Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

ΚωνσταντίνοςΜ δημιούργησε το θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Παιδιά καλοσήρθα !! B) Είμαι νέος στο e-camping και δεν έχω κάνει camping (έκανα και ομοιοκαταληξία ο άτιμος)Λοιπόν ας σοβαρευτούμε και ας μπούμε στο ψητό δεν έχω κάνει ποτέ κάμπινγκ στη ζωή μου και θα ήθελα να αρχίσω φέτος δεν έχω ιδέα τι θα χρειαστώ πόσο θα μου κοστίσει τι πρέπει να προσέξω κλπ το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι 17,5 χρονών και θέλω να πάω Χαλκιδική για οργανομένο camping με Ένα άτομο ακόμα για 4 μέρες (λογικά 27-31 αυγούστου) (προσοχή το άλλο άτομο θα είναι κορίτσι)και έχω τις εξής ερωτήσεις
1)τι θα χρειαστώ ?
2)πόσο θα μου κοστήσει η διαμονή ? και η αγορά του εξοπλισμου ... γενικά πόσο θα μου κοστίσει το όλο πραμα
3)Πρόταση για συγκεκριμένο κάμπινγκ ??
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ E-CAMPER ναμου πει ακριβως τι θα έκξανε αν ήταν στη θέση μου
ευχαριστώ ΠΟΛΥ
υγ δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με την ηλικία ??
#9370

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 98
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 14

aektsis απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Τα "συμπράγαλα" μπορείς να τα δείς στην ειδική κατηγορία και να αποφασίσεις εσύ μόνος σου τι θα σου χρειαστεί. Φακός και σουγιάς σίγουρα, (εμένα δεν μου χραιάστηκε ακόμα ο σουγιάς αλλά πρέπει να τον έχεις). Μετά αποφασίζεις εαν θα αγοράσεις σκηνή ή θα νοικιάσεις απο εκεί.
Εγώ σου προτείνω να αγοράσεις μια φτηνή σκηνή (20-30 ευρώ) και εαν σου αρέσει το καμπινγκ, και θέλησεις να το συνεχίσεις, σε 2-3 χρόνια πάρε μια καλύτερη.
Απο τιμές δεν μπορώ να σε βοηθήσω, σόρυ.
#9373
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 37
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

tigani απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

και επίσης προφυλακτικά (δε το γράφει το θέμα με τον εξοπλισμό)
:lol:
#9374
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TheChald, ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 19
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8

van απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Για πρωτάρηδες θα πρότεινα να κάνουν μια βόλτα στα Carrefour και Praktiker. Εκεί θα βρεις και σκηνή φτηνή και τσάντα πλάτης. Εγώ προσωπικά είχα πάρει σκηνή απο το Carrefour και την έχω τώρα 4 χρόνια. Είναι απίστευτα ευρύχωρη και έχει βγάλει τα λεφτά της δέκα φορές. Από το Praktiker είχα πάρει σακίδιο πλάτης γύρω στα 60 λίτρα, με σίδερα στην πλάτη, πολύ άνετο, γύρω στα 40 ευρώ. Γενικά αν κάνεις μια βόλτα σε αυτά τα μαγαζιά θα βολευτείς για χρόνια με λίγα λεφτά. Ειδικά αν συνεχίσεις και τις επόμενες χρονιές το camping θα κάνεις και απόσβεση. Καλές διακοπές!
#9378
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Antigoni87, ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

giotasparos απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

φίλε μου επειδή είμαι γυναίκα μόνο εγώ μπορώ να σε σώσω τώρα που πνίγεσαι!! !!
Για πρώτη φορά θα χρειαστείς
1. μικρού μεγέθους σκηνούλα και ελαφριά !!! παραθέτω φωτό 23,90 ευρώ
2. υπέρδιπλο στρώμα φουσκωτό 25 ευρώ (ουτε υποστρώματα ούτε τίποτα άλλο γιατί θα πιαστουν τα παϊδια σου και θα φρικάρει η δικιά σου!!)
3. 1 σεντόνι διπλό από το σπίτι σου ότι πιο απλό έχεις
4. 1 sleeping bag υπέρδιπλο που να ανοίγει όλο..20 ευρώ με φερμουάρ και να γίνεται σαν μεγάλη κουβέρτα διότι αν κάνει κρύο ή βρέξει....την ... δάγκωσες!!!
5. 1 φωτισικό - ανεμιστήρας 12 ευρώ (μικρό σε όγκο ελαφρύ και χρήσιμο)
6. 2 μικρές πτυσσόμενες πολυθρόνες τις πολύ ελαφριές 9,80 έκαστη!!
7. 2 σετ φαγητού σουηδικα 17,90 ευρω έκαστο
8. 1 τέντα είτε για σκίαση είτε για πάτωμα αν βρέξει είτε για κάλυμμα σκηνης 4,90 ευρώ .
9. έχε μαζί σου σκοινι απλό που απλώναν τα ρούχα για να στερεώσεις την τέντα και να την πιάσεις στα δέντρα. 1 ευρώ .
ΣΦΥΡΙ 2,5 ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΠΑΣΣΑΛΑΚΙΑ ΕΞΤΡΑ 2 ΕΥΡΏ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΙΔΗ Η ΣΤΟ ΒΑΡΔΑΡΙ ΣΤΟ WOODLAND ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤA EIΔΗ ΑΥΤΑ. ΨΑΞΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΖΑΡΕΨΕ ΚΛΠ. ΑΝ ΠΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.
ΑΚΟΥ ΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΝΕΡΩΣΕΤΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ.
ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ . ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑ ΔΙΠΛΗ ΤΕΝΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50-80 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ TERRA
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΑ 30 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ (ΣΑΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ) ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
#9382
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 25
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

katerinaa απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Λοιπόν εγώ θα πρότεινα να πας στον Δημητριάδη να ρίξεις μια ματιά για εξοπλισμό...
Σκηνή: να κοιτάξεις να έχει δύο πόρτες για να παίρνετε αέρα, καλό θα ήταν να έχει έναν πολύ μικρό προθάλαμο για τα σακίδια (η δικιά μου είναι ορειβατική και ο προθάλαμος χωράει δύο σακίδια και παπούτσια). Καλό θα ήταν να είναι βαμβακερή από μέσα για να μην ανάβει αλλά κάτι τέτοιο από ότι έχω δει κοστίζει... Έξτρα πασαλάκια μην πάρεις, άσε την επόμενη φορά που μπορεί να έχεις χάσει μερικά :P
Υπόστρωμα: Δεν χρειάζεται φουσκωτό στρώμα (ή κάνεις κάμπινγκ και έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, ή μεταφέρεις τις ανέσεις τις πόλεις μαζί σου). Πάρε δύο κάριματ που είναι και πανάλαφρα και είσαι οκ ;)
Υπνόσακος: Πάρε έναν καλοκαιρινό υπνόσακο τον οποίο θα τον ανοίξεις και θα τον απλώσεις πάνω στα κάριματ. Πάνω από τα κάριματ και τον ανοιγμένο υπνόσακο βάλε ένα σεντονάκι και είσαι έτοιμος. ;)
Σακίδιο: Να έχει εξωτερικούς ιμάντες για να μπορείς να δέσεις σκηνή-κάριματ-υπνόσακο.
Στην είσοδο της σκηνής βάλε μια ψάθα για να μην μπαίνεις μέσα με όλο το χώμα και τίναζέ την συχνά :lol:
Θα σου συνιστούσα ως απαραίτητη μια αιώρα δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα, θα αρέσει και στην κοπελιά :P

Απαραιτήτως σουγιά-πολυεργαλείο, δύο φακούς μετώπου (βολεύουν πολύ περισσότερο από τους κανονικούς στη σκηνή) και ανταλλακτικές μπαταρίες, ένα δεύτερο σεντόνι για να τα αερίζετε που και που, πάρε και 5-6 μέτρα λεπτό σκοινί για να το δέσεις σε δέντρα και να απλώνετε μαγιό, πετσέτες, σεντόνια κτλ. Φτιάξε και ένα μικρό φαρμακείο (παυσίπονα, γάζες, οινόπνευμα, φενιστίλ...). Επίσης μπορείς να πάρεις και φιδάκι για τα κουνούπια (άρα και αναπτήρα).
Προσοχή προσοχή! Μην ξεχάσεις -μετά συγχωρήσεως- κωλόχαρτο, και ένα σαπουνάκι για τα χέρια.

Συμβουλή:Το βράδυ ΜΗΝ αφήνετε ανοιχτούς τους φακούς!!! Οι υπόλοιποι κατασκηνωτές θα πάρουν θέση και θα βλέπουν τις φιγούρες σας να ερωτοτροπούν :silly:
Εκ πείρας: Πάρτε από ένα δεύτερο μαγιό. Ποτέ δεν ξέρεις... :ohmy:

Να τηρείτε τις ώρες κοινής ησυχίας και να σέβεστε τους υπόλοιπους κατασκηνωτές. Καλό θα ήταν στη σκηνή να έχετε και μια σακούλα για τα σκουπίδια και να θυμάσαι να κλείνεις πάντα την πόρτα ή τη σήτα της σκηνής αν δεν θες το βράδυ να κοιμηθείς με μύγες, κουνούπια και άλλα έντομα. Σε καμία περίπτωση μην αφήνεις φαγώσιμα εκτός σκηνής και ειδικά γάλα(για ποντίκια και φίδια).

Καλά να περάσετε!!!!! B)
#9384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 110
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 47

Antigoni87 απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Καλησπέρα!! Πού σκέφτεστε να πατε;; :)
Για το κόστος θα σου πει κάποιος που πάει συχνά οργανωμενο, τι τιμές παίζουν... Νομίζω γύρω στα 4 ευρώ χρέωση θα έχετε ανά ημέρα για το χώρο που θα πιάνει η σκηνή, και περίπου 6 ευρώ το άτομο (δηλ.ένα σύνολο 16 ευρώ φαντάζομαι ημερησίως-αν κάνω λάθος διορθώστε με!).

Όσο για τον εξοπλισμό, πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικό να πάρεις καρεκλάκια και υπέρδιπλο φουσκωτό στρώμα για οργανωμένο κάμπινγκ. Θεωρητικά, δε θα πιαστούν τα παϊδια σας πολύ, αφού δε θα στήσετε σε κακοτράχαλα εδάφη (εκτός κ αν τα προσφέρει το συγκεκριμένο οργανωμένο κάμπινγκ :P ), αλλά για τα καρεκλάκια είναι στη δική σας κρίση αν θα τα χρειαστείτε και αν μπορείτε να κουβαλάτε έξτρα όγκο (και το στρώμα είναι σχετικά βαρύ). Και ειδικά για 4 μόνο μέρες! Δοκιμάστε αν θέλετε για πρώτη φορά ύπνο όπως λέει η Κατερίνα, και αν πιαστείτε την πρώτη νύχτα μιας και δεν το έχετε ξανακάνει, μπορείτε και σε απλό φουσκωτό στρώμα θαλάσσης.

Ρώτα τον ιδιοκτήτη του κάμπινγκ τι παίζει από σκιά, και έτσι μάλλον δε θα σου χρειαστεί καν να πάρεις τέντα μαζί. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ, ούτε σε ελεύθερο ούτε σε οργανωμένο, και δε μου χρειάστηκε. Γενικώς, λιτότητα!! Κάμπινγκ πας, δε χρειάζεται να το κάνεις να μοιάζει με ενοικιαζόμενο δωμάτιο, και ας στερηθείτε λίγες ανέσεις.. Αυτός είναι ένας απο τους σκοπούς του!! :woohoo:
Πίστεψέ με, αν είναι κοντά στο στυλ σας αυτό το είδος διακοπών (που για να το δοκιμάζετε, κάπως κοντά θα είναι :) ), θα δείτε και μόνοι σας ότι θα σας αρέσει που θα ξεφύγετε λίγο από καθετί βολικό και ας πιαστεί λιγάκι ο πισινός σας :laugh: :laugh:

Να περάσετε τέλεια! Πάτε και σε καλή περίοδο, από πλευράς καιρού και όχι τρελής κοσμοσυρροής (άλλος ένας λόγος που δε θα έχετε πρόβλημα με σκιά).

Κεντρική σελίδα του φόρουμ, στο υποφόρουμ: Τοποθεσίες για κάμπινγκ θα δεις κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα (δε μας είπες από πού ξεκινάτε!)

Ο φασισμός νικιέται με το διάβασμα. Ο ρατσισμός νικιέται με το ταξίδι.
#9385
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΚωνσταντίνοςΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

ΚωνσταντίνοςΜ απάντησε στο θέμα: Συμβουλές για Πρώταρη στο Καμπινγκ!

Παιδιά ξεκινάμε από Γιάννενα μάλλον ... υπάρχει και η χειρότερη έκδοση να ξεκινάμε από μονεμβάσια ... εσεις ποιο μέρο θα προυείνατε ?
#9552

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ