Πολύ ελαφριά Σκηνή

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Thalassa25 δημιούργησε το θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Γεια σας. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη σκηνή Gossamer Gear the One να μου πει εντυπώσεις? Αν όχι έχετε να μου πρότεινετε κάποια σκηνή εξίσου ελαφριά(μισό κιλό δηλαδή) αλλά στην ίδια περίπου τιμή? Ψάχνω σκηνή όχι μπιβι ή κάτι αλλο.

Επίσης ξέρετε αν μπορώ να την βρω κάπου στην Ευρώπη στην τιμή που τη βρίσκω στην Αμερική (περί τα 220€)? Όσο και αν έψαξα δεν έχω βρει ευρωπαϊκό κατάστημα που να την έχει σε τέτοια τιμη.
Και τέλος, αν έχει κάποιος φέρει εξοπλισμό κάμπινγκ από Αμερική, επειδή μάλλον από εκεί θα το ρισκάρω να την φέρω και δεν το έχω ξανακανει, θα με βοηθούσε αν μου έλεγε πόσο έχει περίπου το τελωνείο και οι φόροι , για αντικείμενα τέτοιου κόστους και βάρους κάτω από κιλο. Να περιμένω 10 € πανω , να περιμένω 50€ ,να περιμένω 100€, 300€, τι να περιμένω μη μου έρθει και δεν μπορώ τελικά να το πληρώσω! Στο σάιτ του καταστήματος κατά την αγορά δεν δίνει καμια πληροφορία και βοήθεια σχετικά με το κόστος της εισαγωγής στην Ευρωπη/Ελλάδα. Για τα ΕλΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ γιατί θα βρισω, οι άνθρωποι λένε "δεν ξέρουμε , θα δείτε όταν φτάσουν".
Όπως και να χει, ευχαριστώ όποιον με διάβασε
#26240

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 71
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

AGGELIS-LIZA απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Φαίνεται καλή σκηνή για άνοιξη - καλοκαίρι αν θέλεις όμως για χειμώνα ή φθινόπωρο με βροχές ή χιόνια θα πας σε σκηνή χωρίς πάτο, είναι οι πλέον κατάλληλες πολύ ελαφρές και στήνονται γρήγορα. Αγορά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αλλά στην Ευρώπη μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα. Εγώ έχω μια LUXE TENT είναι καταπληκτική χειμώνα καλοκαίρι την έχω ευχαριστηθεί, είναι Αμερικανική εταιρεία αλλά την αγόρασα μέσω Γερμανίας. Η αγορά από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ρίσκο για το τελωνείο και την φορολόγηση του προϊόντος που θα εισάγεις, χωρίς να είμαι ειδικός μάλλον είναι θέμα κάποιων παραγόντων που επηρεάζουν το πρόσθετο κόστος εισαγωγής. Οι μεταφορικές εταιρείες αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τα κόστη λόγω μη αρμοδιότητας αλλά και των χιλιάδων διαφορετικών προϊόντων. Τα σαιτ επίσης δεν μπορούν να σου πουν διότι δεν γνωρίζουν την πολιτική εκτελωνισμού της κάθε χώρας. Τέλος επειδή αυτά τα προϊόντα είναι πολύ εξειδικευμένα δύσκολα θα πέσεις σε απατεώνες παρόλα αυτά όμως ένας καλός τρόπος να σιγουρευτείς ότι η εταιρεία που αγοράζεις υπάρχει είναι να γκουγλάρεις στο google map την διεύθυνση της εταιρείας.
#26241

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Thalassa25 απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω για χειμώνα, αλλά για άνοιξη καλοκαίρι και σίγουρα ΜΕ πάτο! Καλά αν ήθελα για χειμώνα και φθινόπωρο ένας παραπάνω λόγος να υπάρχει πάτος βρε Αγγελή. Για επιπλέον μόνωση που σε κάθε περίπτωση υπάρχει σε πάτο , για τη λάσπη Κ τη βροχή, για τα ζωύφια, για όλα. Εννοείται το καλοκαιρι θες πάτο , έχω κοιμηθεί πολλές φορές χωρίς σκηνή και ήταν δράμα, τα έντομα ήταν εφιάλτης, μόνο να πάρεις τα μυρμήγκια κάθε μεγέθους και τις ψείρες που κυκλοφορουν στις Ελληνικές παραλίες και στα χωματα, να μην πω καν για τους σκορπιούς, κάθε είδους φίδια και φυσικά τα ΠΟΝΤΊΚΙΑ, μείζον προβλημα σε κάποια νησια.
Τέλος πάντων, εμένα όπως προείπα το μέλημα μου ειναι σκηνή πολύ ελαφριά που να κλείνει,καλού καιρού κατά βάση, Στις luxe που ανέφερες και κοίταξα, δεν βρήκα κάτι εξίσου ελαφρύ με την gossamer Gear the one, δηλαδή στο μισό κιλο.
Τέλος, την GG 1 τη βρίσκω στην Ολλανδία..αλλά 100€ παραπάνω από ο,τι στην Αμερική. Δεν ξέρω από πού να την παραγγείλω, από πού συμφέρει:( είναι δυνατόν κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην ξέρει να μου πει έστω ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ πόσα είναι τα έξοδα τελωνείου για προϊόντα εξ Αμερικής? :( τέλος πάντων,θα δω. :( ( Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα καταστήματα που την πωλούν στην Αμερική υπάρχουν χρόνια, είναι αρκετά διάσημα μεταξύ των κατασκηνωτών και των πεζοπόρων, κ εγνωσμενης διεύθυνσης;) )
#26242

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 71
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

AGGELIS-LIZA απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Σεβόμενος την κάθε άποψη θα σου πω λόγω εμπειρίας ότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσα προβλήματα λύνει μία σκηνή χωρίς πάτο ειδικά τον χειμώνα, από βροχή και λάσπες (μπες βγές) μέχρι πλημμύρα και άμεση μετακίνηση, θέρμανση και μαγείρεμα, άλλωστε λίγες σκηνές με πάτο μένουν στεγανές σε μεγάλη βροχή ειδικά αν δεν κάνεις κάποιες προετοιμασίες στο έδαφος. Τώρα για τα διάφορα ζωύφια, έντομα, ερπετά, τρωκτικά να καταλαβαίνω ότι το κάμπινγκ και η παραμονή στη φύση είναι μια δραστηριότητα αστών (με την χωροταξική έννοια) και ως αστοί δεν ήμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την φύση οπότε λογικό είναι να υπάρχει μια σχετική φοβία αλλά σπάνια μπορούν να σε απειλήσουν η και να να σε βλάψουν αυτά τα πλασματάκια ειδικά αν ακολουθούμε κάποιους κανονιές σεβασμού προς την φύση 😊
#26243

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Thalassa25 απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Καλά. Δεν είναι "άποψη" το τι μπορεί και τι θέλει ή όχι ο καθένας, ούτε αλλάζει δια του διαλόγου αυτό όπως αλλάζουν οι απόψεις. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκοιμηθουν χωρίς κάποια προστασία από μυρμήγκια, ψείρες κλπ και ποντίκια. Και ο εξοπλισμός που χρειάζεται να κουβαλάς για να φτιάξεις έναν πάτο για να βάλεις τον υπνοσακο ή το οτιδήποτε επανω είναι απείρως πιο βαρύς από μια σκηνή ελαφριά με πάτο. Η οποία είναι και αυτό για το οποίο ρωτώ και όχι κάτι άλλο.
Ας επανέλθω σε αυτό λοιπόν. Αν κάποιος συμφορουμιτης ξέρει να μου πει περί κάποιας κανονικής σκηνής ελαφριάς όσο μισό κιλό ή για το αν συμφέρει να φέρω εξοπλισμό κάμπινγκ από Αμερική ή Ευρώπη, ας απαντήσει πλζ. Για το τελωνείο διαβάζω τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, τηλέφωνα δε σηκώνουν, χρειάζομαι άμεσα να παραγγείλω ένα τέτοιο προϊόν που δεν μπορώ να βρω Ελλάδα και δεν ξέρω τι να κάνω.. Αν έχει κάποιος εμπειρία από εισαγωγή τέτοιων προϊόντων από Αμερική, θα ήμουν υπόχρεη να τη μοιραζόταν. Ευχαριστώ
#26245

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 485
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 142

pankan απάντησε στο θέμα: camping πηλιο

Αν μπορείς να τη βρεις στην Ευρώπη, να τη πάρεις.
Αν όμως δεν υπάρχει, μη το ψυρίζεις. Αν τη θέλεις, θα πληρώσεις ότι είναι να πληρώσεις.
Όλα εξαρτώνται από τη τιμή που θα ορίσει για τη σκηνή ο τελωνειακός. Ο οποίος μπορεί να βάλει ότι τιμή θέλει χωρίς να λάβει υπόψη του το τιμολόγιο που θα συνοδεύει την αποστολή.
Στη τιμή που θα ορίσει θα υπολογίσει το φόρο και το ΦΠΑ. Που κι αυτά εξαρτιόνται από τη δασμολογική κλάση στην οποία θα κατατάξει τη σκηνή. Που μη νομίζεις ότι είναι σίγουρη, ανεξάρτητα αν εσένα σου φαίνεται ολοφάνερη.
Όπως καταλαβαίνεις τα πάντα εξαρτιόνται από το πως θα ξυπνήσει ένας συγκεκριμένος υπάλληλος.
Γι αυτό μη περιμένεις να σου πει κάποιος από πριν τι θα πληρώσεις.
Πριν χρόνια έφερα μια σκηνή από Καναδά. Δε θυμάμαι ποσοστά, αλλά η τελική τιμή με σύμφερε από το να αγόραζα μια σκηνή ίδιας ποιότητας από Ευρώπη.
Επειδή έφερνα παλιά και διάφορα από Κίνα, έχω διαπιστώσει πως ότι φέρνεις με κούριερ περνάει οπωσδήποτε από τελωνείο γιατί οι διάφορες εταιρείες κούριερ το πήγαιναν από μόνες τους στο τελωνείο για να σου χρεώσουν καπέλο αμοιβή για τον εκτελωνισμο (πέρα από τα τελωνειακά εξοδα). Ενώ με ΕΛΤΑ αργούσε λίγο αλλά δεν πλήρωνα τίποτα. Οπότε μια συμβουλή είναι στην αποστολή να επιλέξεις σίγουρα απλό ταχυδρομείο.

Όσο για το φίλο Αγγελή, είναι γνωστή στο φόρουμ η αγάπη του για σκηνές χωρίς πάτο. Και μάλιστα το χειμώνα με σόμπα μέσα!!! Χιουμοριστικά θα έλεγα ότι το έχει παρακάνει με το tik-tok. Αν πάει σε ένα ορειβατικό σύλλογο και πει κάτι τέτοιο, θα τον πάρουν με τις πέτρες.
#26248
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Thalassa25

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 71
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

AGGELIS-LIZA απάντησε στο θέμα: camping πηλιο

Όλες οι παρατηρήσεις και τα πειράγματα δεκτά, κουβέντα κάνουμε μέσα από τις εμπειρίες μας, ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ και οχι στο ΤΙΚ ΤΟΚ, άλλο λοιπόν εξειδικευμένος ορειβατικός εξοπλισμός άλλο κατασκηνωτικός εξοπλισμός για παραμονή στη φύση για αναψυχή και ξεκούραση άλλο Όλυμπος και επίτευξη στόχου άλλο χιονάκι άλλο Ιμαλάια άλλο βροχή άλλο χαλάζι άλλο σκόνη πέτρες λάσπη....... λυπάμαι που σας κούρασα.
#26250

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Thalassa25 απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Σ ευχαριστώ ρ πανκαν. Κι εγώ παρόμοια είχα διαβάσει κ είχα φριξει. Σ ευχαριστώ που μου τα είπες. Δεν ξέρω αν θα μου τα φέρει Κουριερ η τα ΕΛΤΑ γιατί αυτό εξαρτάται με ποια εταιρεία ελληνική συνεργάζεται η ταχυδρομική εταιρεία με την οποία θα μου τα στείλει το κατάστημα του εξωτερικού. Και προσπαθώ να μάθω αυτό ακριβώς το σκέλος εκτός των άλλων. Εν τέλει καταλήγω καλύτερα να το παραγγείλω από Ευρώπη.
Από ευρωπαϊκή Ένωση (από χώρα με ευρώ) δεν περνάνε τελωνείο, πανκαν, ΣΩΣΤΑ??!!. (Πάντως και τα προϊόντα που έρχονται από ΕΛΤΑ απο Αμερική πάλι περνάνε τελωνείο αν ισχύουν όσα έχω διαβάσει. Το δε τελωνείο, μην βρισω τώρα, αλλά δεν σηκώνουν τηλέφωνα ποτέ και δεν είμαι Αθήνα να πάω προσωπικά στο αεροδρόμιο να τους ρωτήσω. κ έτσι προσπαθώ απ' το ίντερνετ να βγάλω άκρη, τραγικό.)
Αγγελή αν λυπάσαι πραγματικά,μη μας κουράζεις. Εφόσον γράφεις ΕΔΏ κ όχι στον προσωπικό σου λογαρ στο τικ τοκ, εφόσον απαντάς σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ θέμα που άνοιξε ένας άνθρωπος και ρωτάει κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ, απαντα κ βοηθα σ αυτό που ρωτάνε ή αν δε μπορείς μην λες τίποτα. Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο κ εσύ άρχισες διάλεξη περί σκηνής χωρίς πατο και διάφορα δικά σου. Ότι ο άλλος μπορεί να μην έχει περιθώριο και χρόνο να διαβασει ασχετα, σου πέρασε απ' το μυαλό?πόσο σε τιμάει πιστεύεις να λες τα δικά σου σε άσχετο ποστ
#26252

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 485
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 142

pankan απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Ξεκινώ με τα σημαντικά.
Με τον Αγγελή είσαι πολύ άδικη. Και μάλιστα επιθετικά αδικη.
Το φόρουμ είναι ένα καφενείο και ο Αγγελής είναι ένας πολύ θετικός θαμώνας. Που μαλιστα χωρίς ενόχληση δέχεται και λίγη πλάκα.

Όσο για τα άλλα μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν αρκεί να σου απαντήσει το τελωνείο. Πρέπει να σου απαντήσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος που θα αναλάβει τον εκτελωνισμο σου. Ο οποίος βέβαια δεν δεσμεύεται σήμερα να κάνει έτσι και αύριο κάτι άλλο.
Διάλεξε πάντως τον πιο φτηνό τρόπο αποστολής για να έρθει με ΕΛΤΑ. Γιατί αν έρθει με κούριερ είναι βέβαιο ότι εκτός από τα τελωνειακα θα πληρώσεις και εκτελωνισμο.
Από ΕΕ έρχεται στο σπίτι.
#26253

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 20
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Thalassa25 απάντησε στο θέμα: Πολύ ελαφριά Σκηνή

Άδικο είναι να μη σεβονται το χρόνο σου, να ρωτάς άλλα και να σου απαντάνε άσχετα. Ότι είναι ενδεχομένως φίλος η γνωστός σου δε σημαίνει ότι όλα τα κάνει καλά ή ότι δεν έχει δίκιο και ο άγνωστος από την πλευρά του. Μια χαρά τα είπα αλλά πολλές φορές ενοχλεί η αληθεια. Δεν ήξερα ότι το φόρουμ είναι " καφενείο" , με ο,τι αυτό συνεπάγεται, θα το έχω υπόψη μου στο εξής, ευχαριστώ. Τέλος, προφανώς και κατάλαβα αυτά που εγραψες. Το τελωνείο το έψαχνα και τους καλούσα προτού μάθω μέσω ίντερνετ και από ανθρώπους όπως εσύ τι τραγική κατάσταση επικρατεί. από ο,τι κατάλαβα από ΕΕ έρχονται χωρίς εκτελωνισμο?.. αυτό μονο σε ρώτησα εσένα στο τελευταίο μου μηνυμα.αλλα δεν πειράζει θα το ρωτήσω αλλού, όπως και θα έκανα έτσι κι αλλιώς προφανώς.Με κούριερ έρχονται από παντού ως την Ελλάδα .Και άλλα τα αναλαμβάνει η ΕΛΤΑ μετά άλλα όχι, ανεξάρτητα από πού έρχονται.Επειδή έχω τον προβληματισμό και την αγωνία μου και ψάχνω συγκεκριμένα πράγματα, δεν έχω Ίντερνετ κ πιάνω με κόπο, έχω προβλήματα υγειας και φτάνω δύσκολα στα σημεία που εχουν ιντερνετ, τι λέτε να το ληξουμε εδώ το θέμα αν δεν έχετε κάτι άλλο να πούμε πάνω σ αυτό. εκτός αν έχει κάποιος άλλος συμφορουμιτης
#26254

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ