Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

grdaemon δημιούργησε το θέμα: Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση που κατά την γνώμη μου θα βελτίωνε πολύ την εικόνα των ελληνικών φόρουμ γενικότερα αλλά και ειδικά το συγκεκριμένο. Διακρίνω σε πάρα πολλές συζητήσεις τον διακαή πόθο πολλών να κρίνουν τους άλλους ή τις επιλογές τους. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά threads να λοξοδρομούν από τον αρχικό στόχο του εκάστοτε που ποστάρει μόνο και μόνο επειδή κάποιος που θεωρεί ότι έχει συλλάβει το πραγματικό νόημα του σωστού κατασκηνωτή να προσπαθεί να τον-μας πατρονάρει. Επικεντρωθείτε στο νόημα και τον στόχο του κάθε thread κύριοι και αν γουστάρετε τελικά να διδάξετε ανοίξτε ένα δικό σας. Χέστηκα κύριε αν γουστάρεις να σκουπίζεσαι με φύλλα συκής. Εγώ γουστάρω τετραπλής επίστρωσης κολόχαρτο και εφόσον δεν ενοχλώ κανέναν πάμε στο θέμα μου που είναι ...κλπκλπ .Υπήρξαμε όλοι μικροί κάποτε με μεγάλες δυνατότητες και τεράστιο στόμα αλλά κάποια στιγμή μεγαλώσαμε κάναμε παιδιά, και μεγάλωσαν και οι ανάγκες μας όσο μίκραιναν οι αντοχές μας. Ας επανέλθω όμως στο θέμα.Λίγο σεβασμό ο καθένας για τον άλλο και όλοι μαζί για αυτή την συμπαθητική προσπάθεια έδω μέσα παιδιά.. και απαντήσεις σχετικές με το κάθε θέμα όσο μπορούμε.

Grand Cherokee 4.7L
Vstrom 650
AEK
#3128

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ:Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

Φίλε grdaemon μην είσαι άδικα αυστηρός με ένα ελεύθερο φόρουμ στην Ελλάδα μην ξεχνάς οτί η διαφωνία και η διαλεκτική είναι εθνικό χόμπυ. :laugh: :P :angry: :blink: :blush:

Το φόρουμ είναι σαφώς για διάλογο και απορίες αλλά καμμιά φορά όλοι μας ξεχνιόμαστε και φεύγουμε από το θέμα όπως επίσης και κάποιες φορές ξεκινούν κάποιες "βεντέτες" από κατα τα άλλα σωστούς συνομιλητές είτε αδικαιολόγητα (νεύρα άγχος ποιος ξέρει) είτε από παρεξήγηση.

Αν πάλι σε κάποιες συζητήσεις και κάποια πόστ έχει υποπέσει στην αντιληψή σου κάποια υπερβολή ανέφερέ το συγκεκριμένα καλό είναι να μην γενικεύουμε.

Έχεις πάντως δίκιο ότι κάποιοι άνθρωποι δεν παρακολουθούν το θέμα αλλά θέλουν να πουν τα δικά τους, μου θυμίζει ένα παλιό τραγούδιτου Χατζή
"μονολογούμε, μονολογούμε τι λεν οι άλλοι δεν ακούμε
μιλάμε μόνο για να μιλούμε"

Ε, τι να κάνουμε το πολύ πολύ το αγνοούμε

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#3133

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

grdaemon απάντησε στο θέμα: Απ:Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

Καλησπέρα,
δεν προπάθησα με αυτά που έγραψα να επιτεθώ στο Forum παρά μόνο σε δύο φαινόμενα. Το ένα για να γίνω ακριβέστερος είναι το (τι το θες το ρεύμα,το κολόχαρτο, την TV , ή το Lap, μαντάμ)το camp είναι μόνο για μας τα commandos..(ή το αντίστροφο αλλά σπάνια)και το δεύτερο είναι το να γράφουν μισή σειρά post καμιά φορά και άσχετο με το στόχο του thread χωρίς να έχουν διαβάσει τι έχει προηγηθεί. Συγκεκριμένα παραδείγματα ένα thread μιας κυρίας-μητέρας που φυσικά της ήταν δύσκολο να σκουπίζει το μωρό της με πέτρες και να του βουλώσει και το στόμα για να μην χαλάσει το τσι στους πραγματικούς φυσιοδίφες και το θρεντ με τα απαραίτητα για cαmping μετά από ένα αρχείο που πρόέκυψε από ομαδική προσπάθεια και αρκέτη ώρα προσωπικά από μένα φτάσαμε πάλι να γράφουν κάποιοι ότι χρειάζονται μια τσακμακόπετρα και φτύμα για να κατασκηνώσουν και αυτό θα πρεπε να είναι αρκετό για όλους.

Υσ.Καταλαβαίνω ότι η προσπάθεια των moderators είναι κουραστική (είμαι κι εγώ σε αρκετά forums - δόξα ο θεός μόνο σε ένα ελληνικό).

Grand Cherokee 4.7L
Vstrom 650
AEK
#3137

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ:Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφεις grdaemon.
Πολλόι φτάνουν σε υπερβολή προσπαθώντας με έμμεσο τρόπο να πείσουν για την ορθότητα της σκέψης ή της γνώμης τους (δεν λέω να την επιβάλλουν).

Κάποιες φορές γινόμαστε (για να βάλω και τον εαυτό μου μέσα) κυνικοί και σαρκαστικοί με τους άλλους επειδή θεωρούμε ότι από τις 2 διαφορετικές απόψεις η δική μας είναι σωστή κρίνοντας ότι η άποψη του άλλου είναι άνευ σημασίας.

Σίγουρα μέσα στο φόρουμ θα βρεθούν και με αυτόν τον τρόπο διατυπωμένες απόψεις ή και ολόκληρες συζητήσεις που συνήθως φεύγουν από το θέμα. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει περιστασιακά με τις αξιολογήσεις είτε από πείσμα είτε και (μερικές φορές) με δόλο.

Ο καθένας μας έχει κρίση και κρίνει αυτά που διαβάζει και αν για κάποια θεωρεί ότι είναι ανάξια σημασίας τα αγνοεί.

Όταν όμως δεν ξεπερνιούνται τα λογικά όρια ευπρέπιας πρέπει να σεβαστούμε την διαφορετικότητα των άλλων και τον τρόπο έκφρασής τους όπως θα επιθυμούσαμε να κάνουν το ίδιο και αυτοί γι εμάς.

Σίγουρα το καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές καταντάει κουραστικό να βλέπουμε υπερβολές γραμμένες αλλά όπως λες και εσύ "υπήρξαμε όλοι μικροί κάποτε" και προσθέτω τώρα που μεγαλώσαμε ίσως να θέλει να έχουμε και περισσότερη υπομονή.

Το μήνυμα έιναι κυρίως διευκρινιστικό σε σχέση με το τι πιστεύω και σίγουρα δεν θέλω να δικαιολογούμαι για αυτά που γράψαν άλλοι. Πάντως ούτε κατά διάνοια δεν σε κατηγόρησα ότι κάνεις επίθεση στο Forum απλά την γνώμη μου έλεγα σε σχέση με τα όρια ανοχής.

Πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις όλων των μελών πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες από όλους μας εαν δεν έχουν αποδεδειγμένα κάποιον δόλο.

Η παρατήρησή σου είναι παντως, κατά τη γνώμη μου, στην βάση της πολύ σωστή.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#3140

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 60
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

Gi_4ce! απάντησε στο θέμα: Απ:Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε

εχεις ενα point daemon...

και σε άλλα φόρουμ υπαρχουν χαζοδιαμαχες, αλλα εδω για ψυλλου πηδημα γινεται σουσουρο...

βεβαια ειναι το οτι ολλοι μπαινουμε πριν τις διακοπες μας, οπότε ειμαστε στο ζενιθ της φρικης...

:silly:


::Τάσος::
#3324

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ