάτω από τέντα (που λόγω των διαστάσεών της δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα) για να μην ξεραθούν στο ήλιο τα υφάσματά της και αρχίσουν να σκίζονται εύκολα, δεύτερο πάτωμα από κάτω για προστασία από σκισίματα, αν και το δικό της είναι αρκετά ανθεκτικό, καθώς και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο.
Με συστηματική συντήρηση πιστεύω ότι τρία με τέσσερα, ίσως και πέντε χρονάκια ζωής τα έχει.

Βεβαίως η απόδοσή της εξαρτάται κυρίως από τη χρήση της. Εγώ την χρησιμοποίησα σε οργανωμένο κάμπινγκ μόνο δύο φορές. Οι υπόλοιπες ήταν στο εξοχικό, όπου παραμένει στημένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εκεί πρακτικά μου έλυσε ένα σημαντικό ζήτημα χώρου. Εναλλακτικά θα έπρεπε να χτίσω ένα επιπλέον μικρό οίκημα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς τι χρόνο, τι κόπο και τι χρήματα γλίτωσα. Από την άλλη βέβαια αυτού του τύπου η χρήση, σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις το κατάλληλο σημείο και να έχεις και τις κατάλληλες υποδομές για την υποστηρίξεις στημένη σε ημιμόνιμη βάση.

Αν κάποιος σκέφτεται να κάνει κυρίως ελεύθερο κάμπινγκ ή να φεύγει συχνά για δυο-τρεις μέρες, θα χρειαστεί λογικά κάτι μικρότερο και πολύ πιο ευέλικτο.

Ένα θέμα που με έχει μπερδέψει λίγο είναι το δυσανάλογα χαμηλό της κόστος, σε σχέση και με άλλα μοντέλα της ίδιας μάρκας. "Θα είναι μάλλον από άλλο εργοστάσιο", μου είχε κάποτε που το συζητούσαμε ένας υπάλληλος στο κατάστημα που πρώτο εισήγαγε τις Oztrail. Δεν μου φάνηκε να ήξερε κι αυτός τι πράγματι συμβαίνει. Το αντίσκηνο που έχω εγώ γράφει "Made in Bangladesh" , τα άλλα της ίδιας εταιρείας (που είναι αυστραλιανή) δεν ξέρω.
#21259
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Homeless campers

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Homeless campers απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

(Δυο χρονια??? !!! Μαλιστα.... αυτα ειναι τα "καλα" του να μην μπορεις να δεις ημερομηνια των ποστ....χμμμ τες πα... )

Οπως και να 'χει ευχαριστω που μπηκες στον κοπο. Και η αληθεια ειναι οτι βοηθησες πολυ να αποφασισω. (Την απερριψα τελικα κ διαλεξα αλλη Κυριως λογω μεγεθους.
Τωρα βαζουμε πλωρη για ηλιακο φορτιστη της προκοπης .... )

Να εισαι καλα!
Καλες κατασκηνωσεις να εχετε εσεις και τα μικρα σας :-)
#21260

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

Φαντάζομαι ότι το ανέφερες για πλάκα, καθότι στο κάτω δεξί μέρος του εκάστοτε post και σε γκρι φόντο, αναφέρεται ο χρόνος ο οποίος έχει παρέλθει από την ημερομηνία και ώρα δημοσίευσής του... :seehearspea

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21262

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Homeless campers απάντησε στο θέμα: Oztrail Seascape (Αξιολόγηση)

No!! Καθολπυ πλακα.... Γραφω απο κινητο και η εικονα που εχω δεν ειναι desktop για να εχω την εικονα που λες. Δυστυχως. Γιαυτο και τοσες λαθος ενεργειες.
#21263

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ