Αγορά μεγάλης σκηνής

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Narayan δημιούργησε το θέμα: Αγορά μεγάλης σκηνής

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Είμαι σχετικά καινούριος στο χώρο του κάμπινγκ, κλείνοντας φέτος τρίτη χρονιά μένοντας με την σύζυγο σε οργανωμένο για 1 μήνα. Μας άρεσε τόσο που σκεφτόμαστε να το κάνουμε κάθε χρόνο για όλο το καλοκαίρι. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι ο χώρος βρίσκεται κοντά μας και μπορούμε να πηγαίνουμε για χαλάρωση και μετά τη δουλειά. Ο σκοπός μας είναι να στήσουμε ένα μίνι εξοχικό και να επενδύσουμε σε κάποια επιπλέον πράγματα μιας και οι εποχές είναι ζόρικες, τα ταξίδια για διακοπές ελάχιστα και κουραστικά. Μέχρι στιγμής δοκιμαστικά είχαμε μια σκηνή Campus 4 ατόμων και τη στήναμε σε χώρο τροχόσπιτου, έχοντας τη δυνατότητα να βάλουμε πανιά σκίασης και κιόσκια στην "αυλή". Από τη σκηνή δεν είχαμε απαιτήσεις μέχρι στιγμής, αλλά πλέον χρειαζόμαστε κάποιες επιπλέον ανέσεις ώστε να είναι πιο ξεκούραστη η διαμονή.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να επενδύσουμε σε μια μεγάλη σκηνή όπου θα υπάρχει χώρος να φιλοξενούμε κάποιες μέρες και την πεθερά :) Στρέφομαι σε σκηνές vis-a-vis με τις αντικριστές "κρεβατοκάμαρες" για να έχει το δικό της χώρο για τα πράγματα της, και τον κοινόχρηστο που θα τοποθετήσουμε κάποια ντουλάπα για ρούχα, τραπέζι και ότι άλλο χρειαστεί να προστατεύσουμε σε κάποια μπόρα, μιας και θα είμαστε εκεί πιθανόν μέχρι μέσα ή τέλη Σεπτέμβρη. Να τονίσω ότι το στήσιμο δεν με απασχολεί καθόλου γιατί το βρίσκουμε διασκεδαστικό.

Μια σκηνή που μου έχει τραβήξει την προσοχή είναι η Easy Camp Huntsville 800 . Πολλοί άνετοι χώροι, ιδανικό πέρασμα στην πόρτα, αφού το δάπεδο της δεν σηκώνεται κι έτσι δεν χρειάζεται να σηκώνεις το πόδια για να μπεις. Ένα πράγμα που με προβληματίζει είναι που το δάπεδό της αφήνει κενό τριγύρω. Τι άποψη έχετε για την συγκεκριμένη; Υπάρχει κάποια εναλλακτική για το κλίμα μας, με αντίστοιχους χώρους και σε παρόμοια τιμή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#22556

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Αγορά μεγάλης σκηνής

Η συγκεκριμένη σκηνή που κοιτάς είναι αρκετά καλή, για την ακρίβεια έχει καλή σχέση κόστους-απόδοσης, αλλά θα έχει ένα θεματάκι σε δυνατές ζέστες.
Σωστά παρατηρείς πως το πάτωμα στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στα δωμάτια είναι αποσπώμενο. Αυτό σημαίνει πως δεν σε προστατεύει από μικροέντομα, δηλαδή κυρίως από τα μυρμήγκια. Αν το να βρίσκεις κανένα μυρμηγκάκι εκεί που κοιμάσαι σε ενοχλεί, τότε θα έχεις πρόβλημα, διότι οι εσωτερικές πόρτες των "υπνοδωματίων", που θα πρέπει να κρατάς κλειστές, δεν έχουν σίτα παρά μόνο στο επάνω μέρος τους, άρα δεν θα έχεις πολλή δροσιά.

Γενικά φρόντισε η σκηνή που θα αγοράσεις να έχει καλό εξαερισμό. Είναι μείζωνος σημασίας ζήτημα στο ελληνικό καλοκαίρι. Γι αυτό θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τις βορειοευρωπαϊκές μάρκες και να κοιτάξεις περισσότερο σε ιταλικές (π. χ. Ferrino) αμερικάνικες και αυστραλιανές (Coleman ας πούμε ή Oztrail).
Επίσης βεβαιώσου ότι το μέγεθός της θα είναι τέτοιο που θα μπορείς να την στήνεις σε σκιά ή που θα μπορείς να την προστατεύσεις με μια τέντα. Ο ήλιος εξαντλεί ακόμη και τα καλύτερα υφάσματα στις πιο ακριβές μάρκες. Κρίμα να δώσεις πολλά χρήματα και να σου σκιστεί σε τρία χρόνια. Μια σκηνή στημένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν πρέπει να εκτίθεται πολύ στον ήλιο.

Σωστά επιλέγεις σκηνή με αντικρυστά δωμάτια αν θέλεις κάποιες φορές να έχεις λίγο μεγαλύτερη αυτονομία και ιδιωτικότητα, αλλά δυστυχώς vis a vis σκηνές βγαίνουν σε λίγα μοντέλα πια.

Εγώ είχα εξυπηρετηθεί από μια Oztrail Seascape www.skroutz.gr/s/6412330/OZtrail-Seascape-Dome.html στην οποία έμενε κάποιες φορές άνετα και η πολύ ηλικιωμένη μητέρα μου.

Συχνά εδώ στο φόρουμ προτείνω τη λύση της χρήσης δύο διαφορετικών σκηνών αντί για μια. Εγώ το εφαρμόζω εδώ και κάποιο διάστημα και νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα είναι σαφώς περισσότερα. Τις τοποθετώ αντικρυστά, σε vis a vis διάταξη και ενώνω τις μπροστινές τους τέντες μεταξύ τους. Έτσι έχω μεγάλο ζωτικό και καλά σκιασμένο χώρο ανάμεσά τους για τραπεζοκαθίσματα και τα συναφή, καθώς και άνεση, αυτονομία και ιδιωτικότητα σε κάθε μία σκηνή ξεχωριστά.
#22557

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Narayan απάντησε στο θέμα: Αγορά μεγάλης σκηνής

Κάνοντας έρευνα για την Huntsville 800, τη βρήκα στο Amazon στη φοβερή τιμή των 254€ + 21€ μεταφορικά. 100€ λιγότερα από την μικρότερη τιμή στην Ελλάδα. Χαζεύοντας άλλες σκηνές εκεί έπεσα στην Ozark Trail 16x16-Feet 12-Person 3 Room Instant Cabin Tent . Πολύ καλή τιμή, με τεράστιους χώρους και πολλά παράθυρα. Γνωρίζει κανείς τι λέει από ποιότητα; Πωλείται στην Ελλάδα;
#22595

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ