Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλικών των σκηνών

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Θα αγοράσεις σκηνή ή θα φτιάξεις δικιά σου σκηνή;

Άμα αγοράσεις αυτά που ρωτάς δεν έχουν καμία σημασία γιατί ο κατασκευαστής δεν σου δίνει αναλυτικά αντοχές για τα υλικά της σκηνής.

Το κορυφαίο Γερμανικό περιοδικό όταν κάνει τεστ σκηνών μετράει την αδιαβροχοποίηση των υφασμάτων της σκηνής και την ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΜΟ. Δηλαδή για κάθε σκηνή γράφει σε πιά ταχύτητα ανέμου καταρρέει. Την ταχύτητα την μετράνε σε χιλιόμετρα ανά ώρα.
Εδώ θα δεις το σχετικό βίντεο :
www.outdoor-magazin.com/videos/outdoor-p...iler.1148062.3.htm#1

Άμα φτιάξεις σκηνή, μερικοί κατασκευαστές υλικών, δίνουν κάποια από στοιχεία που ζητάς.
Μπορείς να δεις εδώ:
www.e-camping.gr/forum?view=topic&catid=3&id=10390

Μερικά από αυτά που ρωτάς δεν μετριούνται και μερικά δεν τα δίνει κανένας κατασκευαστής υλικών λιανικής πώλησης.
#16390
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις...

1. Τα πλέον ανθεκτικά σχοινιά (μέγιστος λόγος αντοχής προς βάρος - διάμετρος) κατασκευάζονται συνήθως από nylon. Σε αυτή την κατηγορία υφίστανται 2 υποκατηγορίες: α΄) Τα "δυναμικά" σχοινιά (ελαστικής παραμόρφωσης) και τα "στατικά" σχοινιά (πλαστικής παραμόρφωσης). Συνήθως, στις σκηνές επιλέγουμε "δυναμικά" σχοινιά, με σκοπό την "απορρόφηση" (ιδίως) της δύναμης ριπής αέρα και από το σχοινί (άρα και την "μείωση" αυτής στην επιφάνεια - κάλυμμα της σκηνής, για ευνόητους λόγους). Σε κάθε περίπτωση, η αντοχή των σχοινιών μετριέται με πρότυπα που εφαρμόζει η UIAA .

2. Το όριο αντοχής του εκάστοτε καλύμματος (αυτό καθεαυτό) είναι θεωρητικά υπερβολικά υψηλό, γι αυτό συνήθως εξετάζονται τα "ευάλωτα" σημεία μιας σκηνής, όπως οι ραφές και οι μπανέλες.

3. Οι αντοχές υλικών (όπως οι μπανέλες και τα πασαλάκια) υπάγονται στους νόμους της φυσικής περί παραμόρφωσης στερεού υλικού. Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι "σκληρά" μέταλλα εμφανίζουν υψηλή αντοχή, αλλά και βάρος και φυσικά το αντίθετο. Σαφώς και υφίστανται εξαιρέσεις (ειδικών και πανάκριβων μετάλλων), που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. "Λύση" σε αυτό το ζήτημα αποτελούν τα ανθρακονήματα (ως υλικό κατασκευής μπανελών). Σε κάθε περίπτωση, η (ελαστική αρχικά, πλαστική κατόπιν, θραύση τελικά) παραμόρφωση εξαρτάται από το μέτρο ελαστικότητας (κατά Young), το οποίο με την σειρά του εξαρτάται από το είδος του υλικού, το σχήμα, την διάτμηση αυτού, κ.α., άρα η τελική αντοχή είναι μετρήσιμη μόνον ανά περίπτωση και περίσταση. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι οι μπανέλες να έχουν υψηλή τιμή ελαστικής παραμόρφωσης, ενώ τα πασαλάκια χαμηλή τιμή.

4. Η αεροδυναμική μιας σκηνής εξαρτάται άμεσα από την επιφάνεια της εφαρμοζόμενης τάσης (δύναμη αέρα), την κλίση αυτής (εν σχέσει με την διεύθυνση της δύναμης), καθώς και από το υλικό, το οποίο είναι κατασκευασμένο το κάλυμμα (τριβές). Όσο μικρότερη η επιφάνεια (που δέχεται την τάση), μεγαλύτερη η γωνία κλίσης (ως προς την διεύθυνση της δύναμης αέρα) και λιγότερες οι τριβές, τόσο πιο αεροδυναμική χαρακτηρίζεται μια οποιαδήποτε σκηνή.

Συμπερασματικά (και λίαν απλοϊκά) θα μπορούσε να πει κάποιος ότι:
- Επιλέγεται το σχήμα και το μέγεθος της σκηνής.
- Εφαρμόζεται δύναμη συνεχούς, αλλά και ριπών αέρα (λογικών - ρεαλιστικών εντάσεων για camping), υπό διάφορες γωνίες, ώστε να υπολογιστεί η απαιτούμενη δύναμη αντίδρασης.
- Επιλέγονται οι ανάλογες - κατάλληλες μπανέλες και τα ανάλογα - κατάλληλα σχοινιά, τα οποία θα αντεπεξέλθουν στις εν λόγω δυνάμεις.

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#16391
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

elenistyl απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
είναι για εργασία στη σχολή
θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο αν γνωρίζετε ...τι τάσεις και δυνάμεις δέχεται η σκηνή ;(π.χ: η μπανέλα δέχεται καμπτική της τάξεως τόσο , άρα για να αντέξει πρέπει να είναι αλουμίνιο , γιατί έχει όριο αστοχίας τόσο )
Εγώ θέλω να τα γράψω αυτά , χωρίς να με απασχολεί ακόμα η δομή , μόνο ως επιλογή υλικών ... γίνεται έτσι ;
#16394

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 488
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 83

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Να τοποθετηθεί ο RottenLungs. :)
Οι σπουδές του είναι σχετικές με το θέμα.



Elenistyl βλέπω να έχει κενά στην θεωρία, δεν θα γίνει σωστή η εργασία σου.
Σε τι σχολή είσαι;
#16395

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Ελένη, καλώς ή κακώς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όσο τα σκέφτεσαι...

Α. Για τον υπολογισμό της δύναμης (F), που δέχεται η επιφάνεια (Α) της σκηνής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί (στην απλούστερη των περιπτώσεων) η εξίσωση: F = 1/2*Cd*ρ*A*u^2, (Cd: Συντελεστής αντίστασης καλύμματος - εξαρτάται από την γεωμετρία, ρ: Πυκνότητα αέρα, Α: Μέγιστη μετωπική επιφάνεια, u: Ταχύτητα του αέρα). Άρα, ακόμη και σε αυτή την "απλή" περίπτωση εξίσωσης, λόγω των πολλών μεταβλητών, δεν είναι και τόσο εύκολος ο προσδιορισμός της δύναμης F, την οποία καλούνται να "εξουδετερώσουν" οι μπανέλες.
Αλλά, ΑΣ υποθέσουμε ότι υπολογίζεται η δύναμη F...

Β. Οι δυνατές καταπονήσεις των στερεών είναι: ο εφελκυσμός, η θλίψη, η διάτμηση, η στρέψη, η κάμψη και ο λυγισμός. Από αυτές τις καταπονήσεις, η μπανέλα μιας σκηνής δέχεται κυρίως κάμψη και λυγισμό. Για τον υπολογισμό του ορίου της ελαστικής παραμόρφωσης της εκάστοτε μπανέλας, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις διαστάσεις της και τα χαρακτηριστικά του υλικού κατασκευής της. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι και τόσο εύκολος ο προσδιορισμός του ορίου ελαστικής παραμόρφωσης (ανά υλικό), γιατί οι μπανέλες δεν έχουν standard διαστάσεις ή ομογενές υλικό κατασκευής.
Αλλά, ΑΣ υποθέσουμε ότι υπολογίζεται το όριο ελαστικής παραμόρφωσης, κατόπιν το όριο πλαστικής παραμόρφωσης και τέλος το όριο θραύσης.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: "Θα μπορούσαμε, εάν γνωρίζαμε τα 2 αυτά στοιχεία, να υπολογίζουμε ανά περίπτωση και περίσταση τι υλικό - τύπο μπανέλας θα χρησιμοποιήσουμε?". Η απάντηση είναι απλά: ΟΧΙ! Και εξηγώ το γιατί, δίνοντας κάποια απλά παραδείγματα:

1. Έστω συγκεκριμένη (καθόλα τα χαρακτηριστικά της) σκηνή, στην οποία ασκείται συγκεκριμένη δύναμη F, η οποία ΔΕΝ μπορεί να "αντιμετωπιστεί" με 2 μπανέλες τύπου Μ1 (υλικού κατασκευής χαμηλών ορίων παραμόρφωσης - θραύσης), αλλά με 2 μπανέλες τύπου Μ2 (υλικού κατασκευής μετρίων ορίων παραμόρφωσης - θραύσης). Εάν όμως χρησιμοποιηθούν 3 ή 4 μπανέλες τύπου Μ1, τότε η απαιτούμενη συνθήκη αντοχής στον αέρα ικανοποιείται - επιτυγχάνεται.
Συμπέρασμα: ΔΕΝ τίθεται θέμα, ότι από μία δύναμη F και άνω απαιτείται υλικό κατασκευής μπανέλας M2 ή ανθεκτικότερο, γιατί (πολύ απλά) μπορεί να τροποποιηθεί το δικτύωμα (μεγαλύτερος αριθμός μπανελών), επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Έστω πάλι οι προαναφερθείσες συνθήκες (συγκεκριμένη σκηνή, δύναμη F1, μπανέλες M1 & M2). Εάν οι μπανέλες M1 δεν ικανοποιούν την απαιτούμενη συνθήκη αντοχής στον αέρα, τότε είναι δυνατό να αλλάξουμε (αυξήσουμε) την γωνία κλίσης του καλύμματος κατά 2 - 3 μοίρες (άρα να μειώσουμε τον συντελεστή Cd και κατ' επέκταση την δύναμη F) και τελικώς να επιτύχουμε το ζητούμενο και πάλι με δύο μπανέλες τύπου Μ1 και όχι Μ2.
Συμπέρασμα: Και πάλι ΔΕΝ τίθεται θέμα, ότι από μία δύναμη F και άνω απαιτείται υλικό κατασκευής μπανέλας M2 ή ανθεκτικότερο, γιατί (πολύ απλά) μπορεί να μειωθεί η δύναμη F (αλλαγή γωνίας κλίσης), επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, θα σε συμβουλέψω τα εξής:

- Στην σχεδίαση σκηνής (γιατί αυτό είναι το θέμα σου) ΔΕΝ υπάρχουν standards, τουλάχιστον όπως εσύ τα σκέφτεσαι. Αλλά και εάν ακόμη είχες την διάθεση να δημιουργήσεις κάποια μαθηματικά μοντέλα, θα έπρεπε να κολυμπήσεις πάρα πολύ "βαθειά" (μηχανική ρευστών, δικτυώματα, μηχανική στερεών, κ.α.), δηλαδή θέματα καθαρής μηχανολογίας - μηχανικής.

- Αυτό που ενδιαφέρει (στην τελική) τον εκάστοτε σχεδιαστή σκηνής, είναι η μεγιστοποίηση του λόγου (γενικής) αντοχής (νερό, αέρας, ακτινοβολία) της σκηνής, προς βάρος και όγκο. Και επειδή όλα τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται όλα τα μέρη που απαρτίζουν μία σκηνή είναι (σχεδόν) συγκεκριμένα και (σχεδόν) γνωστά, κάνε μια έρευνα στο net, δες τι ακριβώς χρησιμοποιεί ο εκάστοτε κατασκευαστής, κατόπιν βρες τα χαρακτηριστικά των υλικών αυτών ξεχωριστά και κατέληξε στο ποια ακριβώς παρουσιάζουν τον καλύτερο λόγο αντοχής προς βάρος και όγκο και επέλεξέ τα διαστασιολογώντας ανάλογα. Και εάν (σου) προκύψει το ερώτημα του γιατί δεν το κάνουν όλοι οι κατασκευαστές αυτό, θα σου υπενθυμίσω ότι κάθε κατασκευαστής απευθύνεται και σε διαφορετικό target group - campers και σε διαφορετικό badget...

Αυτά...

P.S. Το εν λόγω post είναι προφανέστατα η συνέχεια αυτού του post σου. Και σε εκείνο το post, είχα γίνει "κακός" προς εσένα, αλλά και προς κάποιους άλλους "ξερόλες" ή αρτίστες του forum... Με την βασική διαφορά ότι το παρόν post σου αποδεικνύει ότι τότε ο Uncle είχε δίκιο! Και δεν το αναφέρω υποτιμητικά προς εσένα, γιατί όπως διαπίστωσες εξακολουθώ να σε "στηρίζω" (όσο αυτό είναι εφικτό, μέσω ενός forum) και δεν (σε) σνομπάρω (γιατί εκεί που είσαι ήμουνα...). Σωστά ή μήπως και πάλι κάνω λάθος?

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#16399
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Εντάξει δεν μπορείς να βάλεις την αεροδυναμική στα αντικείμενα μου (εμείς είμαστε της Υδροδυναμικής). Τώρα ανάλυση απο φόρουμ λίγο δύσκολο να γίνει, θέλει πίνακα, για να γίνουν και τα σχεδιάκα κτλ. Σε πολυ γενικές γραμμές οι μπανέλες που είναι ο σκελετός της σκηνής, αρθωτά συνδεδεμένος στο έδαφος, δέχεται το σύνολο των διατμητικών και καμπτικών τάσεων που προκαλούνται απο τα δυναμικά φορτία του αέρα, άμεσα (απευθείας φορτίο πάνω στην μπανέλα) και έμμεσα (οι τάσεις που μεταφέρονται απο το πανί στις μπανέλες).

Εγω μπορώ να σε βοηθήσω με το να σου προτείνω να κάτσεις και να βρεις βιβλία που να σχετίζονται με την Αεροδυναμική και την Υπολογιστική Αεροδυναμική και να τα μελετήσεις πολύ καλα. Αν στην σχολή σου ή σε κάποια άλλη υπάρχει κάποιος καθηγητής με αυτό το αντικείμενο, καλό είναι να τον επισκεφτείς για να σε ενημερώσει πιο σωστά για το τι καλό κυκλοφορεί απο βιβλία και papers. ΜΗΝ περιμένεις να βρεις στοιχεία απο εταιρείες σκηνών, αυτες θα κάνουν πειράματα σε τούνελ με τεχνητό αέρα και θα βγάζουν αποτελέσματα πάνω στα οποία θα δουλεύουν (και θα ανταγωνίζονται τις άλλες εταιρίες).

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#16400
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Ελένη απο οτι κατάλαβες αυτά είναι βαθιά νερά και θέλει σοβαρή ενασχόληση. Έχεις σκεφτεί να πας σε καμια ελληνική εταιρεία κατασκευής σκηνών και να συνεργαστείτε για την εκπόνηση του θέματος; Κάνε τον κόπο εσύ ή βάλε τον καθηγητή σου να έρθει σε επαφή. Αν τους ενδιαφέρει το θέμα, μπορεί να γίνει μία μακρά συνεργασία μεταξύ καθηγητή και εταιρείας απο σειρά διπλωματικών πάνω στην σχεδίαση σκηνών (όπου η μία θα πιάνει απο εκεί που το άφησε η άλλη). Έτσι μπορεί να σου δωθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει και πειράματα ή να κάνεις και η ίδια.

Αλλα άσχετα απο το παραπάνω, θέλει πολυ μελέτη και ψάξιμο. Η μηχανική των ρευστών δεν είναι παιχνιδάκι. Βάλε και την στατική μελέτη της κατασκευής. Έχει πολυ δουλειά. Καλή τύχη :)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#16401
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

elenistyl απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές , σπουδάζω στο τμήμα μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων , απλά ρώτησα γιατί εγώ ήθελα να είμαι πιο σαφής στις προδιαγραφές μου , και ήθελα να δω αν γίνεται κάτι τέτοιο ...ίσως υπολογίζω κάποιο μέτρο Young μόλις σχεδιαστεί όλη η δομή με τα υλικά που θα επιλέξω και θα το αφήσω εκεί ... θα μείνω μόνο στη έρευνα που έκανα από το διαδίκτυο στο τι χρησιμοποιείται ... έτσι κι αλλιώς το θέμα μου δεν είναι να αποδείξω πειραματικά ότι τα concept στέκονται , η διπλωματική μου τελειώνει εκεί που θα βγάλω πλήρεις προδιαγραφές και θα σχεδιάσω 3 concept που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του απευθυνόμενου κοινού , όπως μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν .. τώρα το να αποδειχθεί πειραματικά ότι τα concept όντως μπορούν να σταθούν από μηχανικής και στατικής άποψης ίσως είναι μία καινούργια διπλωματική που θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία όπως ειπώθηκε ... ευχαριστώ πολύ
#16402

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

E αν δεν είναι κύριο μέρος της διπλωματικής σου, άστο καλύτερα. Πάντως είναι πολυ ενδιαφέρον θέμα. Είμαι σίγουρος οτι στον τομέα της σκηνής, οι εταιρείες έχουν περιοριστεί σε πειραματικές διαδικασίες χωρίς ιδαίτερο θεωρητικό background, οπότε θα είχε τρελό ερευνητικό ψωμί.

Ένας φίλος μου έκανε την υδροδυναμική σχεδίαση και βελτιστοποίηση πτερυγίου και μαζί με τα πειράματα του πήρε δύο χρόνια. Αλλα έκανε τρελή δουλειά. Γενικά αυτό που ζητάς θέλει πολυ δουλειά εξαρχής (που είναι μία διπλωματική απο μόνη της) και θέλεις και μετα πειράματα με μοντέλα για επαλήθευση.

Ελένη μου χρωστάς ένα link της διπλωματικής σου μόλις την τελειώσεις. Καλή συνέχεια.... ;)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#16404
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 943
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 246

Uncle George απάντησε στο θέμα: Απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υλ

Εγώ πάλι, αν ήθελα να αποφύγω τους "σκόπελους¨", και επειδή το θέμα είναι "Σχεδίαση Σκηνής" (πιο γενικό) και όχι λίαν ειδικό π.χ. "Σχεδιασμός Αεροδυναμικού Μοντέλου Σκηνής", θα δημιουργούσα - κινούμουν (περίπου) στο ακόλουθο flowchart:

1. Ανθρώπινες Υπαίθριες Δραστηριότητες
.1.1. Αναφορά δραστηριοτήτων
.1.2. Θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό

2. Ανθρώπινες Ανάγκες Στην Ύπαιθρο
.2.1. Προστασία από τον ήλιο
.2.2. Προστασία από τον αέρα
.2.3. Προστασία από την βροχή
.2.4. Προστασία από το χιόνι (προαιρετικά)

3. Σκηνή - Γενικά
.3.1. Τι είναι η σκηνή
.3.2. Ιστορικά στοιχεία
.3.3. Πως και γιατί καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου στην ύπαιθρο

4. Σκηνή - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
.4.1. Από ποια μέρη αποτελείται (γενικά)
.4.2. Επεξηγήσεις και τεχνική ανάλυση μερών σκηνής
.4.3. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τεχνικών χαρακτηριστικών
.4.4. Κατηγορίες σκηνών, ανά αντίστοιχη δραστηριότητα

5. Σκηνή - Σχεδίαση
.5.1. Επιλογή target group of campers
.5.2. Διαστασιολόγιση αναγκών target group
.5.3. Σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού
.5.4. Επιλογή και αιτιολόγηση - τεκμηρίωση γεωμετρίας
.5.5. Επιλογή και αιτιολόγηση - τεκμηρίωση υλικών κατασκευής
.5.6. Υλοποίηση

6. Συμπεράσματα Σχεδιασμού
.6.1. Πλεονεκτήματα σχεδιασμού
.6.2. Μειονεκτήματα σχεδιασμού και πιθανές μελλοντικές λύσεις

7. Επίλογος

Στο εν λόγω flowchart:
- Σαφέστατα το θέμα του σχεδιασμού και βρίσκεται στο μέσον προς το τέλος της παρουσίασης και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (ως οφείλει και στις 2 περιπτώσεις)
- Ο σχεδιασμός βασίζεται σε συγκεκριμένο target group, άρα αυτό περιορίζει κατά πολύ τις όποιες αναλύσεις - επιλογές
- Ο σχεδιασμός βασίζεται σε υφιστάμενη τεχνολογία - υλικά, άρα "αποφεύγεις" μαθηματικά μοντέλα προς εύρεση εξεζητημένων λύσεων και περιορίζεσαι στο optimization των υφιστάμενων...

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#16405
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elenistyl

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ