ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen δημιούργησε το θέμα: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Παρατήρησα ότι πολλά μέλη (κυρίως καινούργιοι κάμπερς) ζητούν πληροφορίες για σκηνή με ερωτήσεις του τύπου:
"θέλω μια σκηνή αλλά τι;" ή
"βρήκα αυτές τις σκηνές ποιά;"

Το πρόβλημα είναι ότι με τόσο γενικές ερωτήσεις θα πάρετε μια πληθώρα διαφορετικών απαντήσεων των οποίων η διαφορετικότητα θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα είναι δυνατό να βγάλετε νόημα. :huh: :dry: :blink: :woohoo:

Ο λόγος είναι ότι αυτός που ζητάει την πληροφορία δεν έχει πάντα στο μυαλό του το ίδιο με αυτόν που απαντάει. Γιατί;

Επειδή υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σκηνών που προορίζονται για διαφορετικούς λόγους (ή αν προτιμάτε για διαφορετικό είδος κατασκήνωσης) εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και ανταποκρίνονται σε διαφορετικές προτιμήσεις.

"Θέλω μία σκηνή μικρή 2-3 ατόμων για Σ/Κ κυρίως γύρω στα 50€ για μέρος με φυσική σκίαση"

είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από το:

"Θέλω μια σκηνή για οικογενειακές διακοπές την οποία θα την έχω για χρόνια, θέλω να αντέχει στην βροχή και στον ήλιο (γιατί δεν ξέρετε που θα στήσετε μέσ' στα χρόνια) να έχει χώρους για 4-5 άτομα τσέπες οργάνωσης και άλλα αξεσουάρ"

Έπιασα 2 αντίθετα παραδείγματα για να δείξω την διαφορά. Οι περισσότεροι κατασκηνωτές που κάνουν χρόνια κάμπινγκ έχουν συνήθως από 2 εώς 4 σκηνές (κάποιοι και παραπάνω) που τις χρησιμοποιούν ανάλογα την περίπτωση (κάποιοι βέβαια που κάνουν το ίδιο στυλ κάμπινγκ για χρόνια μπορεί να έχουν μία, απλά γράφω τι έχω παρατηρήσει από εμπειρία).

Για αυτούς τους λόγους αν θέλετε να πάρετε κάποιες απαντήσεις που να σας λύσουν τις απορίες και να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη σκηνη για σας θα συνιστούσα να περιλαμβάνεται τις εξής πληροφορίες:

1) Το οικονομικό ποσό που μπορείτε να πληρώσετε.

2) Το μέγεθος σκηνής που χρειάζεστε

3) Την συχνότητα χρήσης(π.χ. θέλω να κάνω συστηματικά κάμπινγκ και θέλω μια σκηνή αντοχής ή θα κάνω για πρώτη φορά κάμπινγκ δεν ξέρω άμα θα το συνεχίσω και ψάχνω κάτι απλό κτλ)

4) Την περίοδο χρήσης (καλοκαίρι στις Ελληνικές παραλίες ή χειμερινή σε λίμνες και ποτάμια ή ακόμα και στο βουνό το χειμώνα) υπάρχουν 2, 3 ή και 4 εποχών σκηνές.

και 5) Το είδος χρήσης π.χ. για ζευγάρι, για 4μελή οικογένεια, για 2-3 φίλους, για παρέα 2 άντρες 2 γυναίκες, για 2 ζευγάρια (εδώ δεν συνιστώ μια μόνο σκηνή αλλά χάρην παραδείγματος) κτλ.

Ακόμα και όταν σύμφωνα με τα κριτίριά σας έχετε καταλήξει ανάμεσα σε 2-3 σκηνές και τις παραθέτεται με links ή φωτογραφίες στο μήνυμά σας καλό είναι να αναφέρονται και τα κριτίρια επιλογής έτσι ώστε αυτοί που έχουν πρόθεση να απαντήσουν να μπορούν να καταλάβουν τι είδος σκηνής περίπου χρειάζεστε και να προτείνουν κάτι ανάλογο.

Πάλι Θα υπάρχει πολυγνωμία και υποκειμενικότητα γιατί ο καθένας μας έχει άλλη εικόνα του τι είναι ιδανικό σε μία σκηνή αλλά τα σχόλια που θα συλλέξετε θα είναι κοντά σε αυτό που ζητάτε.

Τέλος ρίξτε και μια ματιά σε προηγούμενα θέματα για την επιλογή σκηνής μπορεί να βρείτε αρκετές πληροφορίες. Μια έρευνα στο διαδύκτιο επίσης δεν βλάπτει να δείτε τα χαρακτηριστικά των σκηνών και ότι απορίες έχετε μετά είμαι σίγουρος ότι στο φόρουμ θα απαντηθούν.

Αν κούρασα με το μέγεθος του μηνύματος συγνώμη αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός.
Καλές επιλογές σε όλους :) :) :) :)

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#3201
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kraken, Spyrous, Korinaki, kerasenia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 660
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 173

michalis απάντησε στο θέμα: Απ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Saracen το post σου μόλις έγινε μόνιμο! :):):)

Hey Ho, Lets Go
#3207

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Mikro απάντησε στο θέμα: Απ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πολυ σωστα Αυτα που λες. Θα βοηθησουν πολλους καινουργιους campers. Μπραβο
#4868

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Moderators λέω να φτιάξουμε ένα μόνιμο thread στο οποίο να εξηγούμε τι πρέπει να κοιτάμε σε μία σκηνή. Απο υφάσματα, μπανέλες, ανάλογα με την χρήση, την περιοχή κτλ. Να δημιουργήσουμε έναν οδηγό με τις πηγές του (για όποιον θέλει να διαβάσει παραπάνω) ώστε ο κατασκηνωτής να κάνει έρευνα αγοράς απο μόνος του. Εμείς έτσι δεν θα πρέπει σε κάθε thread να λέμε τα ίδια και ίδια και να επαναλαμβανόμαστε.

Τι λέτε;(Δεν θα γίνει απο την μία μερα στην άλλη αλλα με συλλογική προσπάθεια θα μαζευτεί η γνώση σιγά σιγά)

Υπάρχουν πολλά θέματα που είναι ίδια και ρωτάνε ακριβώς τα ίδια. Αυτό είναι ένα θέμα γιατι αν περάσει ένας χρόνος το thread μπορεί να έχιε πάει τρίτη σελίδα και ο άλλο να μην το βρεί κάν. Άμα φτιάξουμε ένα pinned θα λυθούν τα χερια νομίζω.

Υ.Γ. Ήδη είχε ξεκινήσει ο Saracen ένα πέρσυ. Λέω να το πάρουμε και να το επεκτείνουμε.
Υ.Γ.2 Που είναι φέτος το καλοκαίρι ο Saracen;;; Άντε θα χειμωνιάσουμε και δεν θα πούμε ένα γεια!!!
Υ.Γ.3 Κάτι πρέπει να γίνει με τους τίτλους των θεμάτων. Οι περισσότεροι είναι <<ΒΟΗΘΕΙΑ!!!>>, <<HeLP>>, <<Γρηγορα ΣκηΝΗ>> κτλ. Να μπούν κάποιες απαγορευμένες λέξεις που δεν θα αφήνουν σε τίτλους να μπαίνουν αυτές οι λέξεις ή να φτιαχτεί ένα pinned θέμα που να εξηγεί "Πως φτιάχουμε ένα καινούριο thread". Γιατι αυτό το φαινόμενο κάνει πολύ δυσκίνητο το φόρουμ και σε ορισμένες περιπτώσης λαβύρινθο. ήθελα να βρώ ένα περσινό θέμα και έκανα 1 ώρα επειδή ο τίτλος ήτνα άντε γειά. (σορρυ για το offtopic)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#9025
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tdm 900, basilisl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ