Διαμέρισμα στο Βερολίνο

  • Δημοσιεύσεις: 19
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

panos δημιούργησε το θέμα: Διαμέρισμα στο Βερολίνο

Μόλις γυρίσαμε από το Βερολίνο και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμερισματάρα που επιλέξαμε. Είναι πολύ κοντά στο κέντρο. 15-20 λεπτά με τα πόδια αν θες να περπατήσεις (πράγμα που το συνιστώ τουλάχιστον για μία φορά), αλλιώς το μετρό ήταν ακριβώς από κάτω από την πόρτα μας. Σε 2-3 στάσεις φτάνεις κέντρο.

Άνετο, ευρύχωρο για 4 άτομα, σε κεντρικό σημείο αλλά από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας όποτε και πολύ ήσυχο. Εσωτερικά αρκετά μοντέρνο με όλα τα απαραίτητα πετσέτες, σεσουάρ, παπλώματα, βραστήρα, τηλεοράσεις lcd... κλπ. Το κλείσαμε από το www.only-apartments.com BERLINS HEART11 στο Mitte (κέντρο).

Η τιμή του ήταν πολύ καλή, μας βγήκε στο άτομο 18 € την ημέρα, τζάμπα δηλαδή. Αυτό που με ενθουσίασε είναι ότι από κει είχαμε άμεση πρόσβαση στα δεκάδες μουσεία και attraction του Βερολίνου αλλά και το βράδυ βγαίναμε εύκολα για τα ποτά μας.

Εισιτήρια από Aegean/Easyjet, περίπου 115 € το άτομο, αν τα κλείσεις 4-5 εβδομάδες πριν.

Πρέπει να ξαναπάμε σύντομα, το Βερολίνο είναι καταπληκτική πόλη...!

#2274
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:Διαμέρισμα στο Βερολίνο

Λοιπόν για το Βερολίνο να σας δώσω τις βασικές κατευθύνσεις:

Για να μείνετε προτιμήστε σαν βάση το Ανατολικό Βερολίνο, η πλευρά αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Μπορείτε να μείνετε σε διαμέρισμα, έρχεται πολύ οικονομικό, πιο οικονομικό από ξενοδοχείο. Για το μετρό προτιμήστε ημερήσια κάρτα. Για μετακίνηση από και προς αεροδρόμια (Τegel ή Schoenfeld) προτιμήστε ταξί, δεν κάνει πάνω από 30€.

Για να πάτε στα απίστευτα μουσεία πάρτε μία κάρτα απεριορίστων! Κάνει 19€ και έχει διάρκεια 3 ημέρες. Ισχύει για όλα τα δημόσια μουσεία αλλά υπάρχει και κάτι αντίστοιχο στα ιδιωτικά.

Μην παραλείψετε να φάτε currywurst από τις καντίνες στο δρόμο. Όπου βλέπεις καντίνα, σταμάτα για ένα διάλλειμα με το παραδοσιακό λουκάνικο του Βερολίνου. Επίσης, μπύρες παντού, στο δρόμο σε bar, είναι πολύ φτηνές και ασύγκριτα γευστικές.

Αν έχει καλό καιρό νοικιάστε ποδήλατο με 10€ τη μέρα.

Για flea market πηγαίνετε Σάββατο πρωί στην Tiergarden.

Για κλασικά αξιοθέατα του Βερολίνου πηγαίνετε στην Πύλη του Βραδεμβούργου και Reichstag (κοινοβούλιο) και από εκεί ξεκινάει και ο πιο γνωστός δρόμος του Βερολίνου Unter den Linden.

Για το πιο διάσημο σημείο εισόδου στο ανατολικό και το δυτικό Βερολίνο, πηγαίνετε στο Check Point Charlie. Για το τείχος του Βερολίνου πηγαίνετε στην East Side Gallery στο Ostbahnhof, είναι το μοναδικό σημείο όπου έχει απομείνει αναλλοίωτο το ιστορικό τείχος.

Για ποτό πηγαίνετε στο CCCP bar στην Tor Strasse, με εντελώς σουρεάλ διακόσμηση και ωραία μουσικούλα. Για club με φοβερό design και ηλεκτρονική μουσική πηγαίνετε στο Berghain στο Friedrichshain.
#2275

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

kalligulas απάντησε στο θέμα: Απ:Διαμέρισμα στο Βερολίνο

ενα πραγμα θα πω τιποτα αλλο....καταληψη taceles με το bar zapata
#2647

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ:Διαμέρισμα στο Βερολίνο

πολύ χαίρομαι kalligulas! και έλεγα ότι κάτι ξέχασα. παραθέτω σχετική φωτό...



#2652
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ