Τι συμβαινει με το ελευθερο;

  • Δημοσιεύσεις: 25
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Freya δημιούργησε το θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Εγω θυμαμαι οταν πηγαιναμε με το τροχοσπιτο τα παντα ηταν πεντακαθαρα. Πηγαιναμε - φευγαμε κ εμεις κ οι υπολοιποι κατασκηνωτες κ δεν εμενε τπτ πισω. Απο τουαλετα στην αρχη σε μαγαζια κ μετα χημικη. Τωρα οπου τυχει κ δω πολλους μαζεμενους (εγω δεν κανω πια ελευθερο) πολλη βρωμα ρε παιδι μου. Δε μιλαω για 2-3 σκηνες. Χαρακτηριστικο παραδειγμα στη λευκαδα στα πευκουλια.εφριξα. Δεν βρωμιζουν μονο το δασακι αλλα κ ολοκληρη την παραλια. Παντου κωλοχαρτα σερβιετες κ ολων των ειδων τα σκουπιδια. Να μην αναφερθω στις κουραδες που αφηνουν πισω οι "φυσιολατρες" και τα σκυλια τους. Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Τελικα το ελευθερο ειναι οντως επαφη με τη φυση η καπου στην πορεια χσθηκε το νοημα;
#14960

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που κάνουν ελεύθερο.
Αυτοί που τους αρέσει η φύση, οπότε και την προστατεύουν.
Αυτοί που θέλουν απλά να κάνουν διακοπές, όσο γίνεται πιο φτηνά.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ενδιάμεσα.
#14961

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 44
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 20

nikolas_asimos απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

δυστηχώς από το 2010 και μετά που έπεσε βαθιά λιτότητα στη χώρα και τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά, αρκετός κόσμος έχει καταφύγει στο ελεύθερο camping ως μορφή διακοπών λόγω του οικονομικού του θέματος. Άτομα που παλιά αν άκουγαν οτι πας camping σε έλεγαν άπλυτο/χιπι/αναρχικό και διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς. Άτομα που στα σπίτια τους όλα τα καθαρίζει η μανούλα τους και δεν έχουν ούτε ίχνος συνειδητοποίσης σε κάποια θέματα.

Χέζουν όπου να ναι ακόμα και μέσα στο νερό, δεν μαζεύουν τα κωλόχαρτα και τα σκουπίδια γύρω από τις σκηνές τους ανάβουν φωτιές χωρίς να είναι προσεκτικοί, κάνουν φασαρία αργά τα ξημερώματα και δημιουργούν πρόβληματα με τις ψευτομαγκιές τους.

Δυστηχώς υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού τέτοιοι. Μια λύση χοντρές παρατηρήσεις ακόμα και τσακωμός μαζί τους μπας και βάλουν μυαλό... Άλλη λύση είναι διακοπές off season σε γνωστούς τοπ προορισμούς για ελεύθερο που θα βρεις σχετικά λίγους απ αυτούς καθώς όλοι σκάνε απο 20 Ιούλη έως 20 Αυγούστου. Και high season η λύση είναι ελεύθερο σε πιο δύσκολους-μακρινούς προορισμούς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα.

Βέβαια και παλιότεροι campers δεν είναι και δα αθώοι, όχι στο θέμα της καθαριότητας αλλά στο θέμα "καβάτζας" και κυνηγιού σκιάς για αυτούς και της παρεάς τους που θα πάει high season στην παραλία (όπως έχω γράψει αναλυτικότερα για τους "καβατζωμένους" στο ελεύθερο της Δονούσα στο αντίστοιχο τόπικ)
#14968
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": παναγιωτης μελ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 10
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

aelia απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

καλησπερα.
αν και απειρη στο καμπινγκ,πιστευω οτι οι ανθρωποι αυτοι που περιγραφεις ειναι το ιδιο αναισθητοι κι αδιαφοροι στην καθαριοτητα και στα σπιτια τους αλλα και στην προσωπικοτητα τους.οταν εισαι καθαρος,οταν σεβεσαι τον διπλανο σου κι οταν σεβεσαι τον εαυτο σου,εισαι παντου ιδιος!
δεν κανεις διακρισεις και δεν επιτρεπεις στον εαυτο σου να αυτοξευτιλιστεις ετσι. :)
ευχομαι να μη συναντησω τετοια ατομα....
#14971

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12

mari απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Αυτό ακριβώς το ερώτημα μας εκαιγε το τριήμερο που πέρασε.
Πηγαίνοντας με τον άντρα μου συχνά στην παραλία του Σχινιά για μπάνιο και βλέποντας οτι πολλοί κάνουν ελεύθερο εκεί λόγο της πυκνής σκιάς που έχει, αποφασίσαμε να πάμε για το τριήμερο της Παναγίας. Είναι κοντά και μας βόλευε η απόσταση, καθώς και ήταν ένα μέρος που το γνωρίζαμε. Φοβάμαι να πάω για ελεύθερο καπου που δεν ξέρω, και ειδικά βράδυ μιας και στήσαμε απο Πέμπτη βράδυ.
Όλα ωραία και καλά απο θέμα χώρου. Διαλέξαμε ένα απόμερο μέρος επειδή έχουμε σκύλο και δεν θέλουμε να εννοχλεί (αλλά πως γίνεται πάντα εμείς να απομακρυνόμαστε και οι άλλοι να έρχονται να κολλάνε επάνω μας???). Απο το πρώτο βράδυ ήρθαμε αντιμέτωποι με την απογοήτευση στο θέμα της τουαλέττας που συζητάτε. Πολυ γρήγορα ανακάλυψα την φυσική τουαλέτα που είχαν δημιουργήσει κατασκηνωτές και λουόμενοι. Τις προηγούμενες φορές που πηγαίναμε απλά για μπάνιο, δεν είχε τύχει να τη δω γιατί έχει ταβερνες εκεί και πηγαιναμε στην τουαλέττα του μαγαζιού. Η θέα και η μυρωδιά ήταν τρομακτική. Εντάξει, στο θέμα των ούρων, δεν είμαι αντίθετη. Χώμα είναι κάτω, το ρουφάει. Αλλά στο θέμα των κοπράνων.... τι να πω!!!??? Ειδικά όταν τους έβλεπα να περνάνε με ένα κομμάτι χαρτί υγείας στο χέρι και χωρίς σακούλα, καταλάβαινα αμέσως που θα καταλήξει αυτό το χαρτί. Και επειδή είδα μόνο μια κοπέλα με σακούλα, απορούσα "μήπως εγώ είμαι πολύ ιδιότροπη για ελεύθερο κάμπινγκ που πήγαινα με τη σακουλίτσα μου που μετά κατέληγε στον κάδο σκουπιδιών???"
Να σημειώσω πως σε απόσταση ούτε 20 μέτρων είχε 2 κάδους για σκουπίδια.

Πάμε τώρα στο θέμα σεβασμού του γείτονα. Τι λέω τώρα.... σαν πολλά δε ζητάω???
Το πρώτο βράδυ ήταν κάτι τσιγγάνοι πιο πέρα που χόρευαν με τη μουσική τέρμα μέχρι τις 3 το πρωί τουλάχιστον.
Το δεύτερο κοιμηθήκαμε ήρεμα. Πολλοί κατασκηνωτές μεν, αλλά υπήρχε μια ησυχία που νομίζω όλοι απολαύσαμε μιας και γι΄αυτό πήγαμε...
Το τρίτο και φαρμακερό.... μαζεύτηκε η μισή ευρώπη. Αλβανοί με το γνωστό πλέον άσμα Tranquila στα αλβανικά που το ακούγαμε ασταμάτητα. Πολωνοί με τις δικές τους μουσικές επιλογές στο τέρμα και ένα καφάσι μπύρες που τους βοήθησαν να γίνουν λιώμα και να ουρλιάζουν με κραυγές ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Και παραπέρα άλλοι μια παρέα αλβανών με τα δικά τους ξεφαντώματα.
Δεν ήξερα σε ποιον να πρωτοευχηθώ να ξεμείνει απο μπαταρία στο αυτοκίνητο του για να αναγκαστεί να κλείσει τη μουσική.
Και καταλήγω.... εντάξει, στο ελεύθερο δεν υπάρχουν κανόνες και κανείς δε σου βάζει όρια. Αλλά πρέπει να είσαι γουρούνι και αγενής? Γιατί δηλαδή όσοι ήρθαν να ηρεμήσουν πρέπει να υποστούν αυτή την πολιτισμική βαβούρα? Και γιατί όοοοοοοοοολη αυτή η ασέβεια συνέβη απο τους ξένους?
Ήμουν στο τσακ να πάρω την αστυνομία γνωρίζοντας οτι θα έβρισκα κι εγώ το μπελά μου.
Τελικά το επόμενο πρωί ένα κύριος όπου ερχόταν κάθε πρωί για τρέξιμο, δεν ξέρω απο που, έκανε έντονη παρατήρηση σε κάποιον για τη φασαρία και τα σκουπίδια, και απειδή δεν βρήκε ανταπόκριση καλεσε την αστυνομία. Τους εκανε τα παράπονα του αλλά απάντηση καμία. Οι αστυνομικοι κρατούσαν μία στάση του τύπου "ξέρουμε οτι έχεις δίκιο αλλά τα χέρια μας είναι δεμένα".
Τελικά, τι συμβαίνει με το ελεύθερο?? Πρέπει να βρεις την πιο απόμερη βουνοπλαγιά έτσι ώστε να σε σεβαστούν τα τσακάλια?
#15011

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 375
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Γεια σου mari!Δεν εχεις αδικο σε αυτα που γραφεις,ωστοσο αφου ξερεις την παραλια καλα και πηγαινεις συχνα δεν παρατηρησες τι κοσμο μαζευει και πως συμπεριφερονται-διασκεδαζουν γενικοτερα?Απλα το εζησες πιο εντονα με το να εισαι μερα νυχτα εκει!Ειδικα το τριημερο που μας περασε δεν ειναι για τετοια μερη αν θες σχετικη ησυχια και σχετικη καθαριοτητα!
#15012

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 29
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

warez2 απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

οι κουράδες αποτελούν φυσικό λίπασμα και διασπούνται από την φύση μέσα σε λίγες εβδομάδες. ακόμα έχουν θρεπτικά συστικά για μερικούς οργανισμούς (πχ μύγες). Συνεπώς δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά μόνο την αισθητική μας. Άρα αν υπάρχει ένα σημείο στο δάσος που το χρησιμοποιούν σαν τουαλέτα χωρίς να στήνει κανείς σκηνή εκεί τότε που είναι το πρόβλημα
#15017

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 87
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26

spath απάντησε στο θέμα: Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Δεν διαφωνώ ότι είναι λίπασμα, αλλά αν υπάρχουν πολλοί κατασκηνωτές τίθεται θέμα, ειδικά όταν είναι σε κοντινή απόσταση, επίσης η μύγες μπορεί να έρθουν να κάτσουν στο φαΐ σου μετά. Το να σκάψει κάποιος ένα μικρό λάκκο και να πετάξει τα χαρτιά του σε σακούλα είναι μία διαδικασία που διαρκεί κάτι λιγότερο από 2 λεπτά, οπότε και εκεί που είναι το πρόβλημα?
#15018

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 433
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Re:Τι συμβαινει με το ελευθερο;

Συμβαίνει ο,τι συμβαίνει και σε οτιδήποτε αλλο την τελευταία 30ετια: τηλεόραση, κινηματογράφο, οδήγηση, συμπεριφορά γενικά. Νεοελληνιτιδα. Αυτο συμβαίνει. Αλλαξε μέρος, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
#15019

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ