Αγαπητοί φίλοι Καλημέρα
Με ενδιαφέρον διαβάζω τις απόψεις σας, και όντως τα σχόλια σας είναι απολύτως στο ‘’στόχο’’ όντως τα πράγματα στα Κάμπινγκ δεν είναι και ότι το καλύτερο, δυστυχώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Κάμπινγκ δεν έχουν καν σχέση με τον Τουρισμό πόσο δεν μάλλον με Τα Τουριστικά επαγγέλματα, με τεχνολογίες, με ιστοσελίδες κλπ κλπ, οι περισσότεροι ‘’έτυχε’’ να έχουν, γη σε μια καλή τοποθεσία, κοντά η λίγο πιο μακριά από την θάλασσα, και είπαν: Μωρέ τη ελιές και αγροτικές δουλειές, ρίξε δυο καλαμωτές για λίγη σκιά να έρχονται οι ‘’ξεβράκωτες’’ με τα σλίπινγκ μπανγκ, και να τους τα παίρνω, άλλωστε μήπως κουράστηκα για να την αγοράσω την γη, ας είναι καλά ο Μπαμπάς, παππούς κλπ, αυτά που γράφω δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου, κάτω στα δικά μέρη τουλάχιστον-στη Μάνη, δυο που ξέρω έτσι σκέφτονται ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους, γνωστά, κάμπινγκ- δεν θα αναφέρω ονόματα- αλλά με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν και το έστησαν από το πουθενά, μάλιστα στο ένα σου πιάνονται τα πόδια στο περπάτημα για να ανέβεις και να κατέβεις στη θάλασσα..ωστόσο κάποιες μέρες το χρόνο έχουν κόσμο…είπα κάποιες μέρες, ενώ θα έπρεπε να πω κάποιους μήνες, αλλά δυστυχώς αυτή η ριμάδα νοοτροπία μας δεν μας αφήνει να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά θέματα.
Αυτό που ανέφερε ο XPXPDK για την online κράτηση και τα 400 500 χλμ, είναι πράγματι για γέλια, συνέβη αντιπρόπερσι στην κόρη μου, και παρά την δική μου έντονη και πιεστική συμβουλή να μην πάνε στα Κύθηρα αφού δεν τους έκλεινε κάποιο χώρο από το τηλέφωνο σε κάποιο Κάμπινγκ, Θα έρθετε εδώ και θα βρούμε κάτι..τους είπε ο άριστος ‘’επαγγελματίας’’ – δεν θυμάμαι όνομα αλλιώς θα το ανέφερα χωρίς ‘’οίκτο’’ – αυτή και ο αραβωνιαστικός της αποφάσισαν να πάνε, και ενώ το βαπόρι έπιασε Κύθηρα στις 12,30 τη νύχτα, και ενώ ταξίδευαν με Μηχανή, όταν έφτασαν στο Κάμπινγκ εκτός του ότι η πόρτα ήταν κλειστή και κανείς δεν υπήρχε να την ανοίξει, και όταν κάποιος εμφανίστηκε τους είπε πολύ απλά πως δεν έχει χώρο, δεν ‘’πέφτει καρφίτσα’’..!!! και μετά από τόσες ώρες ταξίδι να ψάχνουν μέσα στη νύχτα για δωμάτια.. την επόμενη μέρα επέστρεψαν Αθήνα….Βάλε τώρα την κούραση, τα έξοδα, και την απογοήτευση που παίρνεις μετά από τέτοιες συμπεριφορές και μετά αναλογίσου γιατί δεν λειτουργεί τίποτα σωστά.. αυτή η ‘’Μηχανή’’ τα΄ χει παίξει, χρειάζεται οπωσδήποτε ριζική ανακατασκευή, κι επειδή αυτή η Μηχανή ήμαστε όλοι εμείς, πρέπει να αλλάξουμε εμείς, αλλιώς η Μηχανή θα υποδουλεύει όπως κάνει εδώ και πάααρα πολλά χρόνια, κι εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε σε διάφορα φόρουμ τις ενστάσεις μας και την κατάντια μας, για την οποία όμως έχουμε όλοι μας μεγάλο μερίδιο ευθύνης, τι θέλω να πω με αυτό νομίζω πως όλοι που θα διαβάσουν θα καταλάβουν, αλλά ας το κάνω πιο λιανά, ας πούμε πως θέλω να πάω στο THALLATA γιατί είναι πολύ ωραίο κάμπινγκ..αλλά έχω και ένα σκυλάκι μαζί το οποίο απ όσο ξέρουμε στο Κάμπινγκ θα αναγκαστώ να πληρώσω και για το σκυλάκι μου, είναι σωστό όμως να πληρώνουν τα ζωάκια ; είναι ‘’Ηθικό’’ και ‘’Νόμιμο’’ ; και ας υποθέσουμε πως επειδή είναι ιδιωτικό κάμπινγκ έτσι του αρέσει του μάγκα που το έχει, έτσι κάνει, δικαίωμα του είναι…εμένα όμως δεν μου αρέσει αυτή η τακτική, και παρ όλο που το Θάλαττα μπορεί να μου αρέσει, απλά επιλέγω να μην πάω και μάλιστα τους το λεω και φωναχτά πως ο λόγος που δεν μπαίνω εκεί είναι η τακτική που έχετε με τα ζώα, και τους κάνω και ‘’Βούκινο’’ σε γνωστούς και φίλους και σε διάφορα φόρουμ που είμαι μέλος, δεν είναι ντροπή αυτό,…εγώ ντροπή θα θεωρήσω πως είναι να μην κάνεις τίποτα.
Πολλά τέτοια παραδείγματα από Εστιατόρια, ταβέρνες, Κάμπινγκ, ξενοδοχεία, πλαζ, καφετέριες μπαράκια κλπ δυστυχώς όλοι μας έχουμε πέσει ‘’θύματα’’ και πάντα θα υπάρχουν οι ‘’κακοί’’ επαγγελματιές, όμως αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα όπως τώρα που εξαιρέσεις περί καλών επαγγελματιών είναι ελάχιστες, και τώρα, αυτή την εποχή που η ‘’κρίση’’ απειλεί κακούς και καλούς, είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους να γίνουμε καλύτεροι και να προσελκύσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού τον κόσμο που θα τους προτιμήσει, πρέπει αυτοί που θα γίνουν πελάτες τους, να ξαναπάνε και του χρόνου, και τον μεθεπόμενο χρόνο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να δουν τον πελάτη σαν να είναι αυτοί οι ίδιοι πελάτες…αλλιώς από τον Χειμώνα που μας έρχεται πολλοί ‘’επεγγελματίες’’ στον χώρο του τουρισμού θα κλαινε με μαύρο δάκρυ – και πολλοί από αυτούς πήγαν γυρεύοντας.
Το δια ταύτα λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι πως αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια, αλλιώς ‘’ το στάσιμο νερό.. Βαλτώνει και βρωμίζει’’
Ελπίζω να μην κούρασα.
Φιλικά
Βασίλης