Πόσο αδιάβροχος είναι ο πάτος της σκηνής;

  • Δημοσιεύσεις: 26
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

saavedra29 δημιούργησε το θέμα: Πόσο αδιάβροχος είναι ο πάτος της σκηνής;

Παιδιά βλέπω ότι οι σκηνές γράφουν για αδιαβροχοποίηση 2mm, 3mm κ.λ.π. Αυτό μαντεύω αναφέρεται στο εξωτερικό μέρος της σκηνής. Αυτό που πέφτει από πάνω και καλύπτει το αναπνέων εσωτερικό το οποίο πάντα καταλήγει σε ένα είδος μουσαμά για πάτωμα. Με αυτόν τον μουσαμά όμως τί γίνεται; Είναι αδιάβροχος; Υπάρχουν κατηγορίες αδιαβροχοποίησης; Αναγράφεται κάπου; Εγώ έχω μια παλιά σκηνή από το Praktiker και ο πάτος-μουσαμάς της μου φαίνεται ολόιδιος με αυτόν που βλέπω (από βιντεάκια) να έχουν οι ακριβές σκηνές.
Επίσης για τους μουσαμάδες ή τα νάυλον που προορίζονται για κάτω από τον πάτο ξέρουμε κάποιον τρόπο να γνωρίζουμε αν είναι 100% αδιάβροχα;
Ρωτάω γιατί ανάμεσα στο 95% και στο 100%, για την περίπτωση της σκηνής, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.
Ευχαριστώ.
#21576

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Πόσο αδιάβροχος είναι ο πάτος της σκηνής;

Κατ' αρχήν, διάβασε αυτό το post, όπου στο κεφάλαιο B' μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι είναι η "αδιαβροχοποίηση".

Από κει και πέρα...

- Σε κάθε (της "προκοπής") σκηνή, υφίστανται 2 τιμές αδιαβροχοποίησης: Η μία αναφέρεται στο flysheet (πάνω μέρος) και η άλλη στο floor (πάτωμα).
- Η αδιαβροχοποίηση του πατώματος, κυμαίνεται συνήθως από 5.000mm έως 10.000mm, με τις περισσότερες (της "προκοπής") σκηνές να διαθέτουν 10.000mm.
- Εάν το πάτωμα της εκάστοτε σκηνής δεν είναι πολυκαιρισμένο - φθαρμένο - τρυπημένο, τότε νερό δεν εισέρχεται (με τίποτε), εκτός και εάν αποφασίσουμε να μετατρέψουμε την σκηνή σε κανό - καγιάκ! Συνεπώς, το όποιο groundsheet δεν το τοποθετούμε για λόγους αδιαβροχοποίησης, αλλά για λόγους προφύλαξης του πατώματος από εξοχές που μπορεί να το τρυπήσουν, άρα και δεν μας ενδιαφέρει η αδιαβροχοποίησή του (εάν, υποτίθεται διαθέτει).
Εξάλλου, μην ξεχνάς, ότι εάν η βροχόπτωση είναι έντονη και το νερό δεν απορροφάται από το χώμα άμεσα , είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εισχωρήσει μεταξύ πατώματος και groundsheet, οπότε τι νόημα έχει η αδιαβροχοποίηση του όποιου groundsheet?
- Τέλος, το πως φαίνεται στο μάτι ένα υλικό - επιφάνεια (πατώματος) ουδόλως ανταποκρίνεται στην τιμή αδιαβροχοποίησης. Όπως επίσης, καλώς ή κακώς, η τιμή αδιαβροχοποίησης της εκάστοτε επιφάνειας δεν αναγράφεται κάπου...
;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21587
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saavedra29

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Πόσο αδιάβροχος είναι ο πάτος της σκηνής;

Οι φτηνές σκηνές που δεν αναγράφουν τίποτα για την αδιαβροχοποίηση του πατώματος, δεν έχουν σφραγισμένες της ραφές, ενώ μπορεί να είναι αδιάβροχο το ύφασμα που χρησιμοποιούν.
#21593
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saavedra29

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 26
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

saavedra29 απάντησε στο θέμα: Πόσο αδιάβροχος είναι ο πάτος της σκηνής;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Uncle George μου έλυσες όλες τις απορίες πάνω στο θέμα :) Οπότε με μια καλή σκηνή, έναν μουσαμά από κάτω για προστασία από τρυπήματα και έναν ψηλά για ίσκιο και προστασία από βροχή θα είμαι μια χαρά! Όσο για γενικά tips διάβασα στο φόρουμ πολλά ωραία και χρήσιμα πράγματα.
#21598
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Uncle George

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ