Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

KEFTEKOS δημιούργησε το θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Αγαπητοί φίλοι campers

Είμαι από την Κρήτη ( Ηράκλειο ) και λάτρης του camping είτε αυτό λέγετε ελεύθερο είτε οργανωμένο σε βουνό ή θάλασσα.
Τρέχω στα camping τα τελευταία 12 χρόνια και δεν το αλλάζω με κανένα ξενοδοχείο.
Όμως και εδώ θα χρειαστώ την γνώμη σας επειδή όταν λέμε οργανωμένο εννοούμε οργανωμένο και όχι ξέφραγο αμπέλι και επειδή έχω την σκέψη να φτιάξω οικογενειακά ένα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ CAMPING και το τονίζω το οργανωμένο ( και εννοώ θέα, δέντρα, φύση γενικότερα, έτοιμες σκηνές για όσους βαριούνται, χώρο για όσους έχουν σκηνές, ξεχωριστό χώρο για τροχόσπιτα, χώρους ειδικά διαμορφωμένους για Α.Μ.Ε.Α. , πισίνα, φθηνό και καλομαγειρεμένο φαγητό, φθηνό mini market, καφέ-μπαρ, εκδηλώσεις, βραδιές barbeque για να μεγαλώνουν οι παρέες, αρκετές καθαρές τουαλέτες και άλλα πολλά ) θα ήθελα την γνώμη σας γιατί η σκέψη μου είναι για βουνό…κάτι που καλοκαίρι δεν βρίσκεις εύκολα, όμως έχει σχετικά κοντά παραλία 12 λεπτά με αμάξι , νοσοκομείο 10 λεπτά με αμάξι και αρκετά μεγάλη τουριστική περιοχή από τις πιο γνωστές στην Κρήτη.
Τελικά ποιά η γνώμη σας για το βουνό με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει παραλία κοντά? Θα σας χάλαγε κάτι τέτοιο ? θα ήταν μια καλή δικαιολογία για να μην επιλέγατε ένα τέτοιο camping?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Με αγάπη Κεφτέκος
#9770

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Απο την περιγραφή σου καταλαβαίνω οτι χρειάζομαι αμάξι και πολύ κόσμος (ειδικά campers) δεν θέλουν να πηγαίνουν στην παραλία με αμάξι (το καλύτερο θα είναι να έχεις ένα λεωφορείο δικό σου, που να κάνει δρομολόγια ανα ώρα, αλλα αυτό στοιχίζει.)...

Επίσης είσαι Κρήτη, σε ένα απο τα πιο μακρινά νησιά της Ελλάδα, τα εισιτήρια με αμάξι θα είναι απαγορευτικά για μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όπως το 90% των φοιτητών, το 100% όσων δεν έχουν δουλειά ή μισθό κάτω απο 700€ τον μήνα. Άρα το target group σου εν ολίγης θα είναι κυρίως οικογένειες, συνταξιούχοι, οπότε καλό είναι να το σχεδιάσεις με αυτόν τον γνώμονα.

Η όλη ιδέα δεν μου κάνει τόσο για καλοκαίρι, όσο για χειμώνα. Καλό θα ήταν να το λειτουργείς και χειμώνα και να συνεργαστείς με ορειβατικούς συλλόγους για πεζοπορίες κτλ, και άλλες δραστηριότητες στην φύση και το βουνό. Ωραίο θα είναι να έχει κοντά σου και κάποια λίμνη ή ποτάμι ώστε να αντικαταστήσεις την θάλασσα για καλοκαίρι. Πισίνα το θεωρό πολύ άσχημο αλλα άμα το θέλουν οι άλλοι, κάνε το.

Εφόσον είναι απομακρυσμένο, θα πρέπει να παρέχει τα βασικά και ακόμα παραπάνω. Δηλαδή, καλό φαγητό και κάποια υποτυπώδης διασκέδαση (ένα μικρό και όμορφο μπαράκι, ανοιχτό και κλειστό).

ΒΑΣΙΚΟ, να διατηρήσεις το περιβάλλον όπως είναι, το cmaping να εναρμονιστεί και να γίνει ένα με το περιβάλλον του. Μην βάλεις συρματοπλέγματα για να φτιάξεις θέσεις για τις σκηνές, ΦΤΙΑΞΕ ξεχωριστές περιοχές για σκηνές και τροχόσπιτα αλλα μέχρι εκέι. Επίσης μην φτιάξεις τούβλινες κατασκευές, τα κτήρια να είναι απο πέτρα και ξύλο (ή μόνο ξύλο αν σου φαίνεται ακριβή η πέτρα)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#9773
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek, KEFTEKOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Αααα επίσης ένα ωραίο αν το έχει ανοιχτό το χειμώνα. Να διοργανώνεις και φεστιβάλ 5ήμερα, έτσι θα προσελκύσεις και τον νεαρό κόσμο. ΘΑ μπορούν να είναι θεματικά, άλλο παραδοσιακή Κρητική μουσική, άλλο ελληνικό rock κτλ. Μην σου πώ με το που το ανοίξεις για τα εγκαίνια να κάνεις ένα τέτοιο (αν φέρεις και κανα όνομα εκεί δικό σας, θα γίνει γνωστό το cmaping σε λίγες ώρες)

Για παράδειγμα να έχεις ένα τριήμερο με συναυλίες τα βράδια αλλά να πουλάς εισιτήρια για 5 μέρες κατασκήνωση (Δηλαδή τις τρείς με τα τραγούδια και άλλες δύο απλό κάμπινγκ, στις δύο που δεν θα έχει τραγούδια, θα οργανώσεις πεζοπορίες σε κάποια όμορφη κορυφή εκέι κοντά, ή κάτι άλλο που ξέρεις εσύ)

Υ.Γ. Εφόσον απευθύνεσαι σε οικογένειες καλό θα είναι να έχεις και 3-4 άτομα που θα κρατάνε τα παιδιά σε στύλ κατασκήνωση. Δλδ, θα μένουν τα παιδιά με τους γονείς αλλα με το που ξυπνάνε θα έχουν την επιλογή (οι γονείς) να (τα) πάνε στους ομαδάρχηδες και να παίζουν με τα άλλα παιδιά κτλ. υπο επίβλεψη , να κάνουν χειροτεχνίες, παιχνίδια στο δάσος και πράγματα που θα τους μάθουν να ζούν στο περιβάλλον.

Υ.Γ.2 Να σου πώ την αλήθεια έχω μπόλικες ιδέες, αυτά είναι που μου ήρθαν τώρα. Πες μου αν έχω πιάσει το νόημα αλλιώς να σκεφτώ κάτι άλλο.

Υ.Γ.3 Εσυ με τι ασχολήσε τώρα, πχ. αν είσαι κτηνοτρόφος ή αγρότης, θα μπορείς να συνδιάσεις το camping και με ένα είδος αγροτουρισμού. Να έρχονται κατασκηνωτές με την προοπτική να ασχοληθούν ταυτόχρονα και με δουλειές σε χωράφια ή με ζώα. Αλλα αυτό να είναι και καλα μία εναλλακτική και όχι το βασικό θέμα του camping.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#9776
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KEFTEKOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 186
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 64

kastrinos απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Κρητικός και εγώ αλλά να πω ότι δεν θα ερχόμουν Κρήτη για camping με τέτοια εισιτήρια, έτσι για αρχή.
Συμφωνώ με όσα λέει ο RottenLungs.
Βεβαία ίσως να μην στοιχίζει τόσο το λεωφορείο που θα ήταν μια εναλλακτική σε συνδυασμό με τη πισινά

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”
#9779

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 58
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

XPXPDK απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Καλη αρχικά ιδέα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις. (κατα τη γνώμη μου)
-Θερμοκρασία : Πρέπει να έχεις ή ένα "σοβαρό" υψόμετρο ή να είσαι σε ρεμματια κλπ. Για όσους πάνε βουνά ξέρουμε ότι αν στο βουνό κάνει ζέστη δεν αντέχεις με τίποτα ( ψάχνεις χαράδρα να κρυφτείς). Θα πρέπει δηλ το βράδυ να έχεις κάτω απο 24 βαθμούς όταν στα πεδινά έχει 29. Στη θάλασσα μπαίνεις για μπάνιο , στο βουνό ; :unsure:
-Υδρευση,Αποχέτευση : Υπολόγισε 400 λίτρα νερό ανα ημέρα ανα άτομο. ( η τιμή απο βιβλιογραφεία υδραυλικής). Αν δεν έχεις δίκτυο για να συνδεθείς θα πρέπει να κάνεις μία "καλή" δεξαμενή με την ανάλογη παροχή εισρροής. Εχεις τόσο νερό; Το ίδιο ισχύει και για την αποχέτευση (βιολογικός υποχρετικά αν δεν έχεις δημόσιο δίκτυο αποχέτευσης) μπορείς να γυρίσεις το επεξεργασμένο νερό στις λεκάνες τουαλέτας για εξοικονόμιση αλλά θες διπλό δίκτυο και μία ακόμα δεξαμενή. :ohmy:
-Υφος του camping : Αν είναι να μοιάζει με παραθαλάσσιο που απλά δεν θα έχει θάλασσα , αστα... Δεν μπορώ να σου πώ κάτι γιατί οι απόψεις του καθενός είναι διαφορετικές. π.χ. εμένα θα μου άρεσε κατι σε κάντρι (μικρή φωτιά ψητό και αστέρια) , αλλά ισως να μην είμαι και το τυπικό δείγμα.
- και μιάς και είπα για φωτιά...καλό...πολύ καλό...σύστημα πυρόσβεσης.
#9788
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RottenLungs, KEFTEKOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 232
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 87

bykou απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Αν το σκέφτεσαι σοβαρά να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό σύμβουλο ή γνώστη στα τουριστικά θέματα, αν θα ρίξεις λεφτά, στις μέρες μας πρέπει να ξοδεύονται με σύνεση. Εδώ μόνο προσωπικές εκτιμήσεις παίρνεις που δεν εξασφαλίζουν την τυχόν επένδυσή σου. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε ορθολογικά, όπως στο εξωτερικό και καλό είναι να ξεκινήσουμε από τη βαριά βιομηχανία μας που είναι ο τουρισμός.
Μια πρώτη προσωπική εκτίμηση είναι ότι ακούγεται θετικό και βιώσιμο κατα αρχάς το εγχείρημα, από εκεί και πέρα πρέπει να δεις πολλούς παράγοντες, νομίζω ότι κλείνω σε αυτά που είπε ο RottenLungs με μεγαλύτερο ίσως βάρος στον αλλοδαπό τουρισμό, που είναι και πιο εξοικειωμένος με τέτοιου είδους κάμπινγκ.

"Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος "
Για την αντιγραφή, Νίκος Καζαντζάκης.
#9789
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KEFTEKOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

KEFTEKOS απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Αγαπητοί campers
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας .
Βασικά έχω κάνει ένα μικρό λάθος…η γή που υπάρχει δεν είναι ακριβός βουνό αλλά βουνοπεδιάδα .
Σε ότι αφοράει την θάλασσα είχα την σκέψη να κατασκευάσω μια τεχνητή μεγάλη λίμνη σε στυλ θάλασσας με άμμο γύρο από αυτή ( μιας που αυτό είναι και η δουλειά μου..πισινάς και επεξεργασία νερού το επάγγελμα… οπότε δεν θα μου κοστίσει και πολλά και δεν υπάρχει και πουθενά ) και αν χρειαστεί πισίνα.
Η σκέψη για την βουνοπεδιάδα μου ήρθε όταν βρέθηκα σε ένα camping στην Βαρκελώνη στο Berga resort μπείτε να το δείτε τα παλικάρια έχουν δώσει πραγματικά λεφτά και διαφορετική ένια στην λέξη camping.
Έχω αρκετές σκέψεις στο μυαλό μου για διοργανώσεις και η σκέψη σου φίλε Rotten είναι πολλή καλή για το festival.
Φίλε XPXPDK σε ότι αφοράει τις αποχετεύσεις τώρα η νομοθεσία θέλει απαραίτητα βιολογικό.. λίγο ακριβό αλλά κάνει απόσβεση των χρημάτων γιατί το νερό που παράγεις το ξαναχρησιμοποιείς και σε ότι αφοράει για την πυρόσβεση αυτό εννοείτε ότι θα πρέπει να είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να δώσω το μεγαλύτερο βάρος… αν και τα σχέδια στα βγάζει πλέον η πυροσβεστική.
#9792

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Σκέψεις για Δημιουργία Camping σε Βουνό

Καλα άμα φτιάξεις τεχνητή λίμνη που λές, να έχει και κανα μικρό καταράχτη (να μοιάζει με λίμνη όμως έτσι, γιατι οι πισίνες μου κάθονται κάπως - δεν ξέρω πως θα το κάνεις αυτό αλλα φού έχει την τεχνογνωσία και τα μέσα, μια χαρά), αν η βουνοπεδιάδα έχει ωραία βλάστηση και ψηλά δέντρα και άν δεν φτιάξεις τίποτα τσιμεντένιες κατασκευές που να χαλάνε το τοπίο, με έχεις σίγουρο πελάτη.

Έχω και πάνω απο 17 χρόνια να έρθω Κρήτη (απο τότε που πέθανε ο παππούς δεν ξαναπάτησα, βλέπεις αναμνήσεις αλλα την αγαπάω την Κρήτη), οπότε θα περιμένω να το φτιάξεις για να έρθω και να περάσω και μια βόλτα και απο το πατρικό του πατέρα μου!!!

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#9795

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ