Για τις ελληνικές σκηνές.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Οι Campus απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν έχει εμπειρία κατασκηνωτή ή που έχει πολύ περιορισμένο budget. Φυσικά σε αυτή την τελευταία συνθήκη εμπίπτουμε πλέον όλοι σχεδόν οι Έλληνες, οπότε -υποθέτω - πως συνεχίζει να κρατάει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.
Όμως δεν θεωρώ αδύνατο να εξυπηρετηθεί κάποιος από όλα αντίσκηνο αυτής της μάρκας. Απλά θα πρέπει να είναι τυχερός ώστε να βρει ιδανικό σημείο στησίματος (χωρίς πέτρες, εμπόδια κ.λπ.), πολύ προγραμματισμένος ώστε να μην βιάζεται ποτέ και σκίσει κανένα φερμουάρ πάνω στη φούρια του, αλλά κυρίως άγιος ώστε να μην νευριάζει ποτέ, να μην κάνει απότομες κινήσεις μέσα στη σκηνή και βεβαίως να μπορεί με ένα θαύμα να αποτρέπει τη βροχή και άλλα ασυμβατα με τις Campus φυσικά φαινόμενα.

Ένα, ίσως ούτε καν ένα, μπορεί και μισό κλικ παραπάνω από τις campus βρίσκονται οι Panda. Πράγματι για να μην έχει προβλήματα μαζί τους δεν είναι ανάγκη να είσαι άγιος. Αρκεί να είσαι όσιος...

Τέλος οι Terra νομίζω (ανάλογα βεβαίως και μην την κατηγορία κάθε μοντέλου της) πως είναι αισθητά καλύτερες από τις προηγούμενες, αλλά με τέτοια προς τα πάνω διαφορά τιμής που δεν δικαιολογείται επ' ουδενί με την έτσι κι αλλιώς πολύ μέτρια ποιότητά τους...
#21644
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, georgeps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.


Nikos L. φτάνει,:laugh: :worthy: ,λύθηκα στα γέλια. Όντως αγιάζεις λιγάκι αλλά πάντα θεωρούσα τις campus σκηνές για 3ημερα (με μια εξαίρεση στα παλιά τους μοντέλα) αλλά με τίμια σχέση τιμής ποιότητας.

Για τις Terra που οι τιμές τους ξεφεύγουν σε σχέση με τις άλλες έχω ίσως την χειρότερη εντύπωση για σχέση τιμής / ποιότητας. Σχεδιασμός όντως (και εσωτερικός) και κάπως καλύτερα πανιά (κυρίως σε αδιαβροχοποίηση) αλλά από εργονομικής άποψης και στο στήσιμο, κάκιστες, με συχνά προβλήματα και κατασκευαστικές ατέλειες που οδηγούν σε ζημιές.

Ίσως αν αύξαναν τους πολιτικούς ελέγχους και μείωναν τα τεχνικά λάθη να γινόντουσαν κάποια στιγμή μια αξιόπιστη εταιρία για μεσαίας κατηγορίας σκηνές, αυτήν την στιγμή δεν τις ξεχωρίζω ιδιαίτερα από τις άλλες, μην σου πω ότι θεωρώ πως οι Panda έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για μακροχρόνια αντοχή (κάποια μοντέλα) αν δεν πέσουν σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες (στις οποίες φοβάμαι και τις Terra λόγω τεχνικών λαθών)

ΥΓ Πρέπει να επανέλθω με αξιολογήσεις αν και κάποιες από τις σκηνές μου είναι πλέον εκτός κυκλοφορίας

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#21646

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.


Διαθέτω μία Terra 3 Season II (την οποία μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες μου, στο φάκελο equipment), αγορασμένη το 2000 από τυχαίο επαρχιακό μαγαζί. Η σκηνή αγοράστηκε (σε δραχμές τότε) “από σπόντα”, καθότι πάνω στην φούρια της (τελευταίας στιγμής) απόφασης για εξόρμηση ΠΣΚ με την ψαροντουφεκο-παρέα, συνειδητοποιώ (και εφόσον έχουμε απομακρυνθεί οδηγώντας κάνα 3ωρο από την έδρα μας) ότι τα έχω πάρει όλα μεν, πλην της τότε βασικής μου σκηνής (Salewa Scout ΙΙ) δε!

Η συγκεκριμένη σκηνή δεν αποτελεί πλέον την βασική μου σκηνή (Robens Logde ΙΙ), αλλά την χρησιμοποιώ τουλάχιστον 1 – 2 φορές το χρόνο, για 3 – 5 διανυκτερεύσεις την φορά, τα τελευταία 17 χρόνια! Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το μόνο που έχει απαιτηθεί (έως σήμερα) είναι: α΄) Η αντικατάσταση του λάστιχου, που συγκρατεί τις μπανέλες μεταξύ τους και β΄) Η αντικατάσταση των δικών της πασσάλων, με ιδιοκατασκευασμένα από μπετόβεργα.

17 ολόκληρα χρόνια? Είναι δυνατόν? Ελληνική σκηνή? Μα πώς???

- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να μην δώσω την πρέπουσα σημασία (ακόμη και ψιλο-καθαριότητα) στην επιφάνεια που θα την έστηνα, δεν υπήρξε ποτέ φορά που δεν χρησιμοποίησα ground-floor (ακόμη και χοντρό νάιλον, που είχα για άλλο σκοπό, εάν ξέχναγα το original).
- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να μην την δέσω - τεντώσω ορθά.
- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να μην την πλύνω (προσεκτικά, πάντα με πράσινο σαπούνι σε σκόνη) μετά από κάθε χρήση, δεν υπήρξε ποτέ φορά που δεν την άφησα απλωμένη να στεγνώσει πλήρως.
- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να μην προσθέσω ελάχιστο αντισκωριακό λαδάκι στα φερμουάρ (και ας είναι πλαστικά), εφόσον την είχα πλύνει – στεγνώσει, αλλά δεν υπήρξε ποτέ φορά που να την πέρασα αδιαβροχοποιητικό.
- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να μην την πακετάρω ορθά, δεν υπήρξε ποτέ φορά που να την στριμώξω – συμπιέσω κατά την αποθήκευση.
- Δεν υπήρξε ποτέ φορά που να προσέξω περισσότερο την Terra! Το αντίθετο, μάλιστα, αφού και στην Salewa και στην Robens ήμουν (τουλάχιστον στην αρχή) “όσιος” και “άγιος” (όπως ανέφερε ο Nikos L) αντίστοιχα, γιατί (τουλάχιστον εμένα) δεν μου περισσεύουν 250€ ή 300€ για την αγορά μιας νέας (αξιόλογης) σκηνής.

Που θέλω να καταλήξω?

- Συγκρίνεται η Terra, με την Salewa ή την Robens? Ναι, όσο ακριβώς το Hyundai με την Porsche ή την Ferrari…
- Φταίει η Terra που δεν ανταπεξέρχεται στα πάντα όλα και μάλιστα διαχρονικά? Ναι, όσο ακριβώς φταίει και το Hyundai που δεν ανταπεξέρχεται στο F1 Grand Prix ή στο 24h Le Mans ή στο Paris- Dakar ή στο WRC…
- Είμαι ψείρας – ιδιότροπος – κομπλεξικός με την Terra (ή την Salewa ή την Robens)? Ναι, όσο ακριβώς είναι και ένας που αλλάζει (στην ώρα τους) λαδάκια στην μηχανή του αυτοκινήτου του…
- Είναι η Terra “σκουπίδι”? Ναι, όσο είναι και το Hyundai, εάν το προσέχεις - συντηρείς (ορθά) και εάν έχεις πάντα επίγνωση του πόσο και τι αγόρασες, συνεπώς πως και τι οδηγείς…

Εν κατακλείδι:

@ Pankan – "Συμφωνώ" μαζί σου μεν, αλλά πρόσεχε τι και πως το διατυπώνεις (δημόσια) δε…

@ Nikos L. - Just respect…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21650

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Είσαι τυχερός
Η δική μου εμπειρία με τις terra, panda, campus είναι ότι είναι αναξιόπιστες. Είχα και έχω απ' όλες, από τεράστιες family μέχρι μικρές 2 ατόμων με μονό πανί. Αγορασμένες για πολύ συγκεκριμένους λόγους και εν γνώσει μου για το τι χάλια αγοράζω.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη προτροπή σου να μη το αναφέρω δημόσια.
Όταν μάλιστα βλέπω έν σωρό αφελείς να στρέφονται προς τέτοιου είδους σκηνές.
Επαναλαμβάνω. Αν δεν είστε αρκετά έμπειροι ώστε να ξέρετε τι αγοράζετε (και γιατί), μακριά αυτές τις μάρκες.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά παραπάνω για να πάρετε μια σκηνη που έστω να μοιάζει αξιόπιστη. Γιατί οι συγκεκριμένες ούτε μοιάζουν ούτε είναι.

ΥΓ Αν ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα το Decathlon με τα φτηνά και αξιόπιστα υλικά του, όλοι αυτοί θα έκλειναν σε μια νύχτα μέσα.
#21665

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Η Decathlon θα ερθει συντομα στην Ελλαδα...
#21669

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 62
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

norfi απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου, ειχα Terra 8 χρονια κ το μονο που ειχε παθει ηταν τρυπιτσα στο διχτυ της επειδη δεχτηκε επιθεση απο καυτρα τσιγαρου. Εραψα το σημειο κ η σκηνη συνέχισε να κανει την δουλειά της πολυ καλα για τα ελληνικα δεδομένα(κλιμα,αναγκεε). Ήταν terra bahama II, για οσους ηλικιακα την ειχαν προλαβει. Επειτα χαριστηκε σε φιλο. Εχω δει σκηνη οικογενειακη 340 ευρω να καιγεται μεσα σε εναμισι μηνα απο τον ηλιο αφου δεν ειχε καμια προστασια . Άρα ότι έχεις οσο ακριβη κ να είναι αν δεν δίνεις τη στοιχειωδη προσοχή, θα υπάρχουν οι σχετικές καταστροφικές συνέπειες.
#21830

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Το μήνυμά σου αποπροσανατολίζει όλους αυτούς που μπαίνουν εδώ χωρίς να έχουν τη παραμικρή ιδέα για το πως είναι οι σκηνές, και τους δίνει την εντύπωση ότι δίνοντας 25-50 ευρά και αγοράζοντας μια terra, campus, panda ή άλλες ανάλογες oem σκηνές, θα την βγάλουν καθαρή.
Ακούω για 8 χρόνια, για 10+ χρόνια και θαυμάζω. Οι δικές μου (πληθυντικός) άρχιζαν να ανοιγουν στις ραφές από τη πρώτη ώρα που στήθηκαν. Και δεν είμαι άτυχος γιατί το ίδιο έχω δει να γίνεται σε όλες όσες έχω δει στημένες. Αν από λάθος εκτίμηση τις στήσετε και βρέξει, τότε θα πλημμυρίσετε. Προσφέρουν προστασία μόνο από τα κουνούπια. Όλα τα άλλα είναι εικονικά.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
Αν είναι η μόνη σκηνή που θα έχετε, μη τις αγοράσετε ποτέ.

ΥΓ Είδα αυτό το ΣΚ στημένη μια Oztrail Tasman. Αξιοπρεπέστατη, μεγάλη, και απολύτως κατάλληλη για το ελληνικό καλοκαίρι. Με λίγο παραπάνω από ένα κατοστάρικο. Με λιγότερα μη περιμένετε προκοπή.
#21848
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, georgeps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 64
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12

strofimios απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Να απαραθεσω και εγω την εμπειρια μου απο την terra μου.Ειναι,μαλλον ηταν,μια galaxy.Ηταν απο τις πρωτες μου αγορες σε €.Οντας τελειος ασχετος δεν την φροντισα ποτε και καθολου.Ποτε δεν εβαλα footprint,ποτε δεν την επλυνα,δεν λαδωσα κανενα φερμουαρ ουτε εκανα κατι για διατηρηση της αδιαβροχοποιησης των υφασματων.Απλα σκουπιζα μεσα πριν τη μαζεψω και την τιναζα για να φυγει οτι ειχε κολημενο απο κατω.Αρχισε να....."μπαζει" στα,περιπου,10 χρονια.Απο τα τεντωματα κατα το στησιμο(ηθελα τα πανια να ειναι "αεροδρομια")ανοιξαν σε 2-3 οι ραφες και κοπηκαν 2 απο τις θηλιες που εχει το πατωμα για τα πασαλακια.Τα υφασματα πλεον ειναι διαφανα,και σε γερη καταιγιδα που φαγαμε περυσι στην Πρεβεζα εβαλε 1-2 ποτηρια νερο.Την ευχαριστηθηκα παρα πολυ και πιστευω οτι τα 150€ που ειχα δωσει τα εβγαλε με το παραπανω.Βεβαια με αυτα που διαβαζω και βλεπω θεωρω οτι σταθηκα εξαιρετικα τυχερος.
#22373

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 19
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.

Εχει κανεις σας εμπειρία από Outwell σκηνή?
#22378

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Για τις ελληνικές σκηνές.


Έχω σημαντική εμπειρία από Outwell. Εξαιρετική ποιότητα και αντοχή, μέσα στις πέντε καλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως με καλή after sales υποστήριξη και μεγάλη γκάμα από μοντέλα σχεδόν για κάθε χρήση. Υψηλές τιμές, αν και υπάρχουν και πιο ακριβές μάρκες, ενώ οπωσδήποτε αξίζουν τα χρήματά τους.
Δυστυχώς τα περισσότερα μοντέλα τους είναι ακατάλληλα για το ελληνικό καλοκαίρι. Προορίζονται για αρκετά πιο ψυχρά κλίματα.
Σε κάποια μοντέλα είναι ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση, αλλά και πάλι δεν θα τις συνιστούσα για κάποιον που δεν κατασκηνώνει τον υπόλοιπο χρόνο.
#22384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ