Αυστριακό Τιρόλο

  • Δημοσιεύσεις: 37
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

Michelis δημιούργησε το θέμα: Αυστριακό Τιρόλο

Η κρίση μας αναγκάζει και ευχαριστούμε πολλαπλώς τη τύχη που είχαμε να δούμε κάποιες περιοχές του εξωτερικού, στη περίπτωση μου περιοχές της Ευρώπης.

Έκανα κάμπινγκ αρκετές φορές στην Ελλάδα συνήθως οργανωμένο, ομολογώ όμως πως το κάμπινγκ δεν ήταν η μοναδική επιλογή τρόπου διακοπών. Όμως πάντοτε μου άρεσε....

Τώρα στη παρέα από το Φθινόπωρο του 2009 είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα για κάμπινγκ στην Ευρώπη και ανέλαβα τον σχεδιασμό. Φυσικά το βασικότερο εργαλείο που είχα στα χέρια μου ήταν το διαδίκτυο. Πέρασαν ώρες, μέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες ώσπου το μέρος βρέθηκε!!!

Το Αυστριακό Τιρόλο θα μας περίμενε σε ένα ταξίδι 14 μέρες εκ των οποίων 11 θα μέναμε στο κάμπινγκ που βρίσκεται δίπλα από τη λίμνη Fernsteinsee.

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κάμπινγκ που ήταν ιδιαίτερα λιτό αλλά ταυτοχρόνος είχε όλες τις απαραίτητες ευκολίες και το κυριότερο ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΑΝΤΟΥ. Αναφέρω χαρακτηριστικά πως στις τουαλέτες και τα ντουζ υπήρχαν αναρτημένες πινακίδες που έδιναν την εντολή να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την καθαριότητα μας γιατί κάθε αντίθετη συμπεριφορά είναι λόγος "αποβολής" από το κάμπινγκ. Είναι η καλύτερη πινακίδα που έχω δει ποτέ σε κάμπινγκ...
Εκτός από καθαρά ντουζ και τουαλέτες είχαμε στη διάθεση μας πλυντήρια και στεγνωτήρια με μάρκες, βρύσες σε κάθε θέση για σκηνή ή τροχόσπιτο και ρεύμα σε 3 επιλογές ισχύος.
Οι θέσεις για τις σκηνές ή τα τροχόσπιτα ήταν με γρασίδι και από τις 11 Αυγουστιάτικες μέρες που μείναμε, τις 8 έβρεχε!!! Αλλά.... η βροχή κάθε άλλο πάρα ενοχλητική ήταν γιατί περισσότερο έμοιαζε με βροχή του δάσους, ένα ελαφρύ ράντισμα. Και από τις πλαγιές του βουνού που έπεφτε μέσα στο κάμπινγκ σχηματιζόταν ένας μίνι καταράκτης.
Η σκηνή μας ήταν μια Colorado 5 η οποία ανταποκρίθηκε πλήρως στη βροχή και ήταν απόλαυση η διαμονή για ύπνο αλλά και συζητησούλα. Επίσης είχαμε μαζί μας κουζινάκι και ηλεκτρικό ψυγειάκι. Ζήσαμε απίστευτες εικόνες και ακόμη πιστεύω πως ήταν οι καλύτερες και ποιο ξεκούραστες διακοπές τις ζωής μου. Α ναι, ήταν και οικονομικά...

Το site της περιοχής είναι αυτό: fernsteinsee.at/

Το κόστος διαμονής ήταν 28€/μέρα και περιλάμβανε θέση 120 τετραγωνικών μέτρων (αδιάφορο πόσες σκηνές θα έβαζες μέσα), Οικογένεια 3 ατόμων, αυτοκίνητο, βρύση και ρεύμα της μεγαλύτερης ισχύος και λάβαμε και επιπλέον μια εκπτωση 20% επειδή μείναμε περισσότερο από 10 μέρες. Δηλαδή τελικά πληρώσαμε 22€ τη μέρα για όλα τα παραπάνω.

Μερικές φωτό εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν από το εσωτερικό του κάμπινγκ, όπως η λίμνη, το κάστρο καθώς και το ποτάμι:

































Ελπίζω να το απολαύσατε κι εσείς!
#11491
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Patrinos, ari

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Αυστριακό Τιρόλο

Από τις φωτογραφίες το τοπίο είναι τέλειο.

Μπράβο σας που ζήσατε αυτή την εμπειρία. Γνωστός μου είχε κάνει την δεκαετία του '90 τον γύρο της Νοτίου Ευρώπης. Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία - Πορτογαλία και επιστροφή, θα τον παρακινήσω να γράψει και εκείνος αντίστοιχο θέμα.
Όνειρό μου είναι όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά να κάνουμε όλοι μαζί κάτι αντίστοιχο.

Hey Ho, Lets Go
#11494

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 110
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 19

Patrinos απάντησε στο θέμα: Αυστριακό Τιρόλο

Μπράβο σας που το αποφασίσατε και ζήσατε αυτή την εμπειρία. :thumbup:
Γυρίζουμε οικογενειακός την Ευρώπη με τροχόσπιτο από το 1993, έχουμε δει αρκετά μέρη και όπως λες, ‘ζήσαμε απίστευτες εικόνες’ και ελπίζω να μπορέσουμε να ξαναπάμε και στο μέλλον ( η κρίση έχει αλλάξει πολλά πράγματα και σαν να μην έφτανε αυτό και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από πέρυσι έχουν ακριβύνει πολύ).
Πάντως πήγατε σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ευρώπης και μπράβο σου που την ξετρύπωσες μόνο από το διαδίκτυο. Ελπίζω να πήγατε διπλά σας, στο Seefeld in Tiror, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Αυστρίας.
#11506

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 37
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

Michelis απάντησε στο θέμα: Αυστριακό Τιρόλο


Και όμως φίλε Patrinos δε πήγαμε στο Seefel... μέχρι το Telfs φτάσαμε όπου πήγαμε 2-3 φορές, και για το Insbruck βγαίναμε στο κεντρικό και έτσι ούτε καταλάθος δε το είδαμε αλλά... να ένας λόγος να ξαναπάμε! Φυσικά είδαμε πολλά-πολλά μέρη και νομίζω πως είναι εύκολο να συστήνεις αυτές τις περιοχές χωρίς επιφυλάξεις.

Ονειρεύομαστε κι εμεις τη μέρα που θα αποκτήσουμε το τροχόσπιτο μας αλλά για την ώρα η οικογενειακή σκηνή έχει τη τιμητική της. Θα δούμε...
Φέτος οι συγκυρίες βοηθάνε στο να καταφέρουμε να επισκεφτούμε και πάλι την Ευρώπη, έχουμε αποφασίσει να επιλέξει ο καιρός τις επιλογές μας που θα είναι έτισ και αλλιώς της τελευταίας στιγμής. Έχουμε ραντεβού με φιλικό ζευγάρι τον Αύγουστο στο Μόναχο, αν ο καιρός βοηθήσει θα ανέβουμε βορειότερα, αν όχι μάλλον θα πάμε νότεια προς τις Δαλματικές ακτές.
#11512

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ