Camping Cafe & Bar...

 • Δημοσιεύσεις: 375
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 51

logic απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Πολυ χλωμο να γινει αλλα και να μπορουσε να γινει καλυτερα να μη γινοταν γιατι δεν εχουμε παιδεια,ειμαστε βρωμιαριδες λαος και δεν σεβομαστε τιποτα,ποιος θα κανει το τροχονομο?
Δεν θα μεινει τιποτα ορθιο αν κρινω απο αυτα που βλεπω και κυριως απο τη νεολαια δυστηχως
#21078

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 312
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 134

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Φυσικά και πρέπει να επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία ισχύει καθολική απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Αυτό εκτός από αντισυνταγματικό, καθώς απαγορεύει στους πολίτες τη χρήση του δημόσιου χώρου, δηλαδή του χώρου που τους ανήκει, είναι και γελοίο αφού ο νόμος φτάνει στο σημείο να απαγορεύει την κατασκήνωση με περισσότερα από ένα κατασκηνωτικά μέσα ακόμα και σε ιδιόκτητα οικόπεδα. Αν για οαράδειγμα θες να πας στο λιοστάσι σου ή στο περιβόλι σου ή στο οικοπεδό σου και να στήσεις δυο σκηνές για να μείνεις μια μέρα είσαι παράνομος.
Επιπλέον η καθολική απαγόρευση, που γίνεται με μια σειρά από προσχήματα για την προστασία του περιβάλλοντος κυρίως, αλλά με μοναδική πραγματική αιτία την προστασία των συμφερόντων της επαγγελματικής συντεχνίας των εμπλεκόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι και ραγδαία αντιαναπτυξιακή, γιατί στερεί αοό τη χώρα (και ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες) από τα έσοδα που θα προσέφεραν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές. Διότι βεβαίως και αυτοί θα καταναλώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του μέρους που επιλέγουν να κατασκηνώσουν.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδανική για ελεύθερο camping σχεδόν για 12 μήνες το χρόνο. Θα άξιζε να γίνει κάποτε μια σοβαρή μελέτη για το πόσα διαφυγόντα κέρδη έχει η ελληνική οικονομία από αυτή την παράλογη απαγόρευση.
Ας δούμε για παράδειγμα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει μια σοβαρή επένδυση μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσουν ένα όχημα με βασικό κριτήριο την αυτονομία που τους προσφέρει, δηλαδή πόσες μέρες ένα πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να χρειαστεί να γεμίσει νερό, να προμηθευτεί ενέργεια ή να αδειάσει τις δεξαμενές του. Αν ο ελληνικός νόμος υποχρεώνει τα αυτοκινούμενα να διαμένουν καθημερινά σε οργανωμένα camping, γιατί οι ιδιοκτήτες τους να προτιμήσουν την Ελλάδα ακυρώνοντας έτσι τον βασικό λόγο που έκαναν μια τόσο μεγάλη επένδυση αγοράζοντας τροχόσπιτο με μεγάλη αυτονομία;

Βεβαίως ελεύθερη κατασκήνωση δεν σημαίνει ασύδοτη κατασκήνωση. Φυσικά πρέπει να υπάρχει το νομικό εκείνο πλαίσιο που θα αποτρέπει τη ρύπανση, την καταστροφή του περιβάλλοντος την κατάληψη δημόσιου χώρου (που εϊναι διαφορετικό πράγμα από τη χρήση) και όλα τα σχετικά. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα. Και η δόμηση έχει κανόνες και η κυκλοφορία των οχημάτων και η εμπορική δραστηριότητα και τα πάντα. Το ίδιο ας συμβεί κια κε την ελεύθερη κατασκήνωση.
#21079

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Για εμένα προσωπικά, το όλο θέμα είναι πάρα πολύ απλό: Ο εκάστοτε νόμος υφίσταται, διότι κάποιος (ανεξαρτήτως λόγου) “ανάγκασε” κάποιον άλλο να τον δημιουργήσει!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΕΑΝ η συντριπτική πλειοψηφία των “ελευθέρων” ΔΕΝ δημιουργούσε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα (ρύπανσης, καταπάτησης, πιθανότητας πυρκαγιάς, κ.τ.λ.), ΔΕΝ θα δημιουργούνταν και ο αντίστοιχος νόμος και κατ’ επέκταση οι όποιες κυρώσεις…

Από κει και πέρα, όταν πας στο Αγκίστρι ή στην Χιλιαδού ή όπου αλλού Φθινόπωρο, βλέπεις ένα τοπίο “χιονισμένο” από το πολύ &ωλόχ@ρτο, “αποψιλωμένο” από τις πολλές φωτιές, “ρημαγμένο” από τις πολλές σκηνές και (τελικά) λες (πόσο μάλλον πιστεύεις) ότι φταίνε οι “άλλοι” (τοπική αυτοδιοίκηση ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων, κ.α.), έ, τότε είσαι τουλάχιστον λίαν χαμηλής νοημοσύνη με φθίνον IQ…

Όσον αγορά στις αναφορές περί εξωτερικού και αποδοχής – επίτρεψης του ελεύθερου camping:
1. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στο εξωτερικό το ελεύθερο επιτρέπεται μεν, σε συγκεκριμένες περιοχές δε!
2. Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στο εξωτερικό ΔΕΝ πρόκειται να δεις ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ την εικόνα που θα δεις στο Αγκίστρι ή στην Χιλιαδού ή όπου αλλού!


P.S. Nikos L, respect, ΔΕΝ αναφέρομαι σε εσένα…

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21080

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 312
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 134

Nikos L. απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Έχω την εντύπωση πως βασική αιτία δημιουργίας του συγκεκριμένου νόμου για το ελεύθερο κάμπινγκ είναι περισσότερο τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Από την άλλη βεβαίως συμφωνώ με τον Uncle George πως δυστυχώς πολλές περιοχές στις οποίες γίνεται ελεύθερη κατασκήνωση, υφίστανται υπερβολική επιβάρυνση από απροετοίμαστους και -δυστυχώς συχνά - απολίτιστους ελεύθερους κατασκηνωτές. Κατασκηνωτές που - κυρίως αυτό - δεν έχουν κοινωνική συνείδηση και σεβασμό στους διπλανούς τους ή στους άλλους ανθρώπους που αργότερα θα χρησιμοποιήσουν τον ίδιο δημόσιο χώρο. Κατασκηνωτές που διακρίνονται από τον παροιμιώδη ωχαδελφισμό τους.

Όμως δεν είναι παντού έτσι. Υπάρχουν ευτυχώς και σημεία που παραδοσιακά αποτελούν προορισμούς ελεύθερης κατασκήνωσης και που οι επισκέπτες τους τα σέβονται και τα προσέχουν.

Επίσης πρέπει ο νομοθέτης να σκεφτεί ότι η εποχική ελεύθερη κατασκήνωση είναι μια βαθειά ριζωμένη παράδοση στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα (Δυτική Πελοπόννησος, παράλια Ηπείρου, Επτάνησα, Αττική και Εύβοια, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα βουνά της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας κ.λπ.) μέρη που ήδη από τον 19ο αι. οι άνθρωποι συνήθιζαν να στήνουν πρόχειρα καταλύματα (παράγκες, καλύβες, πρόχειρο σκηνές κ.λπ) για λόγους παραθερισμού. Δεν είναι κάτι έξω από την ελληνική πραγματικότητα λοιπόν.

Απλά πρέπει να γίνεται με σοβαρούς και κυρίως σεβαστούς κανόνες. Νομίζω πως ο σημερινός νόμος είναι απολύτως παράλογος και γι αυτό στην ουσία δεν εφαρμόζεται. Δεν μπορεί να σου απαγορεύει να στήσεις δύο τροχόσπιτα ή δύο σκηνές στο κτήμα σου. Δεν γίνεται να απαιτεί στα συμβόλαια μακροχρόνιας ενοικίασης κατασκηνωτικού χώρου σε οργανωμένο κάμπινγκ να υπάρχει μόνο ένα ένα κατασκηνωτικό μέσο ανά θέση. Κι αν θες να έχεις τα παιδιά σου σε μια μικρότερη σκηνή δίπλα σου, τι θα κάνεις; Αν θες μια σκηνή τουαλέτας κοντά σου για τι χημική, τι θα κάνεις; Θα βάλεις τη χημική στη σκηνή σου; Τέλος πάντων, ξεφύγαμε απ' το θέμα. Το ζήτημα είναι να εξορθολογιστούν οι κανόνες και να εφαρμόζονται.

Υ.Γ. Uncle George, το ξέρω ότι δεν απευθύνεσαι σ'εμενα προσωπικά. Αλίμονο, συζήτηση για το χόμπι μας κάνουμε. Καλημέρα!
#21081

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Nikos L. έγραψε: Υ.Γ. Uncle George, το ξέρω ότι δεν απευθύνεσαι σ'εμενα προσωπικά. Αλίμονο, συζήτηση για το χόμπι μας κάνουμε. Καλημέρα!

;)

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21107

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 174
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Το έβαλα εδώ για να μην είναι off topic στο θέμα για Ιθάκη.
Είναι πολλές οι φορές που πρέπει μάλλον να λέμε ότι το site δεν είναι γραφείο πληροφοριών. Για να πάρεις μια πληροφορία, κάποιος πρέπει να την βάλει. Αυτός που την βάζει είναι γιατί θέλει να βοηθήσει, να μοιραστεί την εμπειρία του, γνώσεις του. Χάνει από τον προσωπικό του χρόνο, δεν πληρώνεται γι αυτό. Ο καθένας μας προσθέτει ότι μπορεί και ότι γνωρίζει. Και καλό είναι όταν μαθαίνουμε κάτι να λέμε και ένα ευχαριστώ.
Πολλές φορές βλέπω διαφωνίες (που καλό είναι να υπάρχουν γιατί μπορούν να γίνουν δημιουργικές), αλλά και έλλειψη τρόπων. Μιλάμε και λέμε για συνείδηση στο ελεύθερο, όταν δεν μπορούμε καν να είμαστε ευγενικοί σε μια ιστοσελίδα που αφορά χόμπι. Που δεν υπάρχει λόγος να είμαστε επιθετικοί. Όταν εγώ μιλάω μιλήσω απότομα ή με ειρωνεία στον Τίγρη, είναι δυνατόν να έχω άλλη συμπεριφορά σε κάποιον που δεν θα συμφωνεί μαζί μου όταν τον δω κάπου που θα έχω κατασκηνώσει; Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας τελικά.
Το ξέρω ότι αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά πραγματικά είχα την ανάγκη να τα πω.
Συγνώμη αν κούρασα.
#21176
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Africaptan, Nir_Beer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 923
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 238

Uncle George απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Τώρα γιατί με "τσιγκλάς" και είμαι σε 2χρονη αναστολή??? Ε?

I don't care cause I m not the best! There are many worse...
#21178

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 174
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 25

PanagiotisR απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Φίλε Γιώργο, δεν κάνω ούτε για να σε βάλω στη πρίζα, ούτε να ανοίξω πληγές. Το γεγονός ότι δεν γράφω συχνά, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και δεν έχω άποψη. Βλέπω όμως ένα φόρουμ που όλοι έχουμε απαιτήσεις, θέλουμε απαντήσεις άμεσα και μετά αντε γειά. Είναι ανάγκη μου να πω την άποψή μου για κάτι που με χαλάει, ειδικά όταν αφορά ένα φόρουμ, που εγώ προσωπικά έχω μάθει και έχω πάρει πάρα πολλά πράγματα μέσα από αυτό.
Και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που με τις συμβουλές σας, τις ιδέες σας και την πείρα σας με έχετε βοηθήσει σημαντικά.
Και εγώ από την πλευρά μου, μπορώ να κάνω μαθήματα σε όποιον το χρειάζεται, Τίγρη για σένα μιλάω, πως κολλάμε ένα αυτοκίνητο στις λάμπες. Τι να κάνουμε, ο καθένας έχει την ειδικότητα του.
#21179

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 420
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 72

Γιώργος 1 απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

PanagiotisR έγραψε: ... Και εγώ από την πλευρά μου, μπορώ να κάνω μαθήματα σε όποιον το χρειάζεται, Τίγρη για σένα μιλάω, πως κολλάμε ένα αυτοκίνητο στις λάμπες. Τι να κάνουμε, ο καθένας έχει την ειδικότητα του.


Α για να ρωτήσω και εγώ. :)
Ξέρεις άμα βοηθάει στην λάσπη σε απλό αυτοκίνητο αν βάλω τις αλυσίδες για πάγο-χιόνι;
#21180

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Δημοσιεύσεις: 508
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 106

TIGRIS απάντησε στο θέμα: Camping Cafe & Bar...

Γιώργος 1 έγραψε:

PanagiotisR έγραψε: ... Και εγώ από την πλευρά μου, μπορώ να κάνω μαθήματα σε όποιον το χρειάζεται, Τίγρη για σένα μιλάω, πως κολλάμε ένα αυτοκίνητο στις λάμπες. Τι να κάνουμε, ο καθένας έχει την ειδικότητα του.


Α για να ρωτήσω και εγώ. :)
Ξέρεις άμα βοηθάει στην λάσπη σε απλό αυτοκίνητο αν βάλω τις αλυσίδες για πάγο-χιόνι;

Εννοείται ότι βοηθάει. Όχι μόνο στα απλά αυτοκίνητα, αλλά και στα 4Χ4.
#21181

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Πρόσφατα στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Online E-Campers

Today 1849

Yesterday 4343

Week 1849

Month 36756

All 4445954

Αυτή τη στιγμή online 155 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ακολουθήστε το E-Camping στο Facebook

Μη χάνετε τίποτα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του E-Camping.gr

 

Αναζήτηση Βρες ό,τι ψάχνεις!

π.χ. Νάξος, paradise κλπ
π.χ. στήσιμο σκηνής κλπ
 

Today 1849

Yesterday 4343

Week 1849

Month 36756

All 4445954

Αυτή τη στιγμή online 157 επισκέπτες και ένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions