Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

artinou δημιούργησε το θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Πριν μιλήσω για το χασίσι θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση και να σχολιάσω ορισμένα θέματα που κατά την γνώμη μου έχουν ενδιαφέρων
Αν δεν σε ενδιαφέρει η παρένθεση και βιάζεσαι να μπεις κατευθείαν στο θέμα προσπέρασε την και δες την δεύτερη παράγραφο

(Πρόσφατα βρέθηκα στην Λευκάδα για camping. Πριν ξεκινήσω επισκέφτηκα το e-camping.gr ώστε να ενημερωθώ για τα camping της περιοχής. Πράγματι πήρα χρήσιμες πληροφορίες από το site όμως οι αξιολογήσεις που γίνονται για το κάθε κάμπινγκ πολλές φορές -κατά την γνώμη μου- είναι εκτός πραγματικότητας, δηλαδή είτε γίνονται από ηλίθιους αξιολογητές είτε είναι εσκεμμένα παραπλανητικές και πιστεύω να καταλαβαίνεται τη εννοώ, με χαρακτηριστική απόδειξη το camping αρμενιστής.
Για παράδειγμα αν ζητήσεις να σου πουν ένα καλό camping στην Θεσσαλονίκη στην Βόρεια Ελλάδα κάπου στην Χαλκιδική, οι 9 στους 10 θα σου προτείνουν Αρμενιστή, και όμως στις αξιολογήσεις ο αρμενιστής μειονεκτεί, μπορεί στο site να βρίσκεται στα 50 καλύτερα κάμπινγκ αλλά χάνεται κάπου στις πίσω θέσεις. Και αυτά δεν τα λέω γιατί παίρνω ποσοστά από τον αρμενιστή αλλά κάπως έτσι αξιολογηθήκαν μέχρι στιγμής –Αυγουστος/2012- και τα κάμπινγκ τις Λευκάδας, με λίγα λόγια οι αξιολογήσεις εν πολλοίς είναι για τον π…τσο.
Κατά την άποψη μου τα camping χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
α) Σε αυτά που έχουν αμεσότατη πρόσβαση στην θάλασσα
β ) Και σε αυτά που δεν έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, σε αυτά δηλαδή που βρίσκονται κάπου κοντά η μακριά η τέλος πάντων βλέπουν θάλασσα και για να πας από το camping στην θάλασσα θα πρέπει να διασχίσεις αυτοκινητόδρομους μάντρες πλακόστρωτα χωράφια σοκάκια τραπεζοκαθίσματα με ομπρέλες κλπ. Στην δεύτερη περίπτωση θα μπορούσα να στήσω την σκηνή μου στο δικό μου λιοστάσι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με το αυτοκίνητο μακριά από την θάλασσα και να το αξιολογώ ως το καλύτερο camping του πλανήτη, να πως γίνεσαι από την μια μέρα στην άλλη πλανητάρχης!!
Έτσι λοιπόν συμβουλεύτηκα το e-camping και κατέληξα ότι στην Λευκάδα 2-3 κάμπινγκ είχαν άμεση πρόσβαση στη Θάλασσα. Επισκεφτήκαμε αρχικά την Βασιλική στο νότιο άκρο του νησιού και περάσαμε και από το camping της περιοχής. Η διεύθυνση του συγκεκριμένου camping νομίζω ότι ζει στην καρακασμαρα της, ίσως να ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα ή καλύτερα το παραμύθι τους στην Λευκάδα. Εν έτη 2012 ζητούσαν για 2 άτομα με μικρή σκηνή + το αυτοκίνητο (η σκηνή δική μας εννοείται..) 29 ευρώ την μέρα, και επειδή ήμασταν καλά παιδιά θα μας έκανε 10% έκπτωση. Φυσικά και αυτό ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Ακριβώς αυτό είπαμε και μείς.. Άντε γειααα…
Τελικά κατασκηνώσαμε στο sanda mavra -κάπου κοντά στο Νιδρι- Οι αξιολογήσεις που διαβάσαμε για το συγκεκριμένο camping νομίζω είχαν αρκετή λάσπη και αρνητικά σχόλια. Το λοιπόν, οι υπεύθυνοι μας συμπεριφέρθηκαν αρκετά καλά μας άφησαν να επιλέξουμε που θα στήσουμε στο τέλος μας έκαναν πολύ καλή τιμή για 2 άτομα με δική μας σκηνή + το αυτοκίνητο. Παρόλη την αμεσότητα στην θάλασσα βρήκαμε το συγκεκριμένο camping αρκετά οικογενειακό και ήσυχο
Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε στην παραλία Πευκούλια στην δυτική πλευρά του νησιού
Μια πανέμορφη παραλία γεμάτη νέο κόσμο κατακάθαρη και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε μιας και το μάτι χάνεται στον απόλυτο ορίζοντα του Ιονίου πελάγους, στο απόλυτο μπλε του ουρανού και της θάλασσας χωρίς ούτε μια νησιωτική παρεμβολή. Η παραλία εν πρώτης φαίνεται αμμώδες αλλά αν την παρατηρήσεις καλά θα δεις ότι πρόκειται για θρυμματισμένο βοτσαλάκι πολύ ψιλό λες και είναι άμμος. 150 μέτρα περίπου μακριά από την «αμμώδη» παραλία υψωνόταν ένα λοφακι γεμάτο με πεύκα. Αρχικά είδαμε μερικές σκηνές στην παραλία και νομίσαμε ότι πρόκειται για μεμονωμένους ελεύθερους κατασκηνωτές, τελικά ανακαλύψαμε ότι μέσα στο πευκοδάσος είχε στηθεί ένα ολόκληρο χωριό από σκηνές και κατασκηνωτές απόλυτα οργανωμένο (οικογενειακές σκηνές κατσαρόλια, κουνουπιέρες τραπεζοκαθισματα αιώρες κλπ)
Μας άρεσε πανέμορφο το όλα σκηνικό σκέφτηκα αρχικά.
Στην συνέχεια θεώρησα ότι η κρίση έχει επηρεάσει κατά πολύ τους νέους οι οποίοι αναγκάζονται να επιλέγουν ελεύθερο camping, όμως ίσως μέσα από την απλότητα μπορείς να ζήσεις όμορφες στιγμές και μάλιστα τζάμπα, ήταν η δεύτερη μου σκέψη
Τρίτη σκέψη δεν υπήρχε κατά της 7 το απόγευμα στήσαμε την σκηνή μας στην παραλία και μάλιστα σε καλό σημείο, ραντεβού με τον ήλιο θα είχαμε την επόμενη μέρα μετά τις 11 περίπου το πρωί, όπως μας πληροφόρησαν.
Αυτά είχα να πω και να τονίσω εντος παρενθέσεως)

Πάμε στο κυρίως θέμα δηλαδή σε ότι αφορά το χασίς
Πριν πω οτιδήποτε θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους κάνουν χρήση χασίς.
Προσωπικά είμαι αντίθετος στην χρήση χασισιού, μπορεί να ξενερώνω κάποιους αλλά αυτή είναι η γνώμη μου, θεωρώ δε πολύ απλά και χωρίς να αναπτύξω επι του παροντος την άποψη μου, ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το χασίς και μάλιστα με καλύτερη ποιότητα ζωής. Επαναλαμβάνω όμως ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ.
Όπως προανέφερα ποιο πάνω βρέθηκα να κάνω ελεύθερο camping για πρώτη φορά στην παραλία Πευκούλια στην Λευκάδα –αν δεν κάνω λάθος στην ονομασία-
Υπολόγισα ότι το 80 με 90% των κατασκηνωτών κάπνιζαν χασίς και φυσικά ούτε αυτό με πείραξε, αν όντως έτσι συνεβαινε και δεν έπεφτα έξω.
Αυτό που πραγματικά με πείραξε ήταν ότι οι περισσότεροι κατασκηνωτές είχαν στην «ιεραρχία των διακοπών τους» πρώτη επιλογή το χασίς, δηλαδή:
Πρώτη επιλογή στο πλάνο τον διακοπών τους π.χ.:
1) Δεν αποτελούσε η επιλογή του τοπίου που θα επισκεφτούν για τις διακοπές (φανταστικές παραλίες, ενδιαφέροντα σημεία, μέρη με περιπέτεια, ιδιαίτερες τοποθεσίες κλπ)
2) Δεν ήταν η παρέα που θα επιλεξουν στις διακοπές (αξιόλογα άτομα, καλά παιδιά, μπελαλίδικη παρέα)
3) Οι νέες γνωριμίες
4) Οι κοινωνικές συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων
5)Ο έρωτας
6) Μουσικη (κιθαρες και αλλα οργανα στην παραλια)
7) Το σεξ
8) Οι καταχρήσεις (αλκοόλ, χασίς)
9) Αθλητισμός (ρακέτες κλπ)
10) Οργάνωση των διακοπών για καλύτερη ψυχαγωγία κλπ
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι πρώτη επιλογή των περισσότερων κατασκηνωτών εκεί, αποτελούσε το χασίς οπότε όλο το πλάνο των διακοπών οργανωνόταν γύρο από αυτό και οτιδήποτε αντίθετο απορριπτόταν. Όλο αυτό το σκηνικό θα το χαρακτήριζα με μια λέξη, κατάντια.
Κατάντια γιατί τα περισσότερα παιδιά ήταν πτυχιούχοι άνεργοι ή μισθωτοί των 300 ευρώ, συμβιβασμένα με την όλη κατάσταση που ζούμε σήμερα, χωρίς να έχουν αντιδραστικές τάσεις στις πολιτικές και κοινωνικές αδικίες, όλα καλά κατά τα αλλά γι αυτούς αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγάκι και χασισακι και δε βαριέσαι αδελφέ.. Άλλωστε η γενιά μας θα ξεκινήσει την επανάσταση της μέσα από το facebook με ποντίκι πληκτρολόγιο esc control και enter.
Κατάντια γιατί τα νέα και καλλίγραμμα κορίτσια δεν ενδιαφερόντουσαν να ακούσουν μουσική (κιθάρες κλπ) να διασκεδάσουν να αλλάξουν απόψεις ή να γνωρίσουν νέα άτομα, αλλά η επιλογή της παρέας γινόταν με κριτήριο το μαύρο. Έχεις χόρτο; Θα μας φτάσει για όλο το βραδύ; Αν ναι τα βρίσκουμε και κάνουμε παρέα
Κατάντια γιατί τα αγόρια προτιμούσαν ανάμεσα στο γαμ..ση και στο χασίσι το χασίσι
Κλείνοντας ίσως πολλοί να θα με χαρακτηρίσουν κομπλεξικό κλπ, αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Πιστεύω -και να στείλω επί τι ευκαιρία χαιρετίσματα στους εκεί μάγκες- ότι,
ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΕΙ
Διαπίστωσα όμως ότι κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα στην σημερινή εποχή «να τους πηγαίνουν και μάλιστα γαμι..ντας» χωρίς να αντιδρούν, αρκεί να απολαμβάνουν χαλαρά το μπαφο τους..

Ευτυχώς όμως γιατί όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια, υπάρχει και η άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα που συμπεριφέροντε ενεργητικά και όχι παθητικά, που σκεφτονται υγιεινά και αδέσμευτα και σε αυτούς ελπίζουμε. Ειλικρινά εύχομαι σε όλους να αναθεωρήσουμε τις απόψεις και τις συνήθειες μας ώστε να αποκτήσουμε μια ζωή ποιο ποιοτική, χαλαρή μεν, αλλά ανεξάρτητη οσο μπορουμε από κάθε τι.
#10943

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Αρχικά μεταφέρεται το θέμα από το ελεύθερο κάμπινγκ στο off topic διότι δεν έχει να κάνει με το ελεύθερο κάμπινγκ,ούτε καν με το κάμπινγκ σε γενικές γραμμές αλλά με άποψη, θέση στάση ζωής αν θες για ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Τώρα για τις αξιολογήσεις στην παρένθεση φυσικά και υπάρχει υποκειμενικότητα όπως σαφώς και σε όλες τις κριτικές που γίνονται για οποιοδήποτε αντικείμενο. Σκέψου για παράδειγμα την δική σου θέση για το κάμπινγκ και την θάλασσα κρίνεις με βάση αυτό το κριτήριό ενώ παράδειγμα για εμένα δεν είναι ο βασικότερος παράγοντας και φυσικά δεν είναι και για άλλους μια και υπάρχουν και κάμπινγκ στην Καλαμπάκα που δεν βλέπουν καν θάλασσα.

Για άλλους είναι η ησυχία πρώτος παράγοντας, για άλλους η καθαριότητα. για άλλους το πράσινο, για άλλους τα αξιοθέατα της περιοχής και για άλλους οι παρέες η νυχτερινή ζωή και ο χαβαλές, όταν όλες αυτές οι κατηγορίες βρίσκονται στο ίδιο κάμπινγκ πιστεύεις ότι θα δώσουν την ίδια κριτική;

Επίσης μεγάλη σημασία έχουν οι και οι συγκυρίες αν πέρασες καλά ή όχι, ο καιρός, αν η καλή η καθαρίστρια είχε ρεπό ή ήταν άρρωστη,αν ο άνθρωπος στην υποδοχή είχε καλή η κακή μέρα κοκ.

Οπότε το να χαρακτηρίζουμε το σύνολο των αξιολογήσεων ως κάτι που είναι για τον .... κάλαθο των αχρήστων, αφού δεν συμφωνεί με τις δικές μας ολιγοήμερες εμπειρίες είναι λίγο τραβηγμένο δεν νομίζεις.

Επίσης το παράδειγμα για τν Αρμενιστή, όχι δεν θα σου προτείνουν όλοι να πας Αρμενιστή, στο πρότειναν επειδή είσαι νέος ζήτησες κάμπινγκ να έχει πολλούς νέους και καλή παραλία, πριν 2-3 χρόνια θα σου πρότειναν πολλοί και το Πλατανίτσι ως το απόλυτο χαβαλέ νέων (αν και οι εγκαταστάσεις εκεί είναι άθλιες), καλή επιλογή για οικογένεια και πολύ δημοφιλής είναι το Thalatta στο Καλαμίτσι σίγουρα πολλοί προτιμούν το Lacara για την απόσταση και κυρίως για το πράσινο, άλλοι το Rea για το φυσικό του Λιμανάκι (πολλοί ερασιτέχνες ψαράδες), το ISA σίγουρα έχει το κοινό του, τα κάμπινγκ στην παραλία Συκιάς έχουν ωραιότατη παραλία μπροστά και μεγαλύτερη ησυχία κοκ. Σίγουρα εμένα για παράδειγμα ο Αρμενιστής δεν είναι στις 3 πρώτες μου επιλογές για Χαλκιδική (και έχω πάει μέσα στο χρόνια στα περισσότερα είτε για διαμονή είτε για επίσκεψη).

Κάθε κάμπινγκ κάτι προσφέρει σε αυτούς που το αναζητάν, και έχουν όλα λίγο πολύ τον κόσμο τους διότι υπάρχουν άτομα με διαφορετικά κριτήρια και διαφορετικά στάνταρτ καθώς επίσης και πολλές διαφορετικές ομάδες κατασκηνωτών (οικογένειες, παρέες νέων, ζευγάρια, παρέες, μόνιμοι κοκ).

Αυτά για την παρένθεση, μια και περιέχει αφορισμούς και κακολογίες προς τα υπόλοιπα μέλη του ecamping και τις αξιολογήσεις τους, έπρεπε να σχολιαστεί. Σίγουρα υπάρχουν, δυστυχώς, και κακόβουλες αξιολογήσεις καθώς και κάποιες πρόχειρα γραμμένες ακόμα και κάποιες που έχουν γραφτεί για λάθος κάμπινγκ! Με την γενίκευση όμως τους παίρνει όλους η μπάλα και οι περισσότεροι αξιολογητές προσπαθούν απλά να δώσουν πληροφορίες για το κάμπινγκ όπως αυτοί τις αντιλήφθηκαν.
Από 'κει και πέρα ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του πως θα τις διαβάσει και που θα δώσει βάση.

Δεν διαγράφω το θέμα για να μην θεωρήσεις ότι το κάνω για το κυρίως θέμα σου, αν και σχόλια όπως "ηλίθιοι αξιολογητές" ή " με λίγα λόγια οι αξιολογήσεις εν πολλοίς είναι για τον π…τσο", καθώς επίσης και το συγκεκριμένο παράδειγμα που με τόση σιγουριά (9 στους 10) αναφέρεις είναι λόγοι για να προκύψει διαγραφή.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#10944

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 77

kraken απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Artinou, μην μας μαλώνεις με το "καλημέρα" σας!

Σκοπός του e-camping, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είναι ακριβώς η δημοσιοποίηση και η διάχυση πληροφοριών σχετικά με τα κάμπινγκς ώστε να χρησιμεύσουν ως βοήθημα (κι όχι ως απόλυτος οδηγός) για την επιλογή αυτού που μας ταιριάζει.
Οι αξιολογήσεις, φαντάζεσαι, ότι εμπεριέχουν ένα βαθμό "παραμόρφωσης" από την υποκειμενική ματιά του καθενός. Φτάνοντας σε ένα κάμπινγκ πάντα ρισκάρεις, όπως ρισκάρεις σε οτιδήποτε επιχειρείς, καμμιά κριτική και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το συγκεκριμένο κάμπινγκ θα συναντήσει τις προσδοκίες σου.
Η δυνατότητα που έχεις να διαβάσεις κι άλλες αξιολογήσεις του ιδίου μέλους όπως και να διαβάσεις το προφίλ του, σου δίνει μια ιδέα για το ποια είναι τα κριτήριά του. Θεωρώ απίθανο να συμβουλεύεται τις δικές μου αξιολογήσεις ένας φοιτητής 20 χρονών γιατί στα μάτια του είμαι ήδη "καμμένη" :laugh:
Σχετικά με τις εκ του πονήρου αξιολογήσεις, αυτές πάντα θα υπάρχουν, οι φύλακες όμως έχουν γνώση και γίνεται προσπάθεια να εντοπίζονται και να καταδεικνύονται. Καμμιά φορά, ούτε αυτό είναι απαραίτητο, μια και είναι τόσο κραυγαλέες που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα.

Υ.Γ. Το κυρίως θέμα δεν το σχολιάζω γιατί το έχει καλύψει η λαϊκή θυμοσοφία: "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"

Don't make me release the Kraken!
#10949
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15

H_Kornilia απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Για την παρένθεση:

Π.χ. για το camping στο Καλαμίτσι (όπως και για όλα φαντάζομαι) αν διάβαζες κριτικές από: θα μάθαινες ότι:

α) ένα πεντάχρονο: Το κάμπινγκ είναι φοβερό, τρομερό, μοναδικό, έχω χώρο για το ποδήλατό μου, δέντρα για να κρυφτώ, το απόγευμα όλο κάνουμε αναβάσεις στο βουνό και φτιάχνουμε τρομερά πράγματα στον παιδότοπο και το βράδυ έχει κρέπες και σινεμά για παιδιά.
β) έναν έφηβο: Καλά, ε; Το μπιτς μπαρ @@ και δέρνει, ωραίες γυναίκες αλλά ακριβά ποτά, όμως έχει πολλή φασαρία ρε παιδί μου τα πρωινά (δηλαδή μέχρι τις 3 το μεσημέρι) και το βράδυ (δηλαδή στις 3 τα ξημερώματα) όλοι φωνάζουν να κάνουμε ΕΜΕΙΣ ησυχία! Αυτό είναι Α-ΔΙ-ΚΟ!
γ) έναν μεσήλικα: Πανάκριβο και χωρίς παροχές! (τέλος! )
δ) ένα ερωτευμένο ζευγαράκι: Πανέμορφοοοοοο, ήηηησυχοοοο, καταπληκτική παραλλλλίιιιιαααα, ωραία θάλλλλααασσσααα (καλά, σ' αυτούς όλα πανέμορφα φαίνονται! )
Από ποια κριτική θα επηρεαζόσουν και τι θα περίμενες για το κάμπινγκ; :laugh:

Για το κυρίως θέμα:
Καλέ, γιατί βάζεις σε σειρά προτεραιότητας τα ζητούμενα κάποιου; Τα δικά μου ας πούμε είναι: δέντρα-αιώρα-παγωμένη μπύρα-βιβλία.
Άσε τον κόσμο να χαίρεται τις διακοπές του!
#10951
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, coo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 311
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 77

kraken απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

:lol: Kornilia, αριστουργηματικό παράδειγμα, :lol:, δεν έχω πάει αλλά δεν κρατιέμαι να ρωτήσω: οι κρέπες καλές?

Don't make me release the Kraken!
#10953

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι


:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Δεν παίζεσαι, βρε δεν παίζεσαι στις επιθυμίες του 5χρονου έμεινες, τις καλύτερες θα τις φας μέσα στην Σάρτη (αν και τις χαλάσαν τα τελευταία χρόνια) ήτανε ένα πρέπει για τα νεαρά μου χρόνια (κάποτε) νωρίς το βραδάκι (κατά τις 3:00) ή την κλασσική τυρόπιτα για ποιο αργά όταν γυρνούσαμε από GOA (γύρω στις 6 να βγει ο ήλιος ντε για την πρώτη βουτιά)

Όσο για το κυρίως θα συμφωνήσω πάλι μαζί σου "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" προσθέτοντας πάντα και το μην ενοχλώντας τους υπόλοιπους.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#10955

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 14
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15

H_Kornilia απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι


Ειδικά φέτος που τις έφτιαχνε ο Βαγγέλης, του ανοιγόκλεινα γρήγορα τα μάτια και του έλεγα: κι άλλο μπισκοτάκι;;;; Έλιωνε ο Βαγγέλης, έβαζε έξτρα μερέντα, μπισκότο και ινδοκάρυδο και πάθαινα overdose για 3 ημέρες :woohoo:
#10956
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 2
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0

artinou απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Πριν γράψω οτιδήποτε θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους διάβασαν την ανάρτηση και πολύ περισσότερο όσους μπήκαν στον κόπο να αναπτύξουν το σχόλιο τους
Ξεκινώντας από το τελευταίο σχόλιο θέλω να πω ότι και μένα μου αρέσει η σοκολάτα, η μερεντα, τα γλυκά και η ζάχαρη. Με μια διάφορα, την γλυκόζη την παίρνω όποτε θέλω εγώ και όχι λόγο κάποιας υποχρεωτικής υπογλυκαιμίας. Άρα την ζάχαρη την πάω και δεν με πάει κάτι που το τόνισα στην ανάρτηση αλλά μάλλον δεν πρόσεχες την ανάρτηση όσο έπρεπε.
Συμφωνώ, μου αρέσει η κολοκυθόπιτα ειδικά αν το φύλλο είναι ανοικτό στο χέρι και όχι έτοιμο. Όπως θα έχεις καταλάβει προτιμώ την κολοκυθόπιτα και δεν μου αρέσει η χασισοπιτα ή οι διαφόρων ειδών κουτοπιτες. Φυσικά αν δεν έχω κολοκυθόπιτα και διακοπές θα πάω και δεν θα μου καθορίσει η κολοκυθόπιτα τις διακοπές. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους καπνίζουν χασίς θεωρώ κατάντια να οργανώνονται οι διακοπές κάποιων με βάση το χασίσι.
Το ίδιο ισχύει και για τις κρέπες, χωρίς τζατζίκι-κρεμιδι μην σου πέσει βαριά, αλλά ξέχασα κάποιοι δεν μασανε μόνο ρουφανε,
πάμε παρακάτω
Το παραδέχομαι είμαι μικρός τιποτένιος και ελάχιστος, δεν έχω μεγαλώσει με την έννοια του μεγάλου. Δεν ξέρω βέβαια τι μπορεί να σκεφτεται ο καθένας όταν χρησιμοποιεί την λέξη μεγάλος η μεγάλο. Αλλά εμένα τι με νοιάζει είμαι πολύ μικρός ακόμα παραμένω στη νεαρή ηλικία που από τα 14 πήγαινα σχολείο και συγχρόνως δούλευα, που σπούδαζα ενώ δούλευα ταυτόχρονα που σχεδόν πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να δουλεύει σε δυο δουλείες. Ακολουθωντας αυτούς τους ρυθμούς καταλαβαίνετε πως δεν έχω μάθει την ζωή, με λίγα λόγια είμαι άσχετος ζω στον κόσμο μου. Από ότι κατάλαβα μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μάθεις την ζωή. Να κάνεις μπαφους, σίγουρα θα μεγαλώσεις και μάλιστα πριν την ώρα σου ζώντας φυσικά στον πραγματικό κόσμο στον κόσμο της καρακοσμαρας.
Πιστεύω να απάντησα εν μέρη σε κάποιους «αξιόλογους σχολιαστές»,

επιτρέψτε μου να αναφερθώ στα υπόλοιπα αξιόλογα σχόλια
Όπως όλα τα πράγματα που μας αφορούν έτσι και οι διακοπές μας έχουν να κάνουν κυρίως με τους ίδιους τους ανθρώπους, άρα υπό αυτή την έννοια θα ήταν εντελώς παράλογο κατά την γνώμη μου να μην εστιάσω στις ανθρώπινες συνήθειες ή να τις προσπεράσω και να ασχολούμαι γενικά και αόριστα με το ελεύθερο κάμπινγκ ως κύριο θέμα. Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι ανθρώπινη δημιουργία και οι συνήθειες των ανθρώπων μας αφορούν πιστεύω περισσότερο από κάθε τι στο κάμπινγκ.
Αν πχ. δεν αρέσει σε κάποιον ο γαλλικός καφές τον απορρίπτει εξ αρχής, δεν ασχολείται αν η ζάχαρη στο ρόφημα είναι από ζαχαροκάλαμο ή αν η κούπα έχει καλλιτεχνική σχεδίαση ή αν το νερό του καφέ είναι «βιλουδο»
Όπως πολύ σωστά επισημάνατε αν ένα κάμπινγκ είναι σε γενικές γραμμές συμπαθητικό και οι κατασκηνωτές νέοι στην ηλικία –με ότι αυτό συνεπάγεται- τότε το συγκεκριμένο κάμπινγκ δεν θα προτιμηθεί εξ αρχής από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ζητούν την ησυχία τους κλπ, άρα έχω την εντύπωση εν προκειμένου ότι τα ίδιο πράγμα λέμε.
Όσο αναφορά τις αξιολογήσεις των κάμπινγκ είμαι αντίθετος με την «μιρλα». Όταν επιλέγεις να πας σε κάποιο κάμπινγκ πρέπει να το αξιολογήσεις σε βασικά θέματα και όχι να διογκώνεις λεπτομέρειες όταν μάλιστα η διόγκωση τους δεν βοηθάει σε κάτι. Σε τι βοηθαει για παράδειγμα να γράψει κάποιος σαν αρνητικό σχόλιο ότι το κάμπινγκ βρίσκεται μέσα στην σκόνη και στο χώμα; Δηλαδή που θα ήθελα ο σχολιαστής να βρίσκεται; Αυτό το σχόλιο μαζί με μερικά αλλά υποσυνείδητα ή μη δημιουργεί στον αναγνώστη αρνητική εικόνα για το κάμπινγκ
Όσο για τα δικά μου σχόλια τα έγραψα απευθυνόμενος στον μέσο κατασκηνωτή, δηλαδή σε αυτόν που θα επιλέξει να κάνει κάμπινγκ το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο λόγος που οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν διακοπές στην χώρα μας είναι για να απολαύουν τις παραλίες. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στους οποίους δεν απευθύνομαι και είναι δικαίωμα τους να επιλέξουν για διακοπές την Καλαμπάκα
Γνωρίζω ότι είμαι υπερβολικός στα σχόλια μου, όταν όπως παω καχύποπτα σε ένα κάμπινγκ λόγο των διογκωμένων σχολίων και βλέπεις ότι τα σχόλια δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα λογικό και επόμενο είναι κατά την γνώμη μου να αντιδράσω ανάλογα, με λίγα λόγια αν δεν ταιριάζει σε κάποιους η φύση ή αν θέλουν να κάνουν κάμπινγκ σε συνθήκες διαμερίσματος ας νοικιάσουν ένα rent room και ας στήσουν την σκηνή τους μέσα στο δωμάτιο.
Συμπέρασμα, θα συμφωνήσω με την άποψη του επίκουρου καθηγητή παθολογίας κου Ανευλαβή την οποία δεν θα αναφέρω κόβοντας και ράβοντας τις λέξεις με τελείες για να μην κατηγορηθώ, γι αυτό σας παραπέμπω να την δείτε ολόκληρη κάτι φυσικά που δεν απαγορεύεται.
www.slang.gr/lemma/show/kolotrupida_3072
Αυτά είχα να πω, ίσως να μην απαντήσω σε νέα μελλοντικά σχόλια γιατί δεν έχω αρκετό χρόνο αν και πολύ θα το ήθελα
Τέλος αν θεωρείται προσβλητική την ανάρτηση μου θα σας παρακαλούσα να την διαγράψετε το συντομότερο, δεν μου αρέσει να μου κάνουν χάρες και να με αντιμετωπίζουν χαριστικά για τα πιστεύω και τις ιδέες μου
Σας ευχαριστώ
#10998

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Αγαπητέ φίλε (αν μου επιτρέπεις) μια μικρή παρατήρηση, κάμπινγκ κάνουμε γιατί μας αρέσει η φύση όχι γιατί μας αρέσει η θάλασσα, υπάρχουν και δωμάτια δίπλα στην θάλασσα και ξενοδοχεία αλλά δεν βιώνεις την φύση. Παράλληλα φύση μπορείς να βρεις παντού και όχι μόνο δίπλα στην θάλασσα.

Φυσικά και εγώ πιστεύω ότι μιλάω για την πλειονότητα των μελών αυτού του φόρουμ υπάρχουν βέβαια και άλλοι κατασκηνωτές που το προτιμούν για οικονομικούς μόνο λόγους (εκεί μπορεί να βρεις και ένα κομμάτι από τους μπαφό-κατασκηνωτές που έχουν εναλλακτικές προτεραιότητες εξόδων)

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#10999

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3

thalassa απάντησε στο θέμα: Ελεύθερο camping στη φύση, με μπόλικο χασίσι

Διάβασα και ξαναδιάβασα τις απαντήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω τελικά που είναι το πρόβλημα.... στις λανθασμένες αξιολογήσεις... στος γεγονός ότι κάποιοι έχουν διαφορετικά κριτήρια από κάποιους άλλους... η στο ότι κάποιοι άλλοι έχουν τις δικές τους προτιμίσεις που δεν ταιριάζουν με τις δικές μας.

Και στην τελική... τίποτα και πουθενά δεν θα είναι οπως το ονειρευόμαστε... πάντα θα υπάρχει κάτι που να μας θυμίζει πως είματε περαστικοί, είτε από κάποιο κάμπινγκ είτε από κάποια παραλία... είτε από κάποιο ξενοδοχείο.
Θα ήταν πολύ εγωιστικό και παράλογο να πιστέψουμε έστω και μια στιγμή πως βρήκαμε το ιδανικό μέρος για εμάς και για τις λίγες ημέρες των διακοπών μας, απλά θα έπρεπε νομίζω να είμαστε ευχαριστημένοι όταν βρούμε κάτι που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό "καλύπτει" τις προτιμήσεις μας.

Συγνώμη "φίλε"... αλλά δεν σε καταλαβαίνω!!!

Αφήστε την φύση παρθένα, είναι το μόνο θυληκό που το έχει ανάγκη...
#11000
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ