OZTRAIL Tasman 4V Ερωτηση για πασαλακια

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

GeorgeP δημιούργησε το θέμα: OZTRAIL Tasman 4V Ερωτηση για πασαλακια

Καλημέρα σας. Το όνομα μου ειναι Γιώργος και καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω γιατι ειμαι αρχάριος στο θέμα κάμπιγκ και με την βοήθεια του φόρουμ σας διάλεξα σκηνή και συγκεκριμένα την OZTRAIL Tasman 4V. Αυτήν την σκηνή την χρειαζόμαστε οικογενειακά (3 άτομα: 2 γονείς και ένα οχτάχρονο παιδάκι) τα καλοκαίρια σε πρώτη φάση για οργανωμένο κάμπιγκ και ενδεχομένως αργότερα για ελεύθερο καμπιγκ. Αυτήν την σκήνη, που είναι ολοκαίνουργια, την στήσαμε οικογενειακώς δοκιμαστικά την πρώτη εβδομάδα της αγοράς σε ένα δάσος και όλα πήγαν καλά. Μόνο που έχω τις εξής απορίες:
1) Τα πασαλάκια που εσωκλείονται στην σκηνή είναι μικρά, έχουν μήκος 18 εκατοστά και πλάτος 3 χιλιοστά και ειναι όλα μαζι 16. Από ότι κατάλαβα δεν ειναι και δύσκολο να στραβώσουν για αυτο και πρώτα άνοιγα την τρύπα στο έδαφος χωρίς πασαλάκι αλλα μόνο με το σφυρί για να σπάσω τύχον πέτρες και μετά έβαζα το πασαλάκι στο έδαφος. Μαζί με την σκηνή αγόρασα και εξτρα 8 πασαλάκια, τα οποία όμως ειναι πολύ μεγαλύτερα, έχουν μήκος 30 εκατοστά και πλάτος 11 χιλιοστά: Δεν ήξερα ότι υπάρχουν διάφορα είδη απο πασσαλάκια και η αγορά έγινε online. Στην αρχή σκέφτηκα να τα δώσω πίσω γιατί φοβόμουν ότι τα μεγάλα πασαλάκια μαζί με μάξιμουμ 2 μπανέλες(Πχ στην μπροστινή είσοδο) δεν θα χωρούσαν στον κρίκο λόγω πάχους όμως τώρα βλέπω ότι χωράνε. Τι να κάνω; Να τα κρατήσω ή να τα δώσω πίσω; Γιατι σκέφτομαι ότι τα χοντρά πασαλάκια θα τα χώνω πιο εύκολα στο έδαφος εννοώ βάζοντας μεγαλύτερη δύναμη στο χτύπημα με το σφυρί χωρίς να φοβάμαι μην στραβώσουν. Επίσης για τι έδαφος ειναι κατάλληλα τα μικρά και για ποιο τα μεγάλα; Πχ στο δάσος που πήγαμε ήταν σχετικά πετρώδες το έδαφος και όπως ανέφερα πρώτα άνοιγα την τρύπα σπάζοντας τις πέτρες και μετά έβαζα το πασαλάκι και αυτό δεν έμπαινε και πολύ σταθερά.
2)Συνίσταται να πάρω και καμια ψάθα πχ έξτρα για να την βάλω από κάτω από την σκηνή μήπως έχει μείνει καμιά πετρούλα και τρυπήσει ο πάτος της σκηνής;
Σας ευχαριστώ για κάθε βοήθεια σας προκαταβολικά.
#23193

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: OZTRAIL Tasman 4V Ερωτηση για πασαλακια

Συνήθως τα πασαλάκια που δίνονται μαζί με τις σκηνές είναι της πλάκας και πανεύκολα στραβώνουν.
Αν το βάρος δεν είναι πρόβλημα, τότε μακράν τα καλύτερα πασαλάκια που έχω δει είναι οι ταβανόπροκες με το σταυρό στο πάνω μέρος. Περνάνε κυριολεκτικά την πέτρα. Και βγαίνουν πανεύκολα με λίγο στρίψιμο.
Δες εδώ www.vougioukas.gr/antallaktika-skinis/12...asalakia-skinis.html
Τα πουλάνε κι άλλοι στο σκρουτζ σε διάφορες τιμές. Όλα ίδια είναι.
Υπάρχουν κι άλλα καλά πασαλάκια, πανάλαφρα, από ειδικά αλουμίνια και ειδικών σχεδιασμών. Αλλά αν δεν τα κουβαλάς στη πλάτη για ώρες δεν υπάρχει λόγος να μπεις στο έξοδο. Και δεν είναι και τόσο γερά όσο είναι οι πανίσχυρες ταβανόπροκες.
Αν παλι πρόκειται να στήσεις σε σκέτη μαλακή άμμο, χρήσιμα είναι τα κίτρινα πλαστικά πασαλάκια που επίσης θα βρεις στο σκρουτζ.

Για κάτω από τη σκηνή μπορείς να βάζεις ένα πλαστικό που σίγουρα βοηθάει. Φρόντισε να το διπλώνεις για να μην εξέχει καθόλου από τον πάτο. Αλλιώς σε περίπτωση βροχής παγιδευεται νερό ανάμεσα στον πάτο και το νάιλον και δεν στεγνώνει με τίποτα. www.vougioukas.gr/-protection-floorings/5712--.html
#23208

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

GeorgeP απάντησε στο θέμα: OZTRAIL Tasman 4V Ερωτηση για πασαλακια

Σε ευχαριστώ πολύ! Ησουν κατατοπιστικότατος!
#23209

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ