Βοηθήστε λιγάκι την άσχετη !!!!!

  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Νίκη δημιούργησε το θέμα: Βοηθήστε λιγάκι την άσχετη !!!!!

Καλημέρα φίλοι κατασκηνωτές

φέτος πήρα τη μεγάλη απόφαση να κάνω camping για πρώτη φορά και είμαι λίγο αγχωμένη. Το τι πρέπει να πάρω μαζί μου πάνω-κάτω το βρήκα, και από σας και από γνωστούς που κάνουν χρόνια. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι διαδικασίες.

Λοιπόν, φτάνω στο camping πάω στη reception και τι ζητάω; Θα μου πουν αυτοί που θα στήσω τη σκηνή μου ή θα διαλέξω εγώ; Αν διαλέξω εγώ τι πρέπει να προσέξω; Πόση απόσταση πρέπει να αφήσω από τους διπλανούς;

Και με το αυτοκίνητο τι γίνεται; Το βάζω μέσα, ξεφορτώνω και το παρκάρω έξω; Σε συγκεκριμένο χώρο ή όπου νάναι; Επίσης βγάζω όλα τα πράγματα από το αυτοκίνητο ή το χρησιμοποιώ σαν μεγάλη ντουλάπα;

Και με το κινητό, το κλειδί του αυτοκινήτου, τη φωτογραφική μηχανή τι γίνεται; Εγώ θα ταξιδεύω μόνη μου, και γιαυτό έχω λίγο άγχος.

Να πάρω το laptop μαζί μου; Θα το κλαίω μετά;

Θέλω να κάνω το γύρο της Πελοποννήσου και έχω στη διάθεση μου 20 ημέρες (από 27-7 έως 15-8). Αν το έχει κάνει κάποιος, ας μου πει που να μείνω, όχι σε ποιό camping απαραίτητα αλλά σε ποιό μέρος.

Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που έχω προς το παρόν. Οσο ετοιμάζομαι μου δημιουργούνται και άλλοι!!!!!
Και ένα τελευταίο. Επειδή ακούω διάφορα, είναι επικίνδυνο να κάνει αυτό το ταξίδι μιά γυναίκα μόνη της;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά όποια βοήθεια μου δώσετε.

Να περάσετε καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!
#454

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 39
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

alejaaandro απάντησε στο θέμα: Απ:Βοηθήστε λιγάκι την άσχετη !!!!!

Λεπόν, μια μικρή βοήθεια για τα βασικά.

Φτάνεις στο camping κ τους λες ότι θες να μείνεις τόσες μέρες, σου λένε τιμή (ρώτα τί παίζει από έξτρα πχ για το αμάξι κ το ρεύμα), σου παίρνουν συνήθως την ταυτότητα κ τελείωσες με τα διαδικαστικά. (Ανάλογα με το camping μπορεί να σου δώσουν μια κάρτα για την είσοδο ή κάποιο αυτοκόλλητο να κολλήσεις στην σκηνή σου ή ό,τι άλλο μπορεί να χουνε σκεφτεί)

Δε θα σου πουν αυτοί πού να στήσεις, αλλά αν θες, αν δεις ότι μιλιούνται, μπορείς να τους πεις ότι είναι πρώτη φορά κ να σε βοηθήσουν να διαλέξεις.
Τώρα, ως προς το πώς διαλέγεις: Υπάρχουν camping με συγκεκριμένες θέσεις (μικρά τετράγωνα κομμάτια χωρισμένα από στήλους που συνήθως είναι εκεί για λόγους σκιάς αφού έχουν καλαμιές από πάνω). Σ αυτή την περίπτωση δν έχεις πρόβλημα απόστασης απ' τους δίπλα αφού είναι καθορισμένοι οι χώροι. Επίσης, αφού έχει καλαμιές, υποτίθεται η σκιά θα είναι ψιλο εξασφαλισμένη.

Αυτά όμως είναι τα λιγότερα camping, συνήθως ο χώρος είναι χύμα. Σ αυτή την περίπτωση συνήθως πρώτο μέλημα είναι η σκιά και το χώμα (ειδικά αν δν έχεις στρώμα). Ρωτάς από πού ανατέλλει ο ήλιος και κάνεις τα κουμάντα σου με τα δέντρα για να μην ξυπνάς με τα κοκόρια. Επίσης, αν έχεις σκοπό να αράζεις στην σκηνή κ τα μεσημέρια, καλό θα είναι να έχεις σκιά και από πάνω. Για το χώμα, φροντίζεις να μην έχει πέτρες (το καθαρίζεις κ λίγο άμα λάχει πριν στήσεις) κ καμιά περίεργη κλίση ώστε σου ρθει το αίμα στο κεφάλι το βράδυ..
Απόσταση απ'τους άλλους είναι υποκειμενικό: αν το camping είναι πήχτρα δν θα χεις κ πολλές επιλογές, αν είναι πιο χαλαρά, θα πάρεις μια γεύση απ' το τί παίζει. Προφανώς αν πας στην άκρη του camping κ έχει μόνο μία σκηνή σημαίνει ότι αυτοί πήγαν εκεί γτ θέλουν την ησυχία τους, οπότε καλό θα ήταν να το σεβαστείς. Επίσης, αν δύο σκήνες είναι πλάτη με πλάτη, η απόσταση παίζει μικρότερο ρόλο. Δε θα πας να σήσεις όμως πολύ κοντά στην είσοδο μιας άλλης σκηνής γτ εκεί συνήθως θα αράζουν τα "γειτονόπουλά" σου..
Προσέχεις επίσης μη στήσεις πάνω σε καμια μηρμυγκοφωλία κ τσεκάρεις λίγο το χώμα να μην έχει καμια πλάκα από κάτω για να μπορείς να καρφώσεις τα πασαλάκια. Δν μου ρχεται κτ άλλο τώρα, αλλά σίγουρα θα σου πούνε κ άλλοι διάφορα..

Για το αμάξι τώρα: Εξαρτάται πάλι απ το camping. Άλλα έχουν parking συνήθως κάπου στην είσοδο, ενώ σε άλλα το βάζεις όπου θες. Προφανώς υπάρχουν κ αυτά π δν έχουν τπτ κ το αφήνεις απλά κάπου έξω. Όμως ακόμα κ αυτά με το parking ή αυτά π το αφήνεις έξω, συνήθως σ αφήνουν να το βάλεις μέσα για το στήσιμο/ξεστήσιμο για να μην κουβαλάς όλα τα πράμματα πέρα-δώθε..
Για το πώς θα χρησιμοποιείς το αμάξι, εξαρτάται πώς σε βολεύει.. Προφανώς αν δν μπορείς να το έχεις δίπλα σου, δν το χρησιμοποιείς σαν ντουλάπα γτ θα τρέχεις κάθε 3 κ λίγο.. Εγώ συνήθως (αν είναι κοντά) παίρνω μαζί μου τα βασικά που χρησιμοποιώ συχνά κ αφήνω μέσα τα υπόλοιπα..

Για τα πολύτιμα αντικείμενα, η πιο σίγουρη λύση για μένα είναι το αμάξι.. Κ το κλειδί; Έχω συνήθως ένα τσαντάκι μέσης με κλειδιά, κινητό, κάποια λίγα λεφτά κ τσιγάρα κ μ αυτό μετακινούμαι συνέχεια-εντός κ εκτός camping.. Για περισσότερη σιγουρία, η μόνη λύση είναι να κοιμάσαι με το κλειδί κάτω απ το μαξιλάρι..

Το laptop υποθέτω θα είναι οκ στ αμάξι αλλά σκέψου πώς θα το φορτίζεις.. Υπάρχουν κάποια χύμα camping που η μόνη πηγή ρεύματος μερικές πρίζες στο εστιατόριο ή κτ τέτοιο..

Πελοπόνησσο, είχα πάει κάποτε στη Φοινικούντα κ ήταν φανταστικά.. Έχει κ 3-4 camping στη σειρά να διαλέξεις..

Σίγουρα θα περάσεις πολύ καλά πάντως, αφού έχεις όρεξη να το κάνεις..
#455

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Kleitonas απάντησε στο θέμα: Απ:Βοηθήστε λιγάκι την άσχετη !!!!!

gia to guro tou peloponnisou eksartatai ti ennoeis "guro"...
an to pas parathalassia tha vreis arketa wraia meri pou exoun kai camping...
epeidi den kserw ta gousta sou (ammo,vraxia ktl) protinw na peraseis kai apo stoupa/kardamili pou ta sundiazei ola...
vasika ta meri pou exw kataskinwsei einai kaifa, methoni,stoupa,marmari (mani), gytheio, nauplio, korintho...
organomeno kai eleuthero analoga tin peristasi...
afou tha exeis autokinito tha sou einai pio eukola na tsekareis tis guro perioxes, diladi na pas neda, polilimnio, tenaro (nekromanteio, faro) ktl...
mporeis na pareis mazi sou otidipote apla mi ta afineis mesa sti skini...
kapoia camping sou filane mikra antikeimena aksias sti reception...
to laptop na prosexeis travaei vlemmata...
oso gia to taksidi an einai epikinduno na to kaneis moni sou, to thema einai sxetiko...
nomizw oti tha vreis eukola parea an eisai ligaki koinoniki mesa sto camping, alla panta prosektiki...
pote den ksereis kai auti einai i omorfia tou taksidiou...
#456

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

milou απάντησε στο θέμα: Απ:Βοηθήστε λιγάκι την άσχετη !!!!!

Kali epitixia ! Tha sou proteina to Dias Camping, pou einai sto Vathi , ligo exo apo to Gythio, kainourgio , me poly kathares egatastaseis pano stin thalassa.
Na zitiseis ton ko Andrea , poly oraios typos kai exiperetikos, tha se voithisoun kai me to stisimo kai xestisimo tis skinis.

Na prosexeis kia na peraseis telia.
#490

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ