Η πρωτη μου σκηνη

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

jdran απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

George.. Υποψιάζομαι ότι μπορούσες να πεις το ίδιο πράγμα διαφορετικά, αλλά μπήκες στο πειρασμό επειδή νομίζεις ότι "είδα φως και μπήκα"..

Τότε λοιπόν, θα ήμουν δεν θα ήμουν 17 - 18 χρονών και ήξερα απο τίποτα ως ελάχιστα για σκηνές. Δεν ήταν βέβαια των 20€ και τρύπια όπως λες αλλά ούτε είχε διπλή προστασία και αδιαβροχοποίηση. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό είχα δοκιμάσει διάφορα αδιάβροχα πανιά με λίγο νεράκι (μετρημένο) για να δώ αν στάζουν και πως συμπεριφέρονται. Σε φτηνό πανί απο παλιά σκηνή έσταζε (το φαινόμενο της υγροποίησης) συγκρατώντας την ίδια ποσότητα νερού απο πάνω (με ελάχιστες διακυμάνσεις). Σε ενα άλλο ύφασμα ενισχυμένο με σπρέι αδιαβροχοποίησης το φαινόμενο αυτό εμφανιζόταν σε πολύ μικρότερο βαθμό, συγκρατώντας, φυσικά, πάλι την ίδια ακριβώς ποσότητα νερού.
Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αλλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν το νήμα εφόσον δε μιλάμε για τις ίδιες συνθήκες (Άλπεις, νησιά κλ.π).
Αν θες, αναλύουμε το φαινόμενο αυτό, κι όχι αν η επιστήμη ή κάποιος άλλος σηκώνει τα πόδια του ψηλά..

ΥΓ. Όταν λες απειροελάχιστη πίεση νερού σε περίπτωση γούβας εννοείς ότι σε περίπτωση βροχής ή ακόμα και όταν ψιχαλίζει, δεν υπάρχει αυτή η πίεση;
#21889

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Ειλικρινά δεν κατάλαβα τα σχόλιά σου, γι αυτό και ανταπαντάω γενικά…

1. Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι όταν μία οποιαδήποτε σκηνή διαθέτει 2 layers και το εσωτερικό δεν είναι σήτα (mesh), αλλά "συμπαγές", τότε έχουν “διπλή προστασία” - αδιαβροχοποίηση. ΛΑΘΟΣ και μάλιστα ΜΕΓΑ!

Ακόμη και στις σκηνές, οι οποίες διαθέτουν 2 layers και το εσωτερικό (inner) δείχνει (γιατί δεν είναι) “συμπαγές” (άρα όχι σήτα), την (άνω) αδιαβροχοποίηση την φέρει ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ το εξωτερικό layer!!! Τέλος…

- Και τότε γιατί υπάρχουν σκηνές 2 layers, όπου το εσωτερικό (inner) είναι “συμπαγές” και όχι σήτα (mesh)?
-> Διότι έτσι επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή μείωση ρεύματος (παγωμένου) αέρα εντός της σκηνής.
- Και τότε γιατί όλες οι χειμερινές σκηνές δεν διαθέτουν 2 layers, όπου το εσωτερικό (inner) να είναι “συμπαγές” και όχι σήτα (mesh)?
-> Διότι έτσι αυξάνεται το συνολικό βάρος της σκηνής και η πλειοψηφία των χειμερινών σκηνών κατασκευάζεται με δεδομένο την μεταφορά τους (backpack @ climbing) και όχι με δεδομένο την μεταφορά με αυτοκίνητο και το στήσιμο στην λίμνη Πλαστήρα καταχείμωνο. :P
- Ναι, αλλά εάν φθαρεί - τρυπήσει (ελάχιστα) το εξωτερικό κάλυμμα (fly sheet) και το εσωτερικό είναι “συμπαγές” (άρα όχι σήτα) και υπό κλίση, δεν θα γλυτώσω την σταγόνα (από την τρύπα) στο κεφάλι?
-> Θα γλιτώσεις την συγκεκριμένη σταγόνα από την συγκεκριμένη τρυπίτσα μεν, αλλά πλέον η υγροποίηση θα υφίσταται στο εσωτερικό κάλυμμα, με ότι αυτό αρνητικά θα συνεπάγεται δε. ;)

2. Το παράδειγμα που ανέφερες με τις διάφορες εξωτερικές επιφάνειες (fly-sheet) σκηνών, δεν το κατανόησα. Θα σου αναφέρω, λοιπόν, γενικά τα εξείς:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα καινούργιο (το τονίζω) εξωτερικό κάλυμμα (fly-sheet) σκηνής, το οποίο όντως φέρει αδιαβροχοποίηση της τάξεως των 1000mm.

- Θεωρητικά, τι συνεπάγεται αυτό?
-> Ότι εάν το τοποθετήσουμε σε μία κατασκευή η οποία του δίνει το σχήμα “πισίνας” και την γεμίσουμε με νερό ύψους 1m (=1000mm), τότε από κάτω δεν πρέπει να το διαπεράσει ούτε μία σταγόνα!
- Και εάν το διαπεράσει νερό άμεσα?
-> Τότε και εφόσον αναφερόμαστε σε καινούριο κάλυμμα (fly-sheet) σκηνής, είτε είναι ελαττωματικό εκ κατασκευής, είτε δεν φέρει όντως αδιαβροχοποίηση της τάξεως των 1000mm!
- Και εάν το διαπεράσει νερό, μετά από (σχετικά σεβαστό) χρονικό διάστημα?
-> Πρακτικά, αυτό θα γίνει! Διότι ο εκάστοτε κατασκευαστής, όταν εξάγει την τιμή της αδιαβροχοποίησης, λαμβάνει μεν υπόψη του την κάθετη δύναμη στήλης νερού (άρα και της εκάστοτε σταγόνας που πέφτει), αλλά όχι παρατεταμένα και επί του ίδιου ακριβώς σημείου.

3. Το ακριβώς αντίθετο! Μία σταγόνα νερού, λόγω βαρύτητας, μπορεί να ασκήσει πολύ μεγαλύτερη πίεση στην εξωτερική επιφάνεια (fly-sheet) σκηνής, απ’ ότι μία “γούβα” νερού, βάθους 2cm – 3cm…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21893

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Σωστά τα παραπάνω


Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής, να ξεκαθαρίσω μόνο ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ορειβατικών σκηνών το εσωτερικό είναι συμπαγές ύφασμα και όχι σίτα. Σε κάποιες υπάρχει ένα κομμάτι σίτα και σε κάποιες άλλες υπάρχει κομμάτι σίτας που καλύπτεται προαιρετικά από ύφασμα με φερμουάρ.
Αδιαφορώντας προφανώς για το (έτσι κι αλλιώς χαμηλό) βάρος, που τις περισσότερες φορές είναι δευτερεύον μπροστά στη ζέστη στο εσωτερικό της σκηνής.
Στις ορειβατικές σκηνές, οι σίτες (όταν υπάρχουν) βοηθουν στη κυκλοφορία του αέρα και την αποφυγή της υγροποίησης των υδρατμών στο εσωτερικό ύφασμα. Που στη περίπτωση των ορειβατικών σκηνών μπορεί να πάρει (η υγροποίηση) ακραίες μορφές. Πχ έξω να έχει ξαστεριά και μέσα στη σκηνή να χιονίζει κανονικά στη μούρη σου. Από τους υδρατμούς που πάγωσαν επάνω στο εσωτερικό ύφασμα και από το βάρος ή τη παραμικρή κίνηση της σκηνής, πέφτουν σαν χιονι. Και να πρέπει να σκεπάζεσαι με αδιάβροχα για να κοιμηθείς.

Κατά τα άλλα έχει απόλυτο δίκιο ο uncle george.
Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση το νερό από μια γούβα που δημιουργήθηκε στο κάλυμμα, να περάσει στο εσωτερικό της σκηνής. Ούτε στη χειρότερη σκηνή, ούτε στη μεγαλύτερη γούβα. Εκτός πια κι αν καταμεσής της γούβας υπάρχει ραφή, και η σκηνή δεν έχει αδιαβροχοποίηση ραφών της προκοπής. Βλέπε campus, terra, panda, κλπ.
#21894

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Σε πιάνω αδιάβαστο εδώ! Και για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά σε Marmot και Mountain Hardwear , 2 εταιρίες των οποίων οι σκηνές θεωρούνται must για ανάβαση Ιμαλαΐων - Έβερεστ (κοινώς ορειβασία αναφοράς)...
;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21895

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 9
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

jdran απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Για κάποιον περίεργο λόγο, δεν κατάλαβες τι γράφω αλλά απάντησες μια χαρά.
#21896

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Κάνεις λάθος. Είμαι διαβασμένος και πολύ μάλιστα.
Το ότι μια εταιρεία βγάζει και ορειβατικές σκηνές, δεν πάει να πει ότι δεν βγάζει κι άλλες. Οι ορειβατικές σκηνές είναι ο κράχτης για τις υπόλοιπες. Η φίρμα από μόνη της δεν κάνει μια σκηνή ορειβατική (χειμερινή). Μόνο συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν νομίζω ότι θα βρεις έστω και μία σκηνή 4 εποχών (ορειβατική) που το εσωτερικό να είναι όλο σίτα. Ίσως αν ψάξεις πολύ.

Έτσι λοιπόν οι περισσότερες αν όχι όλες οι σκηνές που μας έβαλες, δεν είναι φτιαγμένες για χειμερινές (ορειβατικές) συνθήκες. Είναι αυτό που λένε οι κουτόφραγγοι "για backpacking". Ελαφρές πεζοπορικές σκηνές δηλαδή, που δεν αντέχουν όχι στο Έβερεστ, αλλά ούτε στον Ερύμανθο. Έχω δει αρκετές ανάλογες να τις μαζεύουν κομμάτια.

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

Δυστυχώς το φόρουμ δεν με αφήνει να βάλω λινκς (μπας και βάλουμε καμμιά απλήρωτη διαφήμιση δηλαδή).
Πρέπει λοιπόν να το επιβεβαιώσεις μόνος σου βάζοντας τα σχετικά φίλτρα στην αναζήτησή σου.

Και πρώτα απ' όλα της mountain hardwear που την επικαλείσαι, δες πως τις ξεχωρίζει μόνη της βάζοντας activity=expedition

Η Marmot πονηρά ποιούσα, δεν ξεχωρίζει τις σκηνές της ανά δραστηριότητα. Παρόλα αυτά αν μπορείς να τις ξεχωρίσεις μόνος σου, θα δεις ποιές από τις σκηνές της είναι ορειβατικές και ποιές απευθύνονται σε άλλες δραστηριότητες.
Για παράδειγμα μια ορειβατική είναι η thor

Υπάρχουν κι άλλοι ψιλοαπατεώνες. Πχ η salewa που βάζει μπροστά σε όλες τις κατηγορίες σκηνών της, τη λέξη "alpine". Τάχα, για να τσιμπήσουν τα παραμυθιασμένα κορόιδα.

Και στη συνέχεια "λίγο" σοβαρότερες από τις παραπάνω.

Και πρώτα απ' όλα το απόλυτο και διαχρονικό πρότυπο - Terra Nova (Wild Country)
Βάλε φίλτρο mountain-expedition tents

O καλός ο μαθητής - the north face, που πονηρά ποιούσα δεν κάνει και πολύ εύκολο το ξεχώρισμα των πολλών και κάθε είδους σκηνών της. Παρόλα αυτά αν έχεις την υπομονή να μπεις σε κάθε μία χωριστά, αναφέρεται αν είναι 4 εποχών ή expedition.

Κι άλλες πολλές και καλές ορειβατικές σκηνές, σε σοβαρά μαγαζιά όπως το rei ή το mec

Πολύ δύσκολο να βρεις ορειβατική σκηνή (δηλαδή 4 εποχών ή expedition) με μόνο σίτα στο εσωτερικό. Έως αδύνατον.
#21897

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη


Έχω αναφέρει άπειρες φορές σε αυτό εδώ το forum, ότι όταν υποστηρίζουμε οτιδήποτε (πόσο μάλλον όταν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση), είτε θα το τεκμηριώνουμε γνωστικά - επιστημονικά, είτε θα το τεκμηριώνουμε αντικειμενικά - εμπειρικά.
Ειδάλλως, η όποια επιμονή (άνευ τεκμηρίων) φανερώνει, είτε άπειρη βλακεία, είτε άπειρο εγωισμό, είτε προσωπικό “πρόβλημα” με το άτομο το οποίο δημιουργούμε την αντιπαράθεση!

Επί του συγκεκριμένου θέματος, γιατί επί του γενικού έχουμε ξεφύγει κατά πολύ…

Προσωπικά δεν έχω βρεθεί π.χ. στο Έβερεστ. Έχω, όμως, κάποιους γνωστούς που έχουν πάει 2 – 3 φορές και μου έχουν αναφέρει αρκετές γνώσεις – συμβουλές – εμπειρίες – ιστορίες. Πλην, όμως, δεν μπορώ να τις αποδείξω…

Οπότε, κάνω κάτι πάρα πολύ απλό:

Googlάρω π.χ. την φράση: Everest mountain tents. Φιλτράρω την αναζήτηση σε αποτελέσματα εικόνων, και…

- Εδώ και εδώ και εδώ ένα (ίδιο) παράδειγμα (όπου φαίνεται ο κατασκευαστής της σκηνής) και εδώ η σκηνή στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή. Έχει “συμπαγές” εσωτερικό? Όχι! Έχει σήτα? Ναι!

Ρε, είναι βλάκες αυτοί, πήραν ακατάλληλες σκηνές!

- Εδώ ακόμη ένα (ίδιο) παράδειγμα (όπου φαίνεται ο κατασκευαστής της σκηνής) και εδώ η σκηνή στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή. Έχει “συμπαγές” εσωτερικό? Όχι! Έχει σήτα! Ούτε!

- Εδώ και εδώ ένα (ίδιο, @ base camp) παράδειγμα (όπου φαίνεται ο κατασκευαστής της σκηνής) και εδώ η σκηνή στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή. Έχει “συμπαγές” εσωτερικό? Όχι! Έχει σήτα! Ούτε!

Ρε, αυτοί και εάν είναι βλάκες, ξέχασαν το inner tent!!!


Εν κατακλείδι:

Ναι, υπάρχουν αρκετές "καθαρόαιμες" ορειβατικές σκηνές που φέρουν “συμπαγές” εσωτερικό layer. Υπάρχουν, όμως και αρκετές που φέρουν εσωτερικό layer σήτας και κάποιες που δεν φέρουν καν 2ο layer. Αυτή είναι η αναμφισβήτητη πραγματικότητα, είτε μας αρέσει, είτε όχι...

Από κει και πέρα:

Προφανώς και ασχολείσαι με το αντικείμενο επαγγελματικά (γι αυτό και η αναφορά σου περί διαφήμισης). Όμως (και ανεξαρτήτως εάν ασχολείσαι όντως επαγγελματικά ή όχι), “παρασύρεσαι” (απ’ το 1ο σου κιόλας post σε αυτό εδώ το forum) στο τρόπο με τον οποίο γράφεις (στυλάκι παντογνώστη) και στον τρόπο με τον οποίο αντιδράς (στυλάκι απολυτότητας).

Εγώ προσωπικά δεν είμαι επαγγελματίας του είδους, αλλά ότι γράφω (και δεν έχω την αντίστοιχη εμπειρία) το έχω τουλάχιστον μελετήσει (όχι απλά ακούσει ή αναγνώσει) προκαταβολικά, το συντάσσω ορθά και πάντα υφίσταται αναμφισβήτητη τεκμηρίωση, ανεξαρτήτως εάν την αναφέρω ή όχι.

Συνεπώς, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να (σου) αντιπαρέρχομαι (κάθε φορά που απαιτείται, και πάντα τεκμηριωμένα).
Πλην, όμως και κατ’ αυτόν τον τρόπο, και κάθε νήμα θα καταντάει βαρετό (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) και εσύ θα χάνεις (στα μάτια των υπολοίπων αναγνωστών) την όποια αξιοπιστία πληροφοριών σου προσδίδουν οι (γνωστικές ή εμπειρικές ή επαγγελματικές) γνώσεις που έχεις.

Οπότε σκέψου και αποφάσισε τελικά εάν (σου) είναι προτιμότερο να με αντιπαρέρχεσαι (ανούσια) ή εάν (σου) είναι προτιμότερο να συμβάλεις στο forum με τις (αναμφίβολες, αλλά όχι άπταιστες) γνώσεις σου...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21898

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Όχι δεν είμαι επαγγελματίας πωλητής σκηνών ή άλλων αθλητικών ειδών. Ούτε επαγγελμαατίας ορειβάτης. Αλλά πράγματι ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το αντικείμενο.

Η πρώτη από τις σκηνές που έβαλες (η Eureka K2XT) είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ορειβατικής σκηνής που ενώ έχει σίτες, έχει ταυτόχρονα και καλύμματα τα οποία κλείνουν με φερμουάρ αυτές τις σίτες. Όταν έχει κρύο κλειστά τα καλύμματα, όταν έχει ζέστη ανοικτά και μένει η σκηνή με τις σίτες. Εξαιτίας αυτού βέβαια είναι πολύ βαριά (5.3 kgr) αλλά αυτό δεν πολυενδιαφέρει, γιατί μάλλον προορίζεται για basecamp ή όπου αλλού κουβαλιέται εύκολα και κατά προτίμηση από άλλους.

Η δεύτερη σκηνή που μας έβαλες (η MSR Advance Pro 2) είναι μια από τις σούπερ ελαφρές (η συγκεκριμένη 1,4 kgr), σούπερ extreme σκηνές μονού τοιχώματος για τις οποίες μίλησα πιο πάνω. Όλες αυτές οι σκηνές είναι φτιαγμένες από διαπνέον ύφασμα και γι' αυτό είναι και πανάκριβες. Αλλά επειδή το διαπνέον δεν είναι και τόσο ...διαπνέον, και οι πιθανότητες να μουλιάσεις είναι πολύ μεγάλες, δεν έχουν μεγάλη διάδοση ούτε ανάμεσα στους χρήστες ούτε ανάμεσα στους κατασκευαστές. Δεν θα βρεις πάνω από 1-2 μοντέλα σε κάθε κατασκευαστή. Χρησιμοποιούνται λόγω ανάγκης σε πολύ ειδικές συνθήκες.

Η τρίτη "σκηνή" που μας έβαλες είναι φανερό ότι δεν είναι καν ...σκηνή. Την λέμε έτσι γιατί δεν έχουμε πως αλλιώς να την πούμε. Χρησιμοποιείται ως χώρος αρχηγείου, αποθήκευσης υλικών και συγκέντρωσης ανθρώπων, στις κατασκηνώσεις βάσεις μεγάλων αποστολών.

Ξαναλέω, δεν αμφισβητω ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκηνή 4 εποχών που το εσωτερικό της να είναι από σίτα. Αλλά αν υπάρχει, θα είναι εξαιρετικά σπάνια. Η σίτα είναι αντίθετη με το σκοπό κατασκευής αυτών των σκηνών. Εγώ δεν έχω δει ποτέ καμία. Ξεκίνα το γκουγκλάρισμα.

Και για να κλείσω να σου πω το εξής.
Δεν είναι ντροπή όταν δεν ξέρεις κάτι, να μη μιλάς και να ρωτάς αυτούς που ξέρουν.
Ντροπη είναι να παριστάνεις τον ξερόλα.
Για μια ακόμη φορά.
Και μάλιστα τον απόλυτα αγενή ξερόλα.
Για μια ακόμη φορά.
Χάνεις πρόσωπο έτσι βρε αδελφέ.
#21901

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Κατ’ αρχήν σε ευχαριστούμε πολύ για την ανάλυση που έκανες, σε μια ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Όσον αφορά στην συμβουλή σου περί googling, το έκανα στο προηγούμενο post μου και απέδειξα περίτρανα ότι ισχύει:
Από κει και πέρα και όσον αφορά στον επίλογό σου, εγώ έχω αποδείξει ποιος ακριβώς είμαι, μέσα από την συνεχή παρουσία μου εδώ, τα κείμενά μου, τους “οδηγούς” μου, τις συμβουλές μου, τις τεκμηριώσεις μου, αλλά και τις ερωτήσεις που δέχομαι από διάφορα μέλη μέσω pm!

Εσύ, εφόσον διαθέτεις (είπαμε, αναμφίβολες αλλά όχι άπταιστες) γνώσεις, θα σε συμβούλευα να μην αναλώνεσαι σε αντιπαραθέσεις μαζί μου και να βρεις πολύ καλύτερο τρόπο να τις αποδείξεις (και για το καλό των υπολοίπων αναγνωστών).

Τέλος και σε ότι αφορά τον επίλογό σου, ο τύπος στον οποίο αναφέρεσαι με τον χαρακτηρισμό “αγενή ξερόλα”, επειδή τυγχάνει να τον ξέρω, δεν είναι ούτε αγενής, ούτε ξερόλας…

Γιατί εάν ήταν αγενής ή ξερόλας, δεν θα του στέλνανε pm “παλιοί” (του forum), του τύπου: Γ@μησε ρε το μ@λ@κ@, κάθεσαι και ασχολείσαι και του ανταπαντάς... Ας μείνει και αυτός πάνω από 2 - 3 χρόνια στο forum, ας συντάξει καμιά αξιολόγηση ή κάνα “οδηγό”, ας γράψει καμιά 300αριά posts, ας λάβει (άξια) καμιά 100αριά ευχαριστίες και μετά ας έχει το υφάκι του στυλ: “Η τάδε σκηνή είναι για τα σκουπίδια, δεν υπάρχουν ορειβατικές σκηνές με σήτα, τέλος, το είπε ο γ@μ@ω”. Φωτοβολίδα είναι, δεν τον βλέπεις? 1 – 2 φορές ακόμη να τον βγάλεις offside, θα εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκαν και τόσοι άλλοι στο παρελθόν

Ειλικρινής και ευγενής είναι, αγαπητέ Pankan, πίστεψέ με… Τζάμπα του πας κόντρα... Τουλάχιστον αυτός, σου δίνει σημασία... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21903

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Η πρωτη μου σκηνη

Ειλικρινά και με κάθε καλή πρόθεση, σου προτείνω να απομακρυνθείς άμεσα από το φόρουμ γιατί είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση. Σου κάνει κακό.

Πάντως αν και όποτε ηρεμήσεις, θα ήθελα πάρα πολύ να μου υποδείξεις "αρκετές" (άντε 2-3) σκηνές 4 εποχών διπλού τοιχώματος στις οποίες το εσωτερικό ύφασμα είναι αποκλειστικά σίτα. Αυτό δεν αφορά η συζήτηση;

Γιατί όπως σου είπα ξανά, αυτά που μας απόδειξες "περίτρανα", είναι τρία πουλάκια κάθονται.

Και σου ξαναλέω ηρέμησε. Δεν θέλει κανείς να σε εκθρονίσει από βασιλιά του φόρουμ.
#21904

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ