Outwell nevada mp 2016

 • Δημοσιεύσεις: 898
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 232

Uncle George απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

"Υποσχέθηκα" να επανέλθω επί του θέματος και οφείλω να είμαι συνεπής στις υποσχέσεις μου. ;) Λοιπόν...

- Η εμπειρία έχει αποδείξει περίτρανα ότι μια μεγάλη - βαριά - ογκώδης σκηνή, όταν "φύγει" πλέον ο ενθουσιασμός της αγοράς - αρχικής χρήσης, ούτε στήνεται πλέον εύκολα, ούτε (το κυριότερο) συντηρείται και αποθηκεύεται σωστά!
Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει φράσεις από φίλους που διαθέτουν τέτοιες σκηνές του στυλ: "Που να κουβαλάω - στήνω - ξεστήνω τώρα για ένα 3ήμερο..." ή "Που να απλώνω - πλένω - στεγνώνω τώρα, άσε δεν παθαίνει τίποτε...". Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι είτε να μην πηγαίνουν πουθενά, είτε η σκηνή να φθείρεται τάχιστα, με ότι και στις 2 περιπτώσεις αρνητικά συνεπάγεται...

- Εφόσον, στην δική σου περίπτωση, η σκηνή θα φιλοξενήσει 3 άτομα, εγώ θα σου πρότεινα (με βάση τα άνωθεν) την αγορά μίας σκηνής υπνοδωματίου 4 ατόμων (και όχι παραπάνω). Με άλλα λόγια, ένα πλάτος υπνοδωματίου ~240cm είναι υπερ-αρκετό, για 3 ενήλικα άτομα.

- Όταν μία οποιαδήποτε σκηνή έχει (πραγματική) αδιαβροχοποίηση της τάξεως των 2.000mm, μας καλύπτει πλήρως σε μία δυνατή καλοκαιρινή μπόρα. Η επιλογή μεγαλύτερης αδιαβροχοποίησης είναι υπερβολή (αν σκεφτείς ότι μία σκηνή 4 εποχών έχει αδιαβροχοποίηση 5.000mm) και θα εξυπηρετούσε μόνον περιπτώσεις μεγάλης διάρκειας στησίματος, υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μόνο που "κερδίζουμε", είναι βάρος - όγκο - πονοκέφαλο.
Όποιος δε, υποστηρίξει εμπειρικά ότι τα 2.000mm δεν επαρκούν και ότι η σκηνή του σε μπόρα έμπασε νερά, θα του απαντήσω απλά ότι η σκηνή του είναι ασυντήρητη - φθαρμένη...

- Το να διαθέτει μία οποιαδήποτε σκηνή άπειρα "ανοίγματα" στον προθάλαμο, δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι το μέγεθος, ο αριθμός και η διάταξη των όποιων "ανοιγμάτων" στο υπνοδωμάτιο. Εκεί κοιμάται ο οποιοσδήποτε, εκεί θέλει δροσιά...

- Το μεγάλο γείσο σε μια οποιαδήποτε οικογενειακή σκηνή (όπως π.χ. στην Rockwell 5 Tent που είχα προαναφέρει), μπορεί να την κάνει λιγότερο σταθερή υπό έντονο άνεμο, αλλά σε περίπτωση παρατεταμένης βροχόπτωσης και ιδίως πλάγιας (εάν και εφόσον χρησιμοποιείται και άλλους μήνες, πλην των θερινών) δεν κλειδαμπαρώνεσαι (στην κυριολεξία) εντός, κάνοντας hammam από τον συνδυασμό ζέστης και υγρασίας, περιμένοντας να κάνει ξαστεριά...

Εν κατακλείδι, η σκηνή για την οποία ενδιαφέρεσαι αποτελεί μία πάρα πολύ καλή επιλογή, αρκεί (κατά την προσωπική μου άποψη - εμπειρία):

1. Να "ξεχάσεις" το ελεύθερο...
2. Η διάρκεια του εκάστοτε στησίματος να είναι από 7 ημέρες και άνω (και προφανώς σε οργανωμένο camping)...
3. Να στήνεις συστηματικά και Άνοιξη ή Φθινόπωρο, ώστε να αξιοποιήσεις τα χαρακτηριστικά - δυνατότητές της...
4. Να διαθέτεις επαρκή χώρο, ώστε να μπορείς να την συντηρείς κάθε φορά άνετα και σωστά...


P.S. Εάν ρίξεις μια ματιά, τόσο στην Χρυσή Ευκαιρία, όσο και στην ειδική κατηγορία του forum, θα διαπιστώσεις ότι η πλειοψηφία των σκηνών που πωλούνται, είναι μεγάλες - βαριές - ογκώδης. Τυχαίο??? Δεν νομίζω... ;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20595
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Andreas 05

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 12
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Andreas 05 απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Τα στοιχεία που μου δινεις ειναι πολυ σωστα και σε ευχαριστω πολύ και για το χρονο που αφιέρωσες.Μικρότερη σκηνη έχω μια outwell earth 3 οπότε για ένα Σαββατοκύριακο υπαρχει λύση εαν βαριεμαι να στησω την μεγαλύτερη. Λάθος μου που δεν το ανέφερα τη σκηνη την χρειαζομαι μονο για οργανομενο για μια εβδομάδα το πασχα ενα μηνα και ίσως παραπάνω τον Αυγουστο-Σεπτεμβρίο και κάποιες φορές ίσως Χριστούγεννα 5-6 μέρες. Τωρα η αδιαβροχοποιηση σίγουρα ειναι μεγαλύτερη απο οσο χρειάζεται αλλα αφου μπορώ να την έχω, εξαλου τα 2-3 επιπλέον κιλα δεν θα είναι και καταστροφή. Για τήν συντήρηση έχεις απολυτο δικαιο απλα να σου αναφερω οτι είμαι ενας άνθρωπος πολυ ψειρας και θα το ρισκαρω.Ευχαριστώ παρα πολύ για το χρονο που αφιαιρωσες για εμένα, ειναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια για κάποιον νεο στο χώρο οπως εγω. :worthy: Θα επανελθω με ολοκληρομενη γνώμη για την σκηνή.
#20598
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Uncle George

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 20
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Waver απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

¬Καλησπέρα παιδιά. Παρακολουθώ καιρό τώρα τις συζητήσεις του Forum αλλά ήρθε η στιγμή να κάνω την δική μου, ‘εξειδικευμένη’ ερώτηση.
Κάνω πολλά χρόνια camping με Terra σκηνές και είμαι αρκετά οργανωμένος camper. H τελευταία σκηνή μου είναι η Terra – ECO III (εξαιρετική σκηνή με φανταστικό εξαερισμό) που την είχα πάρει με την κοπέλα μου (πλέον σύζυγος) πριν 5 χρόνια περίπου.
Φέτος κάναμε 2 φορές camping (μία δοκιμαστικά για ένα ΣΚ και στις διακοπές μας) με τον 1 ½ έτους γιο μας. Στις διακοπές (2 βδομάδες) είχαμε πάρα πολλά πράγματα που τα είχαμε βάλει περιμετρικά των στρωμάτων και δεν υπήρχε άλλος χώρος πουθενά και για τίποτα (που να έρθει το 2ο παιδί).
Αποφασίσαμε λοιπόν να επενδύσουμε σε οικογενειακή σκηνή για τις διακοπές (μιας και λόγω σχολαστικότητας θα την κρατήσουμε πολλά πολλά χρόνια) και θα κρατήσω την Terra για τα ΣΚ.
Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στις παρακάτω:
1) Outwell Nevada MP (Premium collection) – με προβληματίζει ο εξαερισμός και αν το χοντρό πανί βοηθάει σε αυτόν.
2) Outwell Nevada 5 (Privilege collection) – 2 αεραγωγοί παραπάνω από την MP αλλά με προβληματίζει το πιο διάφανο πανί που έχει, ειδικά πάνω από το δωμάτιο.
3) Ferrino – Ready Steady 5 (Air) – με προβληματίζει η ποιότητα
4) Ferrino – Proxes 5 – με προβληματίζει που δεν έχει σίτα η κεντρική πόρτα.
Η τιμή της σκηνής δεν με απασχολεί τόσο καθώς απέκλεισα την εκπληκτική Outwell Tomcat 5 SA, όχι λόγω τιμής (αν και ήταν αρνητικός παράγοντας) αλλά λόγω ύψους καθώς κάνω και οργανωμένο camping στην Νάξο με καλαμιώνες στο 2,10 που είναι και το απόλυτο όριο.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την άποψή σας, αλλά και του Αντρέα που πήρε την MP. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς την Ready Steady 5 ( landosport.com/tende-5-6-posti/5739-tenda-ready-steady-5.html ), που είναι εξαιρετική σκηνή (φοβερός εξαερισμός και σύστημα στησίματος) και μαζεμένη, αλλά δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο Internet κάποιο αναλυτικό βίντεο ή κάποιο σχόλιο γι’αυτή αναφορικά με την ποιότητα, ή την αντοχή στον αέρα και στην βροχή (το site της Ferrino είναι λίγο ελλιπές για τα δικά μου γούστα). Η συγκεκριμένη είναι και η πιο ακριβή (740 ευρώ από Ιταλία + μεταφορικά) αλλά όπως είπα, αν μου κάνει θα γίνει η επένδυσή!
#20616

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 12
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Andreas 05 απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Δεν εχω πάρει ακόμα την σκηνή στα χέρια μου οπότε δεν έχω και άποψη. Για το άσπρο πανι πάντως μπορώ να σου πω οτι αν δεν είσαι πολύ πρωινός τύπος θα έχεις ενα θεματακι.Εχω την outwell earth 3 που ειναι περιπου το ίδιο χρώμα και το πρωί ξυπνουσα κατα τις 7 απο το φώς χωρίς να βλέπει την σκηνή ο ήλιος. Τωρα για τα υπόλοιπα που ρωτας τα αφηνω σε πιο επμειρους.Αν δεν βιαζεσαι πάντως στις 16 του μήνα θα παραλαβω την nevada mp και θα γράψω εντύπωση ( θα την στεισω στο γκαραζ )όσο ασφαλείς μπορη να είναι αυτή.
#20617

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 28
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

Darth απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα ώς προς το πανί, ίσως να έχεις ένα θεματάκι. Το παράδοξο είναι ότι, εντάξει εγώ είμαι πρωινός τύπος και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά η σύζυγος και τα παιδιά που ξύπναγαν κατά τις 10 πάλι δεν είχαν. .
@Adreas 05 . Διαφορά έχουν οι σκηνές μας και στο μέγεθος
#20618

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 20
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Waver απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Έχεις δίκιο Αντρέα και εμένα με προβλημάτισε το λευκό χρώμα και όχι μόνο για το φως αλλά κ ότι θα λερώνει η σκηνή εύκολα. Αυτό που την σώνει κ δεν την απέρριψα άμεσα είναι το σκούρο της οροφής και ότι μπορεί να είναι χοντρό ύφασμα που να αντανακλάει (τι διάολο οι Ιταλοί έχουν ίδιο ήλιο με εμάς σχεδόν). Σε γενικές γραμμές όμως έχεις δίκιο. Φυσικά θα αναμένω νέα σου, καθώς η MP προηγείται στις προτιμήσεις μου, αλλά δύσκολα να καταλάβεις τον εξαερισμό μιας σκηνής αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι με 30+ βαθμούς κ με ελάχιστο αεράκι σε αυτή.
Darth τώρα είδα την διαφορά στο μήκος (4.85 έναντι 5.10) που μάλιστα φαίνεται να αφήνει μεγαλύτερο κενό στο πίσω μέρος (35 αντί 10 εκ.) μεταξύ τέντας κ δωματίου, καθώς τα δωμάτια είναι ίδια στο μήκος!!! Επίσης εντόπισα κ μία άλλη διαφορά στις διαστάσεις. Το πίσω πασαλάκι της MP την κρατάει σε 10 εκ. μεγαλύτερο ύψος από την Nevada 5. Darth, έχεις το ίδιο μοντέλο που φαίνεται στην φωτό (Nevada 5) ή την Nevada M που είναι ίσως το παλιότερο μοντέλο? Πάντως αυτή στην φωτο (μπλε) φαίνεται ανοιχτόχρωμο το πανί πάνω κ φοβάμαι μην είναι φωτεινή το πρωί. H MP φαίνεται να έχει κ το σκουρόχρωμο πανί του δωματίου που ίσως μειώνει αρκετά το φως. Χμμμμμ
#20620

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 20
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Waver απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Επίσης το P της MP από ότι άκουσα στο βίντεο δεν σημαίνει Premium αλλά Panorama λόγω των περιμετρικών παραθύρων. Αντρέα κοίτα αυτό μιας κ θα κάνεις και χειμερινές εξορμήσεις. :-)
#20621

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 898
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 232

Uncle George απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Μην ξεχνάτε ότι σκούρα χρώματα, ναι μεν "εμποδίζουν" το φως του ήλιου (με ότι αυτό θετικά συνεπάγεται ως προς τον πιο άνετο ύπνο), αλλά ταυτόχρονα "προσροφούν" μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία (με ότι αυτό αρνητικά συνεπάγεται, ως προς την αναπτυσσόμενη θερμότητα στην επιφάνεια -εξωτερική και εσωτερική- του εκάστοτε πανιού)...

Άρα???

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#20627

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 20
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

Waver απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Σωστή παρατήρηση Uncle George. Το λευκό αντανακλά πλήρως το φως και άρα και την θερμότητα.
Αυτό φαίνεται ότι το έχουν σκεφτεί σωστά στην Outwell και στον σχεδιασμό της Nevada MP όπου το μαύρο ύφασμα (συσκότισης) είναι στο δωμάτιο (εσωτερικά) και όχι στο εξωτερικό ύφασμα. Επίσης το κάλυμμα της Outwell (που μπορείς να αγοράσεις optional) είναι ασημί από την μία για την αντανάκλαση της ζέστης στα θερμότερα κλίματα και μαύρο από την άλλη για την απορρόφηση της ζέστης στα ψυχρότερα κλίματα.
Από την άλλη, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η παχιά σκιά (λιγότερο φως) και άρα το πάχος του υφάσματος και ίσως λιγότερο το χρώμα. Επειδή το ύφασμα στις συγκεκριμένες σκηνές είναι ψηλά και δεν βρίσκεται σε επαφή με το δέρμα, δεν θα καταλαβαίνεις την διαφορά του παρά μόνο στην απόλυτη άπνοια. Έχω την εντύπωση ότι υφάσματα πιο χοντρά (βαρύτερες σκηνές) "θερμομονώνουν" καλύτερα. και φυσικά τα πολλά ανοίγματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.
#20629

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 28
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4

Darth απάντησε στο θέμα: Outwell nevada mp 2016

Φίλε Waver την Nevada M έχω, έχει και εμένα διχρωμία όπως και της Nevada 5. H δικιά μου είναι μοντέλο του 2015. Η διαφορά με την 5 είναι η φωσφοριζέ γραμμή που τρέχει κατά μήκος της σκηνής. Να προσθέσω ότι στη σκηνή από πάνω έχω βάλει και δίχτυ σκίασης (χωρίς να ακουμπάει την σκηνη) για να την προφυλάξω από κουτσουλιές, φύλλα και ότι άλλο πέσει από τα δέντρα.
#20630

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Αυτή τη στιγμή online 269 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Αυτή τη στιγμή online 269 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions