Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250€

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250


Θα σου πω τι έπαθε η δική μου η Seascape και θα κάνω μια υπόθεση για το τι ακριβώς παίζει με τις Oztrail γενικώς.

Πρώτα η υπόθεση:
Εξ αρχής μου φάνηκε παράξενο το γεγονός πως η τιμή της Seascape ήταν δυσανάλογα φτηνή σε σχέση με άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρείας. Για παράδειγμα η Outlook που συζητάμε κι εδώ έχει μόνο μια διαφορά 50 περίπου ευρώ από τη Seascape και μια χωρητικότητα 4 ατόμων λιγότερων, ενώ άλλα μοντέλα της Oztrail με αισθητά μικρότερη χωρητικότητα από την Seascape και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά (αδιαβροχοποίηση κ.λπ.) στοίχιζαν πολύ περισσότερο.

Όταν το συζήτησα αυτό με έναν πωλητή στο Terramare, μου είπε, χωρίς να γνωρίζει κάτι με βεβαιότητα, πως πιθανώς να εξαρτάται από το εργοστάσιο κατασκευής. Πράγματι όπως έμαθα αργότερα η Oztrail κατασκευάζει στην Αυστραλία και κάπου αλλού που δεν θυμάμαι και στο Μπανγκλαντές. Μπορεί λοιπόν οι σκηνές της να έχουν άλλο κόστος, αναλόγως του εργοστασίου στο οποίο παράγονται. Η δική μου Seascape γράφει ξεκάθαρα στο σχετικό ταμοελάκι που βρίσκεται πάνω στη σκηνή: made in Bangladesh. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για όλες τις Seascape, δηλαδή αν αυτό το μοντέλο κατασκευάζει αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Μπανγκλαντές, όμως έτσι θα ήταν λογικό να συμβαίνει.
Αρα εφ'οσον πληροφορούμε κι εγώ πως πολλοί ιδιοκτήτες Oztrail είναι ευχαριστημένοι από την ποιότητά τους, κάνω την υπόθεση πως το φινίρισμα και η ποιότητα κατασκευής τους εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το εργοστάσιο παραγωγής.

Πάμε τώρα στα ζητήματα που παρουσίασε η δική μου Seascape.
Πρέπει βεβαίως να πούμε πρώτα απ'όλα πως εγώ δεν είμαι ο μέσος χρήστης. Ειδικά για μεγάλες σκηνές. Τις στήνω κάθε χρόνο για δύο τουλάχιστον μήνες σε σκληρή επιφάνεια (τσιμέντο), κάτω από τον ήλιο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5:30 περίπου το απόγευμα (αλλά πάντα με προστατευτικό κάλυμμα από κάτω), με έντονο κατά διαστήματα αέρα και με δύο παιδιά και ένα ανήψι ηλικίας 7,6 και 4 ετών που παίζουν, μπαινοβγαίνουν βρεγμένα από τη θάλασσα, κυνηγιούνται, κρύβονται, σουτάρουν πάνω στη σκηνή τη μπάλα και ότι άλλο μπορεί να φανταστείς από το πρωί μέχρι να πέσουν ξερά για ύπνο το βράδυ.

Την πρώτη φορά που την έβγαλα από τη συσκευασία της και την έστησα σε οργανωμένο κάμπινγκ (στο πιο ήσυχο και απάνεμο σημείο του TRITON II) παρατήρησα διάφορες κλωστούλες να κρέμονται από τις ραφές δείγμα κακού και πρόχειρου φινιρίσματος και κυρίως μια τρύπα 5-6 εκ. στη σίτα, στο σημείο ακριβώς που ενώνεται με τη ραφή. Θυμάμαι ότι έτρεχα στο Δρέπανο να βρω είδη ραπτικής για να την επισκευάσω. Αυτό τονίζω με το καλημέρα, πριν καν χρησιμοποιηθεί.

Στα μέσα σε του καλοκαιριού της ίδιας πρώτης χρονιάς που την είχα, δηλαδή μετά από ένα μήνα στησίματος και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, ένα κομμάτι μπανέλας βγήκε από τη θέση του και όπως πετάχτηκε έσκισε την υποδοχή (το "μανίκι" μέσα από το οποίο περνάν οι μπανέλες) στο εξωτερικό κάλυμμα της σκηνής. Μικρή ζημιά που επισκευάστηκε γρήγορα.
Το επόμενο καλοκαίρι την πρώτη βδομάδα που είχε στηθεί κλείνοντας απλώς με το φερμουάρ της την εξωτερική της πόρτα (εκείνη δηλαδή που γίνεται τέντα) μου σκίστηκε όλη, από πάνω μέχρι κάτω κατά μήκος του φερμουάρ. Αυτή τη φορά η επισκευή ήταν πιο δύσκολη και πιο χρονοβόρα.

Μόλις 10 μέρες μετά και ενώ προσπαθούσα να καθαρίσω με πολύ απαλές κινήσεις και λίγο νερό μια κουτσουλιά στην οροφή, μου σκίστηκε σε ένα μήκος 2-3 εκατοστών και επισκευάστηκε με μπάλωμα από Robens αδιαβροχοποιησης 5000. Εφαγε κάμποση βροχή από τότε αλλά δεν πέρασε τίποτα, από αυτό το σημείο.

Στο τέλος Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, πάντα στο ίδιο σημείο στη Δυτική Πελοπόννησο, έζησε μια πρωτοφανή θεομηνία, με κατακλυσμιαία βροχή, ανεμοστρόβηλους, ξηλωμένες στέγες, ξεριζωμένα δέντρα, ακόμα δυστυχώς και ανθρώπινα θύματα. Το "καθιστικό" της ανάμεσα στα δύο υπνοδωμάτια έβαλε τρία δάχτυλα νερό από το πάτωμα, τα υπνοδωμάτια απλώς λίγη υγρασία. Γενικά ήταν καλή η αντοχή της θα έλεγα.

Πέρυσι, τρίτη χρονιά χρήσης, ξαναβγήκε πάλι ένα κομμάτι μπανέλας από τη θέση του και έσκισε πάλι το εξωτερικό ύφασμα. Αλλά το κυριότερο σε ένα απλό καλοκαιρινό ψιλόβροχο έβαλε λίγα νερά (νερά όμως, όχι απλή υγρασία) από το πάτωμα. Αυτή τη φορά και στα δύο υπνοδωμάτια και στο ενδιάμεσο καθιστικό, πράγμα που σημαίνει ότι το πατωμά της και γενικά η σκηνή φθείρεται αρκετά σύντομα, άρα νά η μέτρια ποιότητα κατασκευής. Τέλος είναι πια προφανές πως μετά από τρία χρόνια χρήσης το εξωτερικό της ύφασμα έχει στεγνώσει, έχει ξεραθεί πάρα πολύ, έχει χάσει την ελαστικότητά του και με το παραμικρό είναι έτοιμο να σκιστεί. Μια πιο ποιοτική σκηνή πιστεύω πως στις ίδιες συνθήκες θα άντεχε τουλάχιστον ένα χρόνο παραπάνω χωρίς προβλήματα.

Τώρα αν συνυπολογίσεις πως δεν παίζει με την καμία να έχω κάνει κάποιο λάθος στο στήσιμο η γενικότερα στον χειρισμό της σκηνής και πως επίσης στον ίδιο ακριβώς χώρο και με τις ίδιες ακριβώς καιρικές συνθήκες έχουν στηθεί για τέσσερα ήδη χρόνια δύο Grasshoppers Electra XL, εκ των οποίων η μία δεν έχει πάθει πάθει το παραμικρό και η άλλη τον τέταρτο χρόνο ένα μικρό σκίσιμο στο εξωτερικό κάλυμμα, ύστερα από έντονο αέρα, που επισκευάστηκε και δεν ξαναδημιούργησε πρόβλημα, βλέπεις μια διαφορά στην ποιότητα.

Επίσης να τονίσω πως δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρός κριτής. Από σκηνες αυτής της κατηγορίας (Oztrail, Grasshoppers, Coleman κ.λπ.)δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Μου αρκεί να αντέξουν μια πενταετία. Τα 3 πρώτα χρόνια χωρίς προβλήματα και τα υπόλοιπα δύο με μικροεπισκευές.
#22868

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 36
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

chrisbat απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4+ατόμων με πε

στη στροφή, μετά απο οικογενειακό συμβούλιο, κερδίζει η seascape με 2η την callisto.
μέτρησαν...
*οι διαστάσεις των στρωμάτων μας (το ένα διπλα στο άλλο πιάνουν 305x205μ) - οποτε δεν θα διανεμηθούμε σωστά στην Outlook και άλλα οικογενειακά,
*το οτι δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο εντος καμπινγκ για να μην χρεωνομαι - οπότε χρειαζομαι αρκετό χωρο αποσκευών και τέλος
*η εξτρα χρέωση αν βάζω 2η σκηνή (αυτά τα χρήματα μπορούν να δωθούν πχ για ρεύμα) οπότε έχω και την ιδιωτικότητα

μπαίνοντας ομως στο forum βλέπω την εμπειρια του Νίκου με την seascape και τρoμάζω!!! αξίζει να δώσω τα 280€ ή να στραφώ στην callisto που είναι όμως ιγκλού;
#22869

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4+ατόμων με πε

Αν μιλάμε για στήσιμο σε οργανωμένο κάμπινγκ, για χρονικό διάστημα 15-20 ημερών κάθε καλοκαίρι, μην το σκέφτεσαι, πάρε τη Seascape.

Εγώ όπως έγραψα παραπάνω στήνω σε δυσμενείς συνθήκες (πολλές μέρες, τουλάχιστον δύο μήνες, τσιμέντο, χωρίς σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας, πολύς αέρας και αρκετά συχνές, ενίοτε μάλιστα και έντονες βροχές).

Στο κάμπινγκ θα έχεις καλό έδαφος για να καρφώσεις τη σκηνή και να την σταθεροποιήσεις σωστά, θα έχεις σκιά και πιθανώς κάποιο σκίαστρο από πάνω σου, άρα λιγότερη καταπόνηση των υφασμάτων από τον ήλιο, θα έχεις σίγουρα μικρότερης έντασης ανέμους, θα έχεις απορροφητικό έδαφος για να αποστραγγίζονται τα νερά της βροχής και να μην επιβαρύνεται το πάτωμά σου.

Αλλά μην την αγοράσεις στα 280 ευρώ. Σίγουρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα την βρεις αρκετά πιο κάτω, γύρω στα 240.
#22870
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chrisbat

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 36
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

chrisbat απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4+ατόμων με πε


σε 2,5 μήνες θα πάω στο camping, να περιμένω μέχρι τότε δηλαδή;;; :chin:
#22872

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4+ατόμων με πε

Να την πάρεις τώρα, να πας να τη στήσεις σε 2 εβδομάδες στο τριήμερο και να μας βάλεις φωτογραφίες.
Στη βράση κολλάει το σίδερο.
emuscle.gr/outdoor-sports/camping/skines...-dome-82-atomon.html

EDIT
Ουπς, δεν είδα ότι ο απατεώνας έχει τιμή χωρίς ΦΠΑ.
Πάντως σε 2,5 μήνες εγώ θα είχα αλλάξει 10 γνώμες. Εγώ βέβαια δεν είμαι και της υπομονής άνθρωπος.
#22873
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chrisbat

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250

Η φτηνότερη τιμή που παίζει αυτή τη στιγμή για τη Seascape είναι στο lightgear, στα 260 ευρώ.

Το ίδιο κατάστημα πέρυσι αρχές Αυγούστου την είχε προσφορά 229 ευρώ. Υποθέτω το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Και σε καταστήματα του skroutz πιστεύω ότι στις αρχές Αυγούστου θα παίζει στα 240 ευρώ.
#22874
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chrisbat

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 13
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

connie08 απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250

Αρχές Αυγούστου θα έχουμε γυρίσει από τις διακοπές μας δυστυχώς εμείς οπότε πρέπει να πάρουμε μία σχετικά άμεσα.

Αυτη πώς σας φαίνεται;
www.amazon.co.uk/Eurohike-Rydal-500-Man-Tent/dp/B01M9I54LK

Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν θα είναι δροσερή. Την ξέρετε την μάρκα;
#22876

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250

Αντιγράφω κριτική πελάτη από το site που μας έβαλες (Amazon)

chris mitchell
3.0 out of 5 stars
Leaked all over!
24 July 2015
Bought mine yesterday and felt pleased with the dimensions and ease of pitching etc. I left it erected in the garden overnight. We had heavy rain and the tent leaked in eight places including the bedroom area! Going to have to check out the weather forecast before camping in it and won't book with sites in advance.
#22877

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 13
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1

connie08 απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250

Το διάβασα τα σχόλια πριν σας το βάλω εδώ, είναι το μοναδικό σχόλιο που λέει κάτι τέτοιο, όλα τα άλλα σχόλια που έχω διαβάσει στα σάιτς δεν έχουν θέμα με την βροχή.

Το θέμα είναι από δροσιά τι γίνεται; Έχει καλό αερισμό; Φοβάμαι ότι θα είναι ζεστή
#22878

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 36
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

chrisbat απάντησε στο θέμα: Επιλογή οικογενειακής σκηνής 4ατομων με ~250


μόνο που τότε, πρώτα ο Θεός, θα έχω επιστρέψει!!!
αρα κάτι πρέπει να γίνει ώστε να την έχω εως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου!!
μέχρι τοτε δεν νομίζω να αλλάξουν οι τιμές
#22879

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ