Αγορά ποιοτικού, αδιάβροχου shell (λεπτό – ελαφρύ jacket)

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George δημιούργησε το θέμα: Αγορά ποιοτικού, αδιάβροχου shell (λεπτό – ελα

Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για ένα ποιοτικό, αδιάβροχο shell (λεπτό – ελαφρύ jacket).

Μετά από αρκετό διάβασμα στο web και συζητήσεις με φίλους κατέληξα ότι αυτή την στιγμή η (θεωρητικά) καλύτερη τεχνολογία που συνδυάζει την μέγιστη αδιαβροχοποίηση και ταυτόχρονα την καλύτερη διαπνοή είναι η εφαρμογή μεμβράνης Gore-Tex .

Υπάρχουν αρκετές πολύ αξιόλογες εταιρίες, πέρα από την ίδια την Gore , που εφαρμόζουν την τεχνολογία αυτή (εκτός από υπνόσακους) και σε ρούχα, όπως η Marmot και η Salewa (με το ανάλογο κόστος βέβαια...).

Το πρόβλημα είναι ότι οι απόψεις (σχεδόν σε όλα τα ξένα forums) διίστανται ως προς το εάν αξίζει κανείς να δώσει μία μικρή περιουσία (από 200 έως και 1000 ευρώ!!!) για την αγορά ενός shell ή ενός jacket με μεμβράνη Gore-Tex.

Και αυτό διότι κανένας δεν αμφισβητεί μεν την απόδοση ενός τέτοιου ρούχου, αλλά σχεδόν όλοι παρουσιάζουν "τραγικό" το θέμα: μεταχείριση – φύλαξη – καθαρισμός. Η μεμβράνη Gore-Tex δεν είναι stretch, το στέγνωμα απαιτεί διαδικασία, το ρούχο δεν πρέπει να φυλάσσεται διπλωμένο, ο καθαρισμός του απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φυσικά εάν η μεμβράνη καταστραφεί, του ρούχο (ή το παπούτσι) είναι πλέον "άχρηστο"!

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Διέθετε ή διαθέτει κάποιος συμφορουμίτης ρούχα με την εν λόγω μεμβράνη, ώστε να με ενημερώσει εάν τα πράγματα είναι τόσο "τραγικά"?
- Πέρα από την Marmot και την Salewa, ποιες άλλες εταιρίες θεωρούνται κορυφαίες στο χώρο της "ειδικής" ένδυσης?

Ευχαριστώ προκαταβολικά…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#13736

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 508
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Αγορά ποιοτικού, αδιάβροχου shell (λεπτό – ελα

Φίλε Uncle George τη συγκεκριμένη μεμβράνη την έχω χρησιμοποιήσει, όχι όμως στην εφαρμογή που ρωτάς.Μιλάω για μπουφάν μηχανής cordura μάρκας Spidi αξίας περίπου 500Ε πριν 10 χρόνια και μπότες μάρκας Alpinestar αξίας περίπου 200Ε.Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.Στα ταξίδια με τη μηχανή από Κρήτη μέχρι Καστοριά και έχοντας φάει πολύ βροχή ΔΕΝ πέρασε σταγόνα.Μπουφάν και μπότες τους άλλαξα τα φώτα 5 χρόνια, δεν τους έκανα ποτέ καμία ειδιαίτερη συντήρηση και η μεμβράνη δεν σταμάτησε ποτέ να αποδίδει.
Η άποψή μου είναι ότι η Gore Tex θα αποδίδει το ίδιο καλά και στα ρούχα βουνού που ενδιαφέρεσαι, χωρίς να χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη μεταχείρηση.Δεν νομίζω να είναι τόσο "τραγικά" τα πράγματα.
Άλλες κορυφαίες εταιρίες είναι: Columbia, The North Face, Salomon, Vaude, Teva, Lowe Alpine, Fjall Raven
#13737

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Αγορά ποιοτικού, αδιάβροχου shell (λεπτό – ελα

Tigri σε ευχαριστώ για την απάντηση, η οποία αναμφισβήτητα ήταν ενθαρρυντική...

Σχετικά με τις μάρκες που ανέφερες, για την Lowe Alpine όντως έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές, όπως και για την The North Face (η οποία όμως δεν είναι επιπέδου Marmot ή Salewa). Για τις άλλες δεν έχω καν κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση. Απλά η Salomon είδα ότι υφίσταται σε αρκετά Ελληνικά e-shops...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#13738

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ