Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

el_ena δημιούργησε το θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Καλησπέρα, θα ήθελα τις γνώμες σας και τις γνώσεις σας για αυτες τις δύο σκηνές.
Ψάχνω για οικογενειακή σκηνή με καλό αερισμο, ενσωματωμένο πάτωμα και προθάλαμο με μέγιστες διαστάσεις εσωτερικού δωματίου τα 3.00cm πλάτος και εξωτερικής σκηνής τα 4.80cm μήκος και οποσδήποτε με πίσω πορτα με σίτα. θα προτιμούσα να χωρίζει το δωμάτιο σε 2 καθώς ειμαστε οικογένεια με 2 παιδια αλλα δεν ειναι και το τοπ στη λίστα. Μετά απο πολύ ψαξιμο και αφου απέριψα τις vango , easy camp κλπ λόγο προπαντώς αερισμού κατέληξα σε αυτές.
Αν και η Proxes σαφώς υπερτερεί σε ποιότητα καπου διάβασα οτι δεν έχει η μπροστινή πόρτα στον προθάλαμο σίτα (seriously?) κατι που απο την άλλη η Pandora έχει plus αλλη μια πορτα με σίτα στον προθάλαμο. (ισως και το μόνο ατου της Pandora μαζι με την τιμή της) Έχει κανεις δοκιμάσει κάποια απο αυτές τις σκηνές ή μήπως έχετε να μου προτέινετε κατι καλύτερο?

www.ferrino.it/en/catalog/tents/92142-tent-proxes-5
www.jumpout.gr/gr/el/products/skini-pandora-4-atomon
α, και κατι ακομα, ξέρει κανείσ να μου πει τι εθνικότητας είναι η GRASSHOPPERS ? Ψάχνω αλλα δεν βρίσκω τιποτα :P Ελληνική είναι?
ευχαριστώ :)
#21014

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Εάν μπεις στον κόπο να χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση του forum για "Ferrino Proxes" και "Pandora", θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες, οι οποίες δεν μπορούν να γραφούν σε μία και μόνο απάντηση... ;-)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21018

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

el_ena απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

ευχαριστώ για την απάντηση :)
η αλήθεια είναι οτι μπήκα στον κόπο να κανω αναζήτηση και για τις δύο καθώς ήταν πιο εύκολο απο το να κάνω καινούριο λογαριασμο και να ανοίξω καινούριο θέμα.
αν και για την proxes βρήκα αρκετα πράγματα αλλα όχι κατι για την μπροστινή σίτα και αν όντως αυτο είναι πρόβλημα... για την pandora δεν βρήκα τιποτα. (για την ποιοτητα, αντοχη στον αέρα, βροχή, ανθεκτικότητα φερμουαρ μπανέλες κλπ..)
θα συνεχίσω να ψάχνω.
ευχαριστώ
#21020

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 11

albatross απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Την ferrinο proxes 5 την έχω δεί απο κοντά σε camping και όντως δεν έχει σίτα στην μπροστινή είσοδο, κάτι που το θεωρώ σοβαρό μειονέκτημα. Κατά τα άλλα μου φάνηκε αρκετά ποιοτική με μεγάλους χώρους και καλό αερισμό. Ιδανική για ελληνικό καλοκαίρι.
Ρίξε και μια ματιά εδώ...
landosport.com/tende-5-6-posti/5445-tenda-chanty-5-deluxe.html
#21021

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

el_ena απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα δοκιμάσω μπας και τις βρω σε κάποιο μαγαζι στημένες για να τις δω...
αυτη που μου πρότεινες την ειχα δει αλλα ξεφεύγω λίγο απο budget και απο οτι είδα εχει δυο ξεχωριστες κρεμαστές σκηνες μεσα και οχι μία που να χωρίζεται οποτε είναι λίγο δύσκολο για πολύ μικρά παιδια.
#21023

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Πέρυσι το φθινόπωρο που έψαχνα και εγώ για μια τέτοια σκηνή κατέληξα και εγώ σε αυτές τις δύο φιναλίστ. Και ο λόγος ήταν η πίσω πόρτα που δεν βρήκα σε καμιά άλλη από τις πολυδιαφημισμένες και πολύ ακριβώτερες οικογενειακές σκηνές.

Ως ιδιοκτήτης πια της proxes μπορώ να σε διαβεβαιώσω από πρώτο χέρι ότι πολύ καλά το σκέφτηκα. Ότι και να λένε, όσους εξαερισμούς και να έχουν, με τίποτα δεν μπορεσαν να συγκριθούν με τη δροσιά που έδινε σε εμάς η πίσω πόρτα. Η νύχτα με τη μέρα. Και οι άλλες δροσερές ήταν, αλλά για τη Σουηδία. Στο ελληνικό καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες τους έβγαιναν έξω. Εγώ μέσα στο διαμπερές μου ακίνητο, χαιρόμουν δροσιά.

Παρότι πιστεύω ότι οι σκηνές της grasshoppers είναι πολύ καλής ποιότητας και από τα καλύτερα "value for money" στην αγορά, κατέληξα στη ferrino proxes 4 λόγω του πολύ κακού σχεδιασμού του δωματίου στη pandora. Το μήκος του είναι 185 ενώ στη proxes είναι 215. Αν είσαι πάνω από 175 δεν χωράς στη pandora ή πρέπει να κοιμηθείς στην άλλη διάσταση (παράλληλα με τη πόρτα), οπότε η σκηνή γίνεται αυτομάτως τριών ατόμων και αν είσαι ο μεσαίος πρέπει να πηδάς πάνω από άλλους για να βγείς.

Σχετικά με αυτό που λες για τη σίτα στον προθάλαμο να σου πω ότι η proxes δεν είναι η μόνη μεγάλη οικογενεική σκηνή χωρίς σίτα στο προθάλαμο. Εξάλλου μιλάμε για τον προθάλαμο και όχι την κύρια σκηνή. Και υπάρχει στο προθάλαμο ακόμη μια πλαινή πόρτα και ένα πολύ μεγάλο παράθυρο που έχουν σίτες. Σημείωσε ότι ούτε η πίσω πόρτα του προθαλάμου έχει σίτα. Οπότε αν θες οπωσδήποτε να δουλέψεις τη σκηνή με σίτες και κλειστό οτιδήποτε δεν έχει, τότε αναιρείς το διαμπερές.

Αν με ρωτήσεις για πραγματικές ελλείψεις, να σου πω ότι ίσως χρειαζόταν μια μικρή τέντα να καλύπτει μια από τις πλαινές εισόδους και να κάνει πιο εύκολη την είσοδο με βροχή. Και μια επιπλέον θέση αγκύρωσης στη μέση του εμπρός μέρους του προθαλάμου θα έκανε καλύτερο το τέντωμα της σκηνής. Δεν της έχω βρει άλλο μειονέκτημα. Θέλει και μια προσοχή όταν την ανοίγεις να θυμάσαι πως είναι διπλωμένη. Γιατί αν και δεν έχει το μικρότερο σάκο που έχω δει, αν τη διπλώσεις όπως-όπως, ίσως να δυσκολευτείς να τη χωρέσεις πάλι πίσω στο σάκο της.

Να έχεις υπόψη σου ότι αν και στήνεται πολύ εύκολα από δύο άτομα (ίσως και ένα), και αν και είναι από τις πιο μαζεμένες σε όγκο οικογενειακή σκηνή, σίγουρα δεν είναι κάτι μικρό και ευκολομεταχείριστο. Προορίζεται για μακροχρόνια στησίματα σε χώρους με σχετική άπλα. Δεν θα την έστηνα για Σαββατοκύριακο και δεν θα τη σκεφτόμουν ποτέ για ελεύθερο κάμπινγκ που για μένα είναι εξ ορισμού ταυτισμένο με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση-ενόχληση.

Επίσης να σου πω ότι αγόρασα την proxes 4 για να κοιμόμαστε μέσα 3 άτομα. Όχι ότι δεν χωράνε 4 αλλά πολύ πιο κολλητά (όχι στριμωγμένα). Εξάλλου με εξαίρεση τις περιπτώσεις που το βάρος είναι "εκ των ων ουκ άνευ" (πχ ορειβασία), είναι μάλλον κανόνας να παίρνεις σκηνή για ένα άτομο παραπάνω από αυτά που θα κοιμηθούν μέσα. Σκέψου λοιπόν μήπως αγοράσεις την proxes 5.

Τελειώνοντας θα πρέπει να σου πω ότι παρόλα τα καλά της proxes δεν μπορώ ακόμη να σου τη συστήσω. Και ο λόγος είναι ό ίδιος για τον οποίο την αγόρασα: η πίσω πόρτα.

Εγώ αγόρασα αυτή τη σκηνή κυρίως για να τη στήνω μακροχρόνια το καλοκαίρι σε μέρος που βρέχει πολύ. Η βροχή είναι το μόνο σίγουρο εκεί που πάω τα τελευταία καλοκαίρια. Έχω τύχει σε πραγματικές θεομηνίες. Ποτέ δεν άπλωσα στη σκηνή μου τέντες ή νάυλον. Ότι και να λένε λοιπόν οι Ιταλοί, θα ησυχάσω μόνο όταν το δω με τα μάτια μου ότι δεν θα μπασει νερό από το φερμουάρ της πίσω πόρτας. Δεν μιλάω για μια ψιχάλα ή μια σύντομη βροχούλα. Θέλω να δω τι θα γίνει όταν βρέχει όλη μέρα και το νερό τρέχει ποτάμι πάνω στη σκηνή.
#21024

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

1. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο forum, ότι είναι σαφώς προτιμότερη η επιλογή 2 σκηνών (μία για το ζευγάρι και μία για τα παιδιά), έναντι 1 οικογενειακής σκηνής. Και αυτό διότι και οι γονείς απολαμβάνουν λίγο περισσότερη ηρεμία και τα παιδιά και μαθαίνουν και απολαμβάνουν λίγο περισσότερη δραστηριότητα.
Από κει και πέρα, σαφέστατα και τίθεται θέμα ηλικίας παιδιών ή ανασφαλειών γονέων ή παιδιών...

2. Έχει αναφερθεί άπειρες φορές στο forum, ότι για την εύρεση του άνετου πλάτους σκηνής, υπολογίζουμε 80cm κατά άτομο. Συνεπώς, σκηνή 4 ατόμων οφείλει να είναι πλάτους 320cm.
Από κει και πέρα, εάν τα παιδιά είναι μικρά, το πλάτος των 300cm είναι επαρκέστατο...

3. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο forum, ότι ο προθάλαμος της εκάστοτε σκηνής δεν "λειτουργεί" όπως τον φανταζόμαστε και δεν εξυπηρετεί (πρακτικά). Και αυτό διότι: α΄) Συμβάλει αρνητικά στον αερισμό μίας οποιασδήποτε σκηνής, β΄) Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή - προφύλαξη όταν περπατάμε σε αυτόν, γ΄) Αυξάνει κατακόρυφα το τελικό βάρος & όγκο της πακεταρισμένης σκηνής.
Από κει και πέρα, εάν συζητάμε για σκηνή, η οποία θα στηθεί για τουλάχιστον 1 εβδομάδα και άνω ή θα στηθεί Άνοιξη ή/και Φθινόπωρο (όπου η βροχόπτωση μπορεί να είναι διαρκείας) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι διαθέτει σήτες, τότε καλώς την επιλέγουμε. Ειδάλλως, όταν φύγει ο όποιος ενθουσιασμός (3 - 4 χρόνια μετά την αγορά), δεν θα ξέρουμε σε ποιον να την πουλήσουμε (εάν στο μεταξύ δεν έχει τρυπήσει το πάτωμα του προθάλαμου)...

4. Έχει αναφερθεί άπειρες φορές στο forum, ότι οι "επώνυμες" σκηνές δεν είναι - προσφέρονται για τα ελληνικά δεδομένα - καλοκαίρια (αλλά σχεδιάστηκαν για βόρεια κλίματα). Συνεπώς, δεν πρέπει να μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση, εάν δεν διαθέτουν επαρκή αερισμό ή σήτες ή πληθώρα "ανοιγμάτων" κ.τ.λ.

5. Με βάση τις άνωθεν 4 παρατηρήσεις, ίσως θα πρέπει να ξανακάνεις έρευνα αγοράς και επανεξετάσεις τις όποιες επιλογές σου...
Εγώ προσωπικά, εάν ήμουν στην θέση σου και έπρεπε να πάρω οικογενειακή σκηνή, θα κοίταγα σκηνές:
- Χωρίς προθάλαμο.
- Πλάτους 300cm (και άνω).
- Διαμπερείς (πόρτες μπρος - πίσω με σήτα).
- Αδιαβροχοποίησης (flyer) 2000mm - 3000mm.
- Οποιασδήποτε εταιρίας - μάρκας.


P.S. Η επαναλαμβανόμενη φράση "Έχει αναφερθεί άπειρες φορές στο forum", είναι η ανταπάντηση στην απάντησή σου (με την οποία ξεκίνησα αυτό το post μου, παραθέτοντάς τη).
Και ΜΗΝ βιαστείς να με κατακρίνεις, διότι εάν δεν ενδιαφερόμουν στο να μην κάνεις άστοχη επιλογή - αγορά, δεν θα σου απαντούσα καθόλου... ;-)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21026

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 481
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 141

pankan απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Σε γενικές γραμμές καλά τα λέει ο Uncle George αλλά ...όχι και τόσο καλά.

Πράγματι είναι προτιμώτερες οι δύο σκηνές από τη μία αλλά εμείς που είμαστε 3 άτομα θέλουμε να κοιμόμαστε όλοι μαζί. Μπορεί να συμβαίνει και σε άλλους.

Γα το πλάτος έχει απόλυτο δίκιο (1 άτομο=70-80 εκ) αν αναφέρεται σε άνετες σκηνές κάμπινγκ που είτε μεταφέρονται με το αυτοκίνητο, είτε στη πλάτη για πολύ μικρό διάστημα (πχ από το πλοίο ή το κτελ μέχρι το χώρο κατασκήνωσης). Για σκηνές που τις κουβαλάς στη πλάτη για μεγάλα διαστήματα (πεζοπορία-ορειβασία) ισχύουν άλλοι κανόνες και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Σχετικά με τον προθάλαμο έχει κάποιο δίκιο, ή ίσως μερικό δίκιο.
Ακόμη και σε μια κλασσική σκηνή (όχι οικογενειακή) ο (μικρός) προθάλαμος χρειάζεται. Εκεί θα αφήσεις τα παπούτσια, τις ομπρέλες κλπ. Κάποιες φορές εκεί μαγειρεύεις. Ακούγονται λίγες οι χρήσεις του προθάλαμου αλλά στη πραγματικότητα είναι εντελώς απαραίτητος. Δεν θα αγόραζα ποτέ σκηνή χωρις προθάλαμο. Και μάλιστα 2 προθαλάμους μπρος πίσω στην πάντα διαμπερή σκηνή. Εκτός αν ήθελα τη σούπερ ελαφριά ποδηλατική σκηνή. Μιλάω βέβαια για προθάλαμο λογικού μεγέθους (1/3-1/4 της σκηνής), χωρίς πάτο, χωρίς άχρηστες σίτες, χωρίς άχρηστα νάιλον παράθυρα που σε μερικά χρόνια πολυμερίζονται και σχίζονται.

Τα παραπάνω για τον προθάλαμο ισχύουν βέβαια για κλασσικού τύπου σκηνές με ύψος που δεν ξεπερνάει (στις μεγάλες) το 160.

Τι γίνεται όμως αν θέλεις να μείνεις για μεγάλα διαστήματα (πάνω από 5-6 μέρες) σε μέρη που είναι δύσκολα από καιρό; Τι γίνεται αν εχεις βαρεθεί να σέρνεσαι μέσα στη βροχή για να μπεις στη σκηνή σου και θέλεις βρε αδελφέ κάτι ψηλότερο για να ισιώσεις και λίγο; Τι γίνεται αν έχεις βαρεθεί να πηγαινοέρχεσαι στο αυτοκίνητο που το έχεις μετατρέψει σε ντουλάπι με τα πολλά και διάφορα μιας μακροχρόνιας (και πολύπλευρης) κατασκήνωσης, και τα θες τακτοποιημένα κάπου δίπλα σου;

Τότε οι μεγάλες οικογενειακές σκηνές με τους μεγάλους προθάλαμους είναι μονόδρομος. Και δυστυχώς δεν είναι φτιαγμένες με τον καλύτερο τρόπο για τις ελληνικές συνθήκες. Στην Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν ο πάτος στο προθάλαμο, ούτε τα άχρηστα παράθυρα και οι σίτες στον προθάλαμο, που όμως είναι εντελώς απαραίτητα στις βόρειες χώρες που οι άνθρωποι ζουν μέσα στο προθάλαμο. Στην Ελλάδα μπαίνεις μέσα στη σκηνή μόνο για να κοιμηθείς και ο χώρος του ύπνου είναι που πρέπει να έχει επαρκή αερισμό και σίτες. Ο προθάλαμος είναι (όπως και στις μικρότερες σκηνές) αποθηκευτικός χώρος. Που πρέπει να σκεφτείς καλά αν τον χρειάζεσαι.

Οι πιο κοντινές στις ελληνικές συνθήκες οικογενειακές σκηνές, είναι αυτές που διάλεξες. Κι αυτό επειδή έχουν πίσω πόρτα. Μπορεί να δεις άλλες (πχ outwell) και η εξαιρετική κατασκευή τους να φωνάζει από μακριά. Φοβερή ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μη τς ζηλεύεις. Δεν είναι φτιαγμένες για Ελλάδα, όσο κι αν τις εκθειάζουν οι ατυχείς ιδιοκτήτες τους.

Βέβαια ισχύουν όλα όσα αναφέρονται από τον uncle george για τη προσοχή που πρέπει να δίνεις στο προθάλαμο. Εγώ που θεωρώ εντελώς άχρηστα και παράλογα τα υφάσματα που στρώνουν για προστασία κάτω από τις σκηνές, για την proxes έχω πάρει και έξτρα νάιλον πάτο και ένα ακόμη νάιλον που το στρώνω στο προθάλαμο σαν χαλί. Και προσέχω να μην υπάρχει η παραμικρή ανωμαλία ειδικά κάτω από τον προθάλαμο. Αλλιώς θα σκιστεί σίγουρα. Το βάρος δεν με νοιάζει γιατί θα μεταφερθεί ΜΟΝΟ με το αυτοκίνητο.

Δώσε επίσης βάση σε αυτό (το σωστό) που λέει για για την αδιαβροχοποίηση. Μη παραμυθιάζεσαι με την υπερβολική αδιαβροχοποίηση που διαφημίζουν κάποιες εταιρείες Διαβάζω για αδιαβροχοποίηση 4000, 5000, 6000 και με πιάνουν τα γέλια. Μαρκετίστικα κόλπα και τίποτα παραπάνω. Σε διαβεβαιώ ότι τα 1500 της pandora είναι απολύτως επαρκή ακόμη και για τις χειρότερες συνθήκες, και το έχω δει με τα μάτια μου σε άλλες σκηνές της πολύ αξιόπιστης grasshoppers. Δε πα να βρέχει καταρράκτες για μέρες, μέσα δεν περνάει σταγόνα. Καλή κατασκευή βλέπεις.

Εκεί που θα διαφωνήσω ριζικά με τον uncle george είναι σε αυτό που λέι στο τέλος: "Οποιασδήποτε εταιρίας - μάρκας".
Εγώ σου λέω μακριά από αναξιόπιστες λύσεις τύπου terra, τύπου panda, τύπου campus, κλπ. Θα διαλυθούν το πρώτο χρόνο, χωρίς κανένα ζόρι στημένες στη λιακάδα. Το έχω δει να γίνεται ξανά και ξανά. Μια καλή επώνυμη σκηνή παρέχει μια ελάχιστη εγγύηση ποιότητας. Μπορεί και μια ανώνυμη σκηνή να έχει πολύ καλή κατασκευή αλλά θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά αυτής της καλής κατασκευής. Αν δεν έχεις αυτή τη γνώση, καλύτερα να περιοριστείς σε κάτι πιο επώνυμο.
#21028

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

Χμ... Αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον η συζήτηση...Μία (trekking) σκηνή 2 ατόμων (άρα πλάτους 100cm - 120cm), η οποία θα χρησιμοποιηθεί από 1 άτομο (για λόγους άνεσης) δεν συνεπάγεται ότι δεν την κουβαλάς σε backpack! Εκτός και εάν θεωρούμε ακόμη και το βάρος του 1kg - 1,5kg "απαγορευτικό"...
Ο εκάστοτε προθάλαμος μιας οικογενειακής σκηνής, όπως και ο εκάστοτε ημι-υπαίθριος χώρος ενός σπιτιού, δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν την ανάγκη του εκάστοτε ανθρώπου να καθίσει κάπου και να (εξακολουθεί να) έχει θέα, όταν οι καιρικές δεν είναι οι πλέον κατάλληλες (αλλά όχι και απαγορευτικές) για την ύπαιθρο. Συνεπώς:

- Με βάση αυτό το (ρεαλιστικότατο) σκεπτικό, ο προθάλαμος της εκάστοτε οικογενειακής σκηνής οφείλει:
α΄) Να διαθέτει "ανοίγματα" (πόρτες - παράθυρα), η πλειοψηφία των οποίων να φέρει απαραιτήτως και γείσο και σήτα (για τα ελληνικά δεδομένα) ή νάιλον (για τα βόρεια δεδομένα)!
Τι να τον κάνω τον προθάλαμο, όταν ρίχνει καρέκλες για ώρα και είμαι υποχρεωμένος να κλείσω ερμητικά οποιοδήποτε "άνοιγμα" στον προθάλαμο, ώστε να μην μπαίνει η βροχή (και ιδίως εάν ο προθάλαμος διαθέτει ενσωματωμένο πάτωμα)???
β΄) Να διαθέτει ενσωματωμένο πάτωμα.
Τι να τον κάνω τον προθάλαμο χωρίς πάτωμα, όταν ρίχνει καρέκλες για ώρα και εντός προθαλάμου σκάνε μύτη τα μυρμήγκια με κανό?

- Όπως δεν δίνουμε ένα κάρο χρήματα για να δημιουργήσουμε - δηλώσουμε το μπαλκόνι του σπιτιού μας ως ημι-υπαίθριο χώρο και κατόπιν να τον κάνουμε αποθήκη, το ίδιο ισχύει και για τον προθάλαμο οικογενειακής σκηνής! Από κει και πέρα, περί ορέξεως...

- Αλλά ακόμη και εάν θέλουμε να κάνουμε αποθήκη τον προθάλαμο (γεγονός το οποίο δεσμεύει απόλυτα τις όποιες μετακινήσεις μας, ώστε να μην υπάρξει κλοπή) και πάλι οφείλει να διαθέτει ενσωματωμένο πάτωμα. Ειδάλλως, αργά ή γρήγορα, οι μικροί μας φίλοι θα αρχίσουν την εξερεύνηση! Και εάν είναι μικροί, δεν τρέχει και μία (για τους συνηθισμένους). Εάν είναι κάνα φιδάκι, αρχίζουν τα όργανα...Ορθά διαφωνείς, αλλά (υπάρχει και ένα αλλά) το οποίο έχω αναφέρει άπειρες φορές: Εφόσον ο οποιοσδήποτε και δεν διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και δεν γνωρίζει επ' ακριβώς τις ανάγκες - θέλω του, δεν ξεκινάει αγοράζοντας Ferrari. Ας πάρει κάτι απλό - φθηνό, ας το δοκιμάσει, ας συνειδητοποιήσει, ας μάθει και κατόπιν παίρνει και την Ferrari...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21029
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mari

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

el_ena απάντησε στο θέμα: Ferrino Proxes 5 vs Grasshoppers Pandora

καταρχήν να ευχαριστήσω τον pankan για την απάντηση του. Αυτό ακριβώς έψαχνα όταν άνοιξα το τοπικ. κάποιον που να έχει την σκηνή αυτη για να πεί τις λεπτομέρειες που μόνο αν έχεις την σκηνή μπορεις να ξέρεις. Έχεις δίκιο για τα 4 ατομα, άλλωστε αν πάω στην proxes φυσικά και θα διαλέξω την proxes 5 οπως άλλωστε γράφω και στον τίτλο του θέματος.

Για μένα είναι κάπως έτσι : απο την μία η proxes με τις σωστές διαστάσεις της και ίσως την καλύτερη ποιοτητα και απο την άλλη η pandora με τον στριμωγμένο χώρο αλλα με τις επιπλέον σήτες μπρος και νομίζω και πίσω στον προθάλαμο και την πιο οικονομική τιμη.

Για την πίσω πόρτα του προθαλάμου που έιναι και αυτη χωρίς σήτα να πω την αλήθεια μου δεν το είχα σκεφτεί. Φανταζόμουνα οτι είχε σήτα, οπότε έχεις απόλυτο δίκιο για την χρήση του διαμπερές.
και να κάνω μια παρένθεση εδω να σε ρωτήσω, πιστεύεις οτι είναι δυνατό να ενσωματώσεις εσωτερικά στο εξωτερικο πανι σιτα με καποιον τρόπο:? (Velcro πχ) και για να προλάβω μερικούς, ναι γνωρίζω ποια είναι η χρήση του προθαλάμου αλλά εγώ ετσι θα γούσταρα να είναι, δεν νομίζω ότι ενοχλώ. :)
Νομίζω οτι θα καταλήξω στην proxes γιατι οι διαστάσεις της είναι πιο πάνω στην λίστα, εξάλλου αν ήθελα πιο μικρή σκηνη θα έπερνα μια απο αυτες που κάθονται στο πατάρι απο όταν η οικογένεια μας ηταν 2 ή τρία ατομα και ειδικα οταν είμασταν 3 ατομα είχαμε μια σκηνη eurotrail igloo 4 ατομων πολύ συμπαθητική αλλά με πολύ μικρό και χαμηλό προθάλαμο που δεν χώραγε πολλά πράγματα.

ακριβώς :) για αυτο άλλωστε εχω καταλήξει και σε αυτές τις δύο και δεν έχει μπεί στο παιχνίδι και κάποια oztrail με πολλά παράθυρα στον χώρο ύπνου ή και κάποια escape που κάπου πήρε το μάτι μου με 4 (!) παράθυρα. καλύτερα να έχεις ένα μόνο άνοιγμα να προσέχεις σε περίπτωση μεγάλης βροχής :D
Σε ευχαριστώ ξανά για τον χρόνο σου.

να ευχαριστήσω και σένα για τον χρόνο σου,
1. αρχικα να σου πω οτι για το αν θα χρησιμοποιήσεις 1 ή 2 σκηνές οπως πολύ σωστα αναφέρεις έχει να κάνει ΒΑΣΙΚΑ με τις ηλικίες των παιδιών, πίστεψε με με περιμένω πώς και πώς την στιγμή που θα μπορούμε να κάνουμε camping με δύο σκηνές :lol:

2. το γνωρίζω γι αυτό κιόλας ρωτούσα για την proxes 5 και όχι για την 4 απλα είχα και στο πίσω του μυαλου μου οτι αν πήγαινα στην pandora θα ήταν για ενα ή δύο καλοκαίρια

3. οκ και τι σε πειράζει εσένα αν θέλω να τον χρησιμοποιήσω διαφορετικά? πάντα με ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση, βάζοντας κάποιον μουσαμα επιπλέον μπορω αν θέλω να τον κάνω ημι-υπαίθριο χώρο!

4. δεν θα μου έκανε εντύπωση για μία εταιρεία βόρειας καταγωγής, άλλωστε δεν αναφέρθηκα στην easy camp, outwell vango κλπ αλλα στην Ιταλική Ferrino.

5. πίστεψε με το έχω λιώσει το θέμα, καθώς δεν είναι και η πρώτη φορά που κάνω camping και λόγο ηλικίας έχω και τις ιδιαιτερότητές μου. :D

PS. δεν σε κατακρίνω καθόλου και άλλωστε ότι έγραψες παραπάνω είναι σωστό σε γενικές γραμμές και πραγματικά σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου απλά πιστεύω ότι θα μπορούσες να τον σπαταλήσεις αλλιώς, όπως ο φίλος pankan, και να δώσεις μερικές πληροφορίες παραπάνω καθώς είσαι και εσυ απ ότι είδα κάτοχος μιας proxes , θα μπορούσες να γράψεις οτι πληροφορίες μπορεί να έχεις από την χρήση της proxeς και άστο πάνω μου αν θα κάνω άστοχη - επιλογή αγορα. :)
#21031

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ