Αξιοπιστία παλιάς σκηνής

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Klelia δημιούργησε το θέμα: Αξιοπιστία παλιάς σκηνής

Καλημέρα σας,
η αλήθεια είναι ότι είμαι τελείως ψαράκι σε θέματα κάμπινγκ μιας και δεν έχω ξανά κάνει μέχρι τώρα και το συγκεκριμένο σάιτ μου φάνηκε ότι θα μπορεί να με βοηθήσει.
Επειδή φέτος το καλοκαίρι θα κάνω το πρώτο μου ταξίδι που θα χρειαστεί αναγκαστικά να είναι έτσι, θα ήθελα να με βοηθήσετε όσον αφορά το σημαντικότερο θέμα, που είναι αυτό της σκηνής φυσικά.
Οι γονείς μου είχαν από παλιά κάποιες σκηνές, και συγκεκριμένα αυτή στην εικόνα είναι αυτή που αγόρασαν τελευταία (δεν έχω χρονολογία δυστυχώς). Απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ την αντοχή της σε βροχόπτωση λόγω του ότι τόσα χρόνια ήταν στη θήκη της στο πατάρι. Δεν είχε υγρασία ή κάποια άλλη φθορά. Μόνο το ότι έχει μείνει αχρησιμοποίητη σίγουρα πολλά χρόνια. (Μιλάμε σίγουρα για '90 πχ)
Γενικά θα κατασκηνώσω στο εξωτερικό, Ουγγαρία, Αυστρία και Γερμανία, που έχουν αρκετές βροχοπτώσεις ακόμα και το καλοκαίρι και σε μέρη που είναι κάπως ορεινά. Φίλος που έχει ξαναπάει στα ίδια μέρη, με μια απλή σκηνή, αδιαβροχοποίησης 2000mm ήταν εντάξει, απλά στην ετικέτα αυτής που έχω δεν γράφει mm για να συγκρίνω και με μια αναζήτηση δεν την βρήκα επίσης στο internet για να δω περισσότερες πληροφορίες. Για να έχετε και όλα τα στοιχεία..
Πείτε μου τη γνώμη σας ή αν έχετε κάποια εμπειρία γιατί διαφορετικά θα πρέπει να αναζητήσω καινούρια σκηνή και δε θέλω να το παραμελήσω μέχρι την τελευταία στιγμή.

Υγ: έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ μήπως βρω κάποιο παρεμφερές θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι..αν υπάρχει και δεν το είδα συγχωρέστε με :|
#23952
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Αξιοπιστία παλιάς σκηνής

Τι να σου πει κανείς αν δεν τη δει από κοντά. Σίγουρα είναι πολλά τα χρόνια και η σκηνή θυμίζει σκηνές που ούτε καινούργιες δεν άντεχαν σοβαρές βροχές. Σαν μια πολύ αξιόπιστη ένδειξη δες αν το κάλυμμα της σκηνής έχει αδιαβροχοποιημένες ραφές και αν ναι, σε τι κατάσταση είναι η αδιαβροχοποίηση. Μιλάω για μια ταινία σαν σελοτέηπ θερμοκολλημένη σε όλες τις ραφές στο μέσα μέρος του καλύμματος. Αν αυτή η ταινία δεν υπάρχει η έχει ξεκολλήσει και κρέμεται, τότε σε μια σκηνή τέτοιας ποιότητας (όπως την πιθανολογώ από την φωτογραφία) μάλλον θα περάσει νερό από τις ραφές.
Εγώ πάντως θα ήμουν τολμηρός. Θα την έπαιρνα μαζί με ενα μουσαμά για από πανω κι αν έβλεπα τα σκούρα θα αγόραζα μια σκηνή επί τόπου. Μια καινούργια σκηνή σε αυτές τις διαστάσεις (4 ατόμων) που θα άντεχε τη βροχή τη βρίσκεις και με 150 ευρώ.
#23953
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Klelia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Klelia απάντησε στο θέμα: Αξιοπιστία παλιάς σκηνής

Πρώτον, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Δεύτερον, όταν την ανοίξαμε, γιατί ήθελα δοκιμαστικά να δω πώς στήνεται, δεν είδα κάτι τέτοιο που περιγράφεις στις ραφές του καλύμματος η αλήθεια είναι.. επειδή ρώτησα και πολλές φορές τον πατέρα μου, μου είπε ότι όταν είχαν πάει με αυτήν κάποτε Κέρκυρα, και έβρεχε συνεχόμενα 3 μέρες, είχε αντέξει μια χαρά.
Αλλά πέρα από αυτό, πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να εμπιστευτώ μια σκηνή που έχει να ανοιχτεί τόσα χρόνια. Η δική του γνώμη ήταν να πάω να την δοκιμάσω ένα ΣΚ αλλά και πάλι δε μπορώ να προσομοιάσω την τυχόν βροχή.
Διαφορετικά με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα σκηνές για 3 άτομα π.χ. και με 40-60 ευρώ που μου φάνηκαν καλές. (Όχι ότι έχω γνώσεις για να έχω και κριτήρια αλλά λέμε τώρα..)
#23956

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Αξιοπιστία παλιάς σκηνής

Ξεκίνα την μελέτη από εδώ και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα...

Όσον αφορά στο budget, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πραγματικά ποιοτική σκηνή με 40€ - 60€ δεν υπάρχει... :sorry:

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#23967

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ