…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Mac δημιούργησε το θέμα: …..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

Μια μικρή εισαγωγή…..

Είμαστε μια παρέα (τέσσερα ζευγάρια ) που γνωριστήκαμε σαν φοιτητές το 90κατι στο Ηράκλειο. Ξοδέψαμε ευχάριστα τα 6-8 χρονιά της φοιτητικής μας ζωής πίνοντας μπίρες , απεραντολογώντας και παίζοντας μουσική στων ραδιοφωνικό σταθμό του Τ.Ε.Ι. Μετά πήγαμε φαντάροι, πιάσαμε δουλειά , παντρευτήκαμε…και τα τελευταία 6-7 χρόνια δουλεύουμε 30 ώρες την ημέρα , τρέχουμε κυνηγώντας την ουρά μας και κάνουμε όλο και λιγότερα πράγματα από αυτά που μας κάνουν χαρούμενους….

Η Ιδέα…

Μια μόνιμη κουβέντα σε κάθε μας συνάντηση τα τελευταία χρόνια είναι πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δουλειά όλοι μαζί , που θα αξιοποιεί τις δεξιότητες και την δημιουργικότητα όλων μας , θα μπορεί να ζήσει τις οικογένειες μας , θα μας είναι ευχάριστη και θα μας βγάλει από το φαύλο κύκλο του άγχους που μέρα με την ημέρα μας μεταμορφώνει σε κάτι που δεν είμαστε…
Η (καλή?) ιδέα που έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι είναι …να φτιάξουμε ένα Camping !!??!!

Ο χώρος ….

Υπάρχει ένα κτήμα με ελιές στην νότια Κρήτη (στο Ρέθυμνο, κοντά στον Πλακια… ),
αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα πάντα, αλλά με ένα σημαντικό μειονέκτημα. Είναι μακριά από τη θάλασσα. .1000 μετρά σε ευθεία, 15 λεπτά με το αμάξι. Βεβαία οι περσότεροι θα έχουν το μεταφορικό τους μέσων αλλά οπός και να το κάνεις , άλλο να βγαίνεις με από την σκηνή και σε 30 δευτερόλεπτα να είσαι στην θάλασσα και άλλο , πάρκαρε ξεπάρκαρε , φόρτωσε ξεφόρτωσε το αμάξι για να πας για μπάνιο. (…μια πιθανή λύση θα ήταν να υπάρχει ένα μικρό λεωφορείο που θα κάνει διανομή στις γύρο παραλίες 5-6 φορές την ημέρα… )

Μεταξύ οίνου και τύρου ….

…πίνοντας τις ρακες μας και με τον ενθουσιασμό μας να φουντώνει, αρχίσαμε σιγά σιγά να δίνουμε σχήμα στην ιδέα μας …
Έχοντας (κάποιο από εμάς) μεγαλώσει σε χόριο, υπάρξει ρεμάλια μηχανόβιοι σαν φοιτητές , και οντάς τώρα οικογενειάρχες με παιδιά στην πόλη με τα παιδιά μας να έχουν ελάχιστη σχέση με την φύση , αναρωτηθήκαμε τι θέλαμε παλιά , και τι θέλουμε τώρα από ένα Camping…. άρχισαν να πέφτουν ιδέες για το τι πρέπει και τι θα μπορούσε να προσφέρει το κάμπινγκ μας…και τελικά η εικόνα που σχηματίστηκε έδειχνε ένα κάμπινγκ …. μέσα σε μια φάρμα….

Το κάμπινγκ μας λοιπόν θα θέλαμε να έχει….

Μια μικρή φάρμα σε μια γωνιά , με μερικά πρόβατα , κατσίκες, κότες, κουνέλια και ίσος και κανένα άλογο. Εκτός από το φρέσκο γάλα και τα αυγά για πρωινό, η φάρμα θα δίνει την δυνατότητα τα παιδιά να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα ζώα.
Ένα περιβόλι με κηπευτικά εποχής, για την σαλάτα …με τις ντομάτες του , με τα αγγούρια του με τα μαρούλια του , αλλά και με τα πεπόνια και τα καρπούζια του , με τα όλα του τέλος πάντων …και όλα μεγαλωμένα με νεράκι και κοπριά (από την φάρμα )

Δέντρα με φρούτα … (να σκαρφαλώνουν πάνω τα πιτσιρίκια και να τα κυνηγάνε οι μαμάδες )
Τα αυτονόητα (καθαρές τουαλέτες και ντους με ζεστό νερό για όλους, σκιά για τις σκηνές και τα αυτοκίνητα )
Αλλού τα αυτοκίνητα , αλλού τα τροχόσπιτα, αλλού οι οικογένειες , αλλού τα ζευγαράκια , αλλού οι ρέμπελοι...
Ρεύμα παντού (δωρεάν για τις σκηνές, με μετρητές για τα τροχόσπιτα )
Μεγάλη κουζίνα με κοινόχρηστες εστίες, τοστιέρες, βραστήρες, φραπεδιέρα, ψύκτη νερού, ψυγείο ,μηχανή για παγάκια, καταψύκτη, μπλέντερ, αποστειρωτή μπημπερο(…έχουμε και μαμάδες στην παρέα ) ταπερ, πιάτα κουταλοπηρουνα , τσουκάλια ,τηγάνια , σουρωτήρια …. και ένα μεγάλο πλυντήριο πιάτων
Ενοικιαζόμενα ψυγιάκια και ντουλάπια στην κουζίνα για όποιον θέλει.
Ημιυπαίθριο χώρο δίπλα στην κουζίνα με τραπέζια καρέκλες για φαΐ, πρωινό κτλ.
Δ.Χ. ξηλοφουρνο και μερικά μικρά μπαρμεκοιυ για τους μερακληδες..
Πλύντρια ρούχων, και σιδερώστρες , σίδερα, (με κερματοδέκτη ??) …
Υποδομές για μπανιάρισμα και άλλαγμα μωρών
Παιδότοπος
Ενοικιαζόμενα ποδήλατα για εξερευνήσεις στην γύρο υπεροχή..
Mini Market με τιμές Lidl
Ασύρματο Internet
Μικρό θερινό σινεμά ,(…αυτός που το είπε αυτό, έπινε τις ρακιες ξεροσφύρι και την είχε ακούσει… )
Μικρή δανειστηκή βιβλιοθήκη (Θα έχει κυρίως κόμικς)
Και το κυριότερο…ενα μικρό μπαράκι άκρη άκρη, στην κορυφή του λόφου (με θέα τον Πλακια και τη Σούδα για όσους ξέρουν την περιοχή…) από όπου το απόγευμα θα βλέπεις το ηλιοβασίλεμα και θα ακούς Βαγγέλη Γερμανό , Μάλαμα, και τα άπαντα του Καββαδία καθώς τα παγάκια θα λιώνουν μελαγχολικά μέσα στον φραπέ (ή στην τεκίλα…) …..και το βράδι θα πίνεις μπίρες με συνοδεία κλασικού ροκ και Rock&Roll…

Δραστηριότητες για ενήλικες …..

«Μαθήματα» φροντίδας των ζώων, τάϊσμα, πότισμα, άρμεγμα….
«Μαθήματα» τυροκομίας πώς φτιάχνουμε τυρί και γιαούρτι από το γάλα που αρμέξαμε το πρωί…
«Μαθήματα» παρασκευής ψωμιού…ζύμωμα και ψήσιμο στον ξυλόφουρνο…
«Μαθήματα» «καλιέργιας» κηπευτικών …??!!!?? (αυτό θα είναι σύντομο… «το πράσινο κομμάτι πάει πάνω , το σκούρο κάτω….»  )
«Μαθήματα» έρευνας και συλλογής χόρτων και βοτάνων από τα γύρω χωράφια….

Όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν την μορφή μαθημάτων , θα είναι δουλειές που θα γίνονται σχεδόν καθημερινά στη φάρμα και όποιοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν… («θειο, θα μ’ αφήσεις και εμένα να αρμέξω;», «θειο, πως βγαίνει η κοπριά από τη σαγιονάρα; » )

Δραστηριότητες για παιδιά….

Απολύτως καμία…τα παιδιά θα είναι ελευθέρα να παίζουν με τα χώματα και τις λάσπες, να σκαρφαλώνουν στα δέντρα , να παίζουν πετροπόλεμο και μπουγέλα, να κάνουν εξερευνήσεις και να χάνονται στα γύρο χωράφια, να κόβουν φρούτα και λαχανικά και να τα τρώνε άπλυτα , και ότι άλλο κάναμε σαν παιδιά εμείς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σε χωριό…

…είπαμε( ήπιαμε ) πολλά…παρά πολλά ακόμα…. και καταλήξαμε ότι θα μας άρεσε να είμαστε ιδιοκτήτες και να περνάμε τα καλοκαιριά μας σε ένα τέτοιο κάμπινγκ ….. αλλά η μεγάλη μας απορία είναι αν θα ήθελε και κάποιος άλλος να έρθει σε ένα κάμπινγκ σαν αυτό..

Απευθυνόμενος λοιπόν σε φανατικούς και κατ εξακολούθηση κατασκηνωτές, σας ρωτώ ευθέως, θα πηγαίνατε σε ένα τέτοιο κάμπινγκ?? Γιατί θα πηγαίνατε η γιατί δεν θα πηγαίνατε??
#2248

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Απ:…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

Επίσημα έχετε την πρώτη σας κράτηση.

Αν και η παραλία για ένα camping είναι από τα πρώτα που κοιτάω, είναι πολλές οι φορές που έχω πάει σε camping που δεν έχει παραλία κοντά ή δεν είναι τόσο καλή για να κολυμπήσεις.

Πάντως αν την ιδέα σας την κάνετε πράξη και δεν μείνει μόνο στα λόγια της ρακής νομίζω ότι θα έχετε κάνει το καλύτερο camping τουλάχιστον στην Κρήτη.

Hey Ho, Lets Go
#2249

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

alice απάντησε στο θέμα: Απ:…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

ωραια ιδεα παιδια αν και η κρητη ειναι λιγο μακρια ομως ενα τετοιο καμπινγκ δε θ ειναι πολυ δαπανηρο και ελαχιστα κερδοφορο???απο οτι εχω ακουσει το να βγαλεις αδειες και αυτα ειναι πολυ δυσκολο κοιταξτε μηπως σας βγαλουν καμμια επιδοτησα παντως αμα το φτιαξετε θα ερθω κια εγω επειδη θα ειναι συγχρονο ενω τα περισσοτερα ειναι δεκαετιας
#2252

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 278
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 36

NIKOLAOS=CAMPER απάντησε στο θέμα: Απ: …..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

ΦΙΛΕ CAMPER Mac γεια σου απο ΘΡΑΚΗ

Αν αυτο το camping λειτουργησει καποτε,παρε τηλεφωνο να ελθω με το τροχοσπιτο απο ΘΡΑΚΗ.Και κατι ακομη,αφου ειναι λιγο μακρυα απο θαλασσα,γιατι δεν βαζετε στο προγραμμα και μια πισινα?Θελω να με καλεσετε στα εγκαινια.Θα ελθω οπωσδηποτε.
#2465

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 263
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 49

Tesla απάντησε στο θέμα: Απ:…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

Mac ἀκούγεται καλὴ ἠ ἰδέα. Ἀλλὰ χρειάζεται μελέτη προκειμένου νὰ γίνει σωστά, μὴν πέσει ἔξω ἠ ἐπιχείρηση καὶ βρεθεῖς χρεωμένος.

Ἕνα σημαντικὸ ζήτημα εἶναι ὄτι διαθέτεις τὴν γή. Θὰ χρειαστεῖ νὰ χτίσεις κάποια κτίσματα (λουτρά, τουαλέτες, χῶρο γιὰ πλυντήριο, νεροχύτη κλπ).

Θὰ χρειαστεῖ νὰ ἀγοράσεις κάποιες ἠλεκτρικὲς συσκευές. Τὸν παιδότοπο, τὴν δανειστικὴ βιβλιοθήκη καὶ τὸ ἀσύρματο ίντερνετ ἴσως εἶναι καλὰ νὰ τὰ ἀφήσεις γιὰ δεύτερη φάση.

Ὄσο γιὰ τὸ θερινὸ σινεμὰ νὰ ἔχεις ὑπ'ὄψιν σου ὄτι θὰ πρέπει νὰ πληρώσεις κάποιο κερατιάτικο στὴν ΑΕΠΙ.

Μαγειρεῖο θὰ ἔχει; Θὰ χρειαστεῖς ἐξοπλισμό.

Ἐφ'ὄσον τὸ σκέφτεστε σοβαρὰ θὰ πρέπει νὰ ἐξετάσετε τὰ παρακάτω.
  1. Τὶ παρέχουν τὰ ἄλλα ὀργανωμένα κάμπινγκ; Ὄχι γιὰ νὰ φτιάξετε ἕνα ὄπως ὄλα τὰ ἄλλα ἀλλὰ γιὰ νὰ ἔχετε κάποιο σημεῖο ἀναφοράς.
  2. Νομικὲς διαδικασίες, αἰτήσεις, παράβολα κλπ
  3. Ὑγειονομικό, Πυροσβεστική: τὶ ἀπαιτήσεις ἔχουν;
  4. Θὰ λειτουργεῖ καθ'ὅλη τὴν διάρκεια τοὺ ἔτους;; Μάλλον ὄχι. Ἄρα θὰ χρειαστεῖ νὰ ἐξασκεῖτε καὶ ἄλλο ἐπάγγελμα. Μπορεῖ νὰ συνδυαστεῖ τὸ ὅποιο ἐπάγγελμα μὲ τὸ κάμπινγκ κατὰ τοὺς θερινοὺς μῆνες;


Μακάρι νὰ πάει καλὰ καὶ θὰ γίνω πελάτης σας. Κατάγομαι ἀπὸ τὴν ἐπαρχία Ἀμαρίου
#2481

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 10
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

barbouni απάντησε στο θέμα: Απ:…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!!!!!!
Είναι γεγονός ότι θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά αφου είστε και αρκετοί και αρα θ τσοντάρουν και θα βοηθήσουν όλοι, δε νομίζω πως είναι αυτός λόγος να διστάσετε.Εξάλλου αφού υπάρχει ήδη ο χώρος (υπάρχει, δεν υπα΄ρχει? είναι δικός σας θέλω να πω, έτσι?) θα είναι κάπως πιο εύκολο.Επίσης ο συνδυασμός κάμπινγκ και αγροτουρισμού είναι εξαιρετικός. Κι εγώ θα ήθελα να κάνω κάποτε μία αγροτουριστική μονάδα αλλά το χωράφι που περίμενα να πάρω δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ δικό μου, άτιμα κληρονομικά...
Τέλος πάντων μακάρι να το αποφασίσετε, γιατί οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν διακοπές της προκοπής έχουν ανάγκη ανθρώπους σαν εσάς με όρεξη και μεράκι και κυρίως που αγαπάνε αυτό που κάνουν και δεν το κάνουν για τα λεφτα.
Εγώ θα έρθω σίγουρα πάντως!!
#2487

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

koscar92 απάντησε στο θέμα: Απ:…..μια καλή ιδέα; …..ή να κόψουμε το ποτό;

φοβερη και πρωτοτυπη ιδεα!! τα πραγματα οπως τα παρουσιαζεις φανταζουν ιδανικα για μια οικογενεια η οποια δεν ξερει τι σημαινουν οι λεξεις λασπη,χωμα,σκονη, δεντρα.. αλλα αν μιλησω σαν ενας 17χρονος που ειμαι..μολις τελειωσω τις εξετασεις θελω ενα μερος χαλαρο (σαν την κατασταση που περιγραφεις) αλλα να εχει και ενα club καπου κοντα αν θελει να παει καποιος.. παντως αν κανεις κατι θα ειμαι εκει απο την πρωτη μερα..επιτελους να δουμε κατι οργανομενο και παραλληλα καινοτομο!!
#2488

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ