Αγορά πρώτου τροχόσπιτου για ταξίδια

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

nikolaos_81 δημιούργησε το θέμα: Αγορά πρώτου τροχόσπιτου για ταξίδια

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πρόσφατα μας μπήκε με την γυναίκα το μικρόβιο για αγορά τροχόσπιτου κι είμαστε στο ψάξιμο. Στην αρχή βλέπαμε για κάτι πολύ μικρό για να μας καλύπτει έναν ύπνο (τύπου teardrop). Όμως η έλλειψη τουαλέτας με γυναίκα είναι πρόβλημα. Άσε που έτσι απλώς αντικαθιστούμε την σκηνή. Εμείς φεύγουμε 2ήμερα και 3ήμερα αρκετά συχνά (και δύο και τρεις φορές το μήνα) κι έτσι ψάχνουμε κάτι για να αντικαταστήσουμε το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Άρα να είναι περισσότερο άνετο και με τουαλέτα.

Για την ώρα είμαστε οι δυο μας με δύο σκυλια 9 και 22 κιλών. Το ζήτημα είναι λοιπόν να χωράμε όλοι μέσα και να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό το τροχόσπιτο για να είναι ευέλικτο για τα 2ήμερά μας. Λίγο που το έψαξα στο forum, οι συμβουλές των μελών είναι κάτω από 4μιση μέτρα. Εγώ κοιτάω και κάτω από 4m αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ποικιλία στην Ελλάδα σε αυτά τα μέτρα. Μόνο 2-3 έχω βρει σε όλη την Ελλάδα από 3,5m έως 3,90m. Τα ερωτήματα που γεννιούνται λοιπόν είναι τα εξής.

1) Τί διαφορά έχει, ή μάλλον πόσο περισσότερο θα με ζορίσει το 4,20m ή το 4,5m από το 3,5m στην οδήγηση; Είναι τόση η διαφορά που δεν αντισταθμίζεται με την παραπάνω άνεση που προσφέρει;;; Έχω ακούσει ανθρώπους με φανταστικά τροχόσπιτα που δεν τα κουνάνε γιατί ζορίζονται στη μετακίνηση, κι άλλους με τα μίνι να φεύγουν κάθε ΣΚ.

2) Θα χωράμε στο 3,5m όλοι μαζί;; (αργότερα και κανένα κουτσούβελο) Δε θέλω να έρθει εκείνη η στιγμή που θα αγανακτήσω με την στενότητα του χώρου για χάρη της ευελιξίας και να θέλω να αλλάξω σε μεγαλύτερο. (πρακτικά χωράμε... στην καθημερινότητα όμως μήπως είναι πονοκέφαλος;;;)

Να σημειώσω ότι το είδος ταξιδιού που κάνουμε δεν είναι άραγμα σε κάμπινγκ και τέλος. Κυρίως με ενδιαφέρει ελεύθερο. Να πάμε να αράξουμε κάπου να κοιμηθούμε και το πρωί συνεχίζουμε το roadtrip μας. Ή ακόμη και στάθμευση 2-3 ημερών σε ένα ήσυχο μέρος σαν βάση, ξεκοτσάρισμα και βόλτες στα κοντινά χωριά και παραλίες. Πχ παρκάρισμα στο πάρκινγκ της Αράχωβας ένα διήμερο και λιώσιμο για σκι στον Παρνασσό :tongue:

Οποιαδήποτε συμβουλή ή διευκρίνιση είναι ευπρόσδεκτη.
#25929

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Αγορά πρώτου τροχόσπιτου για ταξίδια

Το τροχόσπιτο όσο μικρό και αν είναι, σε περιορίζει πολύ στις βόλτες σου.
Άσε που απαγορεύετε να το στήνεις σε πολυσύχναστα μέρη όπως στο πάρκινγκ της Αράχοβας που λες.

Για διάβασε την διατριβή του Νίκου για το θέμα της προσωπικής καθαριότητας στο ελεύθερο κάμπινγκ, μήπως βρεις την λύση για την γυναίκα σου.
www.e-camping.gr/forum?view=topic&catid=2&id=11813#22783
#25930

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Hobby 560 wfu απάντησε στο θέμα: Αγορά πρώτου τροχόσπιτου για ταξίδια

Καλησπέρα φίλε μου ! Είμαστε ακριβώς ίδια περίπτωση αφού τα τρία μας παιδιά ενηλικιώθηκαν και μείναμε πλέον με τα δυο σκυλιά μας! Ήμασταν και εμείς πολύ καιρό στο ψάξιμο και τελικά καταλήξαμε σε ένα 560 με τουαλέτα και έξτρα κλειστή ντουζιέρα ! Είμαι της άποψης ότι για να έχεις κάποιες ανέσεις θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο όπως ευελιξία στις μετακινήσεις ! Αν και αυτό είναι πιστεύω θέμα συνήθειας ! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι με τι θα το τραβάς ! Εάν έχεις μεγάλο ΙΧ τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα ! Δεν ξέρω αν βοήθησα απλά είπα την άποψη μου!
#25931

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ