ΚΟΥΜΟΥΣΤΑ

  • Δημοσιεύσεις: 32
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2

martha δημιούργησε το θέμα: ΚΟΥΜΟΥΣΤΑ

Στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 750 m, βρίσκονται τα Κουμουστά, ένα χωριό σχεδόν εγκαταλελειμένο, μέσα στο φαράγγι του Ανακώλου, όπου κυλάει κι ένα ποταμάκι.
Εκεί υπάρχει το παλιό πανέμορφο σχολείο του χωριού, στο οποίο μπορείς να μείνεις, ζητώντας τα κλειδιά από το Δήμο Ξηροκαμπίου. Είναι ένας χώρος ενιαίος, με 10 κρεβάτια, γκάζι για κουζίνα - φως και τζάκι για ζεστασιά ή ψήσιμο!!!. Η τουαλέτα είναι έξω, αλλά δίπλα στο κτίριο.
Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς να κάτσεις στην αυλή του "σχολείου" και να λιαστείς, ακούγοντας το κελάρυσμα του ποταμού που είναι κάτω χαμηλά στο φαράγγι.
Είναι σε πολύ όμορφο σημείο, από όπου μπορείς να πας μέχρι καταφύγιο ή ακόμα και κορυφή, αν αντέχεις (Ε4), περνώντας από τους φανταστικούς Πενταυλούς. Μια άλλη επίσης διαδρομή είναι προς τη Μονή Γόλας, πολύ όμορφη και εύκολη.
Για να φτάσεις στα Κουμουστά, ανεβαίνεις από Ξηροκάμπι, μετά τη Σπάρτη δηλαδή.
Δεν πληρώνεις για να μείνεις, παρά μόνο για τα ξύλα που σου φέρνει ο ξυλοκόπος για το τζάκι (εμάς μας ζήτησε πέρυσι 30€), με τον οποίο δίνεις ραντεβού στο Ξηροκάμπι και ακολουθείς το αυτοκίνητό του.
#719

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ