Σκηνές κρεμαστές (τύπου tentsile)

  • Δημοσιεύσεις: 7
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

Ανδρέας Γου δημιούργησε το θέμα: Σκηνές κρεμαστές (τύπου tentsile)

Καλησπέρα σε όλες-όλους!
Με αφορμή μια πρόσφατη αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με τις νέου τύπου σκηνές - αιώρες, που δένονται στους κορμούς και ψηλότερα από το έδαφος, θα ήθελα να μάθω αν κάποιος άλλος έχει ασχοληθεί με το ζήτημα.
Οι σκηνές αυτές έχουν σχεδιαστεί για ελεύθερο κάμπινγκ σε δάση και μάλιστα σε περιοχές με υποτιθέμενη αυξημένη επικινδυνότητα άγριων ζώων, ή τουλάχιστον για να εκμηδενίσουν την οποιαδήποτε ψυχολογική πίεση που μπορεί να οφείλεται στον ήχο των τσακαλιών ή μεγαλύτερων θηλαστικών.
Εκτός αυτού, έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως άνεση και περισσότερη ζέστη το χειμώνα (λόγω μη επαφής με το χώμα) και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι, καθώς επίσης και τρομερή θέα, αν βέβαια στηθεί σε ύψος τουλάχιστον 3 μ.
Σε επικοινωνία που είχα με το κύριο site εμπορίας των σκηνών αυτών, μετά από 2-3 μηνύματα, μου ανέφεραν ότι η κλίμακα για να ανεβαίνεις είναι το πολύ 0,60 μ., και αυτό γιατί δεν εγγυώνται την ασφάλεια για μεγαλύτερο ύψος.
Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτό με τέτοιες σκηνές που αιωρούνται σε ύψη 5-20 και 500 μ.
Από την απάντηση που έδωσαν μπορεί να ισχύουν 2 πράγματα :
1) Οι ιμάντες δεν αποτελούν εγγύηση ως προς τη σταθερότητα και την ασφάλεια.
Είναι γνωστό ότι, όταν βγαίνει οτιδήποτε στην παραγωγή για 1η φορά, έχει ελαττώματα.
2) Οι ιμάντες είναι δοκιμασμένοι και ασφαλείς, αλλά η εταιρία μη αποκλείοντας να αποτρέψει μια ηλιθιότητα ως προς το στήσιμο, παίρνει τα μέτρα της, συνεπώς εγγυάται το στήσιμο μέχρι 0,60 μ. ύψος, που ο τραυματισμός είναι ελάχιστος.
Έχει κάποιος γνώση πάνω στο ζήτημα αυτό?
Ευχαριστώ
#22361

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ