Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

 • Δημοσιεύσεις: 75
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8

elias74gr απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Uncle George έγραψε:

elias74gr έγραψε:

Uncle George έγραψε: Εν κατακλείδι, ένα (μικρό, για να μπορεί να μεταφέρεται) απωθητικό σκεύασμα φιδιών και σκορπιών του εμπορίου, αποτελεί ίσως την μοναδική λύση και αναμφισβήτητα σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο…


Δε μας φτάνει που οι εξοχές μας καλύπτονται διαρκώς από λευκό πέπλο χαρτιών, θέλουμε και να διώξουμε τα κατοίκους της φύσης, για να είμαστε εμείς ασφαλείς στο σπίτι τους, με σκευάσματα που πέραν της αμφίβολης αποτελεσματικότητας τους μολύνουν το περιβάλλον!


:S


P.S. Ευτυχώς υπάρχουν και τα emotions, γιατί βαριέμαι πλέον να (σου) απαντάω γράφοντας...


εγώ δεν βαριέμαι να απαντάω στην παραπληροφόρηση σου..
#15516
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": georgeps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 928
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 243

Uncle George απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

@ elias74gr…

Ξεκίνησα να κάνω camping από το 1995 και όχι πριν 1,5 χρόνο (# 11558 ) που ξεκίνησες εσύ!!! Συνεπώς, ούτε οι γνώσεις μας (ανεξαρτήτων σπουδών), ούτε οι εμπειρίες μας (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι ίδιες…

Εάν εσύ, για τον οποιονδήποτε λόγο, κομπλεξάρεσαι όταν κάποιος σου τεκμηριώνει (επιστημονικά) ή σου αποδεικνύει (μέσω των γνώσεων και των εμπειριών του) ότι είσαι (εν μέρει ή παντελώς) λάθος, είναι δικό σου το πρόβλημα, ΟΧΙ δικό μου, ΟΥΤΕ των υπολοίπων (όταν διαβάζουν τις off-topic δημοσιεύσεις – απαντήσεις σου προς εμένα).

Επειδή, λοιπόν, δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις, δεν έχουμε να “χωρίσουμε” κάτι, ούτε και να συναγωνιστούμε σε κάτι, θα σε παρακαλέσω - προτρέψω (για τελευταία φορά):
1. Να τεκμηριώνεις (επιστημονικά) και να αποδεικνύεις (γνωστικά - εμπειρικά) τις όποιες αντιλογίες έχεις, ώστε να γίνονται άμεσα και απόλυτα σεβαστές και από εμένα και από οποιονδήποτε άλλον…
2. Να εκφράζεσαι πάντα σε πρώτο ενικό πρόσωπο, γιατί δεν μιλάς ούτε εκ μέρους όλων, ούτε οι άλλοι ασπάζονται απαραιτήτως τις απόψεις σου…
3. Να κόψεις τις “κορώνες” και τους (άμεσους ή έμμεσους) χαρακτηρισμούς σου προς εμένα, διότι φανερώνει άνθρωπο κομπλεξικό (κάτι που δεν θέλω πιστέψω ότι είσαι, ούτε και σε τιμά εάν είσαι)…

Το λόγο πλέον έχουν οι admins…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15517

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 883
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Για τα φίδια το είχα ψάξει και στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κάτι να δουλεύει ΚΑΙ δεν είναι πολυ πιθανό να έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί τους ΑΝ δεν αφήνεις ανοιχτή της σκηνή και χύμα φαγητό. Όπως λέει και παρακάτω....

"Τεχνικές και μέθοδοι που ΔΕΝ έχουν αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών ή είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον:
Θειάφι: Ενοχλητικό στην οσμή για τον άνθρωπο αλλά και αρκετά τοξικό, χωρίς κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών.
Σκόρδο ή κρεμμύδι: Κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών.
Πετρέλαιο ή βενζίνη: τοξικά για τον άνθρωπο, καταστρεπτικά για το περιβάλλον, χωρίς κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση.
Ναφθαλίνη: Επικίνδυνο υλικό, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό, βλάβες στο συκώτι, τους νεφρούς, το αίμα και το νευρικό σύστημα, ακόμα και καρκίνο. Δεν έχει αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση.
Απωθητικά εμπορίου: Σχεδόν όλα τους είναι βασισμένα σε ναφθαλίνη, θειάφι ή άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες, έχουν αμφίβολη σύσταση και κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα στην απώθηση φιδιών. Μάλιστα έχουν βρεθεί φίδια σε κατοικίες περιτριγυρισμένες από απωθητικά εμπορίου βασισμένα στην ναφθαλίνη που υπόσχονταν απώθηση.

Υπάρχει λοιπόν ασφαλής τρόπος απώθησης των φιδιών;
Η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος απώθησης των φιδιών από μία περιοχή, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε αντίστροφα. Αντί δηλαδή να ψάχνουμε τι τα απωθεί, να βρούμε τι είναι αυτό που τα προσελκύει και να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε.
Η καθημερινή ζωή των φιδιών είναι πολύ απλή και χωρίζεται κυρίως σε τέσσερα στάδια: θερμορύθμιση, αναζήτηση τροφής, ξεκούραση και αναπαραγωγή. Οι πιο πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα φίδι θα επισκεφτεί την κατοικία μας είναι γιατί εκεί υπάρχει πηγή τροφής ή/και κρυψώνες όπου μπορεί να ξεκουραστεί. Η πρόληψη λοιπόν είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε τα φίδια από το να επιλέξουν την κατοικία μας για «επίσκεψη»."

Πηγή: http://www.herpetofauna.gr/

Επίσης απο οτι βλέπω εδω η ναφθαλίνη είναι μέτρια τοξική για αρκετά ζωντανά:

"Can naphthalene affect birds, fish, or other wildlife?

Naphthalene was considered moderately toxic to several species of fish, water fleas, and Pacific oysters. It was considered slightly toxic to green algae. Naphthalene was considered practically non-toxic after being fed to bobwhite quail."

πηγή: National Pesticide Information Center

Αλλα και πάλι, ακόμα και αποτελεσματικότητα να έχει κάτι απο τα παραπάνω, θα πάω να βάλω δηλητήρια σε έναν χώρο, που μπορεί να προκαλέσουν μία ζημιά για να κάτσω για 3-5 μέρες; Είμαι κατα.

Υ.Γ. Τα προσωπικά σας να τα λύσετε με προσωπικά μηνύματα παρακαλώ. Uncle George στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ οτι υπερβάλεις. Ο καθένας μπορεί αν λέει την γνώμη του και δεν είναι αναγκαστικό όταν πέφτει μία αντίθετη άποψη, να υπάρχει εκνευρισμός. ΜΑΚΑΡΙ όταν πω κάτι λάθος να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου το πεί, ώστε να το ψάξω καλύτερα και μετα αν έχει δίκιο να αναθεωρήσω. Καλό Απόγευμα

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#15518
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": georgeps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 928
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 243

Uncle George απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

RottenLungs έγραψε: Αλλα και πάλι, ακόμα και αποτελεσματικότητα να έχει κάτι απο τα παραπάνω, θα πάω να βάλω δηλητήρια σε έναν χώρο, που μπορεί να προκαλέσουν μία ζημιά για να κάτσω για 3-5 μέρες; Είμαι κατα.


Και εγώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατά είμαι, αλλά δεν ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, που για κάποιους μπορεί να είναι “άχρηστες” και για κάποιους άλλους να θεωρηθούν “διαφήμιση”…

RottenLungs έγραψε: ΜΑΚΑΡΙ όταν πω κάτι λάθος να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου το πεί, ώστε να το ψάξω καλύτερα και μετα αν έχει δίκιο να αναθεωρήσω.


Πάνω από τους μισούς αγρότες στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το Serpentguard , με άριστα αποτελέσματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ! Το συγκεκριμένο προϊόν (αλλά και άλλα 2 - 3 με διαφορετικό label, αλλά ίδια χημική σύσταση) είναι αποδεδειγμένα ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ, ΔΕΝ επιφέρει το θάνατο στα εκάστοτε ερπετά και έχει λάβει πιστοποίηση από EPA (United States Enviromental Protection Agency), όχι μόνον για ζώα, αλλά ΕΠΙΣΗΣ για ανθρώπους – παιδιά ΚΑΙ φυτά (γι αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους αγρότες). Στον ελλαδικό χώρο, είναι επίσης διαδεδομένο και το Snake Out Spray , με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Το εάν, όμως, τα συγκεκριμένα προϊόντα (μη τοξικά, με πιστοποιήσεις) δεν χρησιμοποιούνται κατ' αποκλειστικότητα, λόγω υψηλού κόστους (και ΔΥΣΤΥΧΩΣ χρησιμοποιούνται και τοξικά), αυτό είναι μια άλλη ιστορία… Και στις 2 περιπτώσεις, όμως, εάν δεν είχαν θετικότατα αποτέλεσματα (το θετικότατα δεν συνεπάγεται αναγκαστικά επιτυχία 100%), δεν θα πωλούνταν με τους τόνους στο Θεσσαλικό κάμπο ή στον κάμπο της Κωπαΐδας…

RottenLungs έγραψε: Ο καθένας μπορεί αν λέει την γνώμη του και δεν είναι αναγκαστικό όταν πέφτει μία αντίθετη άποψη, να υπάρχει εκνευρισμός.


Δεν εκνευρίζομαι και κυρίως ΔΕΝ παραπληροφορώ (by elias74gr). Δεν είναι “υποχρεωμένος” ο καθένας να έχει σπουδάσει Γεωπονική ή Γεωργική Μηχανολογία (όπως εγώ) και να ξέρει ένα σωρό λεπτομέρειες για να συμμετάσχει στο thread, ΑΛΛΑ τουλάχιστον ΠΡΙΝ (με) κρίνει ας ρωτήσει...
Εξάλλου, νομίζω, ότι αυτό είναι το νόημα του εκάστοτε thread: Ανταλλάσουμε (επιστημονικά τεκμηριωμένες) γνώσεις, αλλά και εμπειρίες, προς επιπλέον γνώση και βελτίωση μας γενικά και ειδικά. Ή μήπως κάνω λάθος???

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15520

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 883
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Uncle έχουμε μιλήσει και προσωπικά (επίτηδες μιλάω τώρα δημόσια) και θεωρώ οτι έχει γνώσεις και εμπειρίες που θα βοηθήσουν κόσμο που διαβάζει το φόρουμ (επίσης έχεις και πολυ όρεξη, που ανανεώνει το φόρουμ). ΟΜΩΣ, αν μου επιτρέπεις , είσαι λίγο δύσκολος και εύθικτος. Εγω προσωπικά απολαμβάνω αρκετά απο τα post σου (όπως αυτό για τους υπνόσακους κτλ) και επειδή θέλω να συνεχίσεις να ανεβάζεις και άλλα παρόμοια, χαλάρωσε και απόλαυσε κι εσύ με την σειρά σου αυτήν την συντροφιά.

Υ.Γ. Εννοείται πως η δημοσίευση του elia74gr περι παραπληροφόρησης, είναι ανούσια και σκοπό είχε μόνο να σε προκαλέσει και τίποτα άλλο. Αν είχε κάτι να πει, ας το έλεγε πιο ευγενικά (όπως η δημοσίευση που ανέβασα πριν λίγο που αντιτίθεται σε αυτήν του Uncle αλλα με linκs και όχι βρισιές) .
Υ.Γ.2 Επειδή νιώθω λίγο Νταντά και επειδή είμαι σίγουρος πως και οι δυο σας είσαστε πολλά πολλά χρόνια μεγαλύτεροι μου, το ΛΗΓΩ εδώ το ζήτημα και απο εδω και πέρα όποτε γίνει ΑΝΑΦΟΡΑ απο έναν απο τους δυο σας , θα διαγράφεται αμέσως το ανάλογο/α post.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#15521
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": michalis, Uncle George

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 75
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8

elias74gr απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

στο forum ούτε διαγωνισμός ποιος θα πάρει τις πιο πολλές ευχαριστίες ούτε επίδειξη των προσωπικών επιτυχιών του καθενός γίνεται.

οι έχοντες τη γνώση και την εμπειρία πρέπει να προσέχουν σε όσα ενημερώνουν γιατί διαβάζονται από πολλούς, που τους εμπιστεύονται σε όσα αναγράφουν είτε είναι αναληθή είτε ορθά.

στο προκείμενο θέμα, αν μία ουσία είναι τοξική μπορεί και σε απειροελάχιστη ποσότητα μπορεί να είναι επιβλαβής για το περιβάλλον. η χρήση διαφόρων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων ''με τους τόνους'' στις γεωργικές περιοχές όλοι ξέρουμε τι συνέπειες έχουν προκαλέσει στην υγεία των κατοίκων των περιοχών αυτών.
#15525

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 433
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 119

kostasngr απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Πάντως αυτο που ειναι βέβαιο ειναι οτι αν κάποιος μπει στο θέμα πιστεύοντας οτι θα μάθει για χρήσιμα gadget μάλλον θα μπερδευτεί/κουραστεί και θα βγει. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με το ζόρι.
#15532
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RottenLungs

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 928
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 243

Uncle George απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Η όποια παρέμβαση προς αποσαφήνιση - βελτίωση – αναβάθμιση ήταν, είναι και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη (ειδικά στα threads που τυγχάνει να "ανοίγω" εγώ) και ειδικά από τους πιο παλιούς – έμπειρους, για ευνόητους λόγους…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#15534

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 66
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

kyr.g απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

Φερνω παλι στην επιφανεια το θεμα των gadget. Αναφερθηκε παλιοτερα το αντικειμενο: www.armycamp.gr/content/images/thumbs/0004880_-.png . Μονο σε μενα φαινεται εξαιρετικο υπερ απιθανο και τελειο; Απειρες φορες ψαχνουμε για ξυλα και βρισκουμε κατι τσακνα για φωτια διαρκειας 60' μαξιμουμ.. Κατι βιντεακια στο youtube δειχνουν οτι κανει καλη δουλεια + γυμναζεσαι κιολας :silly: . Το εχει χρησιμοποιησει ποτε καποιος;;; :) :)
#16526

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 430
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 74

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Είδη κάμπινγκ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ GADGETS

kyr.g έγραψε: Φερνω παλι στην επιφανεια το θεμα των gadget. Αναφερθηκε παλιοτερα το αντικειμενο: www.armycamp.gr/content/images/thumbs/0004880_-.png . Μονο σε μενα φαινεται εξαιρετικο υπερ απιθανο και τελειο; Απειρες φορες ψαχνουμε για ξυλα και βρισκουμε κατι τσακνα για φωτια διαρκειας 60' μαξιμουμ.. Κατι βιντεακια στο youtube δειχνουν οτι κανει καλη δουλεια + γυμναζεσαι κιολας :silly: . Το εχει χρησιμοποιησει ποτε καποιος;;; :) :)


Έχω ένα σπαστό πριόνι.
Κάνει καλύτερη δουλειά και έχει μεγαλύτερη αντοχή.
#16527

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Online E-Campers

Today 1221

Yesterday 7009

Week 18667

Month 129181

All 6308782

Αυτή τη στιγμή online 177 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 1221

Yesterday 7009

Week 18667

Month 129181

All 6308782

Αυτή τη στιγμή online 177 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions