ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

charoula_ls δημιούργησε το θέμα: ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ...ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.........??????????????
#17909

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 22
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 6

nick1979 απάντησε στο θέμα: ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Το thallata καλαμίτσι στη στην σιθωνία χαλκιδικής αλλά δεν έχω πάει οπότε δες της κριτικές που έχουν κάνει κάποιοι που έχουν πάει!!!
#17911

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

olympiakos7 απάντησε στο θέμα: Re:ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Λιμνιώνας Ευβοίας.



Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα.
Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.Συγκεκριμένα υπάρχει ενα βουνό που προσφέρει σκιά σε όλη την παραλία μετα τις 4-5 το απόγευμα.



Το δεξί και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκινγκ το cafe-bar και τις ταβέρνες ενώ οι κατασκηνωτές περιορίζονται ψηλά στην παραλία και κάτω από τα δέντρα.
Το αριστερό και μικρότερο (αλλά όχι μικρό) τμήμα της παραλίας με τη σπηλιά και τα απότομα βράχια προσελκύει περισσότερους κατασκηνωτές.
Η παραλία διαθέτει πολύ ενδιαφέρον βυθό με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή.
Υπάρχει διαμορφωμένο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία διαθέτει αποδυτήρια και ντους.
Στην παραλία υπάρχει επίσης ένα φιλέ για μπιτς βόλευ το οποίο όμως τις περισσότερες ώρες της ημέρας με την καυτή μαύρη άμμο και βότσαλο δεν προσφέρεται για παιχνίδι.
Ψηλά στην παραλία υπάρχουν δέντρα όπου μπορείτε να βρείτε σκιά (αν και τις περισσότερες φορές είναι κατειλημμένα από τους κατασκηνωτές) σε περίπτωση που δεν σας πειράζει η απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων από την θάλασσα.
Άμμος και ψιλό μαύρο βότσαλο καίνε αφόρητα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο κάνοντας το περπάτημα χωρίς πέδιλα ή σαγιονάρες αδύνατο μέχρι να σουρουπώσει.
Η παραλία έχοντας αρκετά μεγάλο μήκος και καθώς βρέχεται από το αιγαίο, επηρεάζεται πολύ εύκολα από τους βοριάδες οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας πριν ξεκινήσετε.



Ο Λιμνιώνας περιέχει 3-4 ταβερνάκια με πολυ καλο φαγητό για όλες τις ορέξεις ,ενα cafe-bar πολυ όμορφο και ιδιαίτερο , με χαλαρή μουσική , ξύλινο στιλ Χαβάης με καλο φαγητό πχ.σάντουιτς ,πρωινό ,κρέπες ,πίτσες ,σαλάτες ,βάφλες και πολλα αλλα και πανω απ ολα καλο καφε ,πανω σε ενα μικρό μυστικό κολπάκι στο οποίο κανεις και την βουτιά σου ειναι στην άκρη του Λιμνιώνα(δεξιά της παραλίας όπως φαινετε στην φωτογραφία απο κατω)



Πως θα πας στον Λιμνιώνα:



Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια περνάμε την Ν. Αρτάκη και συνεχίζουμε προς Ψαχνά. Από τα Ψαχνά κατευθυνόμαστε προς Κοντοδεσπότι και ακολουθούμε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από την παραλία Λιμνιώνας. Ο δρόμος έχει καλής ποιότητας άσφαλτο άλλα αρκετές στροφές και ανηφόρες μέσα σε μία πανέμορφη ορεινή διαδρομή με πεύκα.
Ελεύθερο camping στον Λιμνιώνα:
Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την παραλία του Λιμνιώνα για ελεύθερο κάμπινγκ παρά την σχετική απαγόρευση του νόμου. Όσοι προλάβουν πιάνουν την σκιά των δέντρων στην αρχή της παραλίας ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρώνεται στο αριστερό τμήμα της παραλίας (όπως αυτό οριοθετείται από τον βράχο στη μέση της).
Ποιο συγκεκριμένα στην αριστερή παραλία όπου κατασκηνώνει η νεολαία υπάρχουν αρκετές ντουζιέρες κατα μήκος της παραλίας ,επίσης υπάρχουν στεγασμένες τουαλέτες στην μέση της αριστερής παραλίας.!!στο τέλος αριστερά της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά όπου κατασκηνώνουν οι ποιοι τυχαίροι και ´γενναιοί´της υπόθεσης αν και ειναι λιγο επικίνδυνα λόγο του οτι ειναι πολυ κοντά στην θάλασσα και του οτι μπορει να γίνει καμια μικρή κατολίσθηση κατι που δν εχει ακουστεί τα τελευταία 7-8 χρονια που πηγαίνουμε.
Γενικότερα η παραλία εχει πολυ μεγάλη αμμουδιά κατι που βολεύει και τους κατασκηνωτές και τους λουόμενους ώστε να μην ειναι ο ένας πανω στον άλλον , κυρίως Σαββατοκύριακο.



Στην μέση της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη πηγή με πολυ παγωμένο και καθαρό νερό που κατεβαίνει απο τα καταπράσινα βουνά της περιοχής.
Στην δεξιά πλευρα του Λιμνιώνα στο τέλος της υπάρχει ενας μεγάλος βράχος στον οποίο μπορει κάποιος να ανεβεί με τα πόδια και να απόλαυσει πανοραμικά απο ψηλά την πανέμορφη παραλία του Λιμνιώνα.!(ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας.
Ανεβαίνοντας στο νησάκι οπως λένε η ντόπιοι μπορεις να δεις και την πίσω πλευρά του Λιμνιώνα ,πιάτο το Αιγαίο
κυριολεκτικά κατω απο τα πόδια σου.



Τέλος στην μέση παλι του Λιμνιώνα υπάρχει ενα μεγάλος βράχος για τους οποίο παιχνιδιάριδες της παραλίας ,το ύψος φτανει και τα 8-10 μέτρα..!!
Την συστήνω με 1000 ακομα και για ολα τα γούστα!!!!!!!



Sent from my iPhone using Tapatalk
#17954

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

charoula_ls απάντησε στο θέμα: Re:ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ...ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ????????????
#17964

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

olympiakos7 απάντησε στο θέμα: Re:ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Σε όλη την Ελλάδα απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ με βάση νόμου πάντα..!!
Αν εισαι του ελεύθερου κάμπινγκ μην το χάσεις ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
#17967

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ