Μετατροπή Αυτοκινούμενου Dethleffs 30ετιας σε lifepo4 σύγχρονη εγκατάσταση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

manos_ir δημιούργησε το θέμα: Μετατροπή Αυτοκινούμενου Dethleffs 30ετιας σε lif

Καλησπέρα σας .
Έχω εδώ και 3 χρόνια αγοράσει ένα αυτοκινούμενο Dethleffs 30ετιας . Το οποίο για διάφορους σημαντικούς και ασήμαντους λόγους έμεινε σε ακινησία αυτά τα 3 χρόνια.
Με αποτέλεσμα τώρα που μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, να θέλει αλλαγή μπαταρίας. Δεδομένου ότι οι παλιάς τεχνολογίας μπαταρίες είναι πεταμένα λεφτά πλέον ,
σε συνδυασμό με κάποια μελέτη που έχω πραγματοποιήσει στο internet , έχω αποφασίσει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η μπαταρία με νέα τεχνολογίας lifepo4 με 3πλασια διάρκεια ζωής από τις συμβατικές.
Αλλα με την μελέτη που έχω κάνει , είδα ότι πρέπει να προσέξω ορισμένα σημεία :
- εάν η μπαταρία του τροχόσπιτου επικοινωνεί με τον εναλλάκτη του κινητήρα για φόρτιση θα πρέπει να εγκαταστήσω ένα σύστημα προστασίας του εναλλάκτη καθώς το +1v που θέλει παραπάνω η λιθιου για φορτίσει , μπορεί να σε αφήσει με τον εναλλάκτη στο χέρι.
- Παρομοίως θέλει αλλαγή και o inverter καθώς όταν είναι στην πρίζα το αυτοκινούμενο δεν θα φορτίζει καθόλου γρήγορα , καθώς τα χαμηλότερα volt που παρέχει ο συμβατικός inverter θα καθυστερούν πολύ την φόρτιση της lifepo4.
- έχω εγκατεστημένο ένα ηλιακό panel στην οροφή , με ενα ''συμβατικό'' ελεγκτή , ο οποίος δε μου γέμισε ποτέ το μάτι και θέλω να τον αντικαταστήσω με έναν MPPT πιθανόν και υβριδικό , ώστε να μπορώ να προσθέσω κάποια στιγμή και κάποια ανεμογεννήτρια .
- δεν έχω καταλήξει στα κατάλληλα μεγέθη , αν και πιστεύω με το ένα πάνελ , με μια 100αρα lifepo4 και έναν 1000W θα είμαι εντάξει για τις ανάγκες του τροχόσπιτου.


Παρακαλώ όποιος είναι σχετικός με το θέμα και έχει όρεξη , ας πει την άποψη του , ώστε να προχωρήσω άμεσα σε αυτή την αναβάθμιση .
ο φωτισμός της καμπίνας έχει αντικατασταθεί πλήρως από led .
#26281

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ