ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen δημιούργησε το θέμα: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Πήρα αφορμή από ένα μήνυμα που δημοσίευσε ο φίλος modesto_a και στο οποίο γράφει ότι δεν βοηθήθηκε από τις αξιολογήσεις επειδή η βαθμολόγηση με τα αστεράκια δεν καλύπτει πλήρως μία αξιολόγηση και θα προτιμούσε μία πιο αναλυτική αξιολόγηση.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μία αναλυτκή αξιολόγηση η οποία αν μη τι άλλο εξηγεί γιατί δεν μας άρεσε ή μας άρεσε ένα κάμπινγκ είναι προτιμότερη γιατί επιτρέπει στον αναγνώστη να κρίνει κατά πόσο τα χαρακτηριστικά αυτά που επικρίνουμε ή κατακρίνουμε συμφωνούν με τις δικές του προτιμήσεις.

Στην ουσία γράφουμε μία αξιολόγηση για να βοηθήσουμε αυτούς που σκέφτονται να επισκεφτούν το κάμπινγκ στο μέλλον. Στις αξιολογήσεις δεν πρέπει να γράφουμε πιστεύω για κανέναν απότ ους παρακάτω λόγους

1) Δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ρωτήσουμε για ένα κάμπινγκ (θέλω να πάω εκεί, είναι καλά; έχει πάει κανείς; κτλ) υπάρχει το φόρουμ για αυτόν το λόγο.

2)Για να βγάλουμε κακία με ένα κάμπινγκ που δεν μας άρεσε ή μαλώσαμε με τους ιδιοκτήτες. Γράφουμε την πραγματική μας εκτίμηση (εκτιμώντας τους χώρους, τις παροχές,κτλ) όσο πιο αντικειμενικά και περιγραφικά γίνεται και μετά αναφέρουμε γιατί δεν μας άρεσε ή τον λόγο για τον οποίο μαλώσαμε με τους ιδιοκτήτες. Σίγουρα οι ύβρεις δεν είναι θεμιτές. :angry:

3) Για να διαφωνήσουμε με κάποια άλλη αξιολόγηση χωρίς να γράψουμε τη δική μας (αξιολογήσεις του τύπου: "έχεις άδικο είναι καλό/κακό κάμπινγκ" ή "δεν είναι έτσι όπως τα λες" κατά τη γνώμη μου δε θεωρούνται από μόνες τους αξιολογήσεις πρέπει να γράψουμε πως είδαμε εμείς τα πράγματα και ας κρίνει αυτός που τα διαβάζει. Απαντήσεις αυτού του τύπου (γιατί απαντήσεις είναι) θεωρώ ότι ανήκουν επίσης στο φόρουμ.

4) Για να κάνουμε διάλογο με τους προηγούμενους αξιολογητές, επίσης υπάρχει το φόρουμ.

5)Γιατί ακούσαμε κάτι από κάποιον που είχε πάει κάποια φορά στο κάμπινγκ (ένας φίλος μου, μου είπε...)

6) Τέλος, υπάρχουν και οι αξιολογήσεις με δόλο. Είτε από ιδιοκτήτες που παριστάνουν τα μέλη για να εκθειάσουν το κάμπινγκ τους ή ακόμα από διάφορους που έχουν συμφέρον ή κακία για να το βλα΄ψουν το κάμπινγκ.

Για το τελευταίο κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε τα κακόβουλα σχόλια και να τα σημειώσουμε ως ύποπτα. Αλλά μπορείτε και μόνοι σας να κρίνεται ελέγχοντας το μέλος που έκανε την αξιολόγηση. Ο τρόπος, όταν έχουμε υποψία για μια πολύ καλή ή πολύ κακά αξιολόγηση, απλός σε δύο βήματα:
α) κοιτάμε όλες τις αξιολογήσεις του συγκεκριμένου μέλους αν έχει γράψει μόνο αυτή (την κακή/καλή) είναι ύποπτο. Έχει παέι σε ένα μόνο κάμπινγκ; Φυσικά αν έχει μία αντίστροφη αξιολόγηση για κοντινό κάμπινγκ ακόμα πιο ύποπτο.
β) ελέγχουμε το ίδιο το μέλος από το προφίλ του. Έχει καθόλου συμμετοχή στο φόρουμ πότε συνδέθηκε τελευταία φορά κτλ. Αν γράφτηκε μόνο για την αξιολόγηση και δεν ξανασυνδέθηκε ύποπτο. Αν έχει μηνύματα αλλά είναι μόνο για το συγκεκριμένο κάμπινγκ πολύ ύποπτο.

Τα περισσότερα από αυτά που γράφω έχουν ξανα ειπωθεί σε διάφορα posts αλλά θεώρησα καλό να τα συγκεντρώσω σε ένα. Ας προσπαθήσουμε όλοι υπεύθυνα να κάνουμε τις αξιολογήσεις μας χρήσιμες για όλους που θα τις διαβάσουν ώστε να έχει και νόημα ο κόπος μας να τις γράψουμε εξ αρχής.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#3330

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 18
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

PASALAKI απάντησε στο θέμα: Απ:ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

εγω συνηθως κρινω απο τον τροπο γραφης ενος ατομου αν ταιριαζει στην ιδιοσυγγρασια μου π.χ μια αξιολογηση που γραφει για τον αερα και την σκονη παραγοντες που δεν ευθυνετε το καμπινκ αλλα η ιδια η φυση με κανει να καταλαβω οτι το ατομο αυτο δεν ηταν και τοσο σιγουρο οτι ηθελε να κανει καμπινκ.Αν καποιο ατομο αναφερετε στον τζερτζελε και αν περασε καλα η οχι και αν ο κοσμος ηταν φρικια και βρωμικοι τυποι και με κλεψανε κτλ και δεν μου λεει αν εχει σκιες ,αν η παραλια ειναι κοντα και αν οι μετακινησεις ειναι ευκολες οι δυσκολες και αλλα βασικα θεματα τοτε η αξιολογηση της/του με αφηνουν αδιαφορο πολυ απλα γιατι αυτο το ατοαμο ειχε αλλες απαιτησεις απο μενα.Απο τα γραφομενα μπορουμε να καταλαβουμε αν τα ατομα ειναι στην ιδια ιδιοσυγκρασια με την δικη μας και αυτο κανει καλο να γραφοντε ολες οι απαιτησεις του καθενος.Εμενα απο τις δεκα αξιολογησεις και αποψεις θα κρατησω τις 3 με 4 που μου κανουν στις απαιτησεις μου .
#3527

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Οι αξιολογήσεις σίγουρα θα πρέπει να είναι αντικειμενικές. Δηλαδή να γράφουμε στοιχεία που χρειάζεται κάποιος να ξέρει για να κρίνει αν θα επισκεφτεί το μέρος ή όχι, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και υπερβολές.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γράψουμε και προσωπικά σχόλια και εκτιμήσεις. Επειδή εδώ είναι ένας χώρος ανταλλαγής εμπειριών, πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε εάν πέρασε καλά ή όχι αυτός που γράφει. Αυτό όμως το δεύτερο τμήμα της αξιολόγησης θα πρέπει να διακρίνεται με ευκολία από το πρώτο μέρος, το αντικειμενικό. Καλό θα είναι βέβαια να μην το επεκτείνουμε πολύ στο χώρο των αξιολογήσεων αλλά καλύτερα στο forum.
#3531

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ