Μεγάλη σκηνή

 • Δημοσιεύσεις: 19
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 δημιούργησε το θέμα: Μεγάλη σκηνή

Γεια σας
Σκέφτομαι να πάρω αυτήν την σκηνή. Είμαστε 4μελή οικογένεια.
www.outwell.com/en/Products/tents/deluxe...ollection/drummond-7
Έχει κανείς σας εμπειρία από μεγάλες σκηνές?
#22421

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 316
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Είχα μια μεγάλη σκηνή, όχι τόσο μεγάλη σαν αυτή που σκέφτεσαι να αγοράσεις, αλλά κι η δική μου γύρω στα 22τ.μ. εμβαδόν με ύψος στα 2 μ. Ζύγιζε 24 κιλά και την είχα αγοράσει για να την εγκαταστήσω σε έναν ιδιόκτητο χώρο μου (κτήμα με ελιές), ο οποίος έχει κάποια υποδομή (νερό, γεννήτρια) αλλά του έλλειπαν και πράγματα, όπως ας πούμε ένα μόνιμο υπόστεγο τύπου πέργκολας για να οροστατεύει τη σκηνή. Η λογική ήταν να δημιουργήσω κάτι σαν προσωπικό camping την εποχή που δεν είχα ακόμα δική μου οικογενεια και παιδιά. Δηλαδή την εποχή που η θέρμανση ας πούμε ή η ασφάλεια των μονοπατιών στο κτήμα είχαν δευτερεύουσα σημασία.

Η εναλλακτική στη σκηνή θα ήταν να χτίσω κάτι πιο μόνιμο, που ο χρόνος μου, η τότε (εν πολλοίς και τώρα) προσέγγισή μου στη ζωή και βεβαίως τα οικονομικά μου δεν μου το επέτρεπαν.

Το πράγμα λειτούργησε στην αρχή, αλλά νομίζω ότι αυτό συνέβη διότι κι εγώ και τον περιβάλλον μου υπήρξαμε ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Το αντίσκηνο φυλασσόταν στην αποθηκούλα του κτήματος, στηνόταν όποτε πήγαινα και ξεστηνόταν όταν έφευγα. Το καλοκαίρι στηνόταν στα μέσα Ιουνίου και έμενε στημένη μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη σχεδόν, αφού κι εγώ να ήμουν εκεί όλο και κάποιοι άλλοι τη χρησιμοποιούσαν. Η διαδικασία του στησίματος ήταν χρονοβόρα. Να φανταστείς πως μόνο για την τέντα που έβαζα από πάνω της για να την προστατεύει (γι αυτό λέω παραπάνω πως θα χρειαζόταν ένα μόνιμο υπόστεγο) δαπανούσα σχεδόν μισή ώρα. Εν ολίγοις και με ρεαλιστικούς χρόνους ένα διωράκι μέσα στο νερό για να την στήσω και να ετοιμαστώ κι εγώ, να κάνω ένα μπάνιο να φύγουν οι σκόνες κ.λπ. Το ίδιο και λίγο χειρότερα στο ξεστήσιμο.

Εκτός καλοκαιριού το πράγμα γινόταν ακόμα πιο δύσκολο, γιατί είχα περιορισμένο χρόνο, μόνο μια- δυο μέρες στη διάθεσή μου και να νυχτώνει νωρίς και να πρέπει να στήσεις με το φως από μια λάμπα και τους προβολείς του αυτοκινήτου... Ένα βράδυ που έφτασα αργά προτίμησα να στήσω μια άλλη μικρή σκηνή σε πέντε λεπτά και βεβαίως το άλλο πρωΐ δεν σκέφτηκα καν να στήσω τη μεγάλη, αφού το ίδιο απόγευμα θα επέστρεφα στην Αθήνα.

Την πρώτη χρονιά τον Σεπτέμβριο την πήρα μαζί μου με την προοπτική μήπως πάω σε κανένα κάμπινγκ και τη στήσω. Για ελεύθερο φυσικά ούτε να το διανοηθώ.
Δεν την πήγα τελικά ποτέ σε κάμπινγκ. Και στην ιδέα μόνο ότι πρέπει να στήσω και να ξεστήσω τόση ώρα ξενέρωνα. Άσε που αμφιβάλω αν στα περισσότερα κάμπινγκ θα έβρισκα θέση να την χωρέσει. Η αλήθεια είναι πως μόνο που σκεφτεσαι τα 24 κιλά που πρέπει να κατεβάσεις μέχρι το αυτοκίνητο απελπίζεσαι... Για μέρη με αέρα όπως στις Κυκλάδες δεν το συζητάω. Αν την έστηνα στην Φολέγανδρο θα την έψαχνα στην Ανάφη...

Τη δεύτερη χρονιά αποφάσισα να την αφήσω μόνιμα στημένη στο κτήμα. Φυσικά το σημείο που βρισκόταν ήταν σε μαλακό και αποψιλωμένο έδαφος με προστατευτικό μουσαμά από κάτω, φυσικά υπήρχε η τέντα που λέγαμε από πάνω, φυσικά -τουλάχιστον εγώ- την χειριζόμουν με προσοχή. Οι πρώτες φθορές άρχισαν να εμφανίζονται στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού. Παραδόξως το καλοκαίρι παρουσίαζε πιο έντονες φθορές από τον χειμώνα, ίσως γιατί το καλοκαίρι τη χρησιμοποιούσαμε περισσότερο. Με επισκευές κια μπαλώματα άντεξε τελικά 4 χρόνια, εκ των οποίο τα 3 διαρκώς στημένη. Νομίζω πως είναι καλή επίδοση. Την ονομάζαμε Δαρείο γιατί την πρώτη φορά που την είδε στημένη μια φίλη είπε: "ρε `σεις, αυτή είναι σαν τη σκηνή του Δαρείου!"

Ο "Δαρείος" σήμερα έχει γίνει "δωρητής οργάνων" και με τα κομμάτια το επισκευάζω που και που καμμιά άλλη σκηνή. Τον θυμάμαι πάντα με αγάπη και πολλά γέλια για τις φάσεις που περάσαμε μαζί, αλλά αντίσκηνο στο ίδιο μέγεθος δεν θα αγόραζα ποτέ πια. Νομίζω ότι είναι τόσο περιοριστικό σε βάρος, τοπογραφικές ανάγκες και χρόνο, που τελικά χάνει το νόημα της η κατασκήνωση.

Παρ` ότι πλέον έχω οικογένεια με δύο παιδιά, θεωρώ ανώτατα όρια τα 14-15 κιλά βάρους (φαντάσου η Drummond της Outwell που ζυγίζει πάνω από 40 κιλά) και τη μισή (ρεαλιστικά, με στρώματα και όλα τα σχετικά) ώρα στησίματος και από τότε που εφαρμόζω αυτόν τον κανόνα περνάμε όλοι μια χαρά.

Καλή επιλογή και καλές κατασκηνώσεις να έχεις!
#22422

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 28
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

albatross απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Καλησπέρα κι από εμένα. Η σκηνή που κοιτάς έχει εμβαδόν 33τμ περίπου και βάρος 41,60 κιλά σύνολο. Είναι πάρα πολύ μεγάλη και βαριά με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Ξεχνάς βέβαια τα Σ/Κ διακοπών με αυτή τη σκηνή και αντιλαμβάνεσαι το λόγο...
Προσωπικά, η δική μου σκηνή (Outwell malibu 5) έχει μέγεθος 16 τμ περίπου, βάρος 23 κιλά και δυσκολεύομαι στο στήσιμο και τη μεταφορά...
Για τον λόγο αυτό προσωπικά θα κοιτούσα μια πιο μικρή, ευέλικτη κ ελαφριά σκηνή ώστε να είναι περισσότερο "εύκολη" συνολικά. Υπάρχουν λύσεις πάντως...
Οτι και να επιλέξεις πάντως νά χεις όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!
#22423

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 19
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη εμπειρία σου και για τις ευχές σου. Η διαδικασία στήσε - ξεστήσε μου αρέσει πολύ και απότι έχω δει είναι 20 λεπτά υπόθεση. Επίσης το βάρος και το μέγεθος δεν με απασχολεί πολύ γιατι έχω μεγάλο αυτοκίνητο. Θέλω χώρο γιατι τα παιδιά είναι μικρά 6 και 3 ετών και είναι ότι πρέπει να έχουν τον δικό τους χώρο εσωτερικά. Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι με περιορίζει στο να βρίσκω χώρο να την στήνω. Αλλά πιστεύω πως τα περισσότερα camping έχουν χώρο για τέτοιες σκηνές.
#22424

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 19
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Δεν το συζητάω για ένα απλό Σ/Κ. Αλλά για πολυήμερες διακοπές.
Σε ευχαριστώ πολύ
#22425

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 316
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 139

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Ακριβώς την ίδια ηλικία έχουν και τα δικά μου παιδιά και από πέρυσι εφαρμόζω την πατέντα των δύο ξεχωριστών σκηνών, μεσαίου μεγέθους 5 ατόμων. Τις στήνω αντικρυστά τη μία από την άλλη και με τις μπροστινές τους τέντες ανοιχτές και ενωμένες στους ίδιους ορθοστάτες σχηματίζω ένα ενιαίο και σχετικά μεγάλο προθάλαμο-καθιστικό.
Βρίσκω αυτόν τον τρόπο αρκετά πιο πρακτικό. Μου δίνει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, αλλά και έναν χώρο αποκλειστικά για τα παιδιά, που αρχίζουν να έχουν μια μικρή αυτονομία, ενώ ταυτοχρόνως επιτρέπει τον έλεγχο των παιδιών και την ασφάλειά τους.
Ανάμεσα στις σκηνές σχηματίζεται ένας μεγάλος, λειτουργικός και πολύ καλά σκιασμένος κοινόχρηστος χώρος, για τραπεζοκαθίσματα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Στα θετικά η ευκολία και η ταχύτητα στο στήσιμο και η ασφάλεια πως ακόμα κι αν καταστρέψουν τη μία σκηνή τα παιδιά, έχεις πάντα την άλλη.

Το αρνητικό είναι πως πρέπει να κάνεις κάποια παραπάνω διαπραγμάτευση με το κάμπινγκ για να μη χρεώνεσαι για δύο σκηνές, πράγμα που σε μακροχρόνια ία παραμονή είναι επιβαρυντικό οικονομικά, αλλά όχι και σε απαγορευτικό βαθμό.
Στο λέω απλώς σαν ιδέα, αν και πιστεύω ότι την απόφασή σου για την αγορά μιας μεγάλης σκηνής την έχεις πάρει ήδη. Και καλά κάνεις, διότι νομίζω είναι μια εμπειρία η τόσο μεγάλη σκηνή που αξίζει κανείς να τη ζήσει.

Απλά - και όχι για να σε αποτρέψω, απλά για να είσαι εντελώς συνειδητοποιημένος στο τι θα αντιμετωπίσεις- να σου πω ότι θεωρώ αδύνατο να στηθεί μια σκηνή σαν την Drummond σε 20 λεπτά. Τα βίντεο που δείχνει η εταιρεία και ο χρόνος στησίματος που λέει είναι σε απολύτως ιδανικές συνθήκες. Με εύκολο έδαφος, χωρίς κανένα εμπόδιο περιμετρικά, χωρίς αέρα κ.λπ Συνθήκες δηλαδή που στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να βρούμε ποτέ.

Και πάλι καλή επιλογή και καλά να περνάτε!!!
#22426

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 48
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7

AGGELIS-LIZA απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Θα σου μεταφέρω τη δικιά μου εμπειρία, λόγω ότι έχω την Trout lake 4 της Outwell. Οι σκηνές αυτές απευθύνονται σε κατασκηνωτές βόρειων χωρών, χωρίς αυτό να αποκλείει και τη δική μας χώρα, με τη μόνη διαφορά ότι τα οργανωμένα camping εντός Ελλάδας μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσεις διότι οι καλυμμένες – στεγασμένες θέσεις στα Ελληνικά Camping είναι πολύ μικρότερες από αυτή τη σκηνή που θέλεις να αγοράσεις, εκτός κι αν σε βάλουν στο γήπεδο μπάσκετ να κατασκηνώσεις. Οι βορειοευρωπαίοι αυτό το θεωρούν προνόμιο καταλαβαίνεις τι εννοώ, ήλιος κτλ . Τώρα ο κανόνας λέει ότι αγόραζε και τρώγε όσο ακριβώς πρέπει και όχι μήπως θα χρειαστεί γιατί το βάρος είναι μεγάλο πρόβλημα και στο κουβάλημα αλλά και στο στήσιμο, μη ξεχνάς και τα παρελκόμενα. Η δική μου σκηνή είναι για 4 άτομα με διαστάσεις 5χ4 μέτρα περίπου και ζυγίζει μαζί με την μοκέτα (carpet) 38 κιλά, την αγόρασα για εξορμήσεις στα βουνά αλλά και για διακοπές το καλοκαίρι . Τελικά για το βουνό δεν με βόλεψε αλλά για το καλοκαίρι είναι φανταστική. Ποιότητα κατασκευής αξεπέραστη, άνεση, τέλεια αδιαβροχοποίηση πανταχόθεν, πατώματα με φερμουάρ, μοκέτες, 3 εισόδους . Τώρα όσον αφορά τη ζέστη εντός, αυτές οι σκηνές ενώ έχουν πολλά παράθυρα για δροσιά στους βοηθητικούς χώρους, στο υπνοδωμάτιο έχουν μόνο κάποιους μικρούς αεραγωγούς ,λόγω του ότι είπαμε ότι προορίζονται για ψυχρά κλίματα, το γεγονός όμως ότι είναι υφασμάτινες και αναπνέουν καλλίτερα από τις μέτριες σε ποιότητα πολυέστερ αυτό φέρνει την κατάσταση σε ισορροπία σε ένα καλώς σκιερό μέρος . Τώρα εάν θέλεις να την αγοράσεις εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάποια Outwell ακριβώς στα άτομα που θα κοιμούνται σε αυτή, διότι και δυο άτομα παραπάνω κάπου κάπου από τα 4 να έχεις, αυτά μπορούν να κοιμηθούν και στον προθάλαμο της σκηνής. Η σκηνή αυτή εάν κάνεις 30 περίπου ημέρες χρήση το χρόνο και δείχνεις την πρέπουσα προσοχή θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οι ακαθαρσίες των πουλιών, για να καθαρίσουν θέλουν πρώτα μούλιασμα με σφουγγαράκι και μετά απαλό τρίψιμο γιατί υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η αδιαβροχοποίηση και σε μεγάλη μπόρα να βάλει νερό, όμως αυτό μη σε απογοητεύει γιατί υπάρχουν πολλά υλικά αδιαβροχοποίησης Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.
#22427

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 19
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Καλή η ιδέα σου, αλλά θεωρώ καλή επιλογή τον χώρο που έχει για καθιστικό και μπροστά για τα κουζινικά. Επίσης με εξυπηρετεί το 3ο υπνοδωμάτιο για αποθηκευτικό χώρο. Τα δύο παιδιά θα κοιμούνται μαζί στο ένα. Εκτός βέβαια αν θέλει ο καθένας το δικό του οπότε και πάλι βολεύει. Ναι η αλήθεια είναι ότι την έχω πάρει την απόφαση μου για την συγκεκριμένη σκηνή.Τα 20 λεπτά όντως είναι καλά για να είναι αληθινά, ας είναι και τα διπλάσια δεν με απαχολεί.
Να σαι καλά...
#22428

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 19
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

thanos175 απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Να σαι καλα.
#22429

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 398
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 127

pankan απάντησε στο θέμα: Μεγάλη σκηνή

Μόνο από περιέργεια.
Που έχεις σκοπό να στήσεις αυτή τη σκηνή;
Φαντάζομαι κάτι θα έχεις στο μυαλό σου.
Από όσα κάμπινγκ έχω πάει πιθανόν να χωράει μόνο σε ένα. Στα περισσότερα είναι αδύνατο να στηθεί.
Τώρα που το σκέφτομαι ίσως σε 1-2 που οι χώροι δεν χωρίζονται με φυτά ίσως πιάνοντας 2-3 θέσεις να χωράει. Αλλά και πάλι το βλέπω πρόβλημα.
#22465

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Today 3888

Yesterday 6975

Week 25376

Month 32490

All 6035810

Αυτή τη στιγμή online 340 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 3888

Yesterday 6975

Week 25376

Month 32490

All 6035810

Αυτή τη στιγμή online 340 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions