ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7

cbi δημιούργησε το θέμα: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Διαβάζω πολλά σχόλια του τύπου «ακριβό κάμπινγκ, έφυγα και πήγα σε δωμάτια με τα ίδια χρήματα κλπ…» Προσωπικά δεν βλέπω το κάμπινγκ ως είδος φθηνού καταλύματος αν και σε γενικές γραμμές είναι.

Η ουσία είναι ότι ξεφεύγει κάποιος από το τσιμέντο, τις ερμητικά κλειστές θωρακισμένες πόρτες της πολυκατοικίας και την απρόσωπη έκφραση του «γείτονα» , ενώ παράλληλα γειώνεσαι. Γίνεσαι ένα με την μάνα γη που σε γέννησε, σε θρέφει και θα σε πάρει κάποτε για πάντα στην αγκαλιά της !!!!. Είναι η πλησιέστερη επαφή που έχουν οι αστοί με την φύση για περισσότερο από μια ημέρα εκδρομής.

Θέλω να πιστεύω (ευσεβής πόθος ακόμα) ότι οι campers είναι άτομα με οικολογική συνείδηση και τρέφουν αγάπη για την φύση και τον συνάνθρωπο τους. Ακόμα και αυτοί που δεν είναι ακόμα, όταν ξυπνούν το πρωί και βλέπουν σε απόσταση αναπνοής, πολλές φορές, τον γείτονα κατασκηνωτή δεν μπορεί θα μάθουν να λένε καλημέρα, να χαμογελάνε, να ανταλλάσουν πράγματα (έστω και ένα φακό) και ιδέες.

Οι campers είναι φιλικοί με το περιβάλλον, απολαμβάνουν και σέβονται την φύση , δεν πετάνε σκουπίδια όπου βρουν, δεν βρωμίζουν τις ακτές με γόπες από τσιγάρα, αποφάγια και πλαστικά, δεν αφήνουν βρώμικες τις τουαλέτες ΠΟΤΕ, δεν σπαταλούν το νερό στα ντους, δεν ενοχλούν με βοές και γκαρίσματα την ηρεμία του διπλανού τους και δεν βάζουν τα αμάξια τους μπροστά ή κοντά στη σκηνή τους ή στη σκηνή άλλων. ¨Όλοι οι άλλοι που πάνε κάμπινγκ και ενεργούν αντίστροφα με τα παραπάνω είναι απλά άξεστοι ακοινώνητοι μπατίρηδες.
#627
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": trelas71, Jbg, ake1ro, Happy_Camper

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

kate απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Συμφωνώ απόλυτα (για αυτούς κυρίως που πάνε ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ) Και αυτός θα γίνει αλλά χωρίς να ενοχλείς σε διάμετρο 100 μέτρων όλο τον κόσμο.
Στην ουσία πρέπει να βλέπει κανείς τον εαυτό του κομμάτι του τοπικού φυσικού μικρόκοσμου (σαν ένα τζιτζίκι ας πούμε..!! )
Κακώς βλέπουμε το κάμπινγκ σαν ευκαιρία να ξεφύγουμε από όλους τους κανόνες. Αντίθετα, μέσα στους κανόνες μας πρέπει να μπουν και άλλα πράγματα (όπως η φύση και οι άλλοι...) που στην καθημερινή μας ζωή είναι ανύπαρκτα...
Καλή ξεκούραση
#628

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 19
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

vec απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

CBI πολύ σωστά τα λες. Ένας επιπλέον λόγος που πάω camping είναι και η "αύξηση" του ωφέλιμου χρόνου των διακοπών μου. Στο δωμάτιο ξυπνάς και δεν ξέρεις πώς να φύγεις από κει - αν είναι να κάτσω στα μπετά, μένω και σπίτι μου. Στο κάμπινγκ, το χουζούρεμα με την πόρτα ανοιχτή να κοιτάς τη φύση, είναι διακοπές. Το πρωινό έξω από τη σκηνή ή στο καφέ του κάμπινγκ, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να φοράς την μπλούζα σου, είναι διακοπές. Το μεσημεριανό αραλίκι με το βιβλίο στην αιώρα, είναι διακοπές. Μπορείς να νιώθεις ότι κάνεις διακοπές ολόκληρο το 24ωρο.
Τώρα όσον αφορά τους κακούς κατασκηνωτές, δυστυχώς είναι πολλοί και όσο σφίγγει το ζωνάρι θα γίνονται περισσότεροι. Γιατί αυτός που πάει κάμπινγκ από ανάγκη και όχι από επιλογή, σαν αγγαρεία θα το δει. Πώς είναι δυνατόν να το σεβαστεί;

Δεν τελείωσε το καλοκαίρι, υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα!
#629
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kvasilek

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Lefterisk απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Καταρχήν ένα γρήγορο σχόλιο:
Γνώμη μου είναι ότι λόγω οικονομικής κρίσης / δυσκολιών ήδη παρατηρείται νόμιζω μια αύξηση (προσωπική παρατήρηση - δεν έχω στατιστικά!!! :-) ) και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια η κίνηση στα campings. Ελπίζω αυτό να οδηγήσει και τους ιδιοκτήτες σε αναβάθμιση τους μιας και σε πολλά αυτά οι εγκατάστασεις έχουν μείνει στην δεκαετία του 80. Από την άλλη η αύξηση της κίνησης έχει ήδη φέρει και κόσμο που δυστυχώς δεν έχει επίγνωση των άγραφων κανόνων του camping με ότι αυτό συνεπάγεται (φασαρία, σκουπίδια, μη σεβασμό των διπλανών, κλπ).

Anyway στο θέμα μας...

Προσωπικά πιστεύω το επιχείρημα της επαφής με την φύση είναι κάπως ασταθές -ειδικά αν συγκριθεί η διαμονή σε οργανωμένο σε σχέση με το "ελεύθερο" camping το οποίο όμως απαγορεύεται και κυνηγιέται πολύ τελευταίως- αλλά σίγουρα είσαι πολύ καλύτερα και είναι κατά πολύ προτιμότερο από το να ξανακλειστείς στους 4 τοίχους ενός ενοικιαζόμενου δωματίου ή ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Πέρα από την επαφή με την φύση (έστω και με την παραπάνω επιφύλαξη), η φάση της "μεγάλης παρέας" που δημιουργείται (δλδ οι γνωριμίες με τις δίπλα σκηνές ή όταν το camping γίνεται μια παρέα στο εστιατοριο/bar του χώρου - όπου φυσικά συμβαίνει αυτό!) και οι κοινωνικές συναστροφές και σχέσεις που δημιουργούνται σε αντίθεση με τον απομονωτισμό που μοιραία έρχεται με το δωμάτιο είναι το άλλο μεγάλο συν των camping.

Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι σίγουρα και η ελευθέρια κινήσεων που προσφέρει η επιλογή του camping ως διαμονή μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν χρειάζεται να κλείσεις εκ των προτέρων ή να προπληρώσεις (έστω προκαταβολή) ή να δηλώσεις ακριβώς μέχρι πότε να μείνεις όπως στα δωμάτια/ξενοδοχεία. Έτσι όποτε και αν βαρεθείς πληρώνεις, ξεστήνεις την σκηνή, καβάλας το άμαξι ή παίρνεις το επόμενο πλοίο και πας στο παρακάτω μέρος/νήσι με camping και ξαναστήνεις σε 10 λεπτά και ούτε τηλέφωνα, reservations και άλλες χαζομάρες.

That's my 2 cents.
#630

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 25
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

VASCRIS απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΩ CAMPING ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΧΙΛΙΟΙ ΔΥΟ ΛΟΓΟΙ.
ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ .ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΗΡΕΜΑ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΩ.
ΣΤΟ CAMPING ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕΒΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ(ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ).
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ CAMPING.ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΣ.
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΣ ΗΔΗ CAMPERS ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CAMPING(καποτε θα γινουμε ΓΕΡΜΑΝΟΙ).
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
#654
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": cbi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Παύλου απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Γεια σας Εγω με τη γυναικα μου παμε καμπινκ διοτι εχει η γυναικα μου παραπανω κιλα ,και δεν μπορει να αναβαινει σκαλες σε δωματια .Επισεις τα μπανια στα δωματια ειναι μικρα και δεν μπορει να κανει ντουζ , διοτι τρεχουν τα νερα εξω μεχρι το διαδρομο , ενω στα καμπινκ δεν εχουμε τετοια προβληματα διοτι ολα ειναι μουσκεμα .Επισεις στο καμπινκ μπορουμε να παρουμε τη φουφου οποτε ψηνουμε για να τσιμπησει η γυναικα μου οταν πεινα .Επισεις δε μπορουμε να βρουμε δωματια με εστω μια καρεκλα μεγαλη να μπορει η γυναικα μου να καθετε λογο του οτι εχει λιγα κιλα παραπανω , ενω στο καμπινκ εχουμε καρεκλα δικια μας παραγγελια η οποια ειναι συναρμολογουμενη και αρκετα ευρυχωρη .Επισεις στο καμπινκ μπορουμε να εχουμε περισσοτερα πραγματα για τη θαλασσα οπως τρεις ομπρελες ,μπιτονακι με λαδι αντιλιακο, και ρολο για να αλειφω το λαδι στη πλατουλα της και οτι αλλο χρειαζομαστε ... αυτα ευχαριστο
#749
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zozo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 65
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

italiana απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Εγώ προσωπικά πάω camping από επιλογή, γιατί όλο τον χρόνο μένω στην εξοχή (Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αυτή την αίσθηση ελευθερίας όμως δεν την έχεις πουθενά αλλού. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι πάρα πολύς κόσμος δεν σέβεται ότι υπάρχουν και άλλοι που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο, π.χ. όταν πλένουν τα πιάτα δεν καθαρίζουν τον πάγκο, και ρωτώ γιατί;:angry: δεν έχει η κάθε μία από εμάς μία υπηρέτρια από πίσω για να καθαρίζει τις βρωμιές μας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να συμβεί είναι η αναβάθμιση των ήδη υπάρχων camping.
#750
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": cbi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

PASALAKI απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Εγώ παω για τους λογους που προαναφέρατε αλλα και για έναν ακόμα.ΑΜΑ ΠΑΩ ΣΕ ΞΕΝΑΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΑΝΟΜΑΙ.ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΩ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΞΕΝΑΔΟΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ X-TREAM ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΑΩ Δ--ΟΥ-- ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΟΜΑΙ:side: :side:
#998

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Δεν μπορώ να φανταστώ να περάσει χρονιά χωρίς να έχω πάει για κάμπινγκ. Θα είναι σαν κάτι να μην πήγε καλά, σαν να μην ήρθε ποτέ το καλοκαίρι.
Πιστεύω ότι το camping σου προσφέρει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, ανεμελιάς και απλότητας. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να χαρείς τις ομορφιές και τις δραστηριότητες της φύσης.
Μου αρέσει πάρα πολύ το ότι όταν πας για κάμπινγκ σταματάς να σκέφτεσαι σαν "πολιτισμένος" άνθρωπος και σου βγαίνει αυτό το πρωτόγονο από μέσα σου. Δε με ενδιαφέρει να βάλω ωραία ρούχα, να φτιάξω τα μαλλιά μου κλπ.
Νομίζω ότι επιβάλεται κάθε καλοκαίρι να ξοδεύουμε λίγες μέρες ξαπλωμένοι στο χώμα και να προσπαθούμε να ζήσουμε χωρίς πολυτέλειες αλλά μόνο με τα ελάχιστα απαραίτητα. Το οφείλουμε στο ευατό μας, στη φύση μας.
#1003

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 27
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

marko απάντησε στο θέμα: Απ:ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ CAMPING?

Και συμφωνώ απόλυτα με τον Vassilis.
Η αίσθηση ελευθερίας, η επαφή με τη φύση, η έλλειψη άγχους, είναι ότι καλύτερο για διακοπές...
No camping, not going!!
#1009

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ