ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

Fox απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Γιατί θελω το βραδυ να ξαπλωνω και να βλεπω τα αστρα και το πρωι στις εφτα που ξυπναω να ανοιγω την σκηνη μου και να βουταω στην θαλασα
#12139
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek, vanidio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 40
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

ladakias απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

:tent: Γιατί θελω το βραδυ να ξαπλωνω και να βλεπω τα αστρα ----.Βλέπω όμως ότι το κάμπινγκ δεν είναι για όλους και δεν χρειάζεται να είναι για όλους----. Διαβάζω πολλά σχόλια του τύπου «ακριβό κάμπινγκ, έφυγα και πήγα σε δωμάτια με τα ίδια χρήματα κλπ…» Προσωπικά δεν βλέπω το κάμπινγκ ως είδος φθηνού καταλύματος αν και σε γενικές γραμμές είναι.

Η ουσία είναι ότι ξεφεύγει κάποιος από το τσιμέντο, τις ερμητικά κλειστές θωρακισμένες πόρτες της πολυκατοικίας και την απρόσωπη έκφραση του «γείτονα» , ενώ παράλληλα γειώνεσαι. Γίνεσαι ένα με την μάνα γη που σε γέννησε, σε θρέφει και θα σε πάρει κάποτε για πάντα στην αγκαλιά της !!!!. Είναι η πλησιέστερη επαφή που έχουν οι αστοί με την φύση για περισσότερο από μια ημέρα εκδρομής
.Ένας επιπλέον λόγος που πάω camping είναι και η "αύξηση" του ωφέλιμου χρόνου των διακοπών μου. Στο δωμάτιο ξυπνάς και δεν ξέρεις πώς να φύγεις από κει - αν είναι να κάτσω στα μπετά, μένω και σπίτι μου. Στο κάμπινγκ, το χουζούρεμα με την πόρτα ανοιχτή να κοιτάς τη φύση, είναι διακοπές. Το πρωινό έξω από τη σκηνή ή στο καφέ του κάμπινγκ, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να φοράς την μπλούζα σου, είναι διακοπές. Το μεσημεριανό αραλίκι με το βιβλίο στην αιώρα, είναι διακοπές. Μπορείς να νιώθεις ότι κάνεις διακοπές ολόκληρο το 24ωρο.----ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ CAMPING.ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΣ.----Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι πάρα πολύς κόσμος δεν σέβεται ότι υπάρχουν και άλλοι που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο, π.χ. όταν πλένουν τα πιάτα δεν καθαρίζουν τον πάγκο, και ρωτώ γιατί; δεν έχει η κάθε μία από εμάς μία υπηρέτρια από πίσω για να καθαρίζει τις βρωμιές μας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να συμβεί είναι η αναβάθμιση των ήδη υπάρχων camping. ---Εγώ πάω camping γιατί λατρεύω το πρώτο πράγμα που θα δω όταν ξυπνήσω να είναι δεντρα.Λατρευω να με ξυπνανε τα τζιτζικια και να με κοιμιζουν τα τριζονια.Αγαπω τη καλοκαιρινη δροσουλα.Ειναι ομορφα να πιανεται η μεση σου πο το υποστρωμα κι ομως οταν γυρνας να μη θες κρεβατι.Ειναι υπεροχο να πινεις καφε εξω απο τη σκηνη.Να αραζεις σε μια αιωρα.Να μην βλεπεις το βραδυ και να αναβεις φακο.Ειναι ωραια αισθηση απο τις 10 και μετα να μιλας ψιθυριστα σεβομενος τον διπλανο σου.Ειναι γλυκο να λες καλημερα σε ολες τις τριγυρω σκηνες γιατι ΕΤΣΙ!----

Πάω κάμπινγκ πρώτα από όλα γιατί για να ξεφύγω από τους τέσσερις τοίχους και να κλειστό σε άλλους τέσσερις τοίχους δεν έχει για μένα νόημα.
Μπορώ της διακοπές να περάσω μόνο με μαγιό και σαγιονάρα, μέρα και νύχτα να απολαμβάνω την φύση (δένδρα, θάλασσα, βουνό, χώμα),
και γνωρίζω ανθρώπους που είναι συνέχεια χαμογελαστοί και σε χαιρετάνε και τους χαιρετάς, έτυμοι κάθε στιγμή να βοηθήσουν χωρίς να τους το ζητήσεις.
Το χειμώνα που πάμε σε δωμάτια αναγκάστηκα δεν συγκρίνεται με το κάμπινγκ καλοκαιροί ----Για να ζωντανέψω, νιώθοντας όλες τις αισθήσεις μου να ενεργοποιούνται για να ρουφήξουν και ν΄απολαύσουν τα χρώματα, τις μυρωδιές της θάλασσας και του χώματος. Με τ΄απολύτως απαραίτητα, ξεκινά και το μυαλό μας να σκέφτεται διαφορετικά, να εφευρίσκει και να φιλοσοφεί. Είναι ένας τρόπος "ψυχοθεραπείας" για μένα--Στο camping εκτός απο το σώμα ξεκουράζεται και το πνεύμα. Είναι πολύ διαφορετική η ξεκούραση που προσφέρει η φύση από την ξεκούραση που προσφέρει το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου. Και στην τελική ρε καρντάσια γουστάρω να βάζω το κωλόχαρτο στη μασχάλη και να πηγαίνω τουαλέτα λέγοντας και 10 καλημέρες χωρίς να ντρέπομαι. Αύτο είναι ελευθερία!!!!
Κάνω κάμπινγκ για τα χρόνια που έχασα στο τσιμέντο ενός δωματίου περιμένοντας την ώρα να βγω, να χαρώ και εγώ τον ήλιο και το καλοκαίρι. Για τις ατελείωτες ώρες της ζωής μου που πέταξα και πετάω μπροστά από κάθε είδους οθόνη, τηλεόρασης ή υπολογιστή.
Κάνω κάμπινγκ γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι δημιουργικός κατά την παραμονή μου εκεί, να στήσω, να φτιάξω να βελτιώσω, χωρίς να είμαι παράλληλα καταστροφικός (να αλλάξω και να γκρεμίσω). Γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να εναρμονιστώ δημιουργώντας με τον περίγυρο μου και όχι να ψάχνω τρόπους για να ξαναζήσω την καθημερινότητά μου.---

Η μαγεία του να ξυπνάς και να βλέπεις φύση, πουλάκια, ωραίο κόσμο και χαρούμενα πρόσωπα είναι μοναδικό. Στο camping (ειδικά στο ελεύθερο) νιώθεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! Δεν σε νοιάζει, πως θα ντυθείς,πως θα σε κοιτάνε οι άλλοι. Είναι όλοι μια παρέα και μοιράζονται κάτι κοινό: την ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να βρουν τον εαυτό τους μακριά από τσιμέντο, γκρίνια και πρέπει.
Τώρα σχετικά με αυτούς που βλέπουν το camping σαν φτηνή εναλλακτική διακοπών, δεν έχω να πω κάτι. Νομίζω πως τέτοιοι άνθρωποι ούτε θα απολαύσουν τις διακοπές τους, ούτε θα μπορέσουν να αφομοιωθούν από την κοινότητα των campers. Το σημαντικότερο είναι ότι είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω έλλειψης συνείδησης, μάλλον θα βλάψουν και θα ρυπάνουν το μέρος και θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα των διακοπών που οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε...
Σε γενικές γραμμές κάνω camping γιατί το έχω ανάγκη. Πάντα με σεβασμό στη φύση και στον διπλανό μου, καταφέρνω να περνάω καλά και να απολαμβάνω τις διακοπές μου!

ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ .ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ .
#12146
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 90
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 36

kvasilek απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

εχω δει να πουλανε στα καταστηματα παιχνιδιων κατι μικρες πολυχρωμες σκηνες σαν παιχνιδι για τα μικρα παιδια.......σκεφτηκα λοιπον πως το καμπινγκ ειναι για μενα το παιχνιδι που μου αρεσει.......σε οποιους αρεσει αυτο το παιχνιδι...κανουν καμπινγκ.....καποιοι δεν το παιζουν....αυτοι δεν κανουν.....
#12149
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9

Ilektra απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση απο το να ξυπνάς το πρωί κ να βουτάς κατευθείαν στην θάλασσα...δεν υπαρχει πιο όμορφη αίσθηση από το να ανοίγεις την σκηνή σου κ να αντικρίζεις δέντρα,θάλασσα,ποτάμια...από το να κοιμάσαι το βράδυ κ να ακούς όλους τους ήχους της φύσης!!!
Το camping για εμένα είναι ελευθερία...ταυτίζεσαι με την φύση...ζείς μαζί της!
Δεν το αλλάζω με τίποτα!!!
#12151
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek, spath, kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

lukumina απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Δεν έχω κάνει πολλες φορές στη ζωή μου καμπινκγ. 2-3 φορές με τους γονείς μου, αργότερα κανα 2 φορές ζευγάρια και ξανά μαζί με τα παιδιά μου. Σε όλες αυτές τις ηλικίες δοκίμασα και το οργανωμένο καί το ελεύθερο.
Σαν παιδι έζησα το απόλυτο τέλειο συνάισθημα του να βουτάς στη θάλασσα με το που ξυπνάς, το να φοράς για μέρες μόνο το μαγιο, το να μη ξεκολλάς από το νερο, το να ακούς το βράδυ τους ήχους της νύχτας και να βγαίνεις έτσι χωρίς λόγο έξω από το σκηνή και απλά να κάθεσαι και να ακούς.
Μαζί με τα παιδιά δε, θεωρώ οτι είναι οι καλύτερες διακοπες. Τι να το κάνεις το δωμάτιο, όταν αναγκάζεσαι να μένεςι μέσα στους τέσσερις τοιχους επειδή τα μικρά νύσταξαν και θέλουν να κοιμηθούν, Στη σκηνούλα, θα τα βάλεις για ύπνο και εσύ θα κάτσεις έξω, θα πιεις το ποτό σου, θα παιξεις χαρτια, θα μιλησειε, θα αναπνεύσεις,
Εντάξι δε λεώ, ωραία και τα χλυδάτα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες..Κατα τη γνωμη μου άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
#12201
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ladakias, kostasngr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

tatis απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Στο κάμπινγκ (οργανωμένο) μου αρέσει η "χύμα" διάθεση. Η τσάντα μου που έχει λιγότερα ρούχα από ότι αν πήγαινα σε κάποιο δωμάτιο, ότι φοράω όλη μέρα το μαγιώ μου κ δν παίρνω το αυτ/το μου να πάω στην θάλασσα.

(Μου την σπάνε βέβαια οι χρόνιοι κάμπερς στο ίδιο κάμπινγκ που έχουν κάνει την παραλία ιδιοκτησία τους, τοποθετώντας τραπεζάκια κ ομπρέλες κλειδωμένες όταν δν είναι εκεί!!)

Φέτος θα πάω πρώτη φορά με την 2,5χρονών κόρη μου, σε σκηνή. Το σκέφτομαι ότι θα είναι λίγο δύσκολο για αυτό κ θα είναι για 3-4 μέρες μόνο
#12229

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

vanidio απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Όταν ακούω "camping", το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο ελεύθερο camping, με τα απολύτως απολύτως απαραίτητα (μάσκα, αναπνευστήρα, βατραχοπέδιλα, υπνόσακο, καπέλο, πετσέτα, άντε και κανένα ρουχαλάκι για το κρύο...) και όχι στα οργανωμένα.

Το camping για μένα είναι ελευθερία, επαφή με τη φύση, πολύ κολύμπι, χαλάρωση. Και για τους συγκεκριμένους λόγους αποφεύγω τα οργανωμένα camping, τα οποία όσο ωραία να είναι, και όσο μέσα στη φύση και να είναι, δεν παύουν να έχουν στοιχεία πόλης (minimarket, τουαλέτες, ηλεκτρικό, τροχόσπιτα, reception, internet κτλ).
#12581

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

xagoraris απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Γεια σας και απο μενα!! Ειμαι 41 ετων και κανω camping 35 χρονια! Να σας πω κατι να γελασετε....μια ( απο τις 3) φορες που πηγα διακοπες σε δωματιο,την πρωτη μερα πο ξυπνησα και ειδα το ταβανι ΤΡΟΜΑΞΑ!! Νομιζα πως ειμουν στο σπιτι μου στο περιστερι,ενω ημουν στην Αντιπαρο... :no1: Oι διακοπες στο δωματιο για μενα ειναι μια απο τα ιδια, π.χ. εχω κανει τα 11α γενεθλια μου στην Λευκαδα με καλεσμενους 60-70 ατομα-σχεδον ολο το camping......ο καθενας εφερε το τραπεζι του ,τις καρεκλες του και το φαγητο του και το διαλυσαμε στις 5 το πρωι....Αγγλοι,Ιταλοι,Γερμανοι,Ολλανδοι και Ελληνες καλεσμενοι στα γενεθλια μου.........συγνωμη,αλλα αυτες οι στιγμες με συντροφευουν σε ολη μου την ζωη και δεν τις αλλαζω με τιποτα!!!!
Ευχαριστω....
#13397
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

jalban απάντησε στο θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Κάμπινγκ πάω για να ξεφύγω απο τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού,από το μπαλκόνι που βλέπεις τα ίδια και τα ίδια,για να μην χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για να πάω για μπάνιο στην παραλία, για να μην ανοίγω το air continion για να δροσιστώ και άλλα πολλά.

Αντίθετα να εχω άμεση επαφή με την φύση,να βρίσκεις παλιούς και να κάνεις καινούριους φίλους, να πίνεις τον καφέ σου το πρωί κάτω απο ένα δέντρο,ότι ώρα θέλεις να κάνεις μια βουτιά στην θάλασσα,το μεσημέρι να κοιμάσαι με τους ήχους των τζιτζικιών και το βράδυ να απολαμβάνεις το ποτό σου έξω απο την σκηνή σου νιώθοντας την δροσιά και την ησυχία.

Και για τα παιδιά είναι ότι καλύτερο, αφού είναι συνέχεια σε επαφή με την θάλασσα,κάνουν καινούριους φίλους και παρέες και το κυριότερο τους αρέσει αυτός ο τρόπος διακοπών.

Γενικά είναι κάτι διαφορετικό,-όχι οικονομικό- απο το να πας να κλειστείς σε ενα δωμάτιο που θα σου προσφέρει ότι έχεις και στο σπίτι σου.

Για αυτό πω κάμπινγκ όχι μόνο την περίοδο που θα πάρω την καλοκαιρινή μου άδεια, αλλά και τα σαββατοκύριακα κάτι που το ζητάνε επιτακτικά και τα παιδιά μου.
#13401
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": cbi, trehanero

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 12
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

ΠΓΓ απάντησε στο θέμα: Για.....

Για να κοιμάμαι και να ξυπνάω στη φύση. Για να θυμάμαι πως ήμουν παιδί. Για να δουν τα παιδιά μου ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τη πόλη. Για να μη με νοιάζει η άμμος που κουβάλησα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και η φροντίδα ενός χώρου σαν να ημουν σπιτι μου. Για να θυμηθώ ότι κάποτε τα μυρμήγκια και η βόλτα τους με κρατουσαν άγρυπνη να τα παρακολουθώ. Για να μη φοβούνται τα παιδιά μου τα τζιτζίκια. Για να περνάμε χρόνο όλοι μαζί σαν οικογένεια. Για να μυρίζει καλοκαίρι!!!
#24173
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": LOI

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ