ferrino chanty deluxe ή...

  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

im2393 δημιούργησε το θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Στο ψάξιμο λοιπόν κατέληξα στην Ferrino Chanty Deluxe 4...

αλλά κάτι με προβληματίζει (αν και μου φαίνεται πολύ καλή)

έχει κανείς εμπειρία; η κάποια εναλλακτική πρόταση;

τα κριτήρια είναι το καλό ύψος, σίτες παντού, λιγα ναυλον, καλός εξαερισμός, προθάλαμος, ενιαίο πάτωμα και πίσω πόρτα...

τα μειονεκτήματα είναι πιστεύω ότι κανενα eshop δεν την πουλάει (υπάρει καταχώρηση αλλά ειναι Out of stock η κατι παρόμοιο) αλλά αμα στείλεις στην εταιρεία (έστειλα) και απάντησε ότι με 550E Και με δωρεαν μεταφορικά την έχω σε 3-4 μέρες) και την δείνει οτι δεν ειναι διαθέσιμη στο σαιτ λογω τεχνικου (??) προβλήματος....

καμια ιδέα;; αντιπρόταση;;
#22734

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Οι Ferrino είναι εξαιρετικές σκηνές. Με βάση τη δική μου εμπειρία τις θεωρώ μας την καλύτερη μάρκα, καθώς ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα σε όσες έχω χρησιμοποιήσει.

Προτίμησε όμως να μην αγοράσεις κατ'ευθείαν από την εταιρεία, διότι, όπως συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες, θα βρεις καλύτερη τιμή σε μεταπωλητές.
Δες πάντως και τη σειρά Proxes της ίδιας φίρμας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κατάστημα εδώ που πουλάει την Proxes 6 σε πολύ καλή τιμή. Αν σε ενδιαφέρει, στείλε μου π. μ. να σου πω ποιο, γιατί δεν θέλω για προφανείς λόγους να αναφέρομαι δημόσια σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Καλή επιλογή και Χρόνια Πολλά!
#22735

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Έχω την proxes 4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αν όμως είχα λεφτά θα είχα προτιμήσει την chanty.
Δεν είναι μόνο ότι έχει σίτες σε όλες τις εξωτερικές πόρτες. Η proxes δεν έχει σίτες και δεν μου έλειψαν. Μία έχει και την είχα συνέχεια ανοικτή.
Το κυριότερο είναι ότι έχει ακόμα καλύτερο εξαερισμό από την proxes. Έχει μεγαλύτερη πίσω πόρτα και το κάλυμμα της σκηνής ανοίγει λίγο πάνω από το έδαφος, κατά μήκος του εσωτερικού δωματίου. Ακριβώς εκεί που το θέλεις.
Δεν έχω δει καλύτερη σκηνή κατάλληλη για Ελλάδα.

Πρόσεξε γιατί κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα με διάφορους αερισμούς. . Κάποια δεν έχουν ενσωματωμένο πάτο στο κάλυμμα. Θα αερίζονται ακόμα καλύτερα και μιας και δεν τρελαίνομαι με τα μυρμηγκάκια, δεν θα τα απέρριπτα χωρίς σκεψη.

Να ξέρεις ότι ένα κοινό ελάττωμα με την proxes είναι ότι δεν έχουν ένα κάλυμμα για τη βροχή σε μια από τις πόρτες. Αν βρέχει και θέλεις να μπεις ή να βγεις, θα βραχεί (όχι πολύ αλλά σίγουρα) ο προθάλαμος. Μια ομπρέλα βοηθάει. Είναι χρήσιμο πάντως να έχεις κάποια πανιά για ψιλό σφουγγάρισμα.

Γενικά με τη βροχή δεν θέλει να παίρνεις θάρρος.
Μια φορά που την έστησα με δυνατή βροχή, μπήκε νερό όσο ήταν στρωμένη κάτω, από το πλαϊνό παράθυρο που στο κάτω μέρος δεν έχει φερμουάρ. Είχε βέβαια γίνει λίμνη επάνω στη σκηνή. Ευτυχώς δεν βράχηκε το δωμάτιο.
Μια άλλη φορά κοιμόμουν με την πίσω πόρτα ανοικτή και σαν από θαύμα άκουσα τις πρώτες σταγόνες μιας καταιγίδας. Αν δεν είχα σηκωθεί να κλείσω την πορτα, θα είχε γίνει η σκηνή, και μάλιστα το δωμάτιο ύπνου, μπανιέρα.

Την proxes την είχα αγοράσει από ένα ηλεκτρονικό μαγαζί στην Ιταλία με τη χαμηλότερη τιμή που βρήκα παγκόσμια. Ήρθε σε 2 μέρες. Δεν θυμάμαι πια πως το έλεγαν. Ψάξε και κάτι θα βρεις.

Πάντως ως απάντηση στον αγαπητό συμφορουμίτη Νικο, θα έλεγα ότι δεν νομίζω πως (στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι διαφήμιση να σου πει κάποιος που θα βρεις αυτό που ζητάς. Εξάλλου το φόρουμ εξ ορισμού δεν είναι διάλογος μεταξύ δύο για να λειτουργουμε με προσωπικά μηνυματα. Για τυχόν διαφημίσεις φαντάζομαι ότι θα προσέχουν και οι διαχειριστές.
#22740

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Το θέμα με την Proxes είναι βασικά στην πίσω πόρτα που δεν έχει σίτα. Ένας φίλος, επίσης με Proxes 4 σαν τον Pankan, το έλυσε πολύ απλά προσθέτοντας μια απλή αυτοκόλλητη σίτα με velcro που βρίσκεις με 10-15 ευρώ σε όλα σχεδόν τα super market.

Κατά τα άλλα όντως η βροχή θέλει προσοχή. Μια φορά εμένα μου είχε γίνει παπί το στρώμα και το μαξιλάρι επειδή ξέχασα απλώς να κλείσω μια θυρίδα εξαερισμού σε μια Robens (σκηνή που με κλειστές θυρίδες, πόρτες και παράθυρα είναι πιο αδιάβροχη κι απ'την Κιβωτό του Νώε..).

Όσο για το θέμα με τη διαφήμιση, εντάξει, κι εγώ δεν το θεωρώ μείζον και βεβαίως συμφωνώ πως το φόρουμ έτσι κι αλλιώς είναι ένας χώρος ομαδικής συζήτησης.
#22741
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Sonath, SofiaP.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Ψάξε τα δύο σάιτ που σου βάζω μαγαζί-μαγαζί για να δεις ποιος έχει φτηνότερα μεταφορικά. Είναι κάτι σαν ιταλικά σκρουτζ.
Πάντως περισσότερο από 450 δεν θα σου έρθει. Κάποια γράφουν free shipping. Αν ισχύει και για Ελλάδα, θα σου έρθει λιγότερο από 400.
Και πρόσεξε γιατί μπορεί να πουλάνε όλα τη chanty 4 deluxe αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι διάφορα μοντέλα. Κάποια δεν έχουν ενσωματωμένο πάτο στο κάλυμμα.

www.trovaprezzi.it/prezzo_trekking-campe...ferrino_chanty4.aspx

www.shoppydoo.it/prezzi-tutte_le_categor...ty+4&src=user_search
#22754

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

Sonath απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Καλησπέρα,
Μόλις την αγόρασα, μετά από πολύ ψάξιμο και διαβάζοντας αρκετά στο forum αυτό.
Είναι μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο από τις προηγούμενες σκηνές που είχα.
Παρόλο που έχω κάνει μόνο ένα πρόχειρο στήσιμο για έλεγχο, την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Την βρήκα σε μεγάλο ιταλικό κατάστημα, σε πολύ καλή τιμή με δωρεάν μεταφορικά.
#23348

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Sotrek απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις σου.
Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας το link; :)
#23359

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

Sonath απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Δεν ξέρω εάν επιτρέπετε να βάλω λινκ καταστήματος, οπότε στο έστειλα με pm. Η αποστολή έγινε δωρεάν και πήρε μια βδομάδα, ενώ έχει και express με 5 ευρώ χρέωση.

Να προσθέσω αν βοηθάει καθόλου, ότι οι καλύτερες πληροφορίες που μπορείς να βρεις για τις σκηνές της ferrino, είναι σε βίντεο και κυρίως στα βίντεο στησίματος, γιατί στο site της δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Επίσης αυτό το βίντεο, θα σου χρειαστεί, αν την αγοράσεις για να την στήσεις, γιατί οι οδηγίες δεν βοηθάνε και θέλει ένα δύο κολπάκια για να τα καταφέρεις χωρίς να βρίσεις, που φαίνονται μόνο στο βίντεο.
Στην σκηνή δεν έχω κοιμηθεί ακόμα άλλα έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1) Εξαερισμός παντού
Έχει δύο παράθυρα, τρεις πόρτες, 6 (ναι έξι) αεραγωγούς, όλα με σίτες. Το εσωτερικό δωμάτιο έχει και αυτό σίτες για το παράθυρο και τους αεραγωγούς, και δύο πόρτες με σίτες που μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα με το κάλυμμα της πόρτας για ευκολία.
Στα παράθυρα οι σίτες είναι μόνιμες (υπερβολή θα ήταν), και το καλυμμά τους έχει διπλό ύφασμα για να ανοίγουν ως ένα σημείο σαν αεραγωγοί.
Έχει τόσα ανοίγματα που 4.30 σήμερα στημένη επίτηδες στον ήλιο όλη μέρα, χωρίς μουσαμά από πάνω, καθόσουν άνετα μέσα. Δεν κοιμόσουν αλλά ήταν ανεκτά για να κάτσεις.
Αρχίζει να σε προβληματίζει ότι θα κρυώνεις τον Σεπτέμβρη, αλλά καλύτερα να κλείνεις αεραγωγούς (κλείνουν όλοι πολύ καλά εκτός από έναν που έχει κάτι σαν στέγαστρο με σπάγκους), παρά να μην έχεις να ανοίξεις όταν κάνει ζέστη.
Αν σε προβληματίζει ο πολύς εξαερισμός υπάρχει και η PROXES 5 ADVANCED.

2) Ο χώρος του ύπνου είναι ενιαίος
Έχει ένα υποτυπώδες διαχωριστικό που αν θέλεις το τοποθετείς. Εγώ την διάλεξα επίτηδες για αυτόν τον λόγο και δεν πήγα στην 5, που έχει διακριτά δωμάτια. Το παιδί είναι μικρό, μας θέλει μαζί του, όπως και ο σκύλος μας. Όταν μεγαλώσει και θα θέλει δικιά του σκηνή, δεν θα έχω ένα άχρηστο δωμάτιο.

3) Δεν είναι λευκή
Μπορεί να φαίνεται λευκή, αλλά είναι το παραδοσιακό αντανακλαστικό ασημί. Η γυναίκα δεν ήθελε την πεντάρα και για αυτόν τον λόγο, αφού φαινόταν πολύ λευκή. Στο χρώμα που είναι και με τα σκούρα και πορτοκαλί χρώματα που έχει σε διάφορα σημεία, την θεωρώ όμορφη και με ευχάριστο εσωτερικό χώρο. Η αισθητική, προσωπικά μιλώντας, παίζει μεγάλο ρόλο και ήταν ένας λόγος που δεν πήγα σε άλλη μάρκα.

4) Ζόρικο στήσιμο
Μέχρι τώρα, είχα σκηνές 2-3-4 ατόμων χωρίς προθάλαμο και το στήσιμο ήταν υπόθεση κάτω του πενταλέπτου. Ε σε αυτήν έβρισα λιγάκι και το στήσιμο, γιατί δεν είχα δει το βίντεο, πήρε 2 προσπάθειες και κοντά στην ώρα. Επίσης το να την στήσεις μόνο σου είναι αρκετά δύσκολο (δεν τα κατάφερα ακόμα)
Τέλος για να δείξει η σκηνή θέλει και τα σκοινιά της για να τεντώσει καλά και να δουλέψουν και οι αεραγωγοί όπως το έχουν σκεφτεί οι Ιταλοί.

5) Ανετότατη και προσεγμένη
Είναι πραγματικά προσεγμένη στους χώρους της. Ως και ένας μικρός προθάλαμος δημιουργείται στην πίσω πόρτα, ίσα για να αφήσεις τα παπούτσια σου.
Για μένα που είμαι 1.75, θα την έλεγα και υπερβολικά ψηλή. Η γυναίκα (κοντύτερη) δυσκολεύεται να ανοίξει τις σίτες αν ξεχάσω τα φερμουάρ στο πάνω μέρος.
Τα φερμουάρ, τα πλαστικά, οι σίτες, οι συνδέσεις, τα clips όλα πολύ καλής ποιότητας. Ως και τα πασαλάκια, είναι ένα τσακ κάτω από τις ταβανόπροκες.

Γενικά δεν είναι για τον προηγούμενο τρόπο που έκανα camping, αλλά τώρα με το παιδί μια σκηνή αυτού το επιπέδου την κρίνω απαραίτητη.
Για κοντινές, σύντομες εξορμήσεις την κρίνω υπερβολική.
Για χύμα καταστάσεις, όπου δεν θα έχεις μουσαμάδες για δάπεδο και σκίαστρο, το θεωρώ αδιανόητο. Η σκηνή πάει 14 κιλά κοντά και ο πάτος της αναγκαστικά πρέπει να είναι σχετικά λεπτός. Παράλληλα η τιμή της είναι υψηλή, οπότε σε πιάνει η ψυχή σου να της φερθείς όπως μια σκηνή των 100 ευρώ.
Για ελεύθερο camping είναι απαγορευτική γιατί καλύπτει αρκετά τετραγωνικά και δύσκολα θα κρυφτείς ή θα βρεις πλάτωμα για να την βάλεις.

Μια καλύτερη ανάλυση θα κάνω μετά τον Αύγουστο που θα την έχω δοκιμάσει, σε κανονικές συνθήκες.

Ευχαριστώ όλους που σας βρήκα σε αυτήν την κοινότητα γιατί, οι πληροφορίες σας ήταν πολύτιμες, αφού απείχα εντελώς από το σπορ για 3 χρόνια και μερικώς για 5-6, οπότε σας έχω σαν αναφορά για τον επανεξοπλισμό μου με τα νέα οικογενειακά δεδομένα.
#23360
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrianos, Helenita

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 8
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

Helenita απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Καλησπέρα!!
Τελικά τη δοκίμασες τον Αύγουστο; Πώς ήταν η διαμονή;
#23869

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5

Sonath απάντησε στο θέμα: ferrino chanty deluxe ή...

Καλησπέρα,
Συγνώμη για την καθυστέρηση.
Δεν προλαβαίνω να γράψω πλήρη κριτική και να δω πότε θα προλάβω.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η σκηνή είναι πάρα πολύ καλή, ποιοτική, δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα και θα την ξαναγόραζα ή θα πήγαινα στην TENT PROXES 4 ADVANCED ή στην TENT FLOW 4.
Είναι η πρώτη φορά που δεν είχα την παραμικρή υγρασία μέσα στη σκηνή. Οι χώροι όσο έπρεπε Θα μπορούσα και με λιγότερο, αλλά αυτά είναι γούστα γιατί ένας κατασκηνωτής δίπλα μου είχε μια σκηνή που χώραγαν δύο chanty μέσα.

Θα γράψω λοιπόν τα “αρνητικά” σαν επιβεβαίωση του προηγούμενου post μου.

Στήνεται δύσκολα. Παρ όλη την προπόνηση δεν είναι η σκηνή που θα την στήσει ένα άτομο μεσαίου αναστήματος μόνος του.

Δεν έχει γείσα για να προστατεύονται οι είσοδοι από βροχή. Άρα σε βροχή πρέπει να την κλείσεις. Δεν θα σκάσεις γιατί οι αεραγωγοί και τα παράθυρα προστατεύονται από την βροχή. Φυσικά δεν μπήκε πουθενά βροχή, απλά δεν είναι η σκηνή που θα την έχεις μόνη της στο πουθενά.
Εγώ είχα και πανί από πάνω που ταιριάζει γάντι με την σκηνή και μου δημιούργησε σκιά και απόλυτη προστασία με πολύ εύκολο στήσιμο. Είναι το OZTRAIL CAMPER FLY 5.9X3.6M που το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα έπρεπε να το δίνει η ferrino με την σκηνή μαζί.

Δεν μπορείς να μην την τεντώσεις με όλα τα σκοινιά της και να στηθεί καλά.

Οι σίτες είναι λίγο ευαίσθητες γιατί έχουν λεπτή πλέξη. Άρα προσοχή στο καθάρισμα. Δεν χαλάνε αλλά αλλοιώνεται η πλέξη τους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν μπήκε ούτε ένα έντομο στον χώρο ύπνου.

Είναι ψηλή και άρα αν είσαι κάτω από 1.70 πρόσεχε που κλείνεις το φερμουάρ.

Είναι μια σκηνή που λυπάσαι να την κακομεταχειριστείς και με λεπτό πάτωμα και άρα θα πάρεις μουσαμά από κάτω.

Πάρα πολλές πόρτες και παράθυρα. ίσως η TENT PROXES 4 ADVANCED, που είναι ελαφρύτερη, μικρότερη και φτηνότερη να είναι πολύ καλή εναλλακτική.

Τελικά η ετυμηγορία είναι ότι η σκηνή είναι προσανατολισμένη για οργανωμένο-ημιοργανωμένο πολυήμερο camping. Θα πας και θα στήσεις την έδρα σου σε ένα σημείο και θα χρειαστείς μια μια μικρότερη και πιο εύκολη για γρήγορες αποδράσεις. Αν αυτό θέλεις και συγκρίνοντας την με άλλες τριγύρω το καλοκαίρι, ήταν ιδιαίτερη, με την μεγαλύτερη άνεση, εργονομία 3 πόρτες σωστούς χώρους, σκοινί στήριξης στο ταβάνι, θήκες, μαζεμένη για το μέγεθός της, ειδικά αν συνυπολογίσεις τα σκοινιά (άλλες απαιτούν μεγαλύτερες διαδρομές σκοινιού), και ιταλική φινέτσα.

Και στην τελική η γυναίκα μου την λατρεύει….
#23929
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Helenita

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ