Oztrail Geneis 4V / Tasman 4V, διαφορά 20ε.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Oztrail Geneis 4V / Tasman 4V, διαφορά 20ε.

Η pop-up σκηνή υπερτερεί θεωρητικά στο στήσιμο - ξεστήσιμο. Πρακτικά, έχει αρκετά μειονεκτήματα, τα οποία τα συνειδητοποιείς μόνον όταν την "δουλέψεις"...

Ότι πληρώνεις παίρνεις. Πέραν αυτού, ο καθένας θέλει να πουλήσει, συνεπώς μην βασίζεσαι στην όποια περιγραφή, γιατί κι εσύ εάν διέθετες ένα e-shop, θα έβαζες τόση σάλτσα (για ευνόητους λόγους), όση δεν βάζουν οι Ιταλοί στις μακαρονάδες και τις πίτσες τους... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#23970
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Raccoon

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Oztrail Geneis 4V / Tasman 4V, διαφορά 20ε.

Γενικώς η σειρά Genesis είναι μια σειρά low cost. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάποια πράγματα που δεν έχουν ιδιαίτερα κομβική σημασία, όπως ας πούμε η χαμηλότερη αδιαβροχοποίηση, αλλά και κάποια που έχουν σημασία, όπως η ευαισθησία στις ραφές ας πούμε ή η ανθεκτικότητα των υλικών. Θα μπορούσε για παράδειγμα να σου χαλάσει ένα φερμουάρ ή να σου κάνει κάποιες μικρές τρύπες η σίτα ή να σου ξηλωθεί η σκηνή στα σημεία των ραφών που δέχεται μεγάλες επιβαρύνσεις ή να σου σπάσει μια μπανέλα ή - ακόμα συνηθέστερο - το ελαστικό κορδόνι στο εσωτερικό της που την κράτα ενωμένη. Επίσης κατά κανόνα οι φτηνότερες σειρές έχουν και μικρότερη αντοχή στην ηλιακή έκθεση. Δεν λέω για την αντηλιακή επεξεργασία τους, αλλά για τα υφάσματά τους που από την έκθεση στον ήλιο χάνουν την ελαστικότητά τους και σκίζονται με το παραμικρό, πράγμα που σημαίνει πως στις περισσότερες περιπτώσεις αχρηστεύεται η σκηνή. Επίσης σκέψου πως με παιδί στο κάμπινγκ η σκηνή δέχεται περισσότερες επιβαρύνσεις. Το παιδί θα τρέξει και θα χοροπηδησει μέσα, έξω και πάνω στη σκηνή (μην ξεχνάς ότι το κάμπινγκ λειτουργεί σαν παιδική χαρά σχεδόν και ενθουσιάζει τα παιδιά), θα είναι σίγουρα πιο απρόσεκτο από τους μεγάλους, θα χειρίζεται τα πράγματα και την ίδια τη σκηνή με λιγότερη επιδεξιότητα και πιο απότομα. Λογικά δηλαδή θα προκαλέσει πιο εύκολα φθορές.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια αφού καταφέρνετε με παιδί να ταξιδεύετε με τόσο λίγα πράγματα. Και ίσως να σας γνωρίσω στην καλή μου, για να μας δώσετε συμβουλές, καθώς σ'εμας με δύο παιδιά (8 και 5 ετών) δεν μας αρκεί ποτέ το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου.

Όμως έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι θα σας βόλευε καλύτερα μια μεγαλύτερη σκηνή. Η Tasman 4V έχει διαστάσεις 220Χ240 εκ. που σημαίνει πως χωράει ένα διπλό και ένα μόνο στρώμα σχεδόν οριακά, αφήνοντας μόνο 20-30 εκ. ενδιάμεσο χώρο. Αν θες να αφήσεις κάποια πράγματα στη σκηνή ή αν θες να ντυθείς μέσα θα στριμωχτείς αρκετά για να τα καταφέρεις.

Σκέψου και την Grasshoppers Electra xl. Είναι αρκετά καλοφτιαγμενο σκηνακι και σου δίνει 40 εκ. περισσότερο εσωτερικό χώρο που είναι κρίσιμος και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος. Στο "skroutz" θα την βρεις περίπου στα 125 ευρώ. Στήνεται λίγο πιο δύσκολα από τις Oztrail, αλλά είναι κι αυτό μια καλή οικονομική επιλογή.
#23974
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Raccoon

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Raccoon απάντησε στο θέμα: Oztrail Geneis 4V / Tasman 4V, διαφορά 20ε.

Χρόνια πολλά, ευχαριστώ Nikos L κ Uncle George (χρόνια πολλά κιόλας για τη γιορτή σου) για τις απαντήσεις.

Ακριβώς για το θέμα μάρκετινγκ ήθελα να βρω απαντήσεις από ανθρώπους που την έχουν χρησιμοποιήσει γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Την Electra xl την είχα ξαναδεί πέρσι (την έχω κάνει αυτή την αναζήτηση 2 χρόνια πριν κάθε τέτοια περίοδο μαζεύω links κ το συζητάμε χαχαχα) απλά να πω την αλήθεια είχα ερωτευθεί τα ανοίγματα των παραθύρων της genesis όπως κ στην Tasman επίσης. Αν ήταν να δώσω 30€ παραπάνω νομίζω ότι θα πήγαινα στην Tasman να πω την αμαρτία μου αλλά αν τα ανοίγματα της Electra θεωρούνται επαρκή τότε το σκέφτομαι.
Είναι πολύ ζωηρός ο μικρός κ δεν στέκεται σε ένα σημείο έτσι κ αλλιώς. Κ στο εξοχικό μου (συνθήκες κάμπινγκ απλά ανάμεσα σε τοίχους κ πάτωμα χεχε) στην παραλία κ έξω την βγάζαμε δεν παίζει να κάτσει κοντά στη σκηνή. Το άλλο καλό που έχει είναι ότι δουλεύει ο μικρός σε χαμηλές στροφές μόλις ξυπνήσει κ πριν κοιμηθεί για λίγη ώρα που μου δίνει όσο ακριβώς χρονοχρειαζομαι για να απομακρυνθούμε :p
Νομίζω είναι καθαρά υποκειμενικό ο χωρος όπως κ τα μπαγκαζια που θεωρεί ο καθένας απαραίτητα. Κάνουμε 2βδομαδη επίσκεψη σε σπίτι όπου ο χώρος που έχουμε είναι μικρότερος από τη Tasman . Ουσιαστικά ένας διπλός καναπές κρεβάτι κ τα πράγματα ακριβώς δίπλα κ ποτέ δεν μας προβλημάτισε. Μάλλον εγώ είμαι αυτή που συμπιεζομαι κ το έχω συνηθίσει οπότε δεν μου κάνει αίσθηση.
Ποτέ δεν μου άρεσε να κουβαλάω μπαγκαζια, με κουράζει η αίσθηση όπως επίσης δεν μπορώ κ τις βαλίτσες για τον ίδιο λόγο αλλά μου αρέσει ο καθένας να έχει τη δικιά του τσάντα για να μη ψάχνω τα δικά μου. Συν ότι η εμπειρία μου έχει δείξει όσες φορές παίρνω παραπάνω από τα μετρημένα ρούχα καταλήγω τα μισά να τα φέρνω όπως ήταν πίσω στην Αθήνα με τη διαφορά ότι έχουν τσαλακωθεί κιολας
Οπότε ως κατάληξη κ μέχρι στιγμής τελευταία απορία σε ποιότητα κ για δροσιά να έχει ανάμεσα σε Electra κ Tasman?
#23976

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Oztrail Geneis 4V / Tasman 4V, διαφορά 20ε.

Οι σκηνές είναι σχεδόν ίδιες, δεν υπάρχει κάτι στην μία ή στην άλλη που να "κάνει την διαφορά". Οπότε, μην "πονοκεφαλιάζεις", δεν έχει ουσία...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#23984

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ