αποριες για τροχοσπιτο

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

apostolosthess δημιούργησε το θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

Καλησπερα στην παρεα!
Καινουριος στα ''κολπα'', ή μαλλον ...υπο σκεψη καινουριος....
Εχω ενα χωραφι.... οχι οικοπεδο...εκτος σχεδιου πολης προφανως....
Μετα απο πολυ μικρη ''ερευνα'' ειδα οτι σε ολα τα χωραφια στον οικισμο που εχω και το δικο μου χωραφι, υπαρχουν ή αυθαιρετα κτισματα,ή τροχοσπιτα με αυθαιρετα κτισματα μαζι,ή τροχοσπιτα σκετα!

Σκεφτομαι την αγορα ενος μεταχειρισμενου τροχοσπιτου ωστε να το τοποθετησω και γω στο χωραφι μου.
Ομως επειδη δεν θελω να μπλεξω με προστιμα κτλ θα ηθελα να ειχα μια βοηθεια απο ειδικους και πιστευω εδω μεσα εχει πολλους.
Το σκεπτικο μου ειναι απλα να τοποθετησω εντος του αγρου μου ενα τροχοσπιτο,χωρις να κατασκευασω ουτε βοθρους, ουτε κουζινακια, ουτε τουαλετες ξεχωριστες, ουτε στο μελλον να φτιαξω βιλλα!
Θελω απλα μεσα ενα τροχοσπιτο, στο οποιο θα μπορω ενα βραδυ να κοιμηθω μεσα, αντι να γυριζω χιλιομετρα πισω στην κατοικια μου και το επομενο πρωι να ξανακανω αλλα τοσα χιλιομετρα για να κανω την εργασια μου.

Αν το θεμα που ανοιγω δεν ειναι στο σωστο ιστοτοπο ζητω συγνωμη,φυσικα και θα καταλαβω αν διαγραφτει.

Οι ερωτησεις αποριες που εχω ειναι οι παρακατω.

1) Μπορω να εχω ρευμα κανονικα απο την δεη;
(Δε νομιζω αλλα δε ξερεις ποτε...)
Αν δεν εχω ρευμα απο δεη...μπορω με χρηση φωτοβολταικων;
Και αν μονο ετσι...τι κοστος θα εχει ενα πληρες συστημα ισα ισα για να αναβουν 4 με 5 λαμπες led ,καμια φορτιση κινητων....και κανα ψυγειακι μικρο;

2) Προφανως ενα τροχοσπιτο δεν μπορει να θεωρηθει παρανομο μεσα στο χωραφι μου αν δεν ειναι βιδωμενο στο εδαφος η αν δεν εχει ροδες...σωστα;
Τι θα πρεπει να προσεξω για να ειμαι νομιμος;

3) Τι εγγραφα χρειαζονται για την αγορα ενος μεταχειρισμενου τροχοσπιτου;
Τι θα πρεπει να προσεξω στην αγορα απο τον ιδιωτη;

4) Τι πρεπει να προσεξω στο ιδιο το τροχοσπιτο πριν την αγορα του;

5) Χρειαζεται αδεια ρυμουλκισης απο το αμαξι μου;
Πως παει αυτο; Κοστος; Εχει να κανει κατι με το μεγεθος η τα κυβικα του αυτοκινητου που θα το σερνει;

6) Υπαρχουν τελη κυκλοφοριας για το τροχοσπιτο τα οποια ειναι απαραιτητα να πληρωθουν ή υπαρχει καποια περιπτωση να τα γλυτωσω;

7) Μπαινει η πινακιδα κυκλοφοριας μου στο τροχοσπιτο;

8) Ποσο ευκολο ειναι να κλαπει ενα τροχοσπιτο ακομα και μεταχειρισμενο και 20ετιας;

Οποιος εχει απεραντη ορεξη υπομονη και χρονο να με βοηθησει πραγματικα θα του ειμαι υποχρεως.
#23288

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

Καλώς ήρθες στην κοινότητά μας! Ελπίζω να σου προκύψει ενδιαφέρουσα και να σου γεννήσει και την ιδέα μιας πιο "φανατικής" ας πούμε ενασχόλησης με τα κατασκηνωτικά πράγματα.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιες από τις ερωτήσεις σου.

1) Μπορείς σε ιδιόκτητο γήπεδο (αγροτεμάχιο εν προκειμένω) να εγκαταστήσεις χωρίς άδεια μέχρι το πολύ δύο κατασκηνωτικά μέσα. Αρκεί το γήπεδο αυτό να μην εμπίπτει σε κάποια ειδική κατηγορία (κυρίως να μην είναι δασικό). Για να πάρεις ρεύμα από τη ΔΕΗ ή άλλον παροχο ειναι αρκετά δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο όμως. Εάν το τροχόσπιτο δηλωθεί ως αποθήκη ή βοηθητικός χώρος αγροτικών εργασιών, ενδέχεται υπό κάποιες προϋποθέσεις να μπορείς να ηλεκτροδοτηθείς νομίμως.

Αλλά για ποιον λόγο να έχεις ρεύμα (ειδικά στις μέρες μας που τα ηλεκτροδοτημένα ακίνητα πληρώνουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κ.λπ.; ) ή να μπλέξεις με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάνελ στο τροχόσπιτο; Το τροχοσπιτό σου μπορεί να έχει θέρμανση με αέριο και ψυγείο αερίου επίσης. Αν δεν σου αρκεί να φορτίζεις το κινητό σου και δύο επαναφορτιζομενες λάμπες στο αυτοκίνητο, μπορείς απλά να πάρεις μια φορητη γεννήτρια-βαλιτσακι και να κάνεις τη δουλειά σου. Εν ανάγκη σκάψε ένα μέτρο να την τοποθετήσεις λίγο βαθειά για να μην σε ενοχλεί ο θόρυβος, αν και τα σύγχρονα μοντέλα είναι πολύ λιγότερο θορυβώδη από τα παλιά.
Μην ξεχνάς να την παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις, διότι το τροχοσπιτό μπορεί να μην στο κλέψουν, αλλά η γεννήτρια δεν θα μακροημερεύσει μόνη κι απροστάτευτη.

2) Για να είσαι νόμιμος δεν πακτωνεις το τροχοσπιτό και δεν αφαιρείς το σύστημα κίνησής του (ρόδες κ.λπ.) Επίσης δεν κάνεις άλλες μόνιμες βοηθητικές κατασκευές, εκτός εάν στηρίζονται μόνο σε πασάλους διά της "φυσικής εμπήξεως" στο έδαφος. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως μπορείς ας πούμε να έχεις ένα συναρμολογουμενο υπόστεγο ή μια πέργκολα επίσης συναρμολογουμενη ή μια ομπρέλα για σκιά ή τέλος πάντων κάτι που θα έχει απλά καρφωθεί στη γη, χωρίς να έχει τσιμεντένια πέδιλα και άλλα τέτοια μόνιμα στοιχεία.

3-4)Αυτα θα στα απαντήσουν πολύ καλύτερα οι έμπειροι τροχοσπιταδες του φόρουμ. Εγώ είμαι κατά βάση σκηνιτης και μόνο περιστασιακά έχω χρησιμοποιήσει τροχόσπιτα, νομίζω όμως πως ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι η ύπαρξη σημείων με συγκέντρωση υγρασίας στο τροχόσπιτο.

5-6-7)Το τροχοσπιτό χρειάζεται για να κυκλοφορήσει άδεια κυκλοφορίας που κοστίζει περίπου 150 ευρώ τον χρόνο. Κάθε αυτοκίνητο προβλέπει από τον κατασκευαστή ορισμένα κιλά έλξης ρυμουλκουμενου, με σύστημα πέδησης (φρένα) ή χωρίς. Στο βιβλίο κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου θα το βρεις εύκολα.
Νομίζω όμως πως για τη χρήση που το θέλεις εσύ το τροχόσπιτο αυτές και άλλες παρόμοιες τέτοιες λεπτομέρειες δεν σε ενδιαφέρουν.Εφ'οσον ενδιαφέρεσαι για μόνιμη εγκατάσταση δεν χρειάζεται να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τροχοσπιτων που τα έχουν κάπου μόνιμα δεν πληρώνουν.
Επιπλέον σε περίπτωση που αγοράσεις από μάντρα, μπορείς να συνεννοηθείς να στο μεταφέρει ο έμπορος στο σημείο που θα το στήσεις και να τελειώσεις εκεί η υπόθεση. Πιθανώς να μπορεί να σε εξυπηρετήσει κατ'αυτον τον τρόπο και ο ιδιώτης που θα σου πουλήσει το τροχόσπιτό του.

8) Προσωπικά δεν θα ανησυχούσα ιδιαιτέρως για το ζήτημα της κλοπής. Δεν είναι αδύνατο, αλλά δεν είναι και το συνηθέστερο φαινόμενο.

Υ. Γ.) Μία συμβουλή εκ πείρας: "ντύσε" όλο το τροχόσπιτο με καλάμια. Το καλάμι είναι καλό μονωτικό υλικό και το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
#23289

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

apostolosthess απάντησε στο θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

Καλημερα φιλε μου και ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Εκει που ημουν ενθουσιασμενος για την ολη σκεψη εχω αρχισει και πεφτω.
Το θεμα υδροδοτησης το θεμα ρευματος και το θεμα αποχετευσης ειναι μεγαλα προβληματα.
Αν και καποιοι μου ειπαν πως αν εχω μεσα δεντρα η κατι καλλιεργησιμο μπορω να παρω νερο κ ρευμα οπως ειπες και συ....αλλα δε ξερω....
Σε αντιθετη περιπτωση μια γεννητρια κανει θορυβο οπως και να το κανουμε.....
Φωτοβολταικα μη μπλεξεις απ οτι καταλαβα......
Απο την αλλη σκεφτομαι αντε κ πηρα κ ρευμα....θα πληρωνω μετα εξτρα δημοτικα τελη κτλ....
Το αεριο το φοβαμαι....μη κανω καμια μερα εντυπωση εκει και με χειροκροτανε απο κατω.......
#23307

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

Η υδροδότηση λογικά δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι δήμοι ψάχνουν έσοδα και συνήθως υδροδοτούν εύκολα τα αγροτεμάχια. Εάν βεβαιώς υπάρχει δίκτυο στην περιοχή. Σε εκείνες που δεν υπάρχει συνήθως υπάρχει νερουλας που περνάει και δίνει νερό, οπότε θα χρειαστείς να εγκαταστήσεις και μια δεξαμενή, με κόστος περίπου 300-400 ευρώ.
Το αέριο μην το φοβάσαι, μια δεκακιλη φιάλη δεν ανατινάζει και ολόκληρη την πόλη... Με σωστή συντήρηση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Γενικά όμως νομίζω πως είσαι λίγο σε λάθος δρόμο σκέψης. Το τροχόσπιτο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διαμονής. Τον επιλέγουμε όταν θέλουμε να τον ζήσουμε συνειδητά. Θέλω να πω ότι για να διανυκτερεύσεις ένα βράδυ ή δύο βραδιά δεν χρειάζεσαι ούτε νερά ούτε ρεύμα, ούτε τίποτα. Φέρνεις 40 λίτρα νερό απ'το σπίτι σου, δύο λάμπες μπαταρίας έκτακτης ανάγκης, φορτίζεις στον αναπτήρα του αυτοκινήτου το κινητό, φτιάχνεις μια τηγανιά πατάτες στην εστία γκαζιού και κάνεις τις δουλειές σου ή απλά αράζεις στην ησυχία τη υπαίθρου, μακρυά απ' την πόλη.

Ούτε βέβαια η αποχέτευση είναι πρόβλημα. Πάρε οικολογικά βιοδοασπωμενα χημικά υγρά, σκαψε σε μια γωνιά στο χώμα και αδειάζε εκεί την χημική σου τουαλέτα. Αυτός ακριβώς είναι ο κύκλος της φύσης.

Αν θέλεις να επαναλάβεις το αστικό περιβάλλον, να φτιάξεις ας πούμε κάτι σαν εξοχικό, τότε συμφωνώ πως το τροχόσπιτο δεν είναι λύση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Όπως και να έχει, καλή απόφαση εύχομαι!
#23308

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

apostolosthess απάντησε στο θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

Οχι οχι δε θελω να φτιαξω εξοχικο.
Εχω εξοχικο και μαλιστα σε πολυ καλυτερο μερος,σε πολυ καλυτερο!!!!
Στο εξοχικο μου ομως μου λειπει η εξοχη....διοτι ειναι σπιτι χωρις κηπο χωρις αυλη.
Το χωραφι το θελω για να το γεμισω γκαζον ελιες και διαφορα αλλα δεντρα κτλ....να εχω εναν τεραστιο κηπο και ηρεμια.
Γι αυτο θελω νερα.
Και ο νερουλας δε θα με συμφερει....
Και τεχνικα δε θα μπορω να ποτιζω με δεξαμενουλες.

Αυτο εχω ως μεγαλο ποθο....
Και ακομα ενα που με εξιταρει ειναι να παρω το τροχοσπιτο να το ξηλωσω και να το κανω καινουριο απο μεσα.
#23312

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 85
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

manoliss απάντησε στο θέμα: αποριες για τροχοσπιτο

pare ενα τροχοσπιτο που να σου αρεσει απο ολες τις αποψεις
φτιαξε ενα στεγαστρο με προοπτικη να ειναι λυομενο οποτε οτι και να σου πουν να τους πεις ειναι λυομενο
φτιαξε το κηπο σου
βαλε νερο (ακομα καλυτερα μια γεωτρηση) και βαλε ρευμα αγροτικο.......
#23319

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ