ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕΝΤΕΣ....

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

Altoids απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Πολύ ωραίες ιδέες, θα προσθέσω και μια ακόμα που δεν είναι γνωστη τη δοκίμασα και μου αρεσε. www.terramare.com.gr/ydronefosi-drosismo...istika-stromata.html
#12085
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KAMPERHS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15

H_Kornilia απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ


Καλημέρα σας ξανά από πέρσι :)

Όπως λέει εδώ κι ο kvasilek θεωρητικά μιλώντας υπάρχει πτώση θερμοκρασίας με την εξάτμιση νερού, γι' αυτό όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι τη γιαγιά μου στο χωριό να κρεμάει βρεγμένες κουβέρτες έξω από τα παράθυρα όταν είχε πολλή ζέστη. Εξατμιζόταν το νερό και έριχνε τη θερμοκρασία όλου του σπιτιού (καλά... πέτρινο σπίτι, όχι ότι έβραζε κιόλας :laugh: )

Αν κρέμαγες πετσετούλες ή σεντόνια βρεγμένα το μεσημεράκι κοντά στις πόρτες; (Προσωπικά πάντως προτιμώ να στήνω κάτω από παχύ ίσκιο...)
#12091

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

aspmos απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Χαιρετω την παρεα.
Διαβαζω λιγες ημερες τωρα το φορουμ γιατι αν και καπως μεγαλος για νεα κολπα (πλησιαζω τα δευτερα -αντα) θα ηθελα να κανω διακοπες με camping.

Το μοναδικο πραγμα που με κανει να δισταζω ειναι η ζεστη, ειδικα το μεσημερι.
Μεσημεριανος υπνος στην σκηνη, υπαρχει η ειναι μυθος; Εξω απο την σκηνη ισως;

Αυτο που διαβασα με τα νερα που εξατμιζονται νομιζω οτι εχουν ισχυ μονο στο δερμα μας, οπως και ο ανεμιστηρας, δεν ριχνει την θερμοκρασια του χωρου, απλα εξατμιζει λιγο περισσοτερο υδρωτα απο το δερμα και δροσιζομαστε λιγο.
Η υγρασια στην ατμοσφαιρα αυξανει το επιπεδο ενοχλησης καθιστωντας ανυποφορη την ζεστη, βλεπε τροπικα μερη με αποπνικτικη ζεστη, αυτο που αλλαζει με εμας ειναι η υγρασια.
#22349

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Τα πάντα ξεκινούν από το πιο ακριβώς μοντέλο σκηνής διαθέτει κάποιος, ώστε να υπάρχει μία πρώτη εικόνα της ικανότητας αερισμού της. Και δυστυχώς αυτό το (πολύ σημαντικό) χαρακτηριστικό παραλήφθηκε να αναφερθεί και κατ’ επέκταση να ληφθεί υπόψη στο εν λόγω νήμα! Με άλλα λόγια, εάν δεν διαθέτει ο οποιοσδήποτε σκηνή η οποία να προσφέρει τον μέγιστο δυνατό αερισμό, ότι και να κάνει, είναι δώρο άδωρον…

Σε ότι αφορά στο θέμα του νερού που αναφέρθηκε, ισχύουν τα ακόλουθα:

- Όταν η θερμοκρασία της βρεγμένης επιφάνειας είναι μικρότερη του περιβάλλοντος χώρου, τότε όντως μπορεί να υπάρξει ένας μικρός και (πάντα) προσωρινός υποβιβασμός της θερμοκρασίας (του χώρου).

- Για όσους βρίσκονται κυρίως στην ύπαιθρο, υφίσταται διαφορά μεταξύ της ΜΕΤΡΗΣΙΜΗΣ θερμοκρασίας (όπως την καταγράφουν τα θερμόμετρα) και της ΑΙΣΘΗΤΗΣ θερμοκρασίας (όπως την αισθάνεται το ανθρώπινο σώμα).
Αναλυτικότερα, όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 27°C και η σχετική υγρασία υπερβαίνει το 40%, τότε συνυπολογίζεται ο δείκτης θερμότητας (heat index), με αποτέλεσμα το ανθρώπινο σώμα να αισθάνεται υψηλότερη θερμοκρασία (από αυτή που δείχνει το θερμόμετρο). Όταν η θερμοκρασία είναι μικρότερη των 10°C και η ταχύτητα του ανέμου υπερβαίνει τα 5km/h, τότε συνυπολογίζεται ο δείκτης ψυχρότητας (wind chill), με αποτέλεσμα το ανθρώπινο σώμα να αισθάνεται χαμηλότερη θερμοκρασία (από αυτή που δείχνει το θερμόμετρο).
Η μετρήσιμη από την αισθητή θερμοκρασία μπορεί να ΔΙΑΦΕΡΕΙ από 1°C έως και 10°C (στον Ελλαδικό χώρο και αναλόγως των συνθηκών), με μέσο όρο διαφοράς τους 5°C.

Συμπερασματικά, η εν λόγω πατέντα θα μπορούσε να έχει ένα (προσωρινό) θετικό αποτέλεσμα, εάν (και μόνον εάν) το περιβάλλον εντός σκηνής είχε θερμοκρασία μικρότερη των των 27°C και κάθε φορά που η βρεγμένη επιφάνεια αποκτούσε θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου, αφαιρούνταν μέσα από την σκηνή και αντικαθίστανται με άλλη (χαμηλότερης θερμοκρασίας). Ειδάλλως, το όποιο αποτέλεσμα όχι μόνον δεν θα ήταν θετικό, αλλά το ακριβώς αντίθετο!

Από κει και πέρα, διάβασε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσει λιγότερο ή περισσότερο, κατά περίπτωση και περίσταση…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#22351

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Ο βασικότερος τρόπος να δροσιστείς σε κάμπινγκ είναι ο αέρας. Καλό είναι να πιάσεις σημείο που "φυσάει".

Πολύ βασικό, όπως αναφέρθηκε άνω, είναι και η σκηνή αν επιθυμείς να κοιμηθείς μέσα στην σκηνή. Μία ιδανική σκηνή για μεσημέρι είναι αυτή που μπορεί να κάνει ρεύμα και για να αυξήσεις τις πιθανότητες να γίνει αυτό καλό είναι να έχει 3 τουλάχιστον πλευρές με σήτα (δλδ με ανοιγόμενο κάλυμμα) κατά προτίμηση 4 πλευρές.

Επίσης μια άλλη επιλογή είναι να κοιμηθείς (σε σκιά και αεράκι) σε μία καρέκλα relax αυτές που έχουν κλίση (τρομερός ύπνος). Ίδια περίπτωση και η αιώρα.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#22355

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 64
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12

strofimios απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Επειδη εχω και εγω τρελο θεμα με τη ζεστη εκανα το εξης,διαλεγω πλεον το μερος που θα παω να στησω.Δεν παω π.χ. στις Ροβιες ή στην Καρδαμυλη.Ψαχνω δροσερα μερη.Προσπαθω να βρισκω ή να δημιουργω σκια (λευκος μουσμαμας) και συνηθως εχω τη σκηνη μονο σιτα.Εαν την πατησω και το μερος βραζει φευγω.Τωρα εαν θες να τα "σκασεις" δες και αυτο thetentairconditioner.com/icybreeze-port...fect-camping-cooler/
#22374

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

dspithas2 απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Εάν πας σε οργανωμένο τότε υπάρχει στο εμπόριο φορητό κληματιστικο που κάπως θα σε καλύψει..
#24546

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 26
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

saavedra29 απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Εγώ φέτος πρώτη φορά έβαλα μυαλό και έφερα τον ανεμιστήρα στο κάμπινγκ. Και φυσικά δεν ξαναπάω χωρίς ανεμιστήρα γιατί βρήκα την υγειά μου. Η σκηνή μου έχει 2 πόρτες 2 παράθυρα. Αν είχε πολύ ζέστη τον έβγαζα από τη βάση του και τον έβαζα μέσα στη σκηνή στα πόδια μου. Αλλιώς έξω ακριβώς από την πόρτα. Αν μιλάμε για οργανωμένο κάμπινγκ δε νομίζω ότι πρέπει να το συζητάμε καν αν χρειάζεται ο ανεμιστήρας. Άσε που δεν πλησίασε κουνούπι.
#24549

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

hvtecgr απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Μιας και εχω προβλημα σοβαρο με την ζεστη και εγω παρε μια ιδεα.Πανελακι 20w μπαταρια 12v 12ah 4 ανεμιστηρες απο pc 12volt, πανω φορτιστης κινητου απο αμαξι 12volt, led για φως και κομπρεσορακι 12v για το στρωμα.στην φωτο χρησιμοποιω τα δυο ανεμιστήρια και ηταν υπεραρκετα και αθορυβα τελειως.Και φυσικα δεν πιανουν πολυ χωρο αμα λυθουν.
#24562
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 17
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

choco-banana απάντησε στο θέμα: ΘΕΛΩ ΛΙΓΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥ... ΑΚΟΥΩ ΠΑΤΕ

Όταν είχα πάει στη Δονούσα (μηδέν σκιά), σκεφτήκαμε και βάλαμε με μανταλάκια τις πετσέτες θαλάσσης πανω στη σκηνή όπου επεφτε ο ήλιος. Ανοιγαμε τις δυο μεγαλες πόρτες και τα παράθυρα και με τη δροσιά του κυκλαδιτικου νησιού κοιμομασταν υπεροχα, μιας και ο ηλιος δεν επεφτε απευθειας πανω στη σκηνη για να τη ζεστανει.
Αυτό δεν θα μπορούσε για κανενα λόγω να δουλέψει σε πιο ζεστά μέρη όπως η Γαύδος.
Στα γλυκά νερά βάζαμε το κλασσικό λευκό σεντόνι δίπλα στη σκηνή και στο δέντρο μας, αλλα δεν έφτανε τη δροσιά της προηγούμενης πατέντας.
#24572

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ