Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι για το φόρουμ)

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan δημιούργησε το θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Η ενότητα αφορά προτάσεις για το φόρουμ ενώ αυτό το θέμα αφορα τον οδηγό των καμπινγκ (www.e-camping.gr). Δεν βρήκα όμως που αλλού να βάλω αυτό το θέμα.

Το πρόβλημα μου με τον οδηγό είναι ότι όταν ψάχνω κάποιες βασικές πληροφορίες για ένα οργανωμένο κάμπινγκ, αναγκάζομαι να διατρέξω ένα ένα όλα τα σχόλια και πάλι είναι αμφίβολο αν τις βρω.
Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να μπει στην αρχή κάθε σχολίου ένα τυποποιημένο ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που άπαντιώνται με ναι ή όχι, και που η απάντησή τους ΔΕΝ είναι υποκειμενική.

Για παράδειγμα εμένα με ενδιαφέρει να ξερω αν εάν ένα κάμπινγκ έχει ή δεν έχει οριοθετημένες θέσεις. Από τότε που ξύπνησα στη Φοινικούντα και βρήκα την εξάτμιση ενός κάμπερ μπροστά στη μούρη μου, δεν πάω ποτέ σε κάμπινγκ που δεν έχει οριοθετημένες θέσεις

Με ενδιαφέρει επίσης να ξέρω αν ένα κάμπινγκ βρίσκεται ακριβώς επάνω στη θάλασσα, μεσολαβεί δρόμος, ή απέχει ένα ή περισσότερα τετράγωνα από τη παραλία.

Υπάρχει ή όχι εστιατόριο. Υπάρχει ή όχι μινι μάρκετ;

Απλά πράγματα αλλά πολύ ενδιαφέροντα. Φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλα.

Το αν έχουν σκιά οι χώροι κατασκήνωσης ή αν είναι καλή η θάλασσα, αν είναι φτηνό το εστιατόριο ή πλήρες το μίνι μάρκετ, είναι υποκειμενικές πληροφορίες και ο καθένας μπορεί να γράψει γι' αυτά στα σχόλιά του.

Θα μου πείτε αυτές είναι σταθερές πληροφορίες. Θα γράφονται ξανά και ξανά από όποιον γράφει μια κριτική;
Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον.
Το σίγουρο είναι ότι λείπουν, και δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα τις ανακαλύψεις διαβάζοντας τα σχόλια. Πολλές φορές ψάχνομαι με τις φωτογραφίς ή με αυτά που κρύβονται κάτω από τις λέξεις.

Κάτι πρέπει να γίνει αν οι ιδιοκτήτες θέλουν μια πραγματικά ενημερωτική ιστοσελίδα.
#21209

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Freedomman απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

συμφωνώ απολυτά με τα ερωτήματα σου!!! αντιμετώπισα αυτά τα ερωτήματα το Σεπτέμβρη που πήγα Σύβοτα.
#21214

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Πίστεψέ με, δεν είναι μόνον θέμα θέλησης, αλλά είναι και θέμα τεχνικής φύσεως και θέμα επίτευξης ρεαλιστικής - αντικειμενικής ενημέρωσης.
Με άλλα λόγια:
- Ιδέες υπάρχουν άπειρες, το θέμα είναι εάν η πλατφόρμα (forum software) "επιτρέπει" την υλοποίηση (προγραμματιστικά) της εκάστοτε ιδέας...
- Το να προσθέσεις ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, δεν εξασφαλίζει την πληρότητα ή την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης, διότι ούτε οι απαντήσεις μπορεί να είναι "υποχρεωτικές", ούτε το ποιος απαντάει και εάν είναι αληθείς οι απαντήσεις του μπορείς να "ελέγξεις". Και το λέω, διότι κάτι παραπάνω ξέρω, αλλά δεν αρμοδιότητά μου να επεκταθώ περισσότερο (δημόσια ή μη). Το μόνο που μπορώ να αναφέρω, είναι ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν ή περισσότερους λογαριασμούς και να γράψει ή να απαντήσει ότι (στην κυριολεξία) θέλει για ένα ή περισσότερα campings...

Από κει και πέρα, η ιδέα σου προσωπικά μου αρέσει. Ας τοποθετηθεί όμως και ο Michalis ή ο Vassilis...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21215

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Σωστά όλα τα παραπάνω.
Ειδικά αυτό για τους πολλούς λογαριασμούς (προφανώς για να ευλογήσουμε τα γένια μας), μου έχει μυρίσει και μένα σε κάποιες περιπτώσεις.
Και η ιστοσελίδα με τον οδηγό κάμπινγκ στηρίζεται σε κάποια πλατφόρμα φόρουμ; Δεν αναφέρεται και δεν το είχα καταλάβει. Νόμιζα ότι πρόκειται για πρωτότυπο προγραμματισμό.
Πάντως θυμίζω ότι εγώ μίλησα μόνο για πληροφορίες-ερωτήσεις που απαντιώνται με ένα ναι ή ένα όχι. Ξεκάθαρα και όχι υποκειμενικά. Γιατί για τα υποκειμενικά, βλέπει κανείς εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και από απόλυτα ειλικρινείς σχολιαστές. Πχ το ίδιο μέρος που κάποιος το βρίσκει καθαρό, κάποιος άλλος το βρίσκει βρώμικο. Το ίδιο μέρος που κάποιος το βρίσκει ήσυχο κάποιος άλλος το βρίσκει θορυβώδες. Κλπ, κλπ.
Η σωστή απάντηση σε αντικειμενικές ερωτήσεις νομίζω ότι είναι εξασφαλισμένη, γιατί οι κριτικές είναι πολλαπλές για ένα κάμπινγκ, και το τυχόν ψέμα άμεσα θα ξεμπροστιαστεί.
Το σωστό θα ήταν αυτές οι (αντικειμενικές και μόνο) πληροφορίες, να ήταν κομμάτι ενός ερωτηματολογίου που απαντά ο κάθε ιδιοκτήτης ή αυτός τέλος πάντων που ανοίγει το κεφάλαιο ενός καινούργιου κάμπινγκ.
Βέβαια και εδώ αντιλαμβάνομαι την τυχόν απροθυμία κάποιων να δώσουν απαντήσεις. Γιατί αν δώσουν, δεν μπορεί παρά να είναι σωστές.
#21216

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Pankan, σωστά αυτά που αναφέρεις, αλλά για παράδειγμα οι οριοθετημένες θέσεις είναι στις παροχές του camping όπως και το mini market.
Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να γράψει ο κάθε χρήστης στην αξιολόγησή του. Θα μπορούσε να το αναφέρει, όχι όμως να είναι υποχρεωτική αξιολόγηση και αυτό γιατί όπως γράφεις μετά θα υπάρχει σε όλες τις αξιολογήσεις.

Το βέλτιστο θα ήταν οι ιδιοκτήτες των camping να μας παρείχαν μια λίστα με τις παροχές που έχουν στο camping τους και να υπάρχουν οι πληροφορίες μαζί με το τηλέφωνο, την διεύθυνση κτλ. Όμως δεν έχουν όλοι λογαριασμό και υπάρχουν πολλοί που δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν ώστε να έχουν τον έλεγχο της καταχώρησης.

Hey Ho, Lets Go
#21217

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Κατά την άποψή μου υπάρχουν δύο ειδών κριτήρια για την αξιολόγηση ενός κάμπινγκ, τα αντικειμενικά και τα υποκειμενικά.
Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα έλεγα ότι τα αντικειμενικά είναι τα εξής (με τυχαία σειρά):
1) Σκιά

2) Καθαριότητα Κοινόχρηστων Χώρων

3) Καθαριότητα Χώρου Κατασκήνωσης

4) Διαθεσιμότητα Ζεστού Νερού

5) Ποιότητα Παροχών Τουαλέτας (Σαπούνι, Χαρτί Υγείας και Χαρτί για τα Χέρια, Αναλώσιμα Καλύμματα Λεκάνης, Ντους με Τηλέφωνο με Σπιράλ ή Σταθερό, Μπανιέρες για Παιδιά, Αλλαξιέρες για Βρέφη, Πιστολάκι για τα Μαλλιά, ΑΜΕΑ)

6) Ποιότητα Παροχών Κουζίνας ( Κοινόχρηστες Κουζίνες- Φούρνοι, Ψυγεία - Καταψύκτες, Νεροχύτες για Πλύσιμο Πιατικών)

7) Ποιότητα Άλλων Παροχών (Πλυντήρια Ρούχων κ.λπ.)

8) Ποσότητα Επαρκής ή Μη των Παροχών των Κατηγοριών 5-6-7.

9) Ποιότητα Εδάφους Κατασκήνωσης ( Σκληρό, Μαλακό, Αμμώδες, με Χλόη ή όχι)

10) Ύπαρξη και Επάρκεια άλλων Υπηρεσιών και Υποδομών (Παροχές Ρεύματος και Νερού Πόσιμου ή μη, Καταψύκτε Πόσιμου Νερού, Ταβέρνα- Μίνι Μάρκετ, Μπαρ, Πισίνα, Παιδικές Χαρές, Γήπεδα, Φλίπερ-Πινκ Πονκ - Μπιλιάρδα κ.λπ, Υποδομές για άλλα Θαλάσσια ή μη Σπορ)

11) Οριοθετημένες Θέσεις

12) Ευρωχωρία Θέσεων Κατασκήνωσης

13) Πρόσβαση στο Κάμπινκ (Συγκοινωνίες, Ευκολία ή όχι Προσέγγισης με Ιδιωτικό Μέσο κ.λπ.)

14) Χλωρίδα και Πανίδα του Κάμπινγκ ( Είδος Φυτών και Δέντρων, Πεύκα, Ελιές, Οπωροφόρα, Ευκάλυπτοι κ.λπ. Έντομα, Κουνούπια, Μύγες, Σφήκες κ.λπ. Τρωκτικά)

15) Κόστος

Η αξιολόγηση αυτών των 15 αντικειμενικών κριτηρίων δεν είναι ανάγκη να απεικονίζεται αριθμητικά (με βαθμολογία δηλαδή). Μπορεί να δημιουργηθούν 15 τέτοιες κατηγορίες και να δίνεται μια περιφραστική αξιολόγηση το πολύ 30 λέξεων για κάθε κατηγορία.


Εξίσου σημαντικά, ίσως και σημαντικότερα είναι και τα υποκειμενικά κριτήρια. Με τη μόνη διαφορά πως αυτά είναι σημαντικά με την προϋπόθεση πως εκείνος που διαβάζει την κριτική έχει την ίδια αισθητική αντίληψη, την ίδια κοινωνική προσέγγιση, τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες δυνατότητες με αυτόν που την έχει γράψει.

Ζητήματα όπως η τοποθεσία του κάμπινγκ, ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά εργαζομένων και ιδιοκτητών, το είδος των συχνότερων επισκεπτών του κάμπινγκ ( έλληνες ή ξένοι, μόνιμοι ή όχι, παρέες, ζευγάρια ή οικογένειες κ.ο.κ.), αίσθηση ασφάλειας, πολιτική του κάμπινγκ ως προς τη χρήση του αυτοκινήτου κ.λπ. είναι συχνά βαρύνουσας σημασίας στην επιλογή του, αλλά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι αυτό καλύτερα να σχολιάζονταν ελεύθερα από τον καθένα και ο αναγνώστης ας κρίνει σε ποια - κατά τα γούστα του- θα δώσει βάση.
#21220

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Τα έχεις μπλέξει .
Πάρα πολλά από αυτά που παρουσιάζεις ως αντικειμενικά κριτήρια , μόνο αντικειμενικά δεν είναι.
Πχ η σκιά, η καθαριότητα, ή επάρκεια διαφόρων παροχών, η ποιότητα του εδάφους, η ευρυχωρία των θέσεων, η ευκολία προσέγγισης, η πανίδα (που άλλους ενοχλεί κι άλλους όχι).

Το κόστος που γράφεις φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεται σε απλή (υποκειμενική) αξιολόγηση του τύπου ακριβό-φτηνό, αλλά σε κάποιον τιμοκατάλογο. Το βρίσκω από δύσκολο έως αδύνατο να είναι σωστά ενημερωμένος ένας τιμοκατάλογος για κάθε καμπινγκ της Ελλάδας. Ποιός θα τον ενημερώνει. Θα μπορούσαν να μπουν και ζητήματα ευθύνης για τη σωστή ενημέρωση ενός τιμοκαταλόγου.

Και επίσης πάρα πολλά από τα αντικειμενικά κριτήρια που περιγράφεις, είναι έως τριτεύοντα και ενδιαφέρουν από ελάχιστους έως κανένα.
Εδώ δεν μπορούμε να μάθουμε από το e-camping.gr τα βασικά, και πρέπει να ανατρέχουμε στο google earth ή να μυρίζουμε τα νύχια μας για να μάθουμε αν ένα κάμπινγκ είναι παραθαλάσιο ή ημιορεινό. Και συζητάμε για το αν θα πρέπει να ξέρουμε αν έχει πιστολάκι για μαλλιά.
Ας ξεκινήσουν οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας από τα 2-3 βασικά και σιγά σιγά μακάρι να φτάσουν και στο πιστολάκι.
#21221

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Άλλο πράγμα είναι ένα κριτήριο να είναι αντικειμενικό και άλλο να ενδιαφέρει κάποιον. Μην τα συγχέεις.
H σκιά είναι αντικειμενικό κριτήριο. Ή έχει σκιασμένες θέσεις ένα κάμπινγκ ή δεν έχει. Δεν υπάρχει καμία υποκεικενικότητα σε αυτό.

Αντίθετα η καλή παραλία ας πούμε είναι κάτι απολύτως υποκειμενικό. Σε άλλους αρέσουν οι οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και τα λοιπά, σε άλλους οι ερημικές, σε άλλους οι αμμώδεις σε άλλους εκείνες με βότσαλα, σε άλλους τα βράχια και πάει λέγοντας.

Τώρα αν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια αδιάφορα για κάποιους, είναι άλλο θέμα και απολύτως λογικό. Για παράδειγμα για εμένα η σκίαση που λέγαμε είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς φροντίζω πάντα να έχω δικό μου μέσο σκίασης.

Ακόμα πιο αδιάφορη από τη σκιά μου είναι η καθαριότητα στις τουαλέτες και ο αριθμός τους, καθώς χρησιμοποιώ πάντα δική μου χημική τουαλέτα και ντουσιέρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η καθαριότητα δεν είναι αντικειμενικά προσδιορίσιμος παράγοντας. Οι τουαλέτες ενός κάμπινγκ ή είναι πάντα καθαρές ή είναι μόνο ορισμένες ώρες ή δεν είναι ποτέ.
Το ίδιο ισχύει και με όλα τα άλλα κριτήρια που έθεσα ως αντικειμενικά.
Μάλλον μπερδεύτικες και εκ παραδρομής συγχέεις τα αντικειμενικά με τα πρωτεύοντα, αλλά το τι είναι πρωτεύον είναι υποκειμενικό.
#21223

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Δεν μπερδεύτηκα καθόλου.

αντικειμενικός, ή, -ό
που αναφέρεται στην πραγματικότητα έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι όπως την αντιλαμβάνεται ένα υποκείμενο
που δεν παραποιεί τα γεγονότα ανάλογα με τις απόψεις του, αλλά τα παρουσιάζει έτσι όπως είναι πραγματικά

υποκειμενικός, -ή, -ό
που καθορίζεται από την αντίληψη ή τη γνώμη ενός ανθρώπου (ενός υποκειμένου) που αισθάνεται ή σκέφτεται, κρίνει κλπ


Αν ρίξεις μια ματιά στις κριτικές των κάμπινγκ θα δείς ότι ειδικά για τη σκιά που αναφέρεις, θα βρεις εντελώς αντικρουόμενες αναφορές για το ίδιο κάμπινγκ, από διαφορετικούς ανθρώπους που εκφράζουν την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ τους άποψη για το αν η σκιά σε ένα κάμπινγκ είναι αρκετή ή όχι.

Για την καθαριότητα ισχύει το ίδιο και ακόμη περισσότερο. Το ότι εγώ θεωρούσα καθαρό το σπίτι μου δεν παει να πει ότι και η μάνα μου συμφωνούσε μαζί μου. Άλλα τα δικά της τα κριτήρια άλλα τα δικά μου.

Όπως είπα όμως, ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον από τα βασικά.
#21224

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μια πρόταση για τον οδηγό των καμπινγκ (όχι

Τώρα ανοίγεις μεγάλο θέμα. Βεβαίως και οι άνθρωποι δεν έχουν όλοι την ικανότητα να αξιολογούν αντικειμενικά, τα πράγματα που είναι πράγματι αντικειμενικά αξιολογήσιμα.

Κάποιος ας πούμε πάει σε ένα κάμπινγκ και στήνει σε μία από τις πέντε όλες κι όλες καλά σκιασμένες θέσεις που διαθέτει. Επειδή δεν έχει ικανότητα αντικειμενικής θεώρησης ή απλώς ικανότητα παρατήρησης, γράφει ακολούθως κριτική για το κάμπινγκ και λέει πως έχει σκιά. Η αδυναμία του σχολιαστή όμως να κρίνει αντικειμενικά δεν κάνει την ύπαρξη ή όχι της σκιάς υποκειμενικό κριτήριο.

Σε γενικές γραμμές, υποκειμενικά είναι τα κριτήρια που αφορούν σε αισθητικές επιλογές ή άλλου είδους προσωπικές επιλογές. Υποκειμενική είναι η ομορφιά μιας τοποθεσίας ή μιας παραλίας, αντικειμενικό η καθαριότητα της ίδιας παραλίας. Υποκειμενική είναι η προτίμηση για μια ταβέρνα, αντικειμενική η ποικιλία των φαγητών.

Καλό μεσημέρι!
#21225

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ