outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

skouf26 δημιούργησε το θέμα: outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

καλησπέρα και από μένα
είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αγορά σκηνής για 4 άτομα (2+2 παιδιά 4 και 2 χρονών), δεν έχω ξανακάνει camping αλλά μετά από επίσκεψη σε ένα φίλο είπα να το δοκιμάσω και εγώ, μετα από λίγο ψάξιμο βρήκα την Outwell Aspen 500 στα 270 και την Easy Camp Palmdale 600 στα 340 ποια η γνώμη σας για τις 2? μήπως η 2η είναι αρκετά μεγάλη ? έχετε να μου προτείνεται κάποια άλλη ?ψάχνω κάτι το πολύ μέχρι 350 €
#22401

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

Κανένα από τα 2 brands που ανέφερες δεν αποτελεί ιδανική επιλογή οικογενειακής σκηνής για καλοκαιρινό στήσιμο στην χώρα μας...

Χρησιμοποίησε την "Αναζήτηση", θα βρεις πάρα πολλά σχετικά νήματα, με αξιόλογες προτάσεις...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#22404

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

Η πρώτη (Outwell) που ανέφερες είναι κορυφαία ποιοτικά εταιρεία. Η δεύτερη (Easy Camp) είναι εταιρεία του ίδιου ομίλου με την Outwell, προσανατολισμένη στα value for money προϊόντα.
Και οι δύο δεν φτιάχνουν αυτό που θα λέγαμε ιδανικό αντίσκηνο για το ζεστό κλίμα του ελληνικού καλοκαιριού, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει σε πολλά μοντέλα τους το ζήτημα του εξαερισμού.
Στην Outwell θα κοιμάσαι στα υπνοδωμάτια το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας θα μπορείς να σταθείς μόνο στο καθιστικό-προθάλαμο, ενώ στην Easy Camp που έχει φουλ σίτα και στα υπνοδωμάτια τα πράγματα θα είναι ελαφρώς καλύτερα.

Ποιοτικά η Outwell δεν συγκρίνεται ειδικά το πάτωμά της (που είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο μιας σκηνής).

Με την Easy Camp αγοράζεις ένα μικρό σπίτι, λίγο μεγαλύτερο των 20 τετραγωνικών με εντυπωσιακή για αντίσκηνο ευρυχωρία, αλλά και με τα αρνητικά που το συνοδεύουν. Πολύ μεγαλύτερο βάρος, πολύ περισσότερος απαιτούμενος χώρος για στήσιμο (αν προσθέσεις και τα περιμετρικά σκοινιά, τις αντηρίδες) που δεν τον βρίσκεις πάντα στα κάμπινγκ, μεγαλύτερη δυσκολία να βρεις πλήρη σκιά, πολύ περισσότερος χώρος στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά της.

Θα μπορούσα να σου προτείνω και μια-δύο μάρκες με σκηνές που έχουν αξιοπρεπή ποιότητα και ταυτοχρόνως πιο συναφή σχεδιασμό για τις ελληνικές ζέστες.
Δες τις Oztrail, τις Coleman, κάποια μοντέλα της Ferrino, το ελληνικό brand Grasshoppers.

Γενικά να ξέρεις πως χρειάζεσαι ένα ποιοτικό αντίσκηνο, ειδικά λόγω της παρουσίας των παιδιών (έχω κι εγώ παιδιά περίπου στην ηλικία των δικών σου και μιλάω εκ πείρας) διότι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν απροσεξίες, κακούς και βιαστικούς χειρισμούς της σκηνής κ.λπ. Αρα ένα αντίσκηνο αντοχής, που δεν θα σκιστεί με το παραμικρό, που δεν θα χαλάσουν τα φερμουάρ του, που δεν θα τρυπήσουν οι σίτες του είναι απαραίτητο.

Πάντως να ξέρεις ότι με προτεινόμενη από το site της εταιρείας τιμή στα 550 ευρώ την Aspen την βρήκες σε εξαιρετική προσφορά.

Καλή επιλογή και καλές κατασκηνώσεις!
#22405

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 6
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

skouf26 απάντησε στο θέμα: outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

έριξα μια μάτια στις μάρκες που ανέφερες, η μόνη που μου άρεσε είναι η ferrino PROXES 6 αλλά από ότι είδα η μπροστά και η πίσω πόρτα δεν έχουν σήτες όπως και από coleman η Mosedale 5 , Haydon 5, Galileo 5, Vespucci 6 διάβασα σε σχόλια ότι η μπροστά πόρτα σε όλες δεν έχει σήτα..
υπάρχει κάποια περίοδος όπου μπορεί να υπάρχουν καλές εκπτώσεις? γιατί και να αγοράσω κάποια τώρα του χρόνου θα την χρησιμοποιήσω ,μήπως να περιμένω ?
αλλιώς μάλλον με βλέπω για την aspen 500
#22407

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 336
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 148

Nikos L. απάντησε στο θέμα: outwell aspen 500 ή easy camp Palmdale 600

Οι Proxes της Ferrino έχουν πολύ καλό εξαερισμό. Τα εσωτερικά δωμάτια έχουν περιμετρικά σίτα σε όλο τους το μήκος και σχεδόν στο μισό τους πλάτος. Ενώ οι Outwell ας πούμε για να καταλάβεις τη διαφορά έχουν μόνο ένα μικρό μέρος με σίτα στο πάνω μέρος της κάθε πόρτας δωματίου και έναν αρκετά ευρύ εξαερισμό με σίτα στο πίσω μέρος.
Από εκεί και πέρα στον προθάλαμο-καθιστικό όλες σχεδόν οι μάρκες έχουν κάποια ή κάποιες πόρτες με φουλ σίτα και ενίοτε κάποιο μεγάλο παράθυρο εκτός από τις μικρές θυρίδες εξαερισμού. Η Proxes έχει φουλ σίτα στην πλαϊνή πόρτα και ένα μεγάλο μεγάλο παράθυρο ακριβώς απέναντι που διευκολύνει τον έλεγχο του κλίματος. "Κάνει ρεύμα" με λίγα λόγια.

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε τη λογική των εταιρειών που δεν θεωρούν τον προθάλαμο δωμάτιο διανυκτέρευσης και δεν τους ενδιαφέρει συνήθως να είναι προστατευμενο από κουνούπια και έντομα γενικώς.

Το ίδιο νομίζω πρέπει να κάνουνε και οι καταναλωτές. Η κάθε σκηνή προορίζεται για τα άτομα που έχει φτιαχτεί.

Οι σκηνές πάντως δεν είναι προορισμένες για να κρατούν χρόνια. Υπολόγισε πως μια καλή σκηνή, με σωστή συντήρηση θα σου κρατήσει γύρω στα πέντε χρόνια και σκέψου για τις πραγματικές σου ανάγκες σε αυτό διάστημα. Αργότερα θα έχουν αλλάξει οι ανάγκες σου και θα έχει φθαρεί και η σκηνή σου, οπότε θα πρεπει να αγοράσεις άλλη ή μάλλον άλλες μια και θα έχουν μεγαλώσει και τα παιδιά.

Εγώ στη θέση σου, μιας και μπαίνεις για πρώτη φορά στον χώρο του camping,θα πήγαινα σε μια πιο συντηρητική και οικονομική πρώτη αγορά. Σε κάτι λειτουργικό και εύχρηστο. Με μέγιστο budget περίπου τα 200 ευρώ, καθώς με τον υπόλοιπο εξοπλισμό (τραπεζοκαθισματα, στρώματα, μπαλαντέζες, ηλεκτρικά ήδη, πρόσθετα πατώματα, τέντες κ.λπ) το σύνολο θα άγγιζε τα 500 ευρώ, για ένα είδος διακοπών που δεν ξέρεις εκ των προτέρων αν τελικά θα το προτιμήσεις.

Για την ακρίβεια (από την ελληνική αγορά, διότι έξω μπορείς να βρεις και άλλα προϊόντα) θα διάλεγα κάποια από αυτές τις δύο:

www.skroutz.gr/s/6412330/OZtrail-Seascape-Dome.html

www.skroutz.gr/s/3378318/Grasshoppers-Callisto-4-10508.html
#22408

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ