ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

ΝΙΚΟΛΑΣ δημιούργησε το θέμα: ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ? Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ?
ΚΑΙ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΑΖΕΙΣ? ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΚΗΝΗ? ΚΑΙ ΤΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ? ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΝΙΞΩ...
#1819

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Απ:ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Μια χημική τουαλέτα έχει δύο δεξαμενές. Η μία είναι η δεξαμενή των λυμάτων και η άλλη εκείνη του καθαρού νερού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της λεκάνης (το καζανάκι της δηλαδή για να καταλαβαινόματσε). Μαζί με την τουαλέτα θα πρέπει να προμηθευτείς και τα κατάλληλα υγρά. Αυτά είναι δύο, το κόκκινο που το προσθέτεις στη δεξαμενή καθαρού νερού (καζανάκι) και το μπλε που είναι το κυρίως χημικό διαλυτικό που μπαίνει στην δεξαμενή λυμάτων και διαλύει τα λύματα. Μαζί με το μπλε χημικό καλό είναι να προσθέτεις και δυο-τρία λίτρα νερό που βοηθά κι αυτό στη διάσπαση των λυμάτων. Υπάρχουν και χημικά οικολογικά, δηλαδή ευκολότερα διασπώμενα, αλλά δεν διαλύουν εντελώς τα λύματα.
Το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι η χωρητικότητα. Φυσικά μιλάμε για τη χωρητικότητα του κάδου των λυμάτων. Όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα πρέπει να την αδειάζεις. Φυσικά, από την άλλη, όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο μεγάλο όγκο θα καταλαμβάνει. Υπολόγισε πάντως πως η μικρότερη χημική είναι αρκετή για δύο ημέρες για δύο άτομα και από εκεί και πέρα δες λίγο τις ανάγκες σου (πόσοι θα την χρησιμοποιείτε) για να βρεις πόσο συχνά θα πρέπει να την αδειάζεις. Στο εμπόριο πάντως υπάρχουν χημικές που έχουν δείκτη στάθμης λυμάτων έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις εύκολα και απ' έξω πότε γεμίζει για να την αδειάσεις.

Στο βάρος δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα τα μοντέλα είναι αρκετά ελαφρά. Προσοχή όμως, διότι είναι ελαφρά, όταν είναι άδεια. Όταν προσθέσεις το νερό και τα υγρά το βάρος αυξάνεται πάρα πολύ. Η δεξαμενή λυμάτων χωρίζεται από την υπόλοιπη λεκάνη και μεταφέρεται σχετικά εύκολα (καθώς έχει και ειδική λαβή μεταφοράς) στο μέρος όπου την αδειάζεις. Αντίθετα η υπόλοιπη χημική, δηλαδή η λεκάνη με τη δεξαμενή καθαρού νερού είναι πολύ βαριά όταν είναι γεμάτη με νερό.

Σε γενικές γραμμές να ξέρεις ότι για την διάλυση των λυμάτων χρειάζεται κάποιος χρόνος και -ενδεχομένως- να μην είναι και πλήρης. Αν δηλαδή την χρησιμοποιήσεις αμέσως πριν την αδειάσεις και την καθαρίσεις μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσμα ως προς την διάλυση που έχουν πετύχει τα χημικά.

Αν χρησιμοποιείς πάντα υγρά καθαρισμού (κόκκινο) και υγρά διάλυσης (μπλε) και φυσικά αν την αδειάζεις πριν ξεχειλίσει δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα δυσοσμίας.

Εγώ τη χρησιμοποιώ πάντα και στο οργανωμένο. Άρχισα να την χρησιμοποιώ ακριβώς για τον ίδιο λόγο μ' εσένα. Επιμονή -σε βαθμό κακουργήματος- της φίλης μου. Γενικώς άλλωστε οι γυναίκες έχουν μια έφεση -σχεδόν εμμονή- σε τέτοια ζητήματα υγιεινής. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις στο οργανωμένο είναι να σου παρέχει αρκετό χώρο σε κάθε θέση για να μπορέσεις σχετικά κοντά, αλλά όχι και κολλητά όπως είναι λογικό, στη σκηνή σου να στήσεις και τη σκηνή της χημικής. Διότι ΝΑΙ, θα χρειαστείς και σκηνή για τη χημική τουαλέτα.

Οι σκηνές τουαλέτας είναι αρκετα απλές,όλες μονής επένδυσης,με μια είσοδο και ένα μικρό παράθυρο με σίτα, διαστάσεων περίπου 1Χ1 έως 1.20Χ1.20 και ύψους γύρω στα δύο μέτρα΄. Υπάρχουν σε τίμες από 35 έως 55 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένας τύπος ανοιχτής πάνω και κάτω σκηνής που την κρεμάς σε κάποιο δέντρο την οποία πάντως εγώ την προτιμώ σαν παραβάν για την ντουσιέρα.

Αυτά για αρχή, ό,τι άλλη πληροφορία θέλεις ενημέρωσε.
#1844
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stzav, kvasilek

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Απ:ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Να προσθέσω ότι στο ελεύθερο πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις οικολογικά-βιοδιασπώμενα υγρά γιατί -συνήθως- θα αδειάζεις την χημική κάπου στη φύση.
#1845
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jornes

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 90
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 36

kvasilek απάντησε στο θέμα: ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

εχω και εγώ απορίες σχετικα με την ΑΚΡΙΒΗ χρήση της χημ. τουαλέτας......πειρα μια χημικη τουαλέτα ( και θα παρω και εξτρα σκηνή) για την γυναίκα μου...οπως παρα πολλοί φαντάζομαι......ενώ εχω καταλάβει το στήσημο και την πλύρωση με τα υγρά....δεν με " κόβει" να καταλάβω πως "αφοδεύεις" στην πράξη.....τα βήματα.....κολλάω στα εξής.....
αφοδεύουμε με ανοιχτό τον σύρτη?
αν οχι ...εχει ροζ υγρό μεσα οταν την χρησημοποιούμε η είνα αυτό μονο για το ξεπλυμα πριν και μετα???
Nikos L μου φαινεσαι εξπέρ επι του θέματος....θα με υποχρέωνες φιλε μου......η όποιος αλλος ξέρει......κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη και απαραίτητη!!!!
#11988

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ