3o Ziria Music Festival

  • Δημοσιεύσεις: 151
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 34

Spyrous δημιούργησε το θέμα: 3o Ziria Music Festival

Για όσους αγαπάνε το ροκ και το ελεύθερο...


Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου, στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας,
διοργανώνεται το 3o Ziria Music Festival ένα διήμερο μαραθώνιο μουσικό φεστιβάλ, με τη συμμετοχή πολλών, ροκ και όχι μόνο, εξαιρετικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνέχεια του αξέχαστου «Live Rock πάρτυ στη Ζήρεια», που έγινε τον Αύγουστο του 2009 και του "2ου Ζήρεια Open Party" που έγινε τον Αύγουστο του 2010 και ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόϊκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η τοποθεσία ιδανική και η πρόσβαση πολύ εύκολη.
Στο χώρο θα υπάρχουν όλες οι υποδομές και μεγάλος χώρος διαμορφωμένος για camping.


Περισσότερες πληροφορίες:
www.ziriafestival.gr/
#7574
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, RottenLungs

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival

Ευχαριστούμε για την πληροφορία Spyrous :) .

Μακάρι να μπορούσα να πάω :( , αλλά σε όσους τα καταφέρουν καλά να περάσετε B) ;) :cheer:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#7576

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival

Καλα άμα αναβληθεί η εξεταστική και πάει για διπλή χειμώνα θα έρθω 1000% (Παρασκευή πρωϊ θα έχω μία ιδέα για το τι θα γίνει, στο τσάκ το προλαβαίνω). Είναι κοντά (σε εμένα) και τα Τρίκαλα κορινθίας είναι απίστευτα.

15 Άυγουστο έτρωγα μπριζόλες στα πάνω Τρίκαλα...

Υ.Γ. Επειδή με ενδιαφέρει. Ποια περίοδο πιάνει πολύ πολύ χιόνι εκει πάνω. Απο τιμές και παροχές τα δωμάτια πώς πάνε;;; Ε, στο χιόνι ΑΚΟΜΑ κάμπινγκ δεν κάνω.

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#7577
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival


Και εγώ (δεν κάνω στα χιόνια), αλλά έχω αρχίσει να το σκέφτομαι τελευταία, τι θέλεις άλλωστε μια καλή σκηνή 4 εποχών και μια καλή θερμάστρα ;)
Δες και κάποιες φώτο (τις δανείστηκα από EFI77) από πιο ακραίες καταστάσεις.

Αν και ένας καλός ξύλινος με τζάκι ξενώνας μυρίζει πιο χειμώνας, από την άλλη όμως σου μπαίνουν ιδέες.

Καλά κατάφερα και έφυγα off topic σε off topic θέμα:P

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#7579
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RottenLungs

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 151
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 34

Spyrous απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival

Με λίγα λόγια, ήταν απλά φανταστικά και το συνολικό διήμερο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκία μου. Ο ήχος ήταν φανταστικός, εφάμιλλος των ακριβών φεστιβάλ τύπου Rockwave, όλες οι μπάντες ήταν πολύ δεμένες με ωραίες ιδέες και πληθώρα επιρροών, το line up ήταν άρτια επιλεγμένο με το παρεϊστικο πνεύμα να κυριαρχεί, δίνοντας ένα διαφορετικό "αέρα" στη διήμερη αυτή γιορτή της μουσικής.

Σας παραθέτω μερικά highlights…
  • Η 10λέπτη+ dub-reggae διασκευή του More than ever people των Levitation (Cafe del mar 5) από τους Sistah Jammaroots & The Oscillators.
  • Ο Πανουσηοειδές Σπύρος Γράμμενος με τις ατάκες του και τις μεγάλες του επιτυχίες όπως Κουκουλοφόρος, ‪Από παγκάκι σε παγκάκι‬ κ.α.
  • Ο λυρισμός των Empty Frames
  • Το jamάρισμα του θείου Νώντα με μέλη από Σπυριδούλα, Strawhats και άλλους πολλούς.
  • Οι φανταστικοί Bet που προσωπικά μου πρόσφεραν μία από τις δυναμικές εμφανίσεις συγκροτήματος που έχω δει ποτέ στην ζωή μου! Απίστευτο πάθος, 5 μουσικοί τα "έσπαγαν" ασταμάτητα σε κλασσικούς ήχους rock με δόσεις funk, dub και jazz. Απλά θα σας πω ότι κοπανιόμασταν ακόμα και στις μπαλάντες τους!!!!. Η ενέργεια ήταν απίστευτη! Ο κιθαρίστας ταλαιπώρησε την Stratocaster όσο μπορούσε, ο πιανίστας εκτός από βιρτουόζος, είχε και φανταστική φωνή αλλά ο τραγουδιστής ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Καταρχήν η φωνητικές του ικανότητες μπορούν άνετα να συγκριθούν με αυτές του Robert Plant (!!!!) με μία εκρηκτική θεατρική σκηνική παρουσία, που πολλοί θα ζήλευαν. Higllight των highlights η dub εκτέλεση του "I Chase the Devil" του Max Romeo με λίγο από drum 'n' base, rock, dub, jazz και πλήκτρα εμπνευσμένα από Deep Purple!

Από ότι είδα βιντεοσκοπήθηκε όλο το φεστιβάλ, υποθέτω σύντομα θα ανέβουν σχετικά βιντεάκια στο youtube. Όταν με το καλό πέσει κάτι στην υπόληψη μου, θα ενημερώσω σχετικά, αλλά οι πιο περίεργοι ας ψάξουν μία στο google αφού υπάρχει μπόλικο υλικό, άσχετο με την Ζήρεια, σχετικό όμως με τα συγκροτήματα που έπαιξαν φέτος.

Άθελα μου, σας έχω και δημοσιογραφική είδηση! Το πρωί του Σαββάτου, σε καφέ των Άνω Τρικάλων είχα την ευτυχία να πιω το καφεδάκι μου σε διπλανό τραπέζι από τον Johnny Βαβούρα και την ξανθιά groupie φίλη του! Ο Βαβούρας έχει μάλλον την τάση να μιλάει ακαταύπαστα (ίσως από εκεί να προέρχεται το όνομα του) και άκουσα ότι ανακαινίζει το studio του με σκοπό να ετοιμάσει δύο (!!) καινούργιους δίσκους, όπου στον ένα ελπίζει ότι τελικώς θα συμμετέχουν και μέλη των Aphrodite's Child! Τελικά μετά από γερό πρωϊνο και 1:30 ώρα φλυαρίας έφυγε με το μπλε Smart του προς νέες βαβουροπεριπέτειες…

Καλά τα κουτσομπολιά, ας πω όμως και λίγα λόγια για όσους θελήσουν να πάνε του χρόνου…

Τοποθεσία
Όπως όλες οι ορεινές τοποθεσίες στην Ελλάδα, έτσι και η διαδρομή προς Ζήρεια είναι πανέμορφη στην οποία συναντάς διάφορα γραφικά ορεινά χωριά, έλατα, όμορφα τοπία κλπ. Οι εγκαταστάσεις του αθλητικού χώρου (δηλαδή του χιονοδρομικού κέντρου) χαρακτηρίζονται μάλλον ως minimal, αλλά αρκετές για να σας παρέχουν τα απαραίτητα. Το σαλέ ήταν όλη μέρα ανοικτό για καφέ-ποτό και σνακ, η καντίνα λειτουργούσε από το απόγευμα μέχρι νωρίς το πρωί για "βρώμικο" και λουκουμάδες, τέσσερις χημικές τουαλέτες πρόσφεραν άμεση ανακούφιση, αφού αυτές του σαλέ ήταν λιγότερο προσβάσιμες, ένας τεράστιος "πάτος" μεταλλικού βαρελιού πρόσφερε αρκετό χώρο για να καίγονται εκεί μεγάλες ποσότητες ξύλου προσφέροντας έτσι ζέστη σε δεκάδες επισκέπτες τις βραδυνές ώρες και δύο τέντες με τραπέζια και καρέκλες επέτρεπαν ξεκούραση το βράδυ και ίσκιο τις πρωινές ώρες.

Η έλλειψη πρασίνου στο χώρο που γινόταν η συναυλία και η κατασκήνωση ουσιαστικά σήμαινε εγερτήριο στις 10, εκτός και αν αποφασίζατε να απομακρυνθείτε ελαφρώς προς εκεί που υπήρχαν δέντρα, αν και όλες οι κοντινές καβάτζες πιάνονται από νωρίς. Η κατασκήνωση γίνεται σε ένα μικρό λιβάδι, στο οποίο είχαν κοπεί τα αγριόχορτα, τα οποία κουρεμένα ήταν σαν ένα αχυρένιο χαλί. Χρειάστηκε να ελέγξω αρκετά προσεκτικά το χώρο πριν στήσω και να απομακρύνω τα κομμένα γαϊδουράγκαθα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να "τραυμάτιζε" την σκηνή μου. Το βράδυ η υγρασία και το κρύο απαιτούν εκτός από χειμωνιάτικα ρούχα και τον ανάλογο κατασκηνωτικό εξοπλισμό, οπότε αν το sleeping bag σας είναι καλοκαιρινό, πάρτε μαζί σας κουβέρτα ή ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο (πχ. το χαλί που πάντα θέλατε για την Outwell σας).

Εκδρομές
Αν και το πρωί που θα ξυπνήσετε, η δροσιά θα σας επιτρέψει να πιείτε τον καφέ σας στον ήλιο, καθώς θα μεσημεριάζει, η ζέστη σε συνδυασμό με τις απουσία δραστηριοτήτων θα σας στρέψει προς άλλες κατευθύνσεις. Όσοι θέλουν μπανάκι θα πρέπει να κατέβουν προς Ξυλόκαστρο (25χλμ.) με τους πιο τολμηρούς να πάνε προς την λίμνη Δόξα (περίπου 30-35 χλμ.) και τον Αρχαίο Φαινέο. Στα γύρω χωρία θα βρείτε όλα τα απαραίτητα προς βρώση και πόση, αλλά δεν θα συνιστούσα να περνάγατε 6 ώρες σε αυτά. Εφόσον σας αρέσει το περπάτημα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα μονοπάτια ή τέλος πάντων με μία ματιά στο χάρτη και στις γύρω περιοχές όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρείτε για να "σκοτώσετε" την ώρα σας μέχρι να ξεκινήσει ξανά η συναυλία.

Εξοπλισμός
Η υγρασία είναι ικανή να σας κάνει δυσάρεστη την διαμονή σας. Εκτός από χοντρές κάλτσες, μάλλινα ρούχα και αντιανεμικά μπουφάν, προτείνω ανεπιφύλακτα ορεινές σκηνές ή τουλάχιστον 4 εποχών, διπλά ματ με φύλλο αλουμινίου και πουπουλένια sleeping bags. Ειδικά στις φτηνές σκηνές, η υγρασία περνούσε εντός σκηνής με αποτέλεσμα αυτές να στάζουν. Προσωπικά δεν είμαι ειδικός επί της κατασκήνωσης σε ορεινά κλίματα, αλλά όλο και κάποιο καλό παιδί θα είναι σε θέση να συνεισφέρει με προτάσεις. Αν δεν έχετε, αγοράστε ένα μουσαμά για κάτω από την σκηνή που θα την προστατεύσει από το άγριο υπέδαφος και καρέκλες-τραπέζια εφόσον επιθυμείτε να αράζετε με την παρέα σας έξω από τις σκηνές σας ή στο χώρο της συναυλίας.

Τα "βρώμικα" από την καντίνα δεν με ενθουσίασαν, οπότε μια καλή ιδέα (ειδικά για την πρώτη μέρα) είναι να φέρετε μαζί σας σάντουιτς, τάπερ με φαγητό, ξηροκάρπια και οτιδήποτε άλλο σας κάνει κέφι για να "σπάτε" την πείνα σας. Αν και η καντίνα πουλάει ποτά και μπύρες, εξοικονομήστε λεφτά φέρνοντας μαζί σας την αγαπημένη σας φιάλη αλκοόλ. Δυστυχώς οι Mythbusters έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ από μόνο του δεν ζεσταίνει, οπότε προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρετε μαζί σας ρακί, κανέλα, γαρύφαλλο, μέλι και… γκαζάκι! Άλλωστε τα ρακόμελα ταιριάζουν απόλυτα με το βουνίσιο ροκ σκηνικό της Ζήρειας


Σε γενικές γραμμές το διήμερο έχει την ταλαιπωρία του, ειδικά αν είστε από αυτούς που κρυώνουν εύκολα. Επίσης αν κοιμάστε νωρίς τότε ελπίζω να μην σας ενοχλούν οι δυνατοί ήχοι, αφού ουσιαστικά θα έχετε στήσει δίπλα στην χώρο που θα γίνεται η συναυλία και η οποία κρατάει μέχρι τις 3-4 το πρωί. Η εμπειρία όμως είναι ξεχωριστή και εφόσον δεν σας στεναχωρούν τα αρνητικά της, αξίζει να την βιώσετε. Δεν σας κρύβω ότι ανυπομονώ για του χρόνου και εύχομαι οι Bet να κάνουν την υπόσχεση τους πραγματικότητα και να ξανάρθουν διότι τέτοιες εμφανίσεις απαιτούν επανάληψη, αν όχι εμπέδωση!
#7609

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 232
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 87

bykou απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival

Ωραία πράγματα, τέτοια να γίνονται συνέχεια και πιο πολλά ακόμα, ανεβάζουν πολύ το κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο των περιοχών, του τόπου και όχι μόνο. Και αυτά που λένε για αλητεία, όργια, ναρκωτικά και τέτοια(και που δεν υπάρχουν αυτά?), μου θυμίζουν την ιερά εξέταση και το Γαλιλαίο να επιμένει ότι η Γη γυρίζει . Ο φόβος και η άγνοια οδηγούν κατευθείαν στην απόρριψη τέτοιων εκδηλώσεων.
Όσο πιο πολλά τέτοια events γίνονται, τόσο πιο μπροστά θα πηγαίνουμε σαν κοινωνία.
Καμιά φορά, αν και είμαι"Ελλαδολάτρης",βλέπω αυτά τα φεστιβάλ που διοργανώνουν στη Βορεια Ευρώπη και ζηλεύω, με τη συμμετοχή του κόσμου, τη παρεϊστικη διάθεση και την υπαίθρια κατασκήνωση κλπ.
Ακόμα και αυτά τα χαζά ομαδικά παιχνίδια που παίζουν σε αυτά τα φεστιβάλ, τα προτιμώ από τη χαζή πάνω κάτω βόλτα, με τα καλά μου ρούχα να με δουν, στα δικά μας πανυγήρια. Τα οποία έχουν ΄ χάσει όλη αυτή την ατμόσφαιρα που είχαν.

"Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος "
Για την αντιγραφή, Νίκος Καζαντζάκης.
#7611

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 151
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 34

Spyrous απάντησε στο θέμα: Απ: 3o Ziria Music Festival

Videάκια

Poulikakos, Spyridoula, Alexis Ioannou - Dead flowers


Vavouras - California Dreaming‬


Empty Frame - "Velvet Dream"‬


Strawhats Call me the breeze
www.youtube.com/user/ziriafestival#p/u/8/TH6i7u2YKO0

The Bet "Since i've been loving you"
www.youtube.com/user/ziriafestival#p/u/1/WCAKRa_bEBA

Hybrid Meson "Last song"
www.youtube.com/user/ziriafestival#p/u/11/C-_uQEzRww0

Sistah Jammaroots & the Oscillators
www.youtube.com/user/ziriafestival#p/u/10/yBXvnZxEu-8

Ziria Music Festival - Σπύρος Γραμμένος
#7615

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ